Απαλλαγή στελεχών της ΕΥΠ για την υπόθεση των Πακιστανών

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τον πρώην υποδιοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Σ.Τ. και το στέλεχος της υπηρεσίας Χ.Μ., τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των καταγγελιών για "απαγωγές" και ανακρίσεις Πακιστανών υπηκόων το καλοκαίρι του 2005 σε Αθήνα και Ιωάννινα. Με το βούλευμα τους οι δικαστές του συμβουλίου, κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Ορνεράκη, κρίνουν ότι δεν αποδείχθηκε σχέση της ΕΥΠ στην υπόθεση, ενώ τονίζουν πως από την διερεύνηση του θέματος δεν προέκυψαν ικανές ενδείξεις για την συμμετοχή προσωπικού της ΕΥΠ στην "φερόμενη ως πραγματοποιηθείσα επιχείρηση". Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο βούλευμα δεν αποδείχθηκε "ότι η ΕΥΠ δρα με αυτές τις μεθόδους". Οι δικαστές που επικαλούνται αρκετά σημεία από την κατάθεση που έχει δώσει ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Ιω. Κοραντής, τονίζουν ότι οι καταθέσεις των εγκαλούντων Πακιστανών παρουσιάζουν αντιφάσεις τις οποίες αποδίδουν στην "εσωτερική διαμάχη που υφίσταται στους κόλπους της πακιστανικής κοινότητας". Πράγματι, με δήλωσή του στην εφημερίδα Το Βήμα (31/12/2005) ο πρόεδρος του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου Τζαμίλ Σαγέντ θεωρούσε ότι το επίμαχο θέμα είχε λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές: "Κάποιοι θέλησαν για δικούς τους λόγους να μεγαλοποιήσουν το θέμα. Ναι μεν έγιναν ερευνητικές συλλήψεις, αλλά αρνούμαι να δεχθώ ότι έγιναν απαγωγές. Και αυτές τις έρευνες κάθε αστυνομία του κόσμου έχει δικαίωμα να τις πραγματοποιήσει" υπενθυμίζοντας ότι το μεγαλοστέλεχος της πακιστανικής κοινότητας που πρωτοστάτησε στις καταγγελίες δεν ενημέρωσε καν το πρεσβευτή του Πακιστάν στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο της 7ης Ιουλίου 2005, 28 Πακιστανοί είχαν καταγγείλει την απαγωγή, την κράτηση και ανάκρισή τους από Έλληνες πράκτορες σε συνεργασία με αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, οδηγήθηκαν σε μυστικές τοποθεσίες όπου ανακρίθηκαν πριν αφεθούν ελεύθεροι με σκεπασμένα μάτια σε δρόμους της Αθήνας. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας Jack Straw είχε αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή στην υπόθεση ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε αργότερα να κηρύξει τον σταθμάρχη της ΜΙ6 στην Αθήνα persona non grata.

strategy-geopolitics4.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2010 στις 7:30:00 μ.μ. EEST  

άντε ρε μαζέψτε τους και στείλτε τους όλους πακέτο στο Πακιστάν.

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2010 στις 9:16:00 μ.μ. EEST  

Άλλο ένα "φοβερό" "σκάνδαλο" της "Δεξιάς" που πήρε τεράστιες διαστάσεις εκείνη την εποχή .
Ρε Ούστ..............

Pro από Συμβασιλεύουσα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP