Nέα πρόκληση γερμανικής εφημερίδας

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010


Δυο Γερμανοί τουρίστες στέκονται μπροστά απο τον τουρκοκρατούμενο Παρθενώνα (Akrupulus) Μπροστά τους το κιόσκι του Αλί που πουλάει "ντονερ", τουρκικό γυρο..Ακολουθεί ο εξής διάλογος :"Είμαι τόσο χαρούμενος, Γερτρούδη, που οι Τούρκοι κατέλαβαν την Ελλάδα και μπορούμε να κρατήσουμε τα λεφτά μας"...

Ο τίτλος της άθλιας προβοκάτσιας της -υποτίθεται σοβαρής- Frankfurter Allgemeine ; Τα καλά νέα: αποτράπει η χρεοκοπία του Ελληνικού Κράτους

8 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 10:14:00 π.μ. EEST  

Δε λέει "κατέλαβαν" την Ελλάδα.
Λέει "έσωσαν" την Ελλάδα.
Μάλλον αυτό ετοιμάζουν στις 14/15 Μαϊου με την επίσκεψη Ερντογάν.
Να παρουσιάσουν τις ελληνοτουρκικές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου ως "σωτηρία" της Ελλάδας.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 11:03:00 π.μ. EEST  

Αυτός είναι ο στόχος των γερμανικών γουρουνιών και των κίναιδων κοκκινόκωλων Αγγλοσαξώνων: η πλήρης υποδούλωσή μας στην Τουρκία. Αντισταθείτε αδέρφια!!

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 11:08:00 π.μ. EEST  

Νομίζω πάντως ότι είναι ειρωνικό και σαρκάζει τη νοοτροπία Μέρκελ.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 12:56:00 μ.μ. EEST  

Μάλλον δεν καταλάβατε τη γελοιογραφία.
Την γερμανική νοοτροπία για μη παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, σατιρίζει ο σκιτσογράφος, μη βλέπουμε παντού προκλήσεις...

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 11:44:00 μ.μ. EEST  

Δεν γνωρίζω τί λέει το άρθρο, αλλά η γελοιογραφία μου φαίνεται τους ίδιους τους Γερμανούς ειρωνεύεται, που προκειμένου να κρατήσουν τα λεφτά τους, "θυσιάζουν" την Ελλάδα.
Χρήστος

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2010 στις 7:50:00 μ.μ. EEST  

Η εικόνα του Παρθενώνα με την τουρκική σημαία είναι εξοργιστική για οποιονδήποτε Έλληνα. Αν καταφέρουμε όμως να δούμε πίσω από αυτό θα πρέπει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την τουριστική μας βιομηχανία. Δεν μπορεί να θεωρούμε τον τουρισμό κάτι αυτονόητο και να έχουμε στα ύψη τις τιμές. Δεν μπορεί να θέλουμε τουρίστες αλλά όταν έρθουν να τους πουλάμε τον καφέ 4€ σε καφετέρεια χωρίς θέα ή να τους δίνουμε χαμηλή ποιότητα φαγητού/υπηρεσιών. Αυτά βέβαια δεν είναι ο κανόνας πάντα, είναι όμως κοινά αποδεκτό ότι είμαστε ακριβοί σαν προορισμός, ιδίως σε σύγκριση με την Τουρκία που προωθεί τα πενέμορφα μικρασιατικά παράλια σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Ιδού και ο συνειρμός της άθλιας γελοιογραφίας.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2010 στις 9:14:00 π.μ. EEST  

Μόνο να προσέξουν με την τουρκική μειονότητα στην χώρα τους να μην κυματίσει η ημισέληνος στο Ραιχσταγκ , εμείς εδώ "μαθαμεν να πεθαίνωμεν"

Δημήτριος 5 Μαΐου 2010 στις 6:52:00 μ.μ. EEST  

H ακριβής μετάφραση στα Αγγλικά είναι "I am so glad, Gertrude, that the Turks have saved Greece and we can keep our money" και στα Ελληνικά "Είμαι τόσο χαρούμενος, Γερτρούδη, που οι Τούρκοι έχουν σώσει την Ελλάδα και [έτσι] μπορούμε να κρατήσουμε τα λεφτά μας".

Το ..."υπονοούμενο" είναι σαφές. Η Ελλάδα ανίκανη να τακτοποιήσει τα εσωτερικά της προβλήματα (οικονομικά και όχι μόνο) εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να "συμφωνήσει" σε εκχώρηση πλουτοπαραγωγικών πηγών άρα και εθνικής κυριαρχίας, προς την Τουρκία. Πρόκειται δηλ. για κάτι που αν ετίθετο ως δίλημμα στους αγωνιστές του '21 θα έπερναν την γνωστή απάντηση "α λα" Κολοκοτρώνη με το τσεκούρι και τους προσκυνημένους. Πιθανώτατα δε και την άλλη εξ ίσου γνωστή αλλά όχι τόσο ευπρεπή ρήση του μεγάλου αυτού Έλληνα σχετικά με το τι συμβαίνει στην περίπτωση που δείχνεις στο Τούρκο τα οπίσθιά σου και τι όταν του δείχνεις (για τους άρρενες) τους δίδυμους γενετικούς αδένες σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP