Προσλήψεις δημοσιογράφων εν μέσω "λιτότητας" στο ΥΠΕΘΑ..

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογραφικού blog, ο ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος προχώρησε σε σειρά προσλήψεων δημοσιογράφων (με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ) για τις ανάγκες τις Διεύθυνσης Ενημέρωσης του ΓΕΕΘΑ, παρά το γεγονός ότι εκεί υπηρετούν ήδη πλεόν των 20 στρατεύσιμων δημοσιογράφων. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον -υπό το πρίσμα της άγριας λιτότητας που έχει επιβληθεί στο στράτευμα- έχει ο μηνιαίος μισθός των νεοπροσληφθέντων, ο οποίος φτάνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.600 ευρώ μηνιαίως. Μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φώς οι αποφάσεις πρόσληψης 4 δημοσιογράφων χωρίς να αποκλείεται να αποκαλυφθούν και άλλες περιπτώσεις. Ασχέτως των λόγων για τους οποίους διέρρευσαν τα συγκεκριμένα έγγραφα ("συναδελφικά" μαχαιρώματα - πίεση προς τον υπουργό κτλ) ένας αντικειμενικός παρατηρητής δεν μπορεί παρα να θαυμάσει τις ανορθόδοξες προτεραιότητες της ηγετικής ομάδας της Μεσογείων.

Καθότι την ίδια στιγμή που μοιράζονται απλόχερα αρκετές χιλιάδες ευρώ για την "προβολή των δραστηριοτήτων του υπουργείου.." , οπλικά συστήματα κορυφαίας σημασίας για την εθνική ασφάλεια αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα έλλειψης ανταλλακτικών.

Και εις ανώτερα..

12 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2010 στις 4:47:00 μ.μ. EEST  

Γιατί απορείς, Εν Κρυπτώ;
Εσύ με 2600 το μήνα εν μέσω κρίσης δεν θα έβλεπες με "άλλο μάτι" όποιες και όσες περικοπές και αν αποφάσιζε ο κ. Υπουργός, ενημερώνοντας "αναλόγως" και την κοινή γνώμη;

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2010 στις 4:57:00 μ.μ. EEST  

Αίσχος, ντροπή......

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2010 στις 5:24:00 μ.μ. EEST  

Παιδιά μη τσιμπάτε και σεις. Πρόκειται για 4 δημοσιογράφους, μετακλητούς υπαλλήλους, που φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να έχει ο κάθε υπουργός-μαζί με πολλούς άλλους συμβούλους και συνεργάτες του- και φυσικά εκτός ΑΣΕΠ.
Αυτό που πρέπει να αναζητήσετε (και αν το βρείτε γράψτε μου) είναι όχι τις -διαφανείς- συμβάσεις των 1.300 και 2.600 ευρώ μεικτά, αλλά τα μυστικά κονδύλια πολλών χιλιάδων ευρώ που δίνονται κάτω από το τραπέζι...

enkripto 21 Απριλίου 2010 στις 6:42:00 μ.μ. EEST  

δεν αμφισβητήσαμε την νομιμότητα της πράξης ανώνυμε φίλε,άλλο πράγμα λέμε

περικοπές μισθών, καταργηση μονάδων, κατάργηση παρελάσεων, διαθεσιμότητες στα ορια, καταργηση εορτασμού εθνικών επετείων, πρόσληψη δημοσιογράφων στο ΥΠΕΘΑ..


ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό τελικά..;

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2010 στις 6:49:00 μ.μ. EEST  

Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας!

http://gianniotis.blogspot.com/2010/04/blog-post_9557.html

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2010 στις 6:55:00 μ.μ. EEST  

Καλώς ή κακώς κάθε υπουργός έχει στην κουστωδία του κάποιους ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, συμβούλους, δημοσιογράφους, κ.λ.π. Μετακλητούς υπαλλήλους.
Προφανώς είναι και νόμιμο και ηθικό και λογικό.
Ξαναλέω, ότι άλλα είναι τα σημαντικά.
Όσο για τα ανταλλακτικά και τα υπόλοιπα, συμφωνώ, αλλά τα ποσά για αυτά φυσικά και δεν είναι σωστό να συγκρίνονται με τα ποσά τεσσάρων μισθών.

Ανώνυμος 22 Απριλίου 2010 στις 10:40:00 π.μ. EEST  

ρε αδελφε οκ τους "συμβούλους" να το καταλάβω, τα λιβανιστήρια γιατι ακριβώς τα χρειάζεται;

εμεις θα πληρώνουμε το PR του υπουργού;

Ανώνυμος 22 Απριλίου 2010 στις 9:35:00 μ.μ. EEST  

Λοιπόν, το πράγμα έχει παραγίνει. Και από την μια και από την άλλη πλευρά. Επιτέλους, ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να λέει ό,τι θέλει. Είναι επιβεβαιωμένη η πληροφορία για την πρόσληψη των δημοσιογράφων; Και αν ναι από που προκύπτει; Γιατί δεν μπορεί να διέρρευσε εκ των έσω παράνομα. Δεν προσέλαβαν ούτε κατασκόπους ούτε πράκτορες. Κάπου στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ θα δημοσιεύτηκε. Αν δεν θεμελιωσετε κάπου την πληροφορία, σημαίνει ότι μπορει και να μας κοροϊδεύετε. Κι αν συμβαίνει αυτό, είστε και εσείς σάπιοι, γιατί από κάποιον τα παίρνετε. Μουσουλμάνε Ανώνυμε, είμαι Χριστιανός και μου λένε στην Εκκλησία μου, ότι την αλήθεια την είπε ο δικός μου Θεός και ότι άρα εγώ υπερέχω απέναντι σε σένα που ακόμα δεν πιστέυεις στον πραγματικό Θεό αλλά σ' έναν πολεμοχαρή και αιμοδιψή Θεό. Εγώ όμως ΔΕΝ τους πιστεύω αλλά πιστεύω ότι εγώ και εσύ είμαστε ίσοι. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν ΑΞΙΖΕΙΣ την εμπιστοσύνη μου. Ίσωσ σου αξίζει η προκατάληψη μου εναντίον σου και τα βάσανα και οι δυσκολίες που τράβηξες και τραβάς στην Ελλάδα...
Γιώργος Δ.

enkripto 23 Απριλίου 2010 στις 8:50:00 π.μ. EEST  

όσο πιθανό είναι να είμαστε "πληρωμένοι" εμείς, άλλο τόσο είναι να είσαι "στρατευμένος" εσύ ανώνυμε..

όσο για το αν είναι επιβεβαιωμένη η πληροφορία, δημοσίευτηκαν οι αποφάσεις πρόσληψης απο τις οποίες μπορούμε να σου δώσουμε αριθμούς βεβαίωσης, ημερομηνίες, αριθμούς πρωτοκόλου κτλ

αν θες ονόματα κτλ υπαρχουν και αυτά ,googlαρε το και θα τα βρείς.Οποτε τις πονηριές αστες για αλλου..

Αρματιστής 23 Απριλίου 2010 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

Σημασία έχει επίσης και σε ποια άλλα μέσα εργάζονται οι κατά τα άλλα μετακλητοί δημοσιογράφοι...
Εφημερίδα; Τηλεόραση; Ραδιόφωνο; Κάποιο άλλο γραφείο τύπου; Τι μισθό συγκεντρώνουν; Πότε πηγαίνουν στο ΓΕΕΘΑ; Μήπως είναι αργόμισθοι;

Που δημοσιεύτηκε η πρόσληψη; Ποιος πιστεύει ότι γίνεται ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των προσλήψεων, των προμηθειών, των πληρωμών κλπ ; Υπάρχουν αφελείς.

Κάτι άλλο που γράφεται στην ανάρτηση: 20 κληρωτοί δημοσιογράφοι στο ΓΕΕΘΑ! Τι τέλος πάντων γραφείο τύπου είναι αυτό!! Αυτοί οι κληρωτοί πέρασαν πρώτα από κάποιο σύνορο; Όπλο κράτησαν; Έκαναν σκοπιά;;;

Σκεφθείτε ότι ο μεγάλος Ελύτης πολέμησε στην Β. Ήπειρο το 40! Το ίδιο και δύο πρώην πρωθυπουργοί. Το κάθε τσουτσέκι όμως σήμερα, που έχει έστω και ένα μικρό δόντι, άντε το πολύ να περάσει και μερικές μέρες τη πύλη του ΠΑΠΑΓΟΥ.

Και γιατί ο μισθός του Ιπτάμενου Σμηναγού, μαζί με το πτητικό, να είναι άντε 2500;; Ξέρει κανένας ποιο είναι το ποσό για να το στείλω στο Βενιζέλο.

Δηλαδή αν ο μετακλητός παίρνει 2600πόσο πρέπει να πάρει ο ηρωικός Σμηναγός Ιω. Μάραντος που αν και τραυματισμένος και με κίνδυνο της ζωής του έσωσε το Α-7; Και μόλις το παλικάρι γίνει καλά θα πετάξει νύκτα στα 500 πόδια πάνω από το Αιγαίο για φυλάει το μετακλητό και όλους εμάς τους μετακλητούς που βλέπουμε τι γίνεται και δεν τους παίρνουμε με τις ντομάτες!!!

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 4:30:00 μ.μ. EEST  

φιλε αρματιστή, γράψε, αν θες κάποια πράγματα παραπάνω για την υπόθεση του Σμηναγού Μάραντου.

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2010 στις 8:39:00 μ.μ. EEST  

Η όποια εξαίρεση από το ΑΣΕΠ είναι παράνομη. Νόμος που εξαιρεί είναι αντισυνταγματικός. Και για δημοσιογράφους. Πρέπει όλοι οι δημοσιογράφοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες διεκδίκησης μιας θέσης στο δημόσιο και προσλήψης. Είναι συνταγματική αρχή της ισότητας και ο λόγος δημιουργίας του ΑΣΕΠ εξ’ αρχής. Εκτός και αν τους επέλεξαν για κομματικούς λόγους ή για να παίρνουν την θέση του υπουργείου και άρα πρέπει να απολυθούν για δεοντολογικούς λόγους. Ο δημοσιογράφος είναι απλός ο μεταφορέας της είδησης. Δεν επιτρέπεται να λέει ούτε την γνώμη διότι δεν είναι ο πτυχιούχος π.χ. γιατρός, δικηγόρος. Παίρνει την είδηση, ρωτά τους αρμόδιους και την συντάσσει με στόχο την ενημέρωση. Δεν είναι ο αρμόδιος. Δεν είναι ούτε η είδηση ούτε ο πολίτης. Είναι το μέσο μεταφοράς της είδησης. Δεν χρειάζεσαι συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Άρα ΑΣΕΠ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP