Mέσα Μαίου στην Αθήνα ο Ερντογάν - Νέα πρόκληση στο Αιγαίο

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Oριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το απόγευμα με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα μέσα Μαΐου και ως τότε συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ των αρμοδίων υπουργών που θα συμμετάσχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ιδιαιτέρως στους τομείς των Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Οικονομικής Συνεργασίας.

Παρά την εξέλιξη αυτή, νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε χθες στο Αιγαίο, στον τομέα της Ερευνας και της Διάσωσης. Στην περιοχή των Ψαρών αγνοούνταν εδώ και 48 ώρες ένας έλληνας ψαράς και οι ελληνικές αρχές ασφαλείας εξέδωσαν, ως ώφειλαν, ΝΟΤΑΜ έρευνας και διάσωσης, ενώ σκάφη και ελικόπτερα άρχισαν να επιχειρούν για τον εντοπισμό του ψαρά. Μόλις οι Τούρκοι αντελήφθησαν την ελληνική ΝΟΤΑΜ, εξέδωσαν δική τους με 24ωρη καθυστέρηση, με τη σημείωση ότι όλα τα σωστικά μέσα να αναφέρονται σε τουρκικό επιχειρησιακό κέντρο. Τουρκικά όμως μέσα διάσωσης δεν εμφανίστηκαν στην περιοχή. Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας συνεχίζουν κανονικά τις έρευνες διάσωσης.

Το Βήμα

5 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2010 στις 2:51:00 μ.μ. EEST  

Βρίσκουν και τα κάνουν! Αν είχαν σοβαρή κυβέρνηση απέναντί τους θα το διπλοσκέφτονταν...

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2010 στις 12:31:00 π.μ. EEST  

Και η εθνική αξιοπρέπεια κύριοι; Είναι απλά θέμα εθιμικών ημερήσιων διαταγών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2010 στις 2:30:00 π.μ. EEST  

Μήπως δεν είναι και τόσο .. "πρόκληση" τελικά;;; Μήπως ο γιος της καταστροφής (λέγε με ΓΑΠ ή Τσιντενμπάουμ-Μινέικο-Παπανδρέου) τους το παραχώρησε με όλους εμάς "καθεύδοντες τον νίδυμον";;; Δεν μπορεί ρε παιδιά να είναι τόσο "μάγκες" οι μεμέτηδες. Κάπου πατάνε. Και μην μου πείτε ΝΑΤΟ ΕΕ και άλλες αηδίες. Τίποτα μπορούν να σου πάρουν αν δεν το χάσεις στον πόλεμο ή το παραχωρήσεις μόνος σου. Εμείς χάσαμε κάποιον πόλεμο τώρα τελευταία;;;;

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2010 στις 5:32:00 μ.μ. EEST  

Σου φαίνεται απίστευτο έτσι; Πρέπει να έχουν πλάτες; Γιατί αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι οι άνθρωποι κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα με συνέπεια και συνέχεια ανεξαρτήτως συνθηκών και δε φοβούνται κανέναν Αμερικάνο; Μήπως γιατί έτσι παραδεχόμαστε την ασχετοσύνη και το ραγιαδισμό μας; Μήπως πρέπει να τους μιμηθούμε τελικά;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 19 Απριλίου 2010 στις 12:36:00 μ.μ. EEST  

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP