Εν Τάχει..

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010


Σε μόλις 80 εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το τίμημα της προσφοράς 230 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Μ2 Bradley από τα αμερικανικά αποθέματα σύμφωνα με το περιοδικό Στρατιωτική Ισορροπία. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής έκδοση των προσφερόμενων στον ΕΣ οχημάτων.

Σε ότι αφορά ακόμα ένα "ταλαιπωρημένο" πρόγραμμα του , αυτό της προμήθειας 223 αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109Α3GE2 από τα γερμανικά αποθέματα, έγινε γνωστό ότι υπογράφηκε στα τέλη Μαρτίου η διακρατική συμφωνία για την αγορά τους. (Βλέπε : Προς λύση ο γόρδιος δεσμός των Μ109Α3GE2 )

Την μείωση της διάρκειας της εναλλακτικής θητείας για τους αντιρρησίες συνείδησης αποφάσισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από συνάντηση του με τον Συνήγορο του πολίτη. Η λεγόμενη "εναλλακτική θητεία" θα διαρκεί πλέον 15 από 17 μήνες, χαράς ευαγγέλια για τους αυτόκλητους υπερασπιστές των αρνητών στράτευσης..

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, καταργήθηκε επίσης ως αντισυνταγματική, η προϋπόθεση του ελληνικού γένους για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για τους εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς που θα λάβουν την ελληνική ιθαγένεια με τον νόμο της κυβέρνησης ΓΑΠ.

Την παρασκευή 09 Απριλίου καθελκύστηκε το πρώτο σκάφος της νέας κλάσης Κ/Φ του τουρκικού ναυτικού, συνολικά 16 εκ των οποίων αναμένεται να ναυπηγηθούν (το τελευταίο το 2015). Τα συγκεκριμένα σκάση θα αντικαταστήσουν παλαιότερα περιπολικά και θα έχουν και ανθυποβρυχιακό ρόλο. Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει πυροβόλο Oto Melara, δύο πυροβόλα L70 των 40mm, 2 τηλεχειριζόμενους σταθμούς πολυβόλου 12,7mm και ανθυποβρυχιακό όλμο (τα δύο τελευταία, προϊόντα της τουρκικής Aselsan)


6 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 11:18:00 μ.μ. EEST  

Για τα Μ2.
Εντάξει, ο ΕΣ είναι εξοικειωμένος με τα μηχανικά μέρη του οχήματος (κινητήρας, μετάδοση, ανάρτηση), λόγω της ύπαρξης των MLRS. Από την άλλη, πρέπει να γίνει εισαγωγή νέου διαμετρήματος (25mm) και το κυριότερο, δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι τα οχήματα και πόσο θα κοστίσει η επαναφορά τους σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2010 στις 10:01:00 π.μ. EEST  

ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!...
-ΑΡΜΕΛ-

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2010 στις 12:07:00 μ.μ. EEST  

Tα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους φίλε μου..

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2010 στις 1:12:00 μ.μ. EEST  

Ως προς τους αντιρρησίες συνείδησης, έχω από χρόνια την εξής απορία:

Γιατί να μην χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη διεκπεραίωση των πάσης φύσεως βοηθητικών εργασιών (βλ. αγγαρειών), όπως σκούπισμα - σφουγγάρισμα - βάψιμο - ξεφλούδισμα πατάτας κλπ. κλπ., ώστε να απαλλάσσονται από αυτές (και συνεπώς να παραμένουν για περισσότερο χρόνο στη διάθεση των πιο "μάχιμων" καθηκόντων) οι υπόλοιποι στρατεύσιμοι;

Μήπως η "αντίρρηση συνείδησης" περιλαμβάνει εκτός από την οπλοφορία και το κράτημα σφουγγαρίστρας και κουβά;
Ή μήπως θα ενοχληθεί ο ... συνήγορος του οπλίτη;

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2010 στις 7:20:00 π.μ. EEST  

Τα Bradley είναι πολύ πιο καλή επιλογή από το Marder. Τα πρώτα έχουν ακόμη μέλλον, ενώ τα δεύτερα οδεύουν προς διάλυση ή προς Χώρες με ανύπαρκτους εχθρούς. Ως προς το διαμέτρημα,μπορούμε με λογικό κόστος να τοποθετήσουμε πυροβόλο 30Χ173mm, το ΜΚ44 30/40, που σκοπεύουν να τοποθετήσουν και οι Αμερικανοί στο μέλλον, το οποίο χρησιμοποιείται από όλες σχεδόν τις χώρες του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούν το διαμέτρημα στα οχήματα τους. Αλλά και πάλι το νέο διαμέτρημα δεν αποτελεί πρόβλημα.

Ανώνυμος 22 Απριλίου 2010 στις 12:21:00 μ.μ. EEST  

Χρόνια προσπαθούν οι Γερμανοί να τα ξεφορτωθούν και δεν μπορούν.

Ολη η ιστορία για τα ΤΟΜΑ γίνεται για να μην πάρουμε Ρωσικά.

Τώρα θυμήθηκαν όλοι τα λεφτά.

Για τα Υ/Β , τις FREMM , Τα LEO2 κουβέντα.

Το ΓερμανοΑμερικανικό λόμπι του υεθα μας κυβερνάει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP