Κλαυσίγελως

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η αμέριστη υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνικών ΜΜΕ στο πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι γνωστή τοις πάσι. Επίσης γνωστή είναι η συστηματική αποσιώπηση των κραυγαλέων κυβερνητικών αποτυχιών -ορισμένα εκ των οποίων προβάλλονται ως επιτυχίες (βλέπε συμφωνία ΕΕ-ΔΝΤ) - , της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, καθώς και των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Σαν ένα αόρατο πέπλο που σκεπάζει όλα τα στραβά και ανάποδα των τελευταίων μηνών, τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ θυμίζουν ολοένα και περισσότερο σοβιετικό μηχανισμό προπαγάνδας παλαιάς κοπής.

Καθότι την ίδια ώρα που παρακολουθούμε τα εθνικά θέματα να πηγαίνουν από το κακό στο Βορειομακεδονικότερο και την οικονομία να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση (στις 409 μ.β τα spread) , οι "αγιογραφίες" πληθαίνουν διαρκώς - βρίσκονται σχεδόν στην ημερήσια διάταξη. Μετά από τις κοπιώδεις προσπάθειες απογευματινής εφημερίδας να παρουσιάσει το πληρωμένο ταξίδι αναψυχής του αδελφού του πρωθυπουργού στο Ντουμπάι ως "κυνήγι αραβικών κεφαλαίων", σειρά πήραν κάποια λιγότερο σοβαροφανή αλλά εξίσου διασκεδαστικά παραμύθια για τις ολυμπιακές επιδόσεις του πρωθυπουργού στην κωπηλασία.

Για τον ..άθλο του Αγίου Γεωργίου του Κωπηλάτη μας ενημερώνει σημερινή εφημερίδα

Έχοντας ως δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν έχουν ως σκοπό την ψυχαγωγία του αναγνώστη αλλά την χειραγώγηση του κόσμου μέσω της δημιουργία μιας παράλληλης πραγματικότητας, τίθεται το εξής ερώτημα : Ρε παιδιά..Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η υπερπροσπάθεια είναι αντιπαραγωγική και πολλές φορές φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα; Κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα...

10 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2010 στις 10:52:00 μ.μ. EEST  

Τελικά όχι απλά πετάει ο γάιδαρος , αλλά και ολόκληρη η οικογένειά του με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων . Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζω τα πιθανά ανταλάγματα που πηγαίνουν στους εκδότες - εργολάβους για να του κάνουν "παπάδες" .
Η κατάσταση που περιγράφεις , μου θύμισε τις μέρες της διακυβέρνησης Σημίτη , όταν ξανά τότε χωρίς να γίνεται τίποτα , προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι μεγαλουργούμε .

Σαν να μην πέρασε μια μέρα .

Pro από Συμβασιλεύουσα .

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2010 στις 10:55:00 μ.μ. EEST  

Αχ ρε Καραμανλη .
που'σαι ρε Καραμανλή ?
Πως έχασες τέτοια ευκαιρία ?
Εμφανίστηκες σε πιστολομαχία με μαχαίρι .

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2010 στις 11:06:00 μ.μ. EEST  

Μιλάμε ο τύπος είναι πιο χαζός και απ'τα ραδίκια . Πρώτα ανακοίνωσε ότι πτωχεύουμε και μετά προσπαθεί να δανειστεί .
Άλλη πρωτοτυπία , ήταν ότι έκλεισε τον προυπολογισμό τον Δεκέμβρη , ενώ απλά θα μπορούσε να τον αναθεωρήσει τον Μάρτιο και να έχουμε μέχρι τότε δανειστεί ότι χρειαζόμαστε χωρίς πρόβλημα .

Τελικά πες αλήθεια Γιωργάκη........
Δεν ήρθες για να κυβερνήσεις εδώ .

Nick 6 Απριλίου 2010 στις 11:16:00 μ.μ. EEST  

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη.

Υπάρχει μια βασική διαφορά με την ΕΣΣΔ:

Τώρα υπάρχει το Internet και πλέον βγαίνουν στη φόρα πράγματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα ήταν αδιανόητα.

Όσο για τους "εκδότες" που στηρίζουν με τόσο προκλητικό τρόπο τη κυβέρνηση του GAP, μάλλον ζορίζονται πολύ με κάτι δανειάκια και κάποιοι σε λίγο καιρό θα βαρέσουν κανόνι.

Agrupni Politis 7 Απριλίου 2010 στις 12:15:00 π.μ. EEST  

Μην πάτε μακρυά! Η πρωτοφανής απόφαση απαγόρευσης - άκουσον, άκουσον - της δημοσιοποίησης των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο απ'το Υπ. Άμυνας (το "Εθνικής" το κόψαμε όπως και απ' το Παιδείας), έχει περάσει στο ντούκου εντελώς! Αν αυτά είχαν συμβεί τον περασμένο Σεπτέμβρη τα "παράθυρα" θα είχαν καθαιρέσει το Μεϊμαράκη πριν το μάθει ο Πρωθυπουργός! Ποιος έχει ξεχάσει άλλωστε τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008; Τα οφείλουμε στην 4η εξουσία, αυτή των ΜΜΕ!

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2010 στις 12:55:00 π.μ. EEST  

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα...
Κανείς δεν μιλάει και για άλλα " μικρότερα " που γίνονται από τους παρατρεχάμενούς του...
Για παράδειγμα το τι γίνετε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής με τον διορισμό του διευθυντή!

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2010 στις 4:28:00 π.μ. EEST  

"Εμφανίστηκες σε πιστολομαχία με μαχαίρι."

Με το χειριστήριο του playstation εννοεις :)

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2010 στις 9:53:00 π.μ. EEST  

3 Πλωτά του Λιμενικού συνόδευαν τον κωπηλάτη μας, μην πάθει τίποτα και τί θα γίνουμε μετά...Για αναχαιτίσεις και παρελάσεις πρέπει να κάνουμε οικονομία στα καύσιμα. Για τις βλακείες του Γιωργάκη δε μας απασχολεί η σπατάλη καυσίμου και προσωπικού.

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2010 στις 10:25:00 π.μ. EEST  

τι να λέμε τώρα...μιλάμε για τον Άβερελ της πολιτικής...διαβάστε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/spreads_06.html

Axilleas Skordofoutsoglou 7 Απριλίου 2010 στις 10:48:00 μ.μ. EEST  

Σοβαρή (!!!!) εφημερίδα και προπάντων έγκυρη (!!) αυτη που το ανάρτησε
Και πέρυσι το ιδο εκανε αλλα με άλλη ιδιότητα.
Η ειδηση ειναι το 2 dvd της γνωστης κυρίας. Αυτα ενδιαφερουν, τα υπολοιπα οχι και σε λιγο θα μας πουν και περιεργους αν οχι εθνικα επικινδυνους ολους εμας που διαβαζουμε και συμμετεχουμε σε αυτο το blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP