Λευκή απεργία των πιλότων Πολεμικής Αεροπορίας

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Το σύνολο σχεδόν των χειρίστων της πολεμικής αεροπορίας αρνούνται σήμερα να εκτελέσουν εκπαιδευτικές πτήσεις, επικαλούμενοι προσωπικούς κυρίως λόγους υγείας.
Εξαιρούνται, ωστόσο, οι πιλότοι στα αεροσκάφη επιφυλακής.
Αιτία γι αυτό τον τρόπο λευκής απεργίας είναι η φορολόγηση του πτητικού επιδόματος . Μέχρι τώρα το επίδομα αυτό φορολογείτο με 5%, ενώ με τις νέες ρυθμίσεις προστίθεται στις υπόλοιπες αποδοχές και φορολογείται συνολικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται δήλωσε μεταξύ άλλων ότι « είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους….»

Είναι όντως αποθαρρυντικό κ. υπουργέ. Αλλά για την κυβέρνησή σας, όχι για τον ελληνικό λαό που γνωρίζει τις θυσίες των ιπταμένων του..

antinews

42 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 4:17:00 μ.μ. EEST  

τι έλεγε πριν απο 3 μήνες ο Μπεγλίτης;

Tο πτητικό επίδομα των πιλότων δεν θα καταργηθεί
«E» 23/12/2009

Δεν θα καταργηθεί και δεν θα φορολογηθεί το πτητικό επίδομα των πιλότων της Πολεμικής Aεροπορίας, ξεκαθάρισε χθες από τη Λήμνο ο αναπληρωτής υπουργός Aμυνας, Πάνος Mπεγλίτης.

Eπισκεπτόμενος την 130ή σμηναρχία μάχης, όπου βρίσκονται αεροσκάφη σε ετοιμότητα για αναχαίτιση και έχοντας δει ένα πραγματικό περιστατικό συναγερμού για αναχαίτιση (scramble), ο κ. Mπεγλίτης συνομίλησε με το ένστολο προσωπικό της αεροπορίας και δήλωσε: «Θέλω να πω με την ευκαιρία στους πιλότους μας ότι η κυβέρνησή μας θα υπερασπιστεί τα επιδόματα που παίρνουν.
Aναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο τους, θα παραμείνουν τα επιδόματά τους, δεν θα φορολογηθούν, δεν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση για τα επιδόματα των ιπταμένων. Eίναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στην πολεμική αεροπορία και για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι κάνουν για την εθνική ασφάλεια της χώρας και για να είναι η πατρίδα μας ισχυρή και αξιόπιστη και εθνικά υπερήφανη».

kostakoutas 26 Απριλίου 2010 στις 4:30:00 μ.μ. EEST  

Γιατι δε κανουν εκπαιδευτική άσκηση με paveway πάνω στη βουλή την ώρα που θα εχει ολομέλεια;

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 5:23:00 μ.μ. EEST  

Λίγη σοβαρότητα και εγκράτεια δεν θα έβλαπτε στην παρούσα φάση ΚοσταΚατι...

Υπάρχουν και αξίες πολύ ανώτερες του Ευρώ, όπως το καθήκον απέναντι στην Ελλάδα του τώρα και του αύριο.

Τέτοιες ενέργειες δεν τιμούν τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κάκιστη αντίδραση στην άδικη απόφαση των πολιτικών μας.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

eno o venizelos theli kamia 15aria hiliades euro ton mina na kani kolous

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 5:48:00 μ.μ. EEST  

Απαράδεκτος ο Βενιζέλος, απαράδεκτοι και οι πιλότοι. Καλώς ήρθατε στο στράτευμα των πτωχών (poor man's army - όπως το κατάντησαν διαδοχικές κυβερνήσεις) και στον στρατιωτικό συνδικαλισμό (που απαγορεύεται αλλά υπάρχει εδώ και δεκαετίες, ρωτήστε τους αρχηγούς για το πως βρέθηκαν στις θέσεις τους). Ένα βήμα πιο κοντά στη διάλυση κύριοι...

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 5:56:00 μ.μ. EEST  

Αυτοι οι ανθρωποι(πιλοτοι μαχητικων-ναυτικοι υποβρυχιων-ειδικες δυναμεις στρατου)επρεπε και ειναι αναγκαιο να εξερεθουν σε σχεση με τους αλλους αξιωματικους καρεκλοκενταυρους και αχρηστους που κοροιδευουν στα πολυτελη γραφεια τους και η πλειονοτητα των οποιων δεν εχουν ιδεα απο διοικηση.Αυτα τα παιδια ειναι τα μονα που κανουν περηφανο τον ελληνικο λαο.Δειξτε τους ιδιαιτερη προσοχη.(Εδω και τωρα παρτε πισω την τροπολογια που εξαιρειτε απο την κρατηση 12% των επιδοματων των ενστολων-αστυνομικων και καταθεστε τροπολογια για αυτα τα παιδια τοδικαιουνται)

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 5:58:00 μ.μ. EEST  

Υπερωρίες, αργίες, νυκτερινά κλπ στους στρατιωτικούς δεν υπάρχουν. Άς μπούνε λοιπόν για να υπάρχει δικαιοσύνη! Επίσης δεν είναι μόνο οι Ιπτάμενοι, είναι και οι τεχνικοί! Αυτοί δεν υπάρχουν για την ηγεσία;

Λίγη σοβαρότητα επιτέλους!

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 6:00:00 μ.μ. EEST  

Είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνει κάποιος το μήνυμα ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πιλότοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι χοντρόκολοι άεργοι δημόσιοι υπάληλοι που το μόνο που μπορεί να τους συμβεί είναι να σπάσουν κανένα νύχι ξύνωντας .......

flanker7 26 Απριλίου 2010 στις 6:00:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω ότι, αν και ίσως να φαίνεται υπερβολικό, η αντίδραση του προσωπικού είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη.
Έχουν περάσει οι εποχές του "σκασμός, εκτέλεσε και βγές παραπονούμενος". Το προσωπικό σήμερα διοικείται πρωτίστως διά του παραδείγματος και μόνο αν ο διοικών έχει κερδίσει με την αξία του τον διοικούμενο.
Να κρίνουν τους πιλότους, που εμπράκτως αποδεικνύουν την φιλοπατρίας τους καθημερινά, ένα μάτσο καρεκλοκένταυρων είναι αστείο.
Και οι αξιωματικοί είναι άνθρωποι, πολλοί οικογενειάρχες, και τα εισοδήματα τους έχουν την ύψιστη σημασία γι αυτούς. Μπορεί να μην υπηρετούν για τα λεφτά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπηρετούν δωρεάν και ο μισθός τους μπορεί να αυξομειώνεται κατά το δοκούν.
Είμαι σίγουρος ότι ήδη παίρνουν πολύ λιγότερα από ότι δικαιούται η οικογένειά τους

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 6:03:00 μ.μ. EEST  

τι να πει κανεις?ολοκληρωτικη σαπιλα.κοβουν χρηματα απο αυτους που αποδεδειγμενα πληρωνουν με αιμα τα πόσα ευρω παιρνουν το μηνα.γιατι βεβαια αν εισαι στρατιωτικος εισαι και μαλ@@ας, και δεν πρεπει να μιλας, και να σε λενε και στρατοκαυλο, και με το που πεις ''ρε παιδια την πατριδα'' σε λενε χουντικο και εθνικιστη, αφου κυβερνανε οι προδοτες της χωρας.κατι αναρχοκουμουνια ειχαν τα αρχ..δια να κανουν τρομοκρατικη οργανωση, ενω εδω και χρονια οσοι βλεπουν την κατρακυλα δεν κανουν τιποτα, αυτο μας αξιζει.αν βρισκοταν 2-3 ατομα που αποδεδειγμενα καταχραστηκαν δημοσιο χρημα με κομμενο το λαιμο, δεν θα εκοβε το κωλ...πιδι καροτο??ποιος θα τολμουσε να κλεψει απο το κρατος μετα??αλλα ξεχασα,αυτα δεν γινονται σε δημοκρατια,σε δημοκρατια γινονται μονο καταστροφες στο κεντρο τηε Αθηνας απο κουκουλοφορους που τα ΜΜΕ αποκαλουν νεαρους.που εισαι Παπαδοπουλε να σωσεις την χωρα???

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 6:10:00 μ.μ. EEST  

Τα περί Paveway στη Βουλή είναι ηλιθιότητες, για να μην πω τίποτα χειρότερο...
Να θυμίσω σε Κωστακούτες και λοιπές κούτες ότι κάθε αξιωματικός και στρατιώτης ορκίζεται να φυλάττει πίστη στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
Και να τονίσω ότι οι χειριστές της ΠΑ, πιστοί σε αυτόν τον όρκο, βρήκαν τρόπο να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους ΧΩΡΙΣ να τον παραβιάσουν.
Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τις προβοκάτσιες.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 6:15:00 μ.μ. EEST  

Σημειωτέον ότι οι τουρκικές παραβιάσεις που έγιναν σήμερα αναχαιτίστηκαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 6:25:00 μ.μ. EEST  

AN KAI EIMAI ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ!
ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ...
ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ...
ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΞΚΟΙ-ΥΠΞΚΟΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΛΑΚ ΛΙΣΤ ΤΟΥ Α2/2 ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΣΧΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...
ΑΡΑ,
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΜΑΖΙ ...ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ!!!
ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ!!!
ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ?
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΞΚΟΥΣ?
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΠΛΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ!
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΙΧΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ Ε.Δ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΕΙ...
ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ!!!
ΟΚ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΥΤΟ ΟΜΩΣ!
ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΜΟΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ...ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΟ ΤΩΝ ...ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΤΕ!

ΓΙΩΡΓΗΣ ΨΑΡΑΚΗΣ

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 7:30:00 μ.μ. EEST  

όταν ο οιοσδήποτε υπαλληλάκος της Ολυμπιακής έπαιρνε περισσότερα από ένα πιλότο μαχητικού πχ μία αεροσυνοδός τότε καλά κάνουν οι ιπτάμενοι.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει ΤΩΡΑ .
Έξω οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ .
Αλλιώς θα έχουμε νέο Γουδί .

Pro από Συμβασιλεύουσα

talws.334m 26 Απριλίου 2010 στις 7:59:00 μ.μ. EEST  

Φίλε ανώνυμε 26 Απριλίου 2010 5:23:00

Εδώ και 40 χρόνια τα παιδιά αυτά βλέπουν να κόβεται το ένα, να μειώνεται το άλλο... Όλα αυτά με βάση της ΚΑΘΕ κυβέρνησης ότι δεν μπορούν να κάνουν απεργία... ΚΑΘΕ φορά τους πιάνουν από το καθήκον και το ήθος που πρέπει να έχουν. Καιρός ήταν να αντιδράσουν και αυτοί! Το καθήκον τους προς την πατρίδα μια χαρά το ξέρουν και το τιμούν ΚΑΘΕ μέρα! Καλά κάνουν και αντιδρούν! Σε αυτή τη χώρα μόνο έτσι καταλαβαίνουν! Οι απλές διαμαρτυρίες πάντα έπεφταν στο κενό! Καλά έκαναν! Στην τελική και τι έγινε? Τα readiness ήταν εκεί καθώς και οι αναγκαίες μεταγωγές! Απολύτως ΚΑΜΙΑ διαφορά επιχειρησιακά! Δε νομίζω ότι ο κ.Βενιζέλος εκφράζει τον ελληνικό λαό! Αυτό μας έλειπε! Η Π.Α. έχει ποτίσει με πολύ αίμα το Αιγαίο για να δέχεται μαθήματα καθήκοντος και ήθους από τον οποιονδήποτε!

Αρματιστής 26 Απριλίου 2010 στις 8:13:00 μ.μ. EEST  

Η δήλωση του ΥΕΘΑ σχετικά με τη λευκή απεργία των χειριστών των μαχητικών δεν είναι απλώς ατυχής, είναι άθλια, υβριστική και μειωτική για τους «αετούς». Ο υπουργός έπρεπε να σηκωθεί και να πάει στις πολεμικές Μοίρες και να εξηγήσει σε αυτά τα παιδιά τι μεσολάβησε και άλλαξαν τη πολιτική που είχαν εξαγγείλει περί μη μείωσης ή φορολόγησης του πτητικού επιδόματος!

Έχω συνεργαστεί επανειλημμένα με αυτά τα παλικάρια και γνωρίζω το ήθος τους, την αυτοθυσία τους, τον επαγγελματισμό τους και το πατριωτισμό τους. Είναι οι ΜΟΝΟΙ που πραγματικά και ουσιαστικά φυλάνε Θερμοπύλες και δίνουν μάχη για την εθνική κυριαρχία. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο για αυτούς και το έργο τους που το γνωρίζουν όλοι.

Αλλά έχει το δικαίωμα και το ηθικό ανάστημα ο υπουργός να μειώνει κατ’ αυτό το τρόπο τους πιλότους μας, όταν έχει διορίσει κάποιους χαρτογιακάδες φίλους του, ή οπαδούς του, ή λιβανιστές του με μισθό 2600 ευρώ;;; Και ακόμη περισσότερο όταν αυτός και οι όμοιοί του, διορίζουν τους πολιτικούς φίλους τους και ανέχονται τα 16 μηνιάτικα των υπαλλήλων της Βουλής και τόσων άλλων κηφήνων και τρωκτικών του δημοσίου;

Τώρα σε κάποιους που από αυτό το βήμα κάνουν «υπουργικές» παρατηρήσεις, τους λέω ότι απλώς είναι λάθος.

Λίγος περισσότερος σεβασμός γι όλους αυτούς που κάνουν το χρέος τους καθημερινά, που το Σύνταγμα και οι νόμοι τους απαγορεύουν το συνδικαλισμό, τη δημόσια έκφραση και την απεργία, που δεν πληρώνονται υπερωριακή και εκτός έδρας αμοιβής, υπηρεσίες και άλλα πολλά.

Axilleas Skordofoutsoglou 26 Απριλίου 2010 στις 8:15:00 μ.μ. EEST  

Επικροτώ και επαυξάνω την αποφοαση των χειριστών τις ΠΑ.
Η επισκεψη στον γιατρό της μονάδας αφορα καθαρα τις εκπαιδευτικες πτήσεις και αποτελει ξεκάθαρο μηνυμα με πολλαπλούς αποδεκτες.Ενας ιπταμενος δικαιούται να μην πετάξει εαν ο ιδιος δεν το επιθυμεί επικαλουμενος διαφορους λογους.
Στην βάση που υπηρετω οι εκτακτες κλησεις στην υπηρησια το απογευμα ή το βράδυ καλυπτονται με αμμεση χρηση του ιδιωτικου μας ΙΧ και τα εξοδα βαρυνουν αποκλειστικα την τσεπη μας. Η αποσταση ειναι 100 χιλιομετρα μεταβαση-επιστροφή.
Ας μην μπουμε και σε άλλες λεπτομέριες....
Το καθηκον απεναντι στην Πατριδα εκτελειται, η ψυχολογια όμως της μειωσης εισοδηματος επειδη τοσα χρονια ο μισθος ειναι χαμηλος και ολα τα υπολοιπα ειναι επιδοματα ειναι αρνητική και αυτο επιρεάζει αποφασιστικα και την ασφάλεια πτησεων.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 9:20:00 μ.μ. EEST  

Δίκιο έχουν τα παιδιά που κάθε μέρα βάζουν το κεφάλι τους στο ντορβά, δεν μπορεί άλλοι να παίρνουν 16 να σουλατσάρει ο νικολάκης με το πρωθυπουργικό και να πληρώνουμε τους 300ακόσιους ας κόψουν 100 θέσεις τους τα μοσχάρια να παίρνουν το επίδομα όσοι το αξίζουν τουλάχιστον.

Και όσοι κακοβλέπεται αυτές τις κινήσεις καλά θα κάνετε να αναλογιστείτε το κρίσιμο έργο τους.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 9:28:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 4:17:00 μ.μ. GMT+0300

"τι έλεγε πριν απο 3 μήνες ο Μπεγλίτης;

Tο πτητικό επίδομα των πιλότων δεν θα καταργηθεί
«E» 23/12/2009

Δεν θα καταργηθεί και δεν θα φορολογηθεί το πτητικό επίδομα των πιλότων της Πολεμικής Aεροπορίας, ξεκαθάρισε χθες από τη Λήμνο ο αναπληρωτής υπουργός Aμυνας, Πάνος Mπεγλίτης."

Εδώ ο ΓΑΠ μας διαβεβαίωνε ότι "λεφτά υπάρχουν", γιατί να μην πει ο Μπεγλιτης ότι δεν θα φορολογηθεί το επίδομα των πιλότων;

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 10:01:00 μ.μ. EEST  

Ρε αλήτες όλα θα τα διαλαλήσετε και στην πρώτη γραμμή βάλατε χέρι ρε παχύδερμα τομάρια;

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 11:05:00 μ.μ. EEST  

Πράγματι στο γκαράζ αυτοκινήτων πιλότων σε αεροδρόμιο εγώ είδα πρόσφατα 3 Φερράρι, 2 Λαμποργκίνι και 1 Ρολς Ρόις.
Καλό ??

Για την ακρίβεια είδα σε Μοίρα με Μιράζ 2 Χιουντάι Κουπέ, 1 Σιτροέν Σάξο, 1 Ρόβερ Κάμπριο. Αυτοκινητάρες ε ??

Ας κόψουν κάποιοι τις υπερβολές στην Ελλάδα. Ειδικά οι υπερβολές των πολιτικών στην μάσα και στο ρουσφέτι μας καταπόντισαν άγρια.

Ειδικά στους πιλότους πρέπει να γίνει αύξηση και όχι μείωση.

wagelis 26 Απριλίου 2010 στις 11:34:00 μ.μ. EEST  

Μήπως μας διαφεύγει ότι έχουν εξαπατήσει,όλους τους Έλληνες? Όχι ότι οι άλλοι ήταν αθώοι αλλα εδώ μιλάμε για δούλεμα ψιλό γάζι και είναι ακόμα στην αρχή.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 στις 11:34:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχώς κ. Υπουργέ στο όνομα της Οικονομίας, του "εξορθολογισμού" και της κρίσης, ξεχάσατε ότι υπάρχει και η Άμυνα της χώρας, η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, για την οποία πεθαίνουν ενίοτε αξιωματικοί μας σε καιρό ειρήνης. Αφού λοιπόν το μοναδικό κριτήριο ήταν οικονομικό, επιβαρύνατε όλους όσους δεν μπορούν ν' αντιδράσουν - αντίθετα με τις δηλώσεις και διαψεύσεις σας - χωρίς να λάβετε υπ' όψιν ούτε το έργο που επιτελούν συνειδητά και με επαγγελματισμό, ούτε τις θυσίες τους. Θα πρότεινα σε εσάς, ή στον κ. ΑΝΥΕΘΑ, ή αν φοβάστε-και καλά θα κάνατε- στο Γ.Γ.του Υπ. Οικονομικών όχι να παρακολουθήσετε, αλλά να επιβιβαστείτε στο 2ο κάθισμα σε άσκηση αναχαίτισης και μετά την προσγείωση να μιλήσετε...Επειδή λοιπόν δεν πετάει ο έφορος στη 2η θέση, γιατί πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μοιράζονται μαζί του το "επίδομα επικινδυνότητας" το οποίο φυσικά δεν είναι αρκετό για αυτό που επιτελούν?

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2010 στις 12:14:00 π.μ. EEST  

Ρε παιδια καταρχην δεν κοβει το πτητικο απλα το εξαιρει απο την ευνοικη φπρπλογηση που ισχυε μεχρι τωρα κ το φορολογει οπως κ στους υπολοιπους. Συμφωνω οτι επρεπε να τα κοψει πρωτα απο τους υπαλληλους της βουλης κ μετα εχοντας δωσει το καλο παραδειγμα να κοψει κ απο ολους εμας. Αλλα τι τα ψαχνεις αφου ολοι μας (και οι ιπταμενοι μεσα) αυτους ψηφιζαμε τοσα χρονια?Επισης εκει που ο τελευταιος ιπταμενος επαιρνε 3 χιλιαρικα το μηνα τωρα θα παιρνει δυομιση σε μια Ελλαδα συνολικα φτωχοτερη οποτε συνολικα παλι καλα ειναι!κ τελος θελω να πω οτι ειναι απαραδεκτο για οποιονδηποτε αξιωματικο που τιμαει τα γαλονια του, τα 4 χρονια που ματωσε στην σχολη κ το ξιφος του να προβαινει σε λευκες απεργιες κ παρομοια λες κ ειναι το τελευταιο μελος του ΠΑΜΕ!Εγω θα προτεινω να διπλασιαστει το πτητικο επιδομα σε οσους πραγματικα πετανε κ να κοπει σε ολους τους παρκαρισμενους στα γραφεια (κ ειναι πολλοι αυτοι πιστεψτε με). Ετσι κ το κρατος θα κανει τις περικοπες του κ οσοι λιγοι πραγματικα το αξιζουν (οπως οι περισσοτεροι χειριστες που πετανε στην μοιρα μου αυτη τη στιγμη)να αμειβονται σωστα!Ευχαριστω για τον χρονο σας>

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2010 στις 1:31:00 π.μ. EEST  

Απο το troktiko:

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Περί πολεμικής αεροπορίας

"Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ (ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΙΘΕΡΑΡΧΗ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΟΡΟ) ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ) ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ.
ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΥΘΕΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_5594.html

talws.334m 27 Απριλίου 2010 στις 4:58:00 π.μ. EEST  

Επειδή κι άλλοι έχουν περάσει από γκαράζ πολεμικών μοιρών να μην το παίζουν κάποιοι άλλοι μάγκες! Ναι έχει και mercedes το γκαράζ! Ε και? Χιλιοχρεωμένη είναι η μερσέντα! Ο άνθρωπος που την έχει θυσιάζει κάτι άλλο για να την έχει. Ένα σπίτι εκτός της ΠΜ ή οτιδήποτε άλλο. Ταξικές διαφορές? Όλοι τα ίδια κάνουμε? Δεν ξέρω αν είσαι αξιωματικός ή όχι αλλά σίγουρα ιπτάμενος δεν είσαι! Το ξέρουμε και το μίσος των υπολοίπων "συναδέλφων" για το πτητικό δεν γεννηθήκαμε τώρα! Αλλά αν είσαι έξω απ'τον χορό... Για έλα εσύ να δεις πως βγαίνει, από κοντά όμως και όχι από το έδαφος, και μετά έλα να μας τα ξαναπείς! Κάποιοι ζουν ακόμα με τον ρομαντισμό της πτήσης και δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται... Όσο για την απέχθεια για τον χιλιοπαιγμένο τίτλο τι να πει κανείς? Όσο δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2010 στις 10:46:00 π.μ. EEST  

"...είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους…"

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

"...είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες πολιτικοί πιάνουν τα έδρανα της Βουλής όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πολιτικούς…"

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2010 στις 4:51:00 μ.μ. EEST  

Ο στρατιωτικός δεν (πρέπει να...) είναι άλλος ένας δημόσιος υπάλληλος.
Δεν (πρέπει να...) συνδικαλίζεται, να απεργεί ή να "διεκδικεί" με τους γνωστούς συνδικαλιστικούς τρόπους.

Η αίγλη και το κύρος που περιβάλλει αυτούς τους ανθρώπους είναι αδιαμφισβήτητα, όπως και η υπηρεσία που προσφέρουν στην πατρίδα καθμερινά.
Αν η κοινωνία πιστέψει ότι όλα αυτά τα κάνουν για το οικονομικό (έστω και δευτερευόντως), όλα τα παραπάνω καταρρέουν.

Είναι αλήθεια ότι η αποχή τους αφορά τα μη αμυντικά τους καθήκοντα.
Είναι επίσης αλήθεια, ότι δεν προτάθηκε περικοπή του πτητικού τους επιδόματος, αλλά απλή φορολόγησή του ως εισοδήματος, όπως θα γίνει και με όλα τα υπόλοιπα ...κορόιδα!

Αν δηλαδή αύριο παραταθεί η κρίση και το ταμείο στεγνώσει τελείως, οπότε θα οδηγηθούν σε πραγματικές περικοπές των αποδοχών τους, ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν θα "κλιμακώσουν" τον "αγώνα" τους, απέχοντας και από τις αναχαιτίσεις; Και, εν πάση περιπτώσει, τι επιπτώσεις θα έχει τυχόν μακρόχρονη αποχή από τις εκπαιδετικές πτήσεις;

Και κάτι τελευταίο: Πώς μετά από αυτά απαιτούμε να βλέπουν οι πολίτες με "καλό μάτι" την υποχρεωτική στράτευση των παιδιών τους, που τους κόβει 1 - 1,5 χρόνο από την επαγγελματική τους αποκατάσταση, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα;

Αυτός που ρισκάρει τη ζωή του για να προστατέψει την πατρίδα του από αγάπη, αρκείται και σε λιγότερα (εφόσον του εξασφαλίζουν και πάλι αξιοπρεπή διαβίωση), με αντάλλαγμα μόνο το κύρος και τη δίκαιη περιφάνεια.
Αυτός που ρισκάρει για το οικονομικό αντάλλαγμα ή (ακόμα χειρότερα) για μόνιμο μερίδιο εξουσίας, απλώς πουλάει προστασία στο Δημόσιο.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 27 Απριλίου 2010 στις 6:37:00 μ.μ. EEST  

ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ .ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2010 στις 7:30:00 μ.μ. EEST  

Το ξέρουμε και το μίσος των υπολοίπων "συναδέλφων" για το πτητικό δεν γεννηθήκαμε τώρα!

Tέτοια κομπλεξική νοοτροπία δεν αρμόζει σε 'Ελληνα Αξιωματικό και δή Αεροπόρο! Ντροπή Τάλε!

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 στις 2:28:00 π.μ. EEST  

Με ποιό δικαίωμα χρησιμοποιείς επίσημο έμβλημα τής 334ΜΠΚ,καθώς και το χαρακτιριστικό αυτής αναφέροντας ανακριβή στοιχεία για τα οικονομικά των αεροπόρων των τελευταίων χρόνων; Όταν έγινα ανθυποσμηναγός(Ι)την δεκαετία του1980 ο μισθός μου ήταν 78.000 δρχ.το πτητικό εξάμηνο(μάχητικού γιατί μόνο αυτό πήρα)440.000 δρχ και ένα GOLF 1300CC κόστιζε περίπου 4.000.000 δρχ.το 10πλάσιο του πτητικού εξαμήνου δηλαδή.Τότε λοιπόν πληρώναμε αδιαμαρτήρητα ενοίκιο στην Πάτρα 28.000δρχ και γραμάτιο για το αυτοκίνητο με τόκο 36% και είμασταν ικανοποιημένοι...Σήμερα ο αντίστοιχος ανθυποσμηναγός εξωφλεί ένα αυτοκίνητο 1300άρι με ένα πτητικό μόνο...(8.000 Ευρώ),δεν νοικιάζει,αλλά αγοράζει διαμέρισμα με 3,5% και εσύ επικροτείς την λευκή απεργία του...!ενώ ο μέσος έλληνας που τον πληρώνει από τους φόρους του δεν γνωρίζει αν θα εργάζεται αύριο,η αν θα χάσει την επιχείρησή του!
Μήπως είσαι επιτελής και από απόσταση ασφαλείας παρασύρεις αθώους;
Μήπως επιτέλους πρέπει να κοπεί το πτητικό επίδομα από επιτελείς και υπηρετούντες στο εξωτερικό για να πάρουν οι πραγματικοί ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ αληθινό... πτητικό;
Ποιός είσαι εσύ που κρίνεις έναν υπουργό στο πόσο εκφράζει το λαϊκό αίσθημα όταν το κόμμα του ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό πρόσφατα με απόλυτη αυτοδυναμία;
Κάθε γεννιά ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει χύσει αίμα στο ΑΙΓΑΙΟ...υπακούοντας πάντα στους νόμους των Ελλήνων,όπως οι πρόγονοί τους, και όχι από ξεροκεφαλιά του καθενός.
Αν οι προτροπές σου έχουν αξία στους σημερινούς ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ, γυρνάω χωρίς αποδοχές να πετάω...
Μήπως βγάζεις OVERSHOOT τους ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ στη συγκεκριμένη φάση... για να τους τους κατηγορούν όλοι για αναλγησία;
Πιθανόν να μήν ανήκεις στο χώρο και... περιμένουμε να μας πεις που να υπακούει η Π.Α αφού κρίνεις αναξιόπιστο τον υπουργό,πιθανόν και όλους εκτός από Σένα...;

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 στις 2:36:00 π.μ. EEST  

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ !!!! και ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΕΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


""""Ανώνυμος 26 Απριλίου 2010 5:56:00 μ.μ. GMT+0300

Αυτοι οι ανθρωποι(πιλοτοι μαχητικων-ναυτικοι υποβρυχιων-ειδικες δυναμεις στρατου)επρεπε και ειναι αναγκαιο να εξερεθουν σε σχεση με τους αλλους αξιωματικους καρεκλοκενταυρους και αχρηστους που κοροιδευουν στα πολυτελη γραφεια τους και η πλειονοτητα των οποιων δεν εχουν ιδεα απο διοικηση.Αυτα τα παιδια ειναι τα μονα που κανουν περηφανο τον ελληνικο λαο.Δειξτε τους ιδιαιτερη προσοχη.(Εδω και τωρα παρτε πισω την τροπολογια που εξαιρειτε απο την κρατηση 12% των επιδοματων των ενστολων-αστυνομικων και καταθεστε τροπολογια για αυτα τα παιδια τοδικαιουνται) """""

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 στις 7:16:00 π.μ. EEST  

ΓΙΩΡΓΗ xxxxxx ΗΘΕΛΕΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ ΑΛΛΑ... ΣΕ ΚΟΨΑΝΕ ΣΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ... ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ.
ΜΑΛΛΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΗΣ Α2/2 ΕΙΣΑΙ...

enkripto 28 Απριλίου 2010 στις 7:55:00 π.μ. EEST  

πάντως είναι κοινή πεποίθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ταχθεί στο πλευρό των πιλότων

nikos 28 Απριλίου 2010 στις 9:52:00 π.μ. EEST  

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΕ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΕΙ ΤΑ ΟΡΘΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΟΠΕΡΕΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΟΡΘΩΣ ΤΟΝ "ΤΑΠΩΣΑΝ". ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΕΤΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΘΗΞΙΑ ΝΑ ΠΕΙ, "ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΨΗ".!!

wagelis 28 Απριλίου 2010 στις 5:32:00 μ.μ. EEST  

@28 Απριλίου 2010 2:28:00 π.μ. GMT+0300
Για πες μας εσύ φιλαράκο,αν είσαι η ήσουν,στην "αερπορια" την δεκαετία του 80.Σε πια Μοίρα υπηρέτησες και μερικούς συναδέλφους σου και από άλλες Μοίρες. Ποιος ξέρει μπορεί να ήμασταν και συνάδελφοι. Αλλα από τα γραφόμενα σου μάλλον το πολύ να ήσουν σμηνίτης.Τώρα είσαι εν ενέργεια? περιμένω ονόματα τύπους Αεροσκαφών και Μοίρες.Δεν μπορεί κάτι θα θυμάσαι.

koyrsaros 29 Απριλίου 2010 στις 1:17:00 μ.μ. EEST  

«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην
λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.

Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.

Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...

Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...

Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 1:24:00 π.μ. EEST  

Ευχαριστώ... τον (κο) ΥΕΘΑ,
Γιατί κατόρθωσε να βλέπει ο υπόλογος τον Ιπτάμενο όπως ο εργάτης τον κεφαλαιοκράτη,
Ευχαριστώ... τον (κο) ΥΕΘΑ
Γιατί κατόρθωσε την όποια νομιμη οικονομική αυξηση να...

την εξισώσει με παρανομη συναλλάγή (ΦΠ)
Ευχαριστώ... τον (κο) ΥΕΘΑ
Γιατί έστω και άν θα υπηρετούσα 35 χρόνια θα έπρεπε να έχω κρατήσεις για 70 χρόνια! (ο τοτε υπουργός οικ. είχε αιτιολογήσει την αδικία "...για ταμιακούς λογους"
Ευχαριστώ... τον (κο) ΥΕΘΑ
Γιατί κατάφερε να καταλύσει την πειθαρχεια και ο χθεσινός Σμηνάρχος Δκτης των F16 να ειναι ο σημερινός "μπουχέσας" Δντής Επχσεων του ΓΕΑ.
(ο οποίος δεν χρειαζεται το πτητικό, μονο τα δεδουλευμένα για τις υπηρεσίες του τα οποία φυσικά ποτέ δεν θα πάρει)
Τελος ευχαριστώ την ΕΛΛΑΔΑ που μου εμπιστεύθηκε 10 τονους αλουμίνιο, 4 βλήματα και 300 σφαίρες και στα 22 μου χρονια μπορεσα να αναφέρω... "Ετοιμος για Απογείωση" "

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2010 στις 9:27:00 π.μ. EEST  

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ Ο,ΤΙ ΛΕΝΕ & Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΜΕ ΣΥΖΗΓΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΤΑ C-130 ΠΟΥ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΕΙ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΧΑΘΗΚΕ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΑΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΕΔΩ.ΜΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΡΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ!!!

talws.334m 3 Μαΐου 2010 στις 8:59:00 μ.μ. EEST  

Κάποιο δικαίωμα θα έχω και εγώ να χρησιμοποιώ το έμβλημα της 4. Δεν την βρήκα τυχαία, ούτε είναι και καμιά διάσημη μοίρα να την ξέρω στο άσχετο. Προφανώς η σειρά σου πέρασε πολύ καλύτερα από την δικιά μου. Στον "χώρο" δεν είμαι πια. Μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας αποσύρθηκα. Έτσι είναι τα πράγματα και όποιος ΕΙΝΑΙ στον χώρο ξέρει πολύ καλά τι λέω. Άλλο αν τα λέμε δημοσίως ή όχι.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2010 στις 1:28:00 π.μ. EEST  

Διάβασα με προσοχή την ανάρτηση και όλα τα σχόλια.

Αφησα ενα δάκρυ να κυλίσει από το αριστερό μάτι, από το δεξί τίποτα. Κάνω οικονομία στα δάκρυα....για τις μέρες που έρχονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP