Γιατί οι άξιοι έχουν όνομα

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Χθες πήγα στην Αυλώνα. Ο γιος ενός πολύ καλού φίλου (ονόματα δεν λέμε) έπαιρνε τον πράσινο μπερέ και πήγα στην τελετή που έκανε το 575 Τάγμα Πεζοναυτών παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη. Πολύς κόσμος, γονείς, αδέρφια, φίλοι. Οι νέοι Πεζοναύτες, στρατιώτες μόλις 9 εβδομάδων έκαναν λύση αρμολόγηση τυφεκίου Μ16 σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, επίδειξη ασκήσεων ακριβείας, γυμναστικών ασκήσεων αλεξιπτωτιστού, αυτοάμυνας, διέλευση στίβου μάχης και τέλος μια άσκηση τακτικής μικρών κλιμακίων με περίπολο μάχης να δέχεται πυρά από εχθρικό πολυβολείο, να ανταποδίδει, να συμπτύσσεται με μεταφορά τραυματία και αντεπίθεση και κατάληψη του πολυβολείου, με ενίσχυση από τμήμα εποχούμενο σε ΤΟΜΠ Μ113 και Hummer. Όλα αυτά οι επισκέπτες τα είδαν σε απόσταση λίγων μέτρων σε αλσύλλιο δίπλα από τον χώρο της τελετής, με χρήση αβολίδωτων, καπνογόνων, οχημάτων, με ένα σενάριο ποικίλο και όσο πιο ρεαλιστικό γινόταν.

Αυτοί δε που εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία όλα τα παραπάνω ήσαν όλοι πραγματικοί νεοσύλλεκτοι κι όχι «παλιοί» ή επαγγελματίες, που αμέσως μετά πήραν τη θέση τους με τους λοιπούς συναδέλφους τους στην παράταξη για την απονομή του πράσινου μπερέ από τα χέρια του Αρχηγού, παλιός Καταδρομέας κι ο ίδιος, και την παρέλαση. Κι έβλεπες γερά παιδιά, γυμνασμένα, εκπαιδευμένα, με φρόνημα. Παιδιά της διπλανής πόρτας. Φαίνεσθαι και ουσία άψογοι. Και γυαλισμένοι κι εκπαιδευμένοι. Έβλεπες γύρω τους Αξιωματικούς τους άγρυπνους, με αληθινό ενδιαφέρον κι ορατά τα αποτελέσματα της πραγματικής εκπαίδευσης που έχουν δώσει.

Οι λόγοι και οι χαιρετισμοί ήταν λακωνικοί αλλά τα έργα πολλά και εύγλωττα. Μ’ ένα ασήμαντο, σχεδόν ανύπαρκτο κόστος, πλήθος πολιτών είδαν τα παιδιά τους όπως δεν τα ‘χαν ξαναδεί, είδαν ότι οι Ειδικές Δυνάμεις, ο Στρατός, ΔΟΥΛΕΥΕΙ, υλοποιεί την αποστολή του και ούτε ένα ευρώ δεν πάει χαμένο. Σε αυτούς τους γκρίζους και δύσκολους καιρούς οι πολίτες με ευχάριστη έκπληξη είδαν ένα κομμάτι του κράτους, αποτελούμενο από τα ίδια τα παιδιά τους, να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόϊ, με υπεύθυνους ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους και φαίνεται στο αποτέλεσμα.



Κι επειδή οι άξιοι έχουν όνομα και πρόσωπο, ο Διοικητής του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, που πρώτος δικαιούται την ηθική επιβράβευση, είναι ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Γιαννόπουλος Νικόλαος, που μαζί με τους Αξιωματικούς κα Υπαξιωματικούς του έκανε την καλή δουλειά. Γιατί ο Διοικητής, οι Λοχαγοί κι οι Διμοιρίτες είναι αυτοί που έχουν την τελική ευθύνη, είναι αυτοί που ζουν καθημερινά με τους άνδρες τους, αυτοί που στο τέλος θα κάνουν ή δεν θα κάνουν την δουλειά. Λοιπόν ο Γιαννόπουλος και τα στελέχη του την έκαναν και δη άριστα. Γιατί το έργο που έχει πίσω του πίστη κι αφοσίωση φαίνεται.



Και βέβαια υπήρχε άλλος ένας λόγος που δεν θα ‘πρεπε ν’ απορώ γι’ αυτό που είδαμε όλοι. Μια γνώριμη φιγούρα, αρχέτυπο Καταδρομέα, επέβλεπε με το οξύ του βλέμμα όσα δωρικά γίνονταν, χωρίς τίποτα να περισσεύει από αυτό που πρέπει να είναι ο Στρατός του Ελληνικού Έθνους. Είχα 20 χρόνια να τον δω και τον θυμόμουν ως Λοχαγό στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών, άριστο γνώστη των αντικειμένων εκπαίδευσης και με μεγάλο κύρος στους άνδρες του, τους οποίους διοικούσε πάντα με τον παλιό καλό λοκατζίδικο τρόπο: δια του παραδείγματος. Ταξίαρχος πια και με γκρίζα μαλλιά, Διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ο Στάθης Πανυτσίδης, είναι άλλος ένας από αυτούς που αγρυπνούν γι’ αυτά που εσείς ξεχνάτε κι αν οι απέναντι ή όποιοι άλλοι, μας τα θυμήσουν βίαια, κάποιους σαν τον Πανυτσίδη θα θέλετε να ηγούνται των παιδιών σας.

Όσο εμείς γκρινιάζουμε για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται, οι Φύλακες, αδέρφια, αγρυπνούν. Και είναι όντως ΑΞΙΟΙ.

www.antinews.gr

19 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2010 στις 4:06:00 π.μ. EEST  

Συγχαρητηρια πρωτα απ' ολα στον ΑΓΕΣ μας που εχει κανει φοβερη δουλεια απο την πρωτη στιγμη που ανελαβε τον στρατο μας. Συγχαρητηρια επισης και σε ολους τους αξιωματικους μας για την καλη δουλεια.

Ας τους εχουν οι πολιτικοι παραδειγμα προς μιμηση για να μπορεσει να ορθοποδησει παλι η Ελλαδα.

Αντρεας,
Βοστονη, ΗΠΑ

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2010 στις 7:07:00 π.μ. EEST  

Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω αλλά εντυπωσιάζεστε με ανούσιες επιδέξιες. Όλα αυτά δεν αποδεικνύουν με κανέναν τρόπο τις ικανότητες των στρατιωτών. Είναι απλά μια θεατρική παράσταση.

Όταν ο ελληνικός στρατός, επενδύσει για πρώτη φορά ίσως, στην σωστή εκπαίδευση και όχι στα θεατρικά έργα που θεωρεί εκπαίδευση, τότε μπορούμε να λέμε ότι ο στρατός δουλεύει. Μέχρι τότε, ο ΕΣ είναι μια παιδική χαρά με επικίνδυνα παιχνίδια.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 10 Απριλίου 2010 στις 10:52:00 π.μ. EEST  

Σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και με την Τουρκία να εξοπλίζεται με πλοία αμφίβιας επίθεσης για να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή στα νησιά μας είναι αναγκαία ( δεν είναι πολυέξοδη )η ενίσχυση των ειδικών δυνάμεων με σύγχρονο φορητό οπλισμό. Η άποψη μου είναι τώρα είναι η ευκαιρία να φτιάξουμε ειδικές δυνάμεις υψηλής μαχητικής ικανότητας και όχι προχειρότητες που ορίζουν τις ειδικές δυνάμεις ως ¨¨ επίλεκτο πεζικό¨¨.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 10 Απριλίου 2010 στις 11:28:00 π.μ. EEST  

Γαλλία και Ιταλία σχηματίζουν ταξιαρχία ορεινού αγώνα. Ο νέος στρατιωτικός σχηματισμός θα ακολουθήσει το παράδειγμα και το μοντέλο της γερμανογαλλικής ταξιαρχίας ενώ το επιτελείο της θα έχει σαν αποστολή το σχεδιασμό επιχειρήσεων σε ορεινές περιοχές, κατά πάσα πιθανότητα στο Αφγανιστάν. ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2010 στις 1:30:00 μ.μ. EEST  

Όταν ο ελληνικός στρατός, επενδύσει για πρώτη φορά ίσως, στην σωστή εκπαίδευση


ΧΑΡΑΜΙΖΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΣΤΟ ΓΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΝΑΣ ''ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ'' ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΜΝΟΥΝ ΓΕΝΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΕΙ...

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2010 στις 2:30:00 μ.μ. EEST  

Γιατι..αδικο εχει??
Υπηρετησα στην Κυπρο ΕΛΔΥΚ 277 ΕΣΣΟ
Αυτο που ενοιαζε περισσοτερο τους αξιωματικους μας ηταν αν εχουμε τεντα στρωμενο το κρεβατι,αν ειχαμε καλα ραμμενα τα ΕΛΔΥΚοσημα και αν τα σκηνακια ηταν καλα τεντωμενα...
τωρα αν στο ΤΑΕ τα καναμε θαλασσα...δεν ειχε καμμια σημασια...

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2010 στις 3:01:00 μ.μ. EEST  

ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ.ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ 'Η ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ?Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΥΜΝΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΛΠ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΗΣ Η ΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ(ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΕΡΝΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΟΥΣ).ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ) ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ.ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΕΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ.ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΡΟ ΜΕΤΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ.ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙΣ FAST ROPE KAI CQB?ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΕΜΠΕΛΗ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2010 στις 3:08:00 μ.μ. EEST  

"ΧΑΡΑΜΙΖΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΣΤΟ ΓΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΝΑΣ ''ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ'' ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΜΝΟΥΝ ΓΕΝΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΕΙ...

10 Απριλίου 2010 1:30:00 μ.μ. GMT+0300"

Δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα και να το στείλω στο ΓΕΣ. Το ξέρουν και μόνοι τους ότι ο στρατός έφεδρων που διατηρεί η χώρα, είναι μια απέραντη παιδική χαρά. Και ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος είναι αυτοί. Γι' αυτό η εκπαίδευση είναι στοιχειώδης.

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2010 στις 3:36:00 μ.μ. EEST  

Για αυτούς που πήραν το πράσινο μπερέ κάνοντας τη πορεία και βολή σε πορεία με αυτοκίνητο και βολή ή τα λεβεντόπαιδα που φορούσαν αθλητικά διότι έβγαζαν κάλους με το άρβυλο ή για τα βύσματα που δε χύσαν σταγόνα ιδρώτα αλλά πήγαν στους πεζοναύτες για τα μόρια στο βιογραφικό τους θα μας πεί κανείς;

enkripto 10 Απριλίου 2010 στις 4:28:00 μ.μ. EEST  

@ 3.01

το "πόσο όρεξη" έχει καποιος, δεν έχει καμία σχέση με το "πόσο αντέχει". ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ τους..

όσοι πραγματικά "δεν αντέχουν", απαλάσονται υπηρεσίας με τα γνωστά Ι, όσοι πάλι αντέχουν αλλά απλά είναι αφιλότιμοι κοπρίτες, λυπάμαι πολύ - θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

η στρατιωτική θητεία δεν είναι προαιρετική, ούτε υπόκειται στην διακριτική ευχέρια ή την "όρεξη" του καθενός..

είναι συνταγματική υποχρέωση, υπάρχουν και υποχρεωσεις εκτός απο δικαιώματα

Γιατί την σκοπιά ή τον ιδρώτα που γλιτώνει ο κάθε φυγόστρατος τον φορτώνεται κάποιος άλλος φιλότιμος φαντάρος. Το τζαμπατζιλίκι πρέπει να τελειώσει κάποτε

Ανώνυμος 12 Απριλίου 2010 στις 12:21:00 π.μ. EEST  

¨¨Όταν ο ελληνικός στρατός, επενδύσει για πρώτη φορά ίσως, στην σωστή εκπαίδευση και όχι στα θεατρικά έργα που θεωρεί εκπαίδευση, τότε μπορούμε να λέμε ότι ο στρατός δουλεύει. Μέχρι τότε, ο ΕΣ είναι μια παιδική χαρά με επικίνδυνα παιχνίδια.¨¨

Το οτι ο στρατος φιλε Αντρεα χρειαζεται βελτιωση ειναι σιγουρο και καποιοι προσπαθουν γι αυτο . Ομως αυτο δε ακυρωνει απλα πραγματα. Μια ομορφη και καλα οργανωμενη επιδειξη θα ανεβασει το ηθικο του φανταρου που συμμετεχει, ενας τακτοποιημενος θαλαμος θα τον κανει να αισθανεται οτι δεν ειναι σε φοιτιτικη εστια αλλα στο στρατο. Με λιγα λογια η αναγκη για καλυτερη εκπαιδευση δεν ακυρωνει απλες καθημερινες κινησεις που ξεχωριζουν τον πολιτη απο το φανταρο . Τιποτα που ειναι στα πλαισια της λογικης δεν ειναι ανουσιο σε ενα στρατοπεδο. Εκει στη Βοστωνη που εισαι μπορεις να δεις τι κανει ο πιο πολυασχολος στρατος της γης. Θα δεις οτι καθε λεπτομερεια εχει σημασια ακομα και αυτες που φαινονται ανουσιες.

Βασιλης.

Ανώνυμος 12 Απριλίου 2010 στις 9:19:00 π.μ. EEST  

τι μας θυμιζεις...
505 ΤΠΝ ταγμα λιονταριων, 32 ΤΞΠΝ, 575,521...Πανυτσιδης Ευσταθιος, Φραγκουλης Φραγκος-Αγαπημενοι αξιωματικοι μας!!!...πανε περιπου 10 χρονια..παντα ομως επικαιρο το ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ ΤΑΧ ΑΥΡΙΟΝ ΕΣΕΤ ΑΜΕΙΝΟΝ...

με αγαπη,νοσταλγια και θυμηση,
ενας παλιος εφεδρος λοχιας καταδρομων απο το 505 ΤΠΝ
[vagtran13@hotmail.com]

Ανώνυμος 12 Απριλίου 2010 στις 1:03:00 μ.μ. EEST  

Επέστρεψαν οι Πεζοναύτες στις Ειδικές Δυνάμεις? Από πότε? Αν αυτό ισχύει είναι ένα παρα πολύ καλό νέο για τους Πεζοναύτες, αλλά και τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, που βάζει στην άκρη μία μεγάλη αδικία που έγινε πριν λίγα χρόνια σε βάρος των ειδικών δυνάμεων και των Πεζοναυτών.
Όσο για την εκπαίδευση των νέων καταδρομέων και πεζοναυτών έχω να πώ ότι δεν είναι καθόλου ανούσια. Σίγουρα χρειάζεται επένδυση σε νέο σύγχρονο εξοπλισμό αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις ένα πύρ και κίνηση της προκοπής και να ξέρεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς τους ανθρώπους που μάχονται δίπλα σου τότε δεν σε σώνει κανένας υπερσύγχρονος εξοπλισμός. Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκα στο ΚΕΕΔ αλλά αυτό που θυμάμαι πολύ καλά είναι το ότι όλοι όσοι είμασταν εκεί το γουστάραμε τρελά αυτό που κάναμε και το ζόρι που περάσαμε σε τελική ανάλυση δεν ήταν καθόλου ζόρι. Κανένας δεν βαρυγκόμησε, κανένας δεν λούφαξε και κανένας δεν παραιτήθηκε από την προσπάθεια. Ειχαμε βέβαια και αξιωματικούς ικανούς με όρεξη να μας μάθουν το αντικείμενο όσο καλύτερα μπορούσαν. Τώρα απ΄όσο διαβάζω και βλέπω υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι όποίοι συνεχίζουν την μακρά αυτη παράδοση των Ειδικών Δυνάμεων. Μπράβο σε αυτούς τους Αξιωματικούς και μπράβο και σε αυτά τα νέα παιδιά που κλείνουν τα αυτία τους στις σειρήνες της καλοπέρασης, του φραπέ και του βολέματος. Μακάρι να ήταν όλοι οι Έλληνες σαν και αυτούς. Θα είμασταν κερδισμένοι σε πάρα πολλά πράγματα.

Ανώνυμος 12 Απριλίου 2010 στις 5:11:00 μ.μ. EEST  

Μήπως όλοι εσείς οι "Ευπατρίδες" και "σκληροτράχιλοι"
πρέπει να σταματήσετε να δημοσιεύεται σχόλια για το είδος της εκπαίδευσης που παρέχεται στον Ε.Σ.;
Στο διαδίκτυο τα βγάζετε όχι σε κα'τιδίαν συζητήσεις. Για ηρεμήστε όλοι λίγο....... τα ξέρουν ή τα φαντάζονται αρκετοί "Φίλοι" μας, δεν χρειάζετε να λέμε παραπάνω.........

enkripto 12 Απριλίου 2010 στις 5:17:00 μ.μ. EEST  

τι ακριβώς σε πείραξε απο αυτά που είπανε οι "σκληροτράχιλοι ευπατριδες", ανώνυμε;

Ο κομπλεξισμός που ξυπνάει σε ορισμένους η αναφορά σε φιλότιμους ειδικοδυναμίτες δεν έχει όριο.

aris 12 Απριλίου 2010 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

@Βασιλη, 12 Απριλίου 2010 12:21:00 π.μ. GMT+0300

δεν ηταν ο Αντρεας που εγραψε το σχολιο που αναφερεσαι - ?

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2010 στις 9:03:00 π.μ. EEST  

Αρη εχεις δικιο , ζητω συγνωμη απο τον Αντρεα και εμμενω στο σχολιο μου για τον ανωνυμο 10 Απριλίου 2010 7:07:00 π.μ. GMT+0300

Βασιλης

Μάρκος 15 Απριλίου 2010 στις 12:02:00 μ.μ. EEST  

Μήπως όμως πήγες στο Μεγάλο Πεύκο κι όχι στην Αυλώνα; Μην κάνεις τέτοια λάθη...

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2011 στις 5:02:00 μ.μ. EEST  

λυπάμαι που θα σας την χαλάσω αλλα η επίδειξη για τον μπερέ ήταν απλά μια θεατρική παράσταση, πέρα από αυτό οι φαντάροι εκπαιδεύονται στις σκοπιές, στις τουαλέτες, στις αγγαρείες και στα μπιφτέκια που ρίχνει ο ένας στον άλλον.

Ο Γιαννόπουλος μιας και αναφέρθηκε το μονο που τον ενδιέφερε ήταν να κάνει δημόσιες σχέσεις και τίποτα άλλο, που βεβαια τις εξαργύρωσε με την μετάθεση στο νατοϊκό στρατηγείο στην ιταλία με διπλό μισθό. Και μάλλον κάποια εξυπηρέτηση θα έκανε και για τον συγγραφέα του άρθρου γιαυτο τα καλά λογάκια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP