Συνταγματικό "μπλόκο" στην ελληνοαλβανική συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας χαρακτηρίζει με απόφασή του ασυμβίβαστη με το Σύνταγμα της χώρας την ελληνοαλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των άλλων θαλάσσιων περιοχών.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς και ότι η αλβανική αντιπροσωπεία δεν είχε πλήρη εξουσιοδότηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, έκανε λόγο για "ανεπάρκεια των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου σχετικά με την κατανομή των θαλάσσιων περιοχών μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να επιτευχθεί ένα δίκαιο και έντιμο αποτέλεσμα".

Σύμφωνα με την απόφαση, η συμφωνία δεν λαμβάνει υπόψη τα νησιά ως ειδικές περιπτώσεις κατά την οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών.

Για την κατάργηση της συμφωνίας ψήφισαν ομόφωνα τα 9 μέλη του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας, με το επιχείρημα ότι αντίκειται στα άρθρα 3,4,7 και 92 του Συντάγματος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2010 στις 11:23:00 μ.μ. EEST  

Αυτό το καλό παιδάκι, ο Δρούτσας, έχει να πει τίποτα; Συνιστώ να πάρει μια τζούρα κλεραζίλ και μετά από 1 λεπτό μπουρμπουλήθρες να πει κάτι χαριστωμένο και στους Αλβανούς. "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ" όπως θα έλεγε και ο Μπένι

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2010 στις 12:15:00 π.μ. EEST  

Όσα ξέρει ο κ.Δρούτσας απο διπλωματία άλλα τόσα γνωρίζει και ο μπακάλης της γειτονιάς.

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2010 στις 2:06:00 π.μ. EEST  

Η Αλβανία έχει υπογράψει διεθνή συμφωνία με την Ελλάδα και είναι υποχρεωμένη από το διεθνές δίκαιο να την εφαρμόσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP