Καταργείται η προυπόθεση ελληνικού γένους των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

-Ανανέωση: Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ η καταργηθείσα διάταξη αφορά μόνο την προϋπόθεση ελληνικού γένους των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές και όχι της ελληνικής ιθαγένειας.-

Δεν ευσταθούν τελικά οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα (Πρώτο Θέμα, in.gr) σχετικά με την κατάργηση ως αντισυνταγματικής της προϋπόθεσης της ελληνικής ιθαγένειας για τους υποψήφιους για εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Αρχικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κατάργηση των προϋποθέσεων ιθαγένειας και ελληνικού γένους, ενώ όπως διευκρινίστηκε σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ η κατάργηση αφορά μόνο την δεύτερη απαίτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ με αυτό τον τρόπο "εξισώνεται η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών", “καθώς η ύπαρξη καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται μόνο για την εκλογή στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση“.

Για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές το Πεντάγωνο προωθεί σειρά μέτρων για την εξάλειψη των διαφοροποιήσεων σε βάρος των γυναικών υποψηφίων, ενώ έχει επίσης αποφασιστεί ότι άδεια ανατροφής παιδιών θα μπορούν να λαμβάνουν και οι πατέρες στρατιωτικοί. 
Με άλλη απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μειώνεται κατά δύο μήνες η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας. Δηλαδή, οι λεγόμενοι αντιρρησίες συνείδησης θα υπηρετούν πλέον θητεία διάρκειας 15 μηνών, από 17 που καλούνται να υπηρετήσουν σήμερα.


25 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 4:37:00 μ.μ. EEST  

γράφει αναγνώστης στο πολύ καλό αντινιούζ :

Aναρωτιέμαι για ποιό λόγο ο κ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τα ανακάλυψε τώρα; Υπουργός ήταν από το 1993! Γιατί αυτή πρεμούρα να προωθηθούν τώρα αυτές οι αλλαγές; Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς;

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 5:24:00 μ.μ. EEST  

Όσο να το κάμεις ενοχλείται η Λέσχη Μπίντελμπεργκ και τo boss Κίσινγκερ, από ένα λαό με εθνική και θρησκευτική ομοιογένεια της τάξης του 97%. Εντολή εξετελέσθη, λοιπόν!

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 6:33:00 μ.μ. EEST  

Παιδιά μην τρελένεστε. Δεν αφορά αλλοδαπούς, αλλά, ίσα-ίσα, βορειοηπειρώτες, κωνσταντινουπολίτες κ.λ.π., Έλληνες της Αφρικής, που για τεχνικούς λόγους δεν έχουν αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια. Είναι και αυτοί Έλληνες, ασφαλώς, δεν νομίζετε ;
Από όποια σκοπιά και αν το δεί κάποιος.

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 6:35:00 μ.μ. EEST  

Ρε σοβαρευτείτε. Το κομμάτι αυτό υπήρχει έτσι ακριβώς και στην περσινή προκήρυξη. Μην τσιμπάτε από εφημερίδες με συμφέροντα.

Παραθέτω: "8. Τα προσόντα, τα οποία πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ είναι
τα εξής:
α. Να είναι Έλληνες-νίδες το γένος και να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται
δεκτοί και υποψήφιοι ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν
χωρίς άλλη διατύπωση, όταν εισαχθούν."

Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο και στην περσινή. Έλεος με τις παραφιλολογίες.

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 6:58:00 μ.μ. EEST  

μα ακριβώς αυτό καταργήθηκε Γιώργο

και δεν το λεει μονο το πρώτο θέμα αλλά όλες οι εφημερίδες σημερα

αντιγράφω απο το in.gr

Καταργείται, επίσης, ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση όχι μόνο της ελληνικής ιθαγένειας, αλλά και του ελληνικού γένους για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1125935&lngDtrID=244

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 7:02:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Γιώργο,
το υπουργείο Άμυνας διευκρίνησε επισήμως ότι καταργεί πλέον την προϋπόθεση του ελληνικού γένους (ως αντισυνταγματική) και διατηρεί μόνο την προϋπόθεση της ιθαγένειας.
Είναι σαφές και επίσημο.

Religious Pagan 14 Απριλίου 2010 στις 7:11:00 μ.μ. EEST  

Ο διαμελισμός της Ελλάδος από τους "λαοπρόβλητους" πολιτικούς της συνεχίζεται. Σε λίγο κτυπάμε πάτο. Δεν μου ξενίζει απολύτως τίποτε. Πάντως η Ελλάδα που γνώριζα μάλλον τελειωσε.

enkripto 14 Απριλίου 2010 στις 7:14:00 μ.μ. EEST  

Ελπίζω ειλικρινά να μην ευσταθούν τα δημοσιεύματα.

Θα συμφωνούσα με τον Γιώργο ότι μερικά συγκεκριμένα ΜΜΕ έχουν συμφεροντα, αλλά το δημοσιευσανε ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες

Θα πρέπει να γίνει σαφής μια διάκριση : Άλλο η ιθαγένεια, και άλλο η καταγωγή από Έλληνα το γένος.

Το δεύτερο προβλέπεται από το Σύνταγμα μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και άρα νόμος που το προβλέπει για άλλες θέσεις είναι αντισυνταγματικός, όπως λέει ο υπουργός.

Τα δημοσιεύματα όμως μιλάνε και για κατάργηση της ελληνικής ιθαγένειας ως προϋπόθεσης για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, κάτι που έστω και ως σύλληψη είναι τερατώδες.

Σημαίνει ότι οποιοσδήποτε 18χρονος Άγγλος Γάλλος Πορτογάλος (ή και Τούρκος!) θα μπορεί να μπαίνει στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές. Αυτό είναι αδιανόητο.

Αν υπάρξει κάποια διευκρίνηση/διάψευση κτλ θα ανέβει εδώ

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 7:14:00 μ.μ. EEST  

Και το σχέδιο συνεχίζεται...
Σιγά μην αντιδράσει για το φαρμακονήσι ο ανθυπολοχαγός από την Ρουάντα...
Γειά σου καημένη μου Ελλάδα...

Αριστοτέλης

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 7:30:00 μ.μ. EEST  

Έχει βγάλει ορθή επανάληψη το υπουργείο. Καταργείται το γένος, παραμένει όμως η ιθαγένεια.

enkripto 14 Απριλίου 2010 στις 7:36:00 μ.μ. EEST  

Να βάλουμε και το επίμαχο απόσπασμα της στην οποία αναφέρεται :

Ήδη, στην προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση όχι της ελληνικής ιθαγένειας αλλά του ελληνικού γένους των υποψηφίων.

παρακάτω η είδηση όπως ήταν αναρτημένη στο in.gr το μεσημέρι,και κατόπιν η "νέα" έκδοση

http://img683.imageshack.us/img683/5286/prin.jpg
http://img682.imageshack.us/img682/8263/metaf.jpg

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 8:20:00 μ.μ. EEST  

προφανώς μιλάμε για κατάργηση της διάταξης περί ελληνικού γένους.η συγκεκριμένη διάταξη είναι προφανώς αντισυνταγματική και καλώς θα καταργηθεί.από την άλλη είναι αντισυνταγματική η έλλειψη προυπόθεσης της ελληνικής ιθαγένειας γιατί σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 4 "μόνο έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους".ας προσέχουμε τι πιστεύουμε!

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 11:14:00 μ.μ. EEST  

Εφόσον το διευκρινήσατε, παρακαλώ το ενκρυπτώ, να μεταβάλει και τον τίτλο της ανάρτησης γιατί, αν κάποιος δεν διαβάσει τα σχόλια, μπορεί να μείνει με λάθος εντύπωση. (Παραλίγο να το πάθω: και αναρωτιώμουν "πάμε καλά;!")

ΠΚΠ

enkripto 14 Απριλίου 2010 στις 11:30:00 μ.μ. EEST  

έχεις δίκιο, θα το αλλάξω γιατί δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 1:22:00 π.μ. EEST  

Για να καταλάβω...όλοι αυτοί οι αλλοδαποί που τώρα με το νέο νόμο θα πάρουν την ελληνική ιθαγένεια θα εισάγονται ή όχι στις στρατιωτικές σχολές;
Γιατί αν εισάγονται τότε μάλλον γι' αυτούς καταργήθηκε η προϋπόθεση περί ελληνικού γένους...και τότε μιλάμε για μια ακόμα προδοσία!!!

Ιωάννα

enkripto 15 Απριλίου 2010 στις 1:53:00 π.μ. EEST  

ΟΛΟΙ όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια θα μπορούν να εισάγονται κανονικά

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 3:48:00 π.μ. EEST  

Τελικά το να είσαι Έλληνας/Ελληνίδα στο γένος στην καταγωγή και στην συνείδηση είναι αντισυνταγματικό σ'αυτήν την χώρα;;; Μάλλον έτσι φαίνεται. Αφού οι γραικύλοι το "αποφάσισαν" πάει και τελείωσε. Τώρα μπορούμε να αναρτήσουμε την πινακίδα. "ΚΑΠΟΤΕ ΕΔΩ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΛΛΑΣ. Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΥ ΖΕΙΝ. Ο ΤΣΑΝΤ ΜΙΝΕΪΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟ 2009, ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ" για αιώνιο ανάθεμα των γραικύλων.

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 5:38:00 π.μ. EEST  

Καλα ... τελικα ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?????

Εμεις προσωπικα οφειλουμε να αντιδρασουμε! Ας αναλαβει ο καθενας τις ευθλυνες και ΣΤΟΠ οι "αναλύσεις" και τα σχολια.


ΔΡΑΣΗ!!!!!

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 1:21:00 μ.μ. EEST  

Ε άρα τι συζητάμε ρε παιδιά;
Για τους αλλοδαπούς καταργήθηκε η διάταξη!!!
Είδατε τι ωραία που τα χουν κανονίσει;!
Πρώτα τους αφήνουν να εισβάλουν στην Ελλάδα, έπειτα τους δίνουν και την ιθαγένεια και τώρα απλά κανονίζουν τις λεπτομέρειες...Αυτή η διάταξη τους χαλούσε τα σχέδια. Πώς αλλιώς θα μπαίναν στον στρατό (το τελευταίο προπύργιο)οι αλλοδαποί;
Μ' αρέσει που κάποιοι παραπάνω πιστεύουν πως αυτό έγινε λόγω αντισυνταγματικότητας! Ναι το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη είναι το πλέον δημοκρατικό κόμμα που τηρεί τη συνταγματικότητα...ο νόμος για την ελληνοποίηση των αλλοδαπών π.χ. είναι πολύ συνταγματικός!
Ή βλέπω πως άλλοι σχολιαστές πιστεύουν ότι αυτό έγινε για τους Βορειοηπειρώτες και τους Κωνσταντινουπολίτες. Αν είναι δυνατόν! Πότε ενδιαφέρθηκαν αυτοί για αυτούς τους σκλαβωμένους και υπό διωγμόν Έλληνες;
Πρέπει επιτέλους όλοι οι Έλληνες να ξυπνήσουμε!!!
Και όσο για την προτροπή του σχολιαστή 14 Απριλίου 2010 6:33:00 μ.μ. θα πω ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο!!!
Να μας πιάσει η Ελληνική μας τρέλα και να μην μείνει τίποτα από τους προδότες!!!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 5:05:00 μ.μ. EEST  

«Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών».

Unknown 15 Απριλίου 2010 στις 6:39:00 μ.μ. EEST  

Ωραια λοιπον. Καταργειται η προυποθεση γενους και μενει μονο η προυποθεση ιθαγενειας. Με τα παιδια της Ξανθης και της Ροδοπης που εχουν την ιθαγενεια απο το 1912 (αλλα ειναι υπο την επιροη του Προξενειου) τι γινεται;;

nikpim

Religious Pagan 15 Απριλίου 2010 στις 7:55:00 μ.μ. EEST  

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης κάποτε υπηρετούσανε μόνον ως συντηρητές τηλεφωνικών γραμμών και ως μουλαράδες.
Τώρα θα γίνονται Στρατηγοί και Υπουργοί εξωτερικών και Παιδείας.

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 10:29:00 μ.μ. EEST  

ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

Lef 12 Μαΐου 2010 στις 7:31:00 μ.μ. EEST  

Μακάρι να ήταν το πρόβλημα μόνο οι Μουσουλμάνοι της Θράκης (αυτοί τουλάχιστον δεν είναι μετανάστες, δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, έχουν συγχωνευτεί πλήρως στην ελληνική τοπική κοινωνία και το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι η θρησκεία). Το σοβαρό πρόβλημα είναι οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι, οι Αλβανοί κλπ που με τον νέο Νόμο παίρνουν πλέον την Ελληνική Ιθαγένεια!! Αυτοί θα κουμαντάρουν τον Ελληνικό Στρατό σε έναν υποτιθέμενο πόλεμο με τις χώρες τους; Θεός Φυλάξει...

Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:29:00 μ.μ. EEST  

Επιτελους θυμηθηκαν να αλαξουν κι αυτη την μπουρδα με το γενος ...Ειναι δυνατον ρε παιδια που ζουμε για να εχουμε ακομα τετοιες ρατσιστικες αντιληψεις???Παιδια αλλοδαπων που γεννηθηκαν εδω ή που περασαν τα περισσοτερα χρονια στην Ελλαδα δεν έχουν το δικαιωμα να βολευτουν και αυτοι στο στρατο οπως τοσοι και τοσοι Ελληνες ???Γιατι πιστευετε ότι όσοι μπαίνουν στον στρατό μπαίνουν γιατι είναι πατριώτες και αγαπούν την Ελλάδα?Οχι μπαινουν γιατί ο στρατός έχει μεγαλο μισθο και χιλιάδες προνόμια..Κι από την στιγμή που καποιος ειναι άξιος να βγαλει βαθμο και να εχει ολα τα προσοντα να μπει στο στρατο γιατι να μην το κανει???τι σημασια εχει αν οι γονεις σου ειναι απο την ρωσια,βουλγαρια,αλβανια,τουρκια???Γιατι ολοι ξερουμε οτι αυτες τις χωρες οι Ελληνες αντιπαθουν περισσοτερο ...αν ειχαμε μεταναστες απο γαλλια,ιταλια,αγγλια και γενικα αναπτυσομενες χωρες αυτος ο νομος θα ειχε ψηφιστει 10 χρονια πριν ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP