Υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Διαμαρτύρεται η κ. Άννα Φραγκουδάκη γιατί «επανεμφανίστηκε πρόσφατα η συστηματική κατάχρηση από ορισμένες πολιτικές ομάδες των λέξεων ''έθνος, παράδοση, πατρίδα'' και των συνωνύμων αυτών…» και δηλώνει ότι: «Οφείλεται στην ιστορία, που έχει για αιώνες αποδώσει σε αυτές τις λέξεις ηθική διάσταση και συναισθηματικό βάρος τόσο μεγάλα, ώστε από σημασίες να έχουν γίνει αξίες με τη μορφή ταμπού».

Ενοχλητικό ταμπού δηλαδή η λέξη πατρίδα ή έθνος, υπέρμετρη σημασία για λέξεις που για την κ. Φραγκουδάκη δεν λένε τίποτα, καθώς είναι απλώς «σημασίες». Είναι προφανές ότι οι αμοιβές από τα προγράμματα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη, εκτός από «σημασίες» είναι και κάτι χειροπιαστό.

Η κ. Φραγκουδάκη, παλαιά φίλη και συνεταίρος της νυν γ.γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Θάλειας Δραγώνα, πρεσβεύει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.Την είδαμε στην κ. Ρεπούση, στην κ. Κουλούρη στον κ. Λιάκο. Τη βλέπουμε σε αυτήν την ομάδα που στηριζόμενη από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα (όχι μόνο για λόγους ακαδημαϊκούς), επιχειρεί να ενοχοποιήσει την εθνική μας ταυτότητα.

Τελικά ούτε ο πρέσβης κ. Σωτηρόπουλος στις Βρυξέλλες ούτε ο κ. Ράλλης στην Αθήνα ούτε οι δεκάδες διπλωμάτες και υπάλληλοι που ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά ζητήματα δεν είδαν και δεν άκουσαν από τον Δεκέμβριο για την ενημέρωση της Κομισιόν σχετικά με την προώθηση του Κανονισμού Απευθείας Εμπορίου με τα Κατεχόμενα. Αυτό θέλουν να μας πείσουν. Η επαγγελματική ανεπάρκεια ακούγεται ως η καλύτερη εκδοχή. Γιατί το μυαλό πάει και σε πολύ χειρότερες εκδοχές, μια και από την προώθηση του Κανονισμού διευκολύνονται πολλοί.
Απλώς να σας πούμε ότι τον Δεκέμβριο, εάν γινόταν γνωστή η υπόθεση και δεν την έθαβαν κάποιοι, ο κ. Χριστόφιας και ο κ. Παπανδρέου όφειλαν να απαιτήσουν την απόσυρση του Κανονισμού με την απειλή του μπλοκαρίσματος και άλλων κεφαλαίων της Τουρκίας. Κανείς δεν έμαθε όμως για τον Κανονισμό και έτσι όλα πήγαν μέλι γάλα για την Τουρκία. Ο κ. Δρούτσας στην Άγκυρα λησμόνησε, αν δεν κάνουμε λάθος από την ανάγνωση των δηλώσεών του, τόσο το Πρωτόκολλο επέκτασης της Τελωνειακής Ένωσης και προς την Κύπρο, αλλά και το Κυπριακό. Ευτυχώς και βρέθηκε κάποιος δημοσιογράφος και έθεσε το ερώτημα και ακούσθηκε και το Κυπριακό. Επρόκειτο περί μεγάλου «φάουλ» και ελπίζουμε να ήταν το μόνο.

Στο Σκοπιανό, ο κ. Δρούτσας για επικοινωνιακούς λόγους έσπευσε να δηλώσει ότι αποδεχόμαστε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που έχει προτείνει ο κ. Νίμιτς. Μάλλον μας ξεπερνά η διπλωματική τακτική του, καθώς εφόσον δηλώνει ικανοποιημένος από το σκέλος της πρότασης που αφορά το όνομα, η λογική λέει ότι το έτερο σκέλος, π.χ. του εύρους χρήσης της νέας ονομασίας, θα πρέπει να ικανοποιεί και την άλλη πλευρά. Υπήρξε πάντως έλλειμμα ετοιμότητας του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς πιάστηκαν στον ύπνο από τα Σκόπια που φρόντισαν να επωφεληθούν από την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία αναλαμβάνουν τον Μάιο, για να προβάλουν τη «μακεδονική ταυτότητα και πολιτισμό». Γι' αυτό εξάλλου και βάφτισαν την προεδρία τους «Μακεδονική Προεδρία 2010». Συγχαρητήρια..

Το μήνυμα ότι στηρίζεται στη Διπλωματική Υπηρεσία ήθελε να στείλει ο Δ. Δρούτσας, καθώς εμφανίσθηκε στην Επιτροπή της Βουλής συνοδευόμενος από τον Δ. Τουλούπα, επικεφαλής της Α4 Διεύθυνσης Ελληνοτουρκικών. Καθώς τα φαινόμενα απατούν, να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Τουλούπας, στις συναντήσεις του υπουργού με την τουρκική ηγεσία, βρισκόταν ο ίδιος όπως και οι άλλοι υπηρεσιακοί στον προθάλαμο περιμένοντας τον κ. Δρούτσα να ολοκληρώσει τις μυστικές συνομιλίες του, για τις οποίες φυσικά κανείς δεν γνωρίζει οτιδήποτε....



Ο ρόλος αυτός του κ. Δρούτσα, του έμπιστου μεταφορέα μηνυμάτων από και προς την τουρκική ηγεσία χωρίς να γράφεται τίποτα και να κοινοποιείται, ακόμη και στις υπηρεσίες, οτιδήποτε, ίσως εξηγεί πειστικά γιατί επελέγη για τη θέση αυτήν από τον Γ. Παπανδρέου.

Θα ήμασταν ευτυχείς εάν την ευαισθησία που δείχνουν για την «ταυτότητα» των τουρκογενών στη Θράκη, των δίγλωσσων σε μερικά χωριά της Μακεδονίας, στους Αλβανούς, στους Ρομ και σε κάθε άλλο κατατρεγμένο την επεδείκνυαν και για τη δική μας «ελληνική ταυτότητα». Αλλά για την κ. Φραγκουδάκη, που για χρόνια εκτελεί εργολαβικά επ' αμοιβή έργο του υπουργείου Παιδείας στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, αυτά όλα, όταν αφορούν την Ελλάδα, είναι απλώς «λέξεις ταμπού» και «νοηματικές παγίδες». (βλ. «ΤΑ ΝΕΑ» Σαββατοκύριακο 6-7 Μαρτίου, ΙΔΕΕΣ σελ. 20 στήλη SMS).

Απο την στήλη Υπουργείο Εξω(φρεν)ικών στο κυριακάτικό Παρόν

2 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Απριλίου 2010 στις 5:23:00 π.μ. EEST  

Σιγά σιγά ολα τα "τσακάλια" θα αρχίσουν να μαζεύονται γύρω απο τη χώρα μας. ΔΝΤ, "αυστηροί" Ευρωπαίοι επίτροποι στην ουσία τσάμπα μάγκες αφού μόνο εκεί που τους παίρνει βάζουν περιορισμούς, ενω στις χώρες τους ή όπου αλλού δεν τους παίρνει κάνουν τα στραβά μάτια. Τώρα έχουν αρχίσει να οσμίζονται το αίμα τα δραγονοειδή. Κάποιοι γερμανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για Ελληνικά τηλ. κανάλια. Γιατί άραγε. Μπορεί να θέλουν να μας πείσουν πόσο ωραία θα ήταν τα νησιά μας με γερμανικές σημαίες.
Αρχίζουν και μαζεύονται σιγά σιγά, παρέα με το ΔΝΤ..

Ανώνυμος 20 Απριλίου 2010 στις 11:47:00 π.μ. EEST  

Καλά λένε πως η ψυχή του ανθρώπου, αποτυπώνεται στο πρόσωπο του. Κοινώς δηλαδή "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα". Εμ τι περιμένετε από υβρίδια σαν την εν λόγω "κυρία". Αφού έχει διεστραμμένη "φύση" είναι δυνατόν να μην έχει και διεστραμμένο μυαλό;;; Το ελληνόηχο όνομα της υποδηλώνει ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP