Πρωθυπουργικές αλλεργίες

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον διαβάσαμε σήμερα (www.antibaro.com) για μια σημαντική λεπτομέρεια της συνέντευξης ΓΑΠ στο Βήμα η οποία είχε διαφύγει της προσοχής μας..Όπως είχε αποτυπωθεί πολλάκις σε διάφορα φωτορεπορτάζ το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μαξίμου κοσμούσε ο πίνακας «H Eλλάς ευγνωμονούσα» του Θεοδώρου Βρυζάκη (1858), ένα εξαιρετικό έργο τέχνης με πολλαπλούς εθνικούς συμβολισμούς.

Στην πρώτη φωτογραφία ο εν λόγω πίνακας, στο πρωθυπουργικό γραφείο πριν παραλάβει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στην επόμενη φωτογραφία το γραφείο του, την ημέρα της συνέντευξης στο Βήμα..Η "ευγνωμωνούσα Ελλάς" προφανώς δεν ταιριάζει στο νέο ύφος και ήθος που επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός. Εδώ που τα λέμε ο "ευγνομωνών πολυπολιτισμικός χυλός" θα ταίριαζε περισσότερο στην σημερινή συγκυρία..

Χωρίς σχόλια..

23 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2010 στις 11:49:00 μ.μ. EEST  

Έμαθες τα νέα Πατέρα; Κάλυψα αυτούς τους αχάριστους τρομοκράτες που ξεσηκώθηκαν κατά της πολυ-πολυτισμικής sfax, έεε I'm sorry, pax ottomanica.

Yes I did Daddy! Kolokotronis, Ypsilantis, Miaoulis, Karaiskakis, Mpoumpoulina, Diakos (he never liked kebab anyway etc.

Πράγματι! Το πιστόλι είναι γεμάτο στο τραπέζι! Έεε, excuse me, τα λεφτά υπάρχουν!

Τώρα έχω inteview με τον Lary K-aps-ing! Bye Daddy!

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 12:17:00 π.μ. EEST  

ΟΥΚ ΕΑ ΜΕ ΚΑΘΕΥΔΕΙΝ ΤΟ ΤΟΥ '21 ΤΡΟΠΑΙΟΝ!

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 8:34:00 π.μ. EEST  

Απίστευτο!!!
Ο συμβολισμός είναι αμείλικτος.
Καλή αντάμωση στα γουναράδικα, που έλεγε κι ο Βελουχιώτης.(την φωτογραφία του την είχε ο πατέρας του στο δικό του γραφείο)
Digon

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 12:38:00 μ.μ. EEST  

τι περιμένετε απο τον Γιωργάκη;

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 1:50:00 μ.μ. EEST  

Αφού το είχε δηλώσει καθαρά και ξάστερα το παιδάκι. Αν δεν ήταν "πολιτικός" (και η κοσκινού τον άντρα της, με τους πραγματευτάδες) και αν δεν είχε αναλάβει εργολαβικά την αποστολή "να μας σώσει" (παναγία μου), θα ήθελε να δουλεύει σε γκέτο μαύρων (ρε λές να....;;). Τι σχέση έχει ο ΓΑΠ με την Ελλάδα;;; Την ίδια που έχει και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 4:51:00 μ.μ. EEST  

Καλά, πόσο άσχετος πρέπει να είναι κάποιος για να καταλάβει πως πίσω από τον Πρωθυπουργό το μπλε πράγμα είναι μουσαμάς για προτζέκτορα?

Θα μας τρελάνετε?? Τόση προπαγάνδα πια...?

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 4:55:00 μ.μ. EEST  

ναι έγινε η προβολή της "Χιονάτης και των 7 νάνων" κατα την διάρκεια της επίσκεψης Καψή...

και στην επίσκεψη Τζέμ στο Μεγ.Βρετανία τότε που κατ'εντολή ΓΑΠ κατέβηκε το πορτραίτο του Κολωκοτρώνη, γινόταν προβολή του "Οθωμανικό σε 48 στάσεις"


ρε που τα πουλάτε αυτά;

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 4:57:00 μ.μ. EEST  

ΓΑΠόπληκτε φίλε, εγώ ξέρω ότι οιι μουσαμάδες είναι άσπροι όχι μπλέ

να οργανωθείτε καλύτερα εκεί στην Ιπποκράτους

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

ρε σεις πινακας ειναι, ελληνικά μαθαίνει ο άνθρωπος.

β+α=βα
γ+α=γα
κτλ

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 5:37:00 μ.μ. EEST  

ΓΑΠοπληκτοι είναι άλλοι αγαπητέ Υπάρχουν και σοβαροί πολίτες που διαβάζουν αυτόν τον ιστοχώρο και δεν έχουν καμία υποχρέωση να ανέχονται κάθε προκατάληψη.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως μερικοί πολεμούν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος εν ώρα κρίσης.

Όσο για την σοβαρή και τεκμηριωμένη κριτική, εγώ όπως και η πλειοψηφία των σκεπτόμενων πολιτών, είμαστε έτοιμη και να την ακούσουμε και να την ασκήσουμε στον Πρωθυπουργό για τα λάθη που έχει κάνει.

Αλλά σοβαρή κριτική, όχι γελοιότητες για έναν πίνακα. Όταν το αποφασίσετε, εδώ είμαστε. Αν συνεχιστούν οι σαχλαμάρες, δεν ξέρω για πόσο θα είμαστε.

enkripto 14 Απριλίου 2010 στις 6:05:00 μ.μ. EEST  

ώστε είμαστε "προκατειλημένοι" κατά του ΓΑΠ ανώνυμε φίλε;

μήπως δεν έχει δείξει ανάλογες "ευαισθησίες" στο παρελθόν όπως ανέφερε προηγουμένος αναγνώστης;

ας μην ξεχνάμε ότι για κάποιους εκλεκτούς της "νέας διακυβέρνησης" που εξακολουθούν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του ΓΑΠ προσωπικά, ορισμένοι απο τους εικονιζόμενους στον πίνακα είναι "σφαγείς" και "εγκληματίες πολέμου".

Οπότε εγώ στην θέση σου θα χρησιμοποιούσα ηπιότερο τόνο...

ΥΓ όσο για τα περι "πολέμου στον πρωθυπουργό εν ώρα κρίσης" και λοιπές αστειότητες, να σου αφιερώσω το ακόλουθο
http://img532.imageshack.us/img532/5465/2skitso3thumblarge.jpg

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 6:15:00 μ.μ. EEST  

re megale dld mas les oti den mporoyme na kritikaroume ton GAP?

apo pote apoktisame Xounta kai den to katalavame?

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 6:25:00 μ.μ. EEST  

Όσο για τον άλλο κύριο που με αποκάλεσε υπάλληλο της Ιππκράτους, θλίβομαι.

Ένας αναγνώστης του ιστολογίου είμαι και δικαιούμαι αν έχω την άποψη μου (όπως και εσείς την δική σας). Αν η ανεκτικότητα σας στην διαφορετική άποψη είναι τοιάυτη ώστε να δίνετε ετικέτες που "βολεύουν" αν ο αντίλογος ή η κριτική δεν σας αρέσει, τότε θλίβομαι και για εσάς επίσης.

enkripto 14 Απριλίου 2010 στις 7:23:00 μ.μ. EEST  

αγαπητέ φίλε δεν χρειάζεται το δακρύβρεχτο "κατηγορώ" καθώς όπως βλέπεις μια χαρά εκφράζεις την άποψη σου , δεν σε εμποδίζει κανείς

δεν είμαστε στο opengov..

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 7:44:00 μ.μ. EEST  

Να θυμίσω στον ανώνυμο φίλο που προσήλθε προς υποστήριξη του πρωθυπουργού ότι με την αποκαθήλωση πινάκων ο ΓΑΠ έχει προϊστορία (βλ. επίσκεψη Τζεμ κλπ)
Επομένως και αν υπήρχε προκατάληψη θα ήταν δικαιλογημένη, δηλ. βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία. Αλλά δε μιλάμε μόνο για προκατάληψη, εδώ έχουμε και απτές αποδείξεις από τη φωτογραφία.
Κατά τα άλλα σεβαστή η υποστήριξή του στον πρωθυπουργό (και μπράβο στο ΕνΚρυπτώ που δημοσιεύει όλες τις απόψεις) αλλά νομίζω ότι έχει λάθος.

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 8:05:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί διαχειριστές,

Το ότι επιλέξατε να δημοσιεύσετε το 2ο μου σχόλιο μόνο και όχι και το πρώτο είναι αρκετό. Μάλλον δεν άρεσε η αντικειμενική μου προσέγγιση.

Εγώ είχα κάθε διάθεση να παραθέσω επιχειρήματα, αλλά εσείς επιλέξατε την λογοκρισία ενός σχολίου που ήταν ισορροπημένο και όχι προκατειλημένο.

Δικαιωμά σας, αλλά να ξέρετε πως έτσι χάσατε έναν τακτικό αναγνώστη του ιστολογίου σας. Δεν σας αρέσει η κριτική? Με τα μυαλά της λογοκρισίας θα πάτε μπροστά? Αυτά που κοροιδεύετε κάνετε - και χειρότερα.

Δικό σας βέβαια το ιστολόγιο, έχετε κάθε δικαίωμα. Αλλά μόλις αποδείξατε τι πραγματικά πρεσβεύετε. Ο,τι δεν σας συμφέρει - εν προκειμένω ενα ορθολογικό σχόλιο το οποίο δείχνει ότι δεν είμαι άτομο με παρωπίδες, το σβήσατε, δεν συνέφερε βλεπετε.

Μπράβο. Δεν είχα κάτι με εσάς, κριτική έκανα, ως είχα διακαίωμα στο διαδίκτυο. Τώρα όμως δεν μπορώ παρά να πω πως θα έπρεπε να ντρέπεστε για την λογοκρισία, γιατί υποτίθεται πως σέβεστε τις Αξίες τις πατρίδας, το ότι κάποιοι πέθανα για ελευθερία του λόγου αλλά και του ατόμου.

Εσείς προφανώς αντιλαμβάνεστε διαφορετικά την ελευθερία του λόγου. Εγώ είμαι απλά ένας από τους πολλούς που έκανε κριτική και λογοκρίθηκε. Δεν θα τα βάψω μαύρα. Το πως καταπατάτε τις Αρχές που υποτίθεται πως υπερασπίζεστε με την πράξη σας αυτή είναι μεταξύ σας και της συνειδησής σας.

Έχετε μια ευκαιρία να ανεβάσετε το λογοκριθέν σχόλιο, θα δεχτώ πως ήταν λάθος. Ειδάλλως, λυπούμαι αλλά δεν θα συνεχίσω να σας επισκέπτομαι και θα πω σε μερίδα φίλων που το κάνουν να πράξουν το ίδιο.

Κρίμα.

Αυτό το σχόλιο δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσετε. Διαβάστε το και σβήστε το, όπως άλλωστε θα κάνατε, σκεφτόμενοι πως έχετε λογοκρίνει μια άποψη, όποια και αν είναι αυτή. Αν εσείς νιώθετε καλά με την συνειδησή σας, μπράβο.

enkripto 14 Απριλίου 2010 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

ο μόνος λόγος που ανεβάζω αυτά τα χοντροκομμένα ψέματα φίλε μου είναι για να δούν και οι υπόλοιποι πόσο καλά παίζουν το παιχνίδι της προπαγάνδας ορισμένοι στρατευμένοι στο διαδίκτυο..

Περαστικά

και ελπίζω να κάτσεις να γράψεις και το 1ο σχόλιο (αυτό που υποτίθεται κόψαμε) για να εκτεθείς ακόμα περισσότερο

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

Θα το ξαναγράψω το σχόλιο, δεν έχω πρόβλημα. Ξέρω τι έγραψα:

- Εγώ θα δεχόμουν να γίνει κριτική επί της ουσίας, δηλαδή να αναλύσουμε την αφελή στάση του Αναπληρωτή Δρουτσα για "διάλογο" για το Αιγαίο και την εγκληματική για την χώρα παρουσία της κ. Κατσέλη στο υπουργείο της. Ακόμα και για την επικίνδυνη στάση του ίδιου κ. Πρωθυπουργού για το θέμα της ιθαγένειας.

Αυτά είναι θέματα που χρήζουν κριτικής με επιχειρήματα. Όχι να κάθεστε και να καθόμαστε να διαβάζουμε ανάλυση για το αν ένας πίνακας είναι εκεί, ή αλλού και τι σημαίνει αυτό. -

Οι ανωτέρω απόψεις μου προς απάντηση αυτών που με χαρακτήρισαν "υπάλληλο της Ιπποκράτους", επειδή δεν τους άρεσε η αρχική μου δημοσίευση.

Αυτή την φορά ελπίζω σε δημοσίευση.

enkripto 15 Απριλίου 2010 στις 12:35:00 π.μ. EEST  

Θα διαφωνήσω στο ουσιώδες ή όχι του "πίνακα".

Κατα την γνώμη μου δεν είναι λεπτομέρεια ούτε καν απλό θέμα αισθητικής. Tα όντως σημαντικά -σημαντικότατα- θέματα που αναφέρεις είναι τα συμπτώματα..εδώ έχουμε μια πρώτης τάξεως χειροπιαστή εκδήλωση της αιτίας..

η οποία δεν είναι παρα η συγκεκριμένη σχολή σκέψης/ιδεολογία/φιλοσοφία που εκπροσωπεί ο ΓΑΠ και η οποία είναι ασύμβατη με την έννοια του έθνους-κράτους.

Και μιας και μίλησες για προκατάληψη παραπάνω .

Δεν είναι θέμα προκατάληψης. Οι προθέσεις δεν είναι ούτε "αγνές" ούτε "μιαρές". Είναι πολύ απλά πολιτικές προθέσεις που μετουσιώνονται σε πολιτικές πράξεις. Ο ΓΑΠ εκπροσωπεί μια σχολή σκέψης η οποία είναι αντίθετη προς τη φιλοσοφία όσων πχ πολέμησαν το σχέδιο Ανάν και απορίπτουν την ιδέα της "συνεκμετάλευσης" του Αιγαίου

Δύο εντελώς διαφορετικοι φιλοσοφικοί ή ιδεολογικοί κόσμοι που δεν δύνανται να συμπέσουν πουθενά.

Εξ όνυχος, ανώνυμε φίλε..εξ όνυχος

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2010 στις 2:12:00 π.μ. EEST  

Να μην αγγίζει τίποτα μέσα στα γραφεία και ταλαιπωρεί αυτούς που μετά θα ψάχνουν να τα βρούνε. Αφού δε θα μείνει για πολύ Πρωθυπουργός της Ελλάδας αυτός ο βλάξ και το γνωρίζει. Γιατί μας πρήζει με τα ψυχολογικά του συμπλέγματα ο ψυχοπαθής?

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2010 στις 1:34:00 μ.μ. EEST  

Ο Δρούτσας στο ΥπΕξ, υπό την ίδια του την Α.Μ.,
ο Μπεγλίτης στο ΥπΕθΑ, να ελέγχει τον Μπένι,
η Άννα Diamantopoulos στο Παιδείας, με Γ.Γ. τη Θάλεια Δραγώνα,
"πάει" και ο Κολοκοτρώνης από τη Μ. Βρεττάνια, "πάει" και η Ελλάς από το Γραφείο του...
= ακόμα θεωρείτε ότι είναι "βλαξ" και καθαρίσαμε;
Μήπως κάποιοι προτιμούν να τον έχουμε για βλάκα, ώστε να μη διερευνώνται περαιτέρω τα πεπραγμένα του και οι αιτίες τους;
(Διαβάστε και σχόλιο Γιανναρά στην Καθημερινή της Κυριακής 18/4, σχετικά με την καλλιέργεια του φόβου μέσω των Μ.Μ.Ε. και τη σχέση της με την "επίλυση" των εθνικών θεμάτων).

enkripto 15 Μαΐου 2010 στις 2:15:00 π.μ. EEST  

νομιζω ότι η σημερινή εικόνα διαλύει τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για τον εν λόγω σημείο.
http://www.enkripto.com/2010/05/blog-post_7093.html

προτζέκτορας γιοκ..

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2010 στις 2:14:00 π.μ. EEST  

τι να πω ρε παιδια!!!!!!!!υμαρτον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!δεν παει αλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP