Εκδιώχθηκε απο την Θράκη η Χαρά Νικοπούλου

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Στις 13-3-2010 η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, τιμήθηκε με το Αριστείο Καινοτομίας σε σχετική τελετή του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης "τόλμησε" να χρησιμοποιήσει εκτός προγράμματος το μικρόφωνο, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, για να πει μπροστά στην αμήχανη Υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, την Υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου και άλλους παράγοντες του υπουργείου, το αυτονόητο.. Δηλαδή ότι οι μαθητές της «αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες Πομάκοι Μουσουλμάνοι» και πως «η Μειονότητα στη Θράκη δεν είναι Τουρκική, είναι Μουσουλμανική» και αυτό τα παιδιά «το φωνάζουν μέσα από την εφημερίδα» που δημιούργησαν, εφημερίδα που παράδωσε και στην Υπουργό η οποία μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά την παράλαβε χαμογελώντας αμήχανα.

Το περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο από την ειδική γραμματέα του Υπουργείου και εκλεκτή του κ.Παπανδρέου, Θάλεια Δραγώνα, ή οποία επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, απειλώντας την λέγοντας πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να φύγει από τον Έβρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η κυρία Δραγώνα είπε στην εκπαιδευτικό που μόλις είχε βραβευτεί για το έργο της, «δεν είσαι σωστή δασκάλα» ενώ την κατηγόρησε πως «ασκεί εξωτερική πολιτική στον χώρο του σχολείου»....


Δεν πέρασαν παρα λίγες μόνο ημέρες και η "απειλή" της ιέρειας του ιστορικού αναθεωρητισμού πραγματοποιήθηκε, καθώς η δασκάλα πληροφορήθηκε ότι από την νέα σχολική χρονιά μετατίθεται σε σχολείο του 3ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης. Μετά από αμέτρητες απειλές εγκάθετων της Άγκυρας, "νουθεσίες" απο τοπικές παλακίδες του Προξενείου, έναν ξυλοδαρμό απο καταδικασθέντα μουσουλμάνο, ποιος θα περίμενε ότι το ίδιο το Ελληνικό Κράτος θα ζητούσε την απομάκρυνση της "ενοχλητικής δασκάλας"..

Το ερώτημα που τίθεται προς την ηγεσία του Υπουργείου και τον πρωθυπουργό προσωπικά, είναι το εξής : Εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας η θλιβερή αυτή φιγούρα που κατέχει την υπεύθυνη θέση του Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας;

26 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2010 στις 9:33:00 μ.μ. EEST  

Ρητορικό το ερώτημα, ενκρυπτώ. Το πραγματικό ερώτημα είναι τι κάνει η ΟΛΜΕ για να προστατεύσει την δασκάλα. Και η απάντηση είναι ότι δεν κάνει τίποτε γιατί η εξωνημένη συνδικαλιστική αριστοκρατία της ΓΣΕΕ ξέρει μόνο να διοργανώνει λουκούλια δείπνα και πολυέξοδες φιέστες σε πολυτελη ξενοδοχεία. Η Χαρά Νικοπούλου είναι υπόδειγμα εκπαιδευτικού. Τόσο η λυσασμένη αντίδραση της Δραγώνας και του Τουρκικού Προξενείου όσο και η αγάπη των μαθητών της αποτελούν μαρτυρία για το ήθος και την αφοσίωση της Νικοπούλου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 8 Απριλίου 2010 στις 9:44:00 μ.μ. EEST  

Δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης εθνική συνείδηση σε ορισμένους που όλοι γνωρίζουμε στο υπουργείο ''εθνικής αποδόμησης'' παιδείας.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2010 στις 9:46:00 μ.μ. EEST  

Τέτοιοι πολιτικοί σαν την δραγώνα μας αξίζουν, αυτοί είναι οι εκλεκτοί των πρασινοφρουρών

Αίσχος ντροπή όνειδος

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2010 στις 9:55:00 μ.μ. EEST  

Δεν έκαναν καλά που κατάργησαν το εθνικής παιδείας στο τίτλο του Υπουργειου απλά έπρεπε μόνο να προσθέσουν το «αντ» μπροστά από το εθνικό.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2010 στις 10:41:00 μ.μ. EEST  

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Φανταζόταν κανείς πως θα έφθανε το Ελληνικό κράτος στο σημείο να σε στέλνει με δυσμενή μετάθεση απ' τα σύνορα στη Θεσ/νίκη;;; Και συ κοπέλα μου ποιά είσαι για νάχεις άποψη; Είσαι μέλος κάποας Μ.Κ.Ο ; Δε φαντάζομαι εκείνος ο πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε να κάνει καμμιά κίνηση υπεράσπισης - δικαίωσης της κ. Νικοπούλου (;) Άλλωστε η δασκάλα καλλιεργούσε τον πατριωτισμό, εθνικισμό, μπορεί και τον επεκτατισμό οπότε καλά να πάθει! Το λυπηρό είναι πως όλα αυτά τα χρόνια πάλευε μόνη της, κανένα Μ.Μ.Ε δεν ασχολήθηκε. Αλλιώς τι Μέσα Μαζικής Εξόντωσης θα ήταν;;;

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 12:18:00 π.μ. EEST  

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ...

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 7:38:00 π.μ. EEST  

Δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, ασκεί εθνική πολιτική στο χώρο του σχολείου. Τέτοια σαν κι αυτή που έχει υποχρέωση.

Εξωτερική πολιτική ασκεί η Δραγώνα. Τουρκική φυσικά.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 7:42:00 π.μ. EEST  

http://ilektrosok.blogspot.com/2010/04/blog-post_9963.html

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Σύμφωνα με δημοσίευμα (Παναγιώτης Σαββίδης, Πρώτο Θέμα 28/03/2010) η γ.γ. του Υπουργείου σας Δραγώνα Θάλεια επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, κυρίας Νικοπούλου Χαράς απειλώντας την συμφώνα με τα δημοσιεύματα με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Έβρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια η κυρία Νικοπούλου έχει γίνει κόκκινο πανί για τους εγκάθετους της Άγκυρας στη Θράκη, οι οποίοι θεωρούν πως η εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας θα πρέπει να έχει τουρκική προπαγάνδα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων Πομάκων στο χωριό Μεγάλο Δέρειο. Η γ.γ. του υπουργείου σας φέρεται να επιτέθηκε φραστικά με πρωτοφανείς εκφράσεις όπως «Δεν είσαι σωστή δασκάλα», κατηγορώντας την για «άσκηση εξωτερικής πολιτικής στον χώρο του σχολείου», ενώ την απείλησε ευθέως πως θα μετατεθεί και κατηγόρησε την εκπαιδευτικό πως γίνετε «υποχείριο» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να «στριμώξουν» την κυβέρνηση με ερωτήσεις στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη και στον χώρο της μειονότητας.
Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός,
Α) Αληθεύουν οι συγκεκριμένες καταγγελίες για τις απειλές της Θάλειας Δραγώνα προς την κυρία Νικοπούλου, και αν ναι τις ασπάζεστε;
Β) Τι προτίθεστε να πράξετε για την προστασία της Χαράς Νικοπούλου η οποία στο παρελθόν έχει γίνει θύμα βίαιης επίθεσης από παρακρατικά άτομα, από την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου αλλά και από τις αήθεις επιθέσεις και απειλές εναντίον της;
Αθήνα 29.03.10
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α Αθηνών
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β Αθηνών

Anastasios 9 Απριλίου 2010 στις 9:08:00 π.μ. EEST  

Κάποτε είχα διαβάσει ενα βιβλίο με τίτλο "Θα φτύσω στούς Τάφούς σας". Τώρα φτύνω στα μούτρα τέτοιων πολιτικών σαν την Δραγώνα. Είμαι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ.

Καρατζόβα 9 Απριλίου 2010 στις 10:44:00 π.μ. EEST  

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Συμφωνώ με τα περισσότερα, αλλά καλό είναι να μην δίνουμε εμείς οι ίδιοι λαβή για να μας την λένε τυχόν καλοθελητές...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, παρόλες τις διώξεις και τις αντιδράσεις, η τελική απόφαση για να φύγει ήταν της Χαράς. Αυτή έκανε αίτηση για να φύγει με τον άντρα της τον Ηλία.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 11:05:00 π.μ. EEST  

Ίσως απέναντι σε τέτοιες συντονισμένες ενέργειες αφελληνισμού της εθνικής συνείδησης της συντεταγμένης πολιτείας να πρέπει να υιοθετήσουμε περισσότερο "ισλαμικές" μεθόδους αντίδρασης...

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 12:00:00 μ.μ. EEST  

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στον εκπαιδευτικό κόσμο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η άποψη που διατύπωσε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κ. Μπράτης, σύμφωνα με την οποία «δεν πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία σύμβολα όπως σταυροί και εικόνες, γιατί διαχωρίζουν τους μαθητές»!
http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/03/m_29.html
Μιλαμε για οργανωμενες δουλειές...Τα ποντικια εναντιον τη Ελλαδας μας.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 12:11:00 μ.μ. EEST  

καλές οι επερωτήσεις για τα μάτια του κόσμου..ας μην ξεχνάμε όμως ότι καλοσορίσαν τον ΓΑΠ στο..πατριωτικό κίνημα και του παρέχουν υποστήριξη σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα

..για να μπορεί να κρατάει την Δραγώνα εκεί που την κρατάει. Οι ιθαγενείς ξύπνησαν

όχι άλλα κάρβουνο

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

Ευχαριστώ που δεν δημοσιεύσατε το σχόλιό μου. Η πολυφωνία φαίνεται ζητείται μόνο όταν εξυπηρετεί κάτι άλλο εκτός από την επισήμανση και άλλων πλευρών μιας κατάστασης. Επανέρχομαι αδιαφορώντας αν δημοσιεύσετε το σχόλιο ή όχι.
Αρχικά: Συνδικαλιστικός φορέας των δασκάλων είναι η ΔΟΕ (διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδος) και οι κατά τόπους σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεχίζοντας: η τελευταία "βράβευση" προέκυψε από αυτοπρόταση των ενδιαφερομένων "καινοτόμων" εκπαιδευτικών. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλοι εργατικοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν αποζητούν αυτοπροβολή ή καθόλου προβολή του έργου που προσφέρουν καθημερινά. Αυτοί και αυτές φυσικά δεν επιβραβεύονται από κανέναν, εκτός από τους μαθητές τους. Εξ άλλου φαίνεται ότι από τόσες χιλιάδες δασκάλων που πέρασαν από τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, τόσες δεκαετίες, μόνο μια βρέθηκε να είναι Η ΔΑΣΚΑΛΑ. Οι άλλοι ΟΛΟΙ φαίνεται ότι είναι επιεικώς ανύπαρκτοι, μην πω τίποτε άλλο.
Δεν ξέρω αν κάποιοι βλέπουν Μπουμπουλίνες ή άλλες ηρωίδες, αλλά υπάρχουν και άδηλα για πολλούς αποτελέσματα-ψάξτε τα. Όπως για παράδειγμα η αναστάτωση μιας μικρής κοινωνίας από διαφόρους. Πρώτος απ' όλους το γνωστό "ευαγές ίδρυμα", το προξενείο της φιλτάτης γείτονος. Αφορμή βρήκε και αλωνίζει στην περιοχή όπου δεν είχε εύκολη πρόσβαση. Το αναλογίστηκε κανείς; Φυσικά δεν γνωρίζετε ότι έχει τη δυνατότητα να ασκεί πιέσεις χρησιμοποιώντας πολύ μεγαλύτερο ρεπερτόριο από οποιονδήποτε άλλο φορέα, του ελληνικού κράτους συμπεριλαμβανομένου. Για να μη μακρυγορήσω περαιτέρω, σημειώνω για άλλη μια φορά ότι η πραγματικότητα έχει και άλλες όψεις που δεν αποκαλύπτονται εύκολα. Σταματώ εδώ, πιστεύοντας ότι πρόσφερα μια άλλη ματιά.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 12:41:00 μ.μ. EEST  

...ακόμα και αν η πληροφόρηση είναι σκόπιμα ελλιπής και απέκρυψε το γεγονός ότι η ίδια η δασκάλα ζήτησε μετάθεση, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η απόφασή της αυτή λήφθηκε με ελεύθερη τη βούλησή της.
Στο κάτω κάτω της γραφής, όταν διάφοροι τραμπούκοι σε δέρνουν και η επίσημη πολιτεία, από την οποία περιμένεις προστασία, σου επιτίθεται φραστικά για τη δράση σου (για την οποία, κατά τα άλλα, σε βραβεύει υποκριτικά), φυσικό δεν είναι κάποια στιγμή οι αντοχές σου να σε εγκαταλείψουν και να θέλεις απλώς να φύγεις για να γλιτώσεις;

Τελικά, όσο περισσότερο πλησιάζει μία κοινωνία στην ιστορική της αυτοκατάργηση, τόσο πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα αυτοϋπονόμευσής της...

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 12:41:00 μ.μ. EEST  

Ας σημειωθεί επιπλέον και ας μην το αναρτήσετε όπως συνηθίζετε να κάνετε στις αντίθετες απόψεις, ότι οι δάσκαλοι και οι δασκάλες μετατίθενται με δική τους αίτηση. Δεν τους διώχνει κανείς-εκτός αν υπάρχει πειθαρχικός ή υπηρεσιακός ανυπέρβλητος λόγος που αιτιολογείται με υπηρεσιακή πράξη. Φυσικά ίσως αγνοείτε ότι όσοι πήγαν σε δυσπρόσιτες περιοχές είχαν και κάποια ειδικά κίνητρα-προνόμια και υποχρεώσεις για να το πράξουν. Δεν υπάρχουν κακοί παντού...

enkripto 9 Απριλίου 2010 στις 12:52:00 μ.μ. EEST  

πιο σχόλιο σου δεν δημοσιεύσαμε;

παίδες πριν αρχίσετε την γκρίνια θα πρέπει να σκέφτεστε και λίγο πρώτα..δεν είναι ούτε εφημερίδα ούτε κανάλι το blog για να έχει κάποιον απο επάνω 24/7, υπάρχει μια φυσιολογική μικρή καθυστέρηση στην δημοσίευση σχολίων

τώρα για το αν αναρτούμε η όχι αντίθετες απόψεις, οσοι παρακολουθούν το blog ξέρουν.

Τώρα που μας είπες ότι η Νικοπούλου πήγε στην Θράκη για να παίρνει παραπάνω λεφτά και ησύχασες, μπορείς να ανακαλέσεις.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 12:52:00 μ.μ. EEST  

Α-Ν-Θ-Ε-Λ-Λ-Ι-Ν-Ι-Κ-Ε-Σ

Ε-Ν-Ε-Ρ-Γ-Ε-Ι-Ε-Σ

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 1:12:00 μ.μ. EEST  

Απάντηση για: Ο/Η enkripto είπε... 09 Απριλίου 2010 12:52:00 μ.μ. GMT+0300

Σχόλιο περί 10.30 μμ 8/4/10. Χάθηκε και δεν εννοώ την απαραίτη καθυστέρηση...
Ανακαλώ και ευχαριστώ για επόμενες δημοσιεύσεις.

Δεν είναι θέμα αν ησύχασα με τα "λεφτά" ... δεν είναι αυτά το μόνο κίνητρο ή ο λόγος που πάει κάποιος στη Θράκη εν προκειμένω.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 4:09:00 μ.μ. EEST  

Οχι φιλε εν κρυπτο,απο μενα προβλημα ουδεν.Ο ανωνυμος εχει χασει πολλα επεισοδια εδω.Εν τω μεταξυ δεν μας ειπε και τιποτα το συγκλονιστικο...!
13

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2010 στις 4:59:00 μ.μ. EEST  

Πάντως, εγώ που ήμουνα στην εκδήλωση, μόλις η κυρία Νικοπούλου κατέβηκε από το βήμα, πήγα και της έσφιξα το χέρι και την συνεχαρικά και της είπα ότι είναι δασκάλα με όλο το νόημα της λέξης!
Και χάρηκα που ήμουνα εκεί και την άκουσα και χάρηκα που υπάρχουν (ακόμα) τέτιοι Δάσκαλοι!

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2010 στις 9:36:00 π.μ. EEST  

Ντροπή μας ....
Κάτι να κάνουμε βρε παιδιά , έλεος ...

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2010 στις 4:43:00 μ.μ. EEST  

Κρυφά σχολειά!!!

Μάρκος 15 Απριλίου 2010 στις 11:58:00 π.μ. EEST  

Τουλάχιστον, για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε ποιος λέει τι, μπορείτε να γράφετε με ένα έστω τυπικό όνομα; Είναι βασανιστικό να προσπαθούμε ποιος "ανώνυμος" είπε τι.
By the way, που θα έλεγε και η Υπουργός, ευχαριστούμε πολύ τον υπάλληλό της που έκανε την παρέμβασή του...

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 11:51:00 μ.μ. EEST  

http://www.youtube.com/watch?v=VpYSYnZPpCk&feature=player_embedded

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2010 στις 7:23:00 π.μ. EEST  

Δε θα πω πολλά.... Είμαι 'Ελληνας και ζω στη Γερμανία εδω και δέκα χρόνια....Πρώτη φορά στα 30 χρόνια ζωης μου, άκουσα λόγια τόσα αληθινά!!! Δεν είμαι εθνικιστής, αλλά πρώτη φορά ακουω κάποιον να μιλά και να λέει κάτι ουσιαστικό... Είσαι πατριώτισα, και με κάνεις περήφανο να είμαι Έλληνας!!! Μπράβο σου, συνήθως ντρέπομαι....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP