Τζαμί στην παλιά βάση του Ναυτικού στον Βοτανικό

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τελικά δόθηκε το πράσινο φως για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό, μετά και την σχετική έγκριση που δόθηκε από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενέκρινε την παραχώρηση του σχετικού χώρου από την έκταση που ανήκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Έτσι, η πρωτεύουσα της Ελλάδος θα αποκτήσει κάτι που πραγματικά της έλλειπε…

Η ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, είχε τεθεί προ ετών από την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, δίχως ουσιαστικά να υπάρχει σοβαρή πίεση, πέρα από παρασκηνιακές παρεμβάσεις από την Σαουδική Αραβία και την "φίλη και σύμμαχο" Τουρκία. Η υλοποίηση σκόνταφτε στην άρνηση του ΓΕΝ να παραχωρήσει την σχετική έκταση του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού. Λέγεται ότι ο προηγούμενος Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ αντιδρούσε σταθερά στην παραχώρηση της έκτασης, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ακολούθησε η σκηνοθετημένη αιφνιδιαστική «έφοδος» Βενιζέλου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε η αδικαιολόγητη απουσία μεγάλου αριθμού από το ιατρικό προσωπικό, γεγονός το οποίο «κολάστηκε» από τον υπουργό με σχετικές δηλώσεις. Έτσι «στριμώχθηκε» ο Αντιναύαρχος Καραμαλίκης και το ΓΕΝ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού πέρασε το μήνυμά του για το ποιος έχει το πάνω χέρι, λίγο μετά αποστράτευσε στις κρίσεις τον ναύαρχο. Με την νέα ηγεσία στο ΓΕΝ, η επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας ικανοποιήθηκε ταχύτατα και σε χρόνο dt, στις 28 Απριλίου, ανακοινώθηκε επισήμως από την κυβέρνηση η απόφαση ανεγέρσεως του τζαμιού.

Δύο σημεία αξίζει ίσως να προσεχθούν:

α) Το κόστος που ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ τουλάχιστον (!) θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εν μέσω σκληρής οικονομικής κρίσεως και απαιτήσεως για σοβαρές περικοπές των δημοσίων δαπανών…

β) Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, μιλώντας στα «ΝΕΑ», ουσιατικώς διαμαρτυρήθηκε χαρακτηρίζοντας την απόφαση «ημίμετρο που μόνο αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους μπορεί να προκαλέσει». Και αυτό διότι στην Αθήνα ζουν 750.000 μουσουλμάνοι και το τζαμί δεν θα χωρά ούτε το 1%!!! Δηλαδή, να αναμένουμε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τους απρόσκλητους μουσουλμάνους, για να γεμίσουμε την πρωτεύουσα τζαμιά;

10 σχόλια:

Giannitsis 30 Απριλίου 2010 στις 10:00:00 π.μ. EEST  

Το καλύτερο θα ήταν το νέο τζαμί να μην έχει κλασσική αρχιτεκτονική με μιναρέδες, αλλά να χτιστεί με σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κάτι αντίστοιχο με το Bahai Temple του Δελχί (http://en.wikipedia.org/wiki/Lotus_Temple) το οποίο πέρα από τη θρησκευτική του αξία αποτελεί και σύμβολο με πάνω από 3 εκατομμύρια τουρίστες να το επισκέπτονται κάθε χρόνο (το έχω επισκεφτεί και είναι μαγευτικό κτίριο). Τέτοιου είδους τζαμί χρειάζεται η Αθήνα, ώστε πέρα από τη θρησκευτική του λειτουργία να αποτελέσει ταυτόχρονα και αξιοθέατο της πόλης.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 10:57:00 π.μ. EEST  

Δεν χρειαζόμαστε τζαμιά στην Αθήνα. Αν θέλουν τζαμί να το κάνουν στο σπίτι του Γιωργάκη στο Καστρί. Κάτω τα χέρια από την περιουσία του ΠΝ ρε αλήτες!Αλλά τί να περιμένεις από τον ανθέλληνα πανηλίθιο ΓΑΠ?Αντί να δει πώς θα αποφύγουμε το ΔΝΤ, το πρώτο του μέλημα ήταν να δώσει στους λαθρομετανάστες ιθαγένεια, να τους μοιράσει επιδόματα και τώρα να τους φτιάξει τζαμί (Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού) και νεκροταφείο (Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά). Η βάση που θα γίνει το τζαμί (αν γίνει) είναι ενεργή και δεν είναι παλιά όπως αναφέρεται.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 12:11:00 μ.μ. EEST  

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΟΓΩ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΖΑΜΙ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ, ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ

ΣΕΛΕΥΚΟΣ

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 12:53:00 μ.μ. EEST  

Κατά τα άλλα δεν είχαμε (ή έχουμε) λεφτά για την παρέλαση των μηχανοκινήτων και ιπτάμένων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ά ρε Τούρκογλου μπουχέσα κλωτσιές που θέλεις!!!! Αλλά είσαι και τυχερός παναθεμά σε. Δεν υπάρχει ούτε ανθυποδεκαννέας στο στράτευμα με δίδυμους γεννετικούς αδέννες για να σε βάλλει στην θέση σου. εκεί που πραγματικά σου αξίζει. Στα Νέα Λιόσα.

NYXTERIDAS 30 Απριλίου 2010 στις 1:33:00 μ.μ. EEST  

Ωραια αντε να δουμε τι αλλο θα δουμε δηλαδει ακομα.Τζαμι μεσα στην αθηνα για ονομα του θεου ποια...θα ακουμε τα μεμετια οταν θα εχουν ραμαζανι...Κατα τα αλλα το επιδομα τον πιλοτων φορολογει ο υπουργος εθνικης αμυνης...αυτο τον πηραξε...οχι οτι θα ακουμε το μεμετι στο τζαμι...Ωραια...καλα παμε...ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.ΞΥΠΝΑΤΕ

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 6:22:00 μ.μ. EEST  

Και βέβαια θα διαμαρτυρηθούν. Και μάλιστα θα αξιώσουν την άσκηση δικαιωμάτων που πηγάζουν από το Ελληνικό δίκαιο. Παραθέτω το σχόλιο που έκανα προχτές σε αντίστοιχη ανάρτηση του "antinews"
και επ' ευκαιρια συγχαρητήρια για την καλή δουλειά σας.

28/04/2010 at 22:23Αγαπητέ Φακτορα το τζαμί είναι απλώς η αρχή. Σε συνδυασμό με το “λαθρονομοσχέδιο” κρύβει άλλες εκρηκτικές πλευρές που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει. Έγραφα τα παρακάτω πριν λίγο καιρό.

“Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι τα πράγματα είναι χειρότερα. Αυτό που έχει περάσει απαρατήρητο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα κινδυνεύει περισσότερο από τις άλλες ευρωπαικές χώρες από τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό για δύο κυρίως λόγους. Ο ένας είναι η αθρόα εξαγωγή λαθρομεταναστών από την Τουρκία και ο άγνωστος δεύτερος είναι το γεγονός ότι Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία περιλαμβάνει στο εν ισχυ δίκαιο την Σαρία. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναθέσει δικαιοδοτικά καθήκοντα στον Μουφτή: ο νόμος 1920/1991 (αντικατέστησε τον νόμο 2345/1920) αναθέτει στον εκάστοτε Μουφτή την υποχρεωτική εκδίκαση όλων των οικογενειακών διαφορών των Ελλήνων Μουσουλμάνων. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει εμπιστευτεί την απονομή της δικαιοσύνης σε αξιωματούχο του Ισλάμ ή άλλης θρησκείας (στον «Ιεροδίκη»).Υπ’ ‘οψιν ότι οι μουφτήδες και οι ιεροδιδάσκαλοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει τη Σαρία, δηλαδή, το δίκαιο του Ισλάμ για τους Μουσουλμάνους πολίτες της: ο νόμος 147/1914, ο οποίος ακόμα διατηρείται σε ισχύ, ορίζει ότι, κατ’ απόκλιση του Αστικού Κώδικα, η Σαρία διέπει την οικογενειακή κατάσταση (γάμος, διαζύγιο, διατροφή, επιτροπεία, κηδεμονία, ισλαμική διαθήκη, εξ αδιαθέτου διαδοχή) των Ελλήνων Μουσουλμάνων. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν επιτρέπει την υποκατάσταση του εθνικού (κοσμικού) δικαίου της από τους Ιερούς Κανόνες οιασδήποτε θρησκείας (π.χ. το βυζαντινό-ρωμαϊκό δίκαιο).
Το παράδοξο είναι ότι αυτή η θεσμική παροχή προς τους Ελληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος δεν προβλέπεται από τη σύμβαση της Λωζάννης και έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις για τις ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ετσι λοιπόν και λόγω του ότι οι μουσουλμανικές κοινότητες συστήνονται βάσει της “Ούμμα” χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν την εθνική προέλευση των μελών, η Ελλάδα παρέχει την θεσμική βάση για την οργάνωση πανίσχυρων και αυτονομημένων ισλαμικών κοινοτήτων ανά την επικράτεια. Ο λαθρονόμος πρέπει να διαβάζεται σε συνδιασμό με τους παραπάνω νόμους. Ετσι παίρνει τη μορφή αληθινού εφιάλτη.”

Πριν κάμποσα χρόνια ζούσα στην βόρεια Ευρώπη. Περί τα τέλη του ΄70 ο Ζισκάρ έκανε τον περίφημο νόμο για την “επανένωση των οικογενειών των μεταναστών”. Η Γαλλία τότε κρατούσε την απολογητική στάση απέναντι στην αριστερά, που η χώρα μας ακολούθησε μετά το΄80. ‘Οταν εξέφραζα την ανησυχία μου για το μέλλον οι φίλοι μου έλεγαν ότι είμαι αντιδραστικός και ότι ρέπω στον ρατσισμό. Απλώς τους έλεγα ότι εσείς κάνετε 1,2 παιδιά κι αυτοι πάνω από 3. Και όταν αποκτήσουν κρίσιμη μάζα οι βουλευτάδες σας θα σπεύσουν προς άγραν πελατείας. Και τότε θα σας επιβάλουν την κουλτούρα ,τα ήθη και τα έθιμά τους. Γιατί το Ισλάμ είναι η μόνη θωρακισμένη πολιτιστική παράδοση και οι οπαδοί του έχουν μηδενική αφομοιωσιμότητα. Και σήμερα εν έτει 2010 η πλέον κραταιά αστική δημοκρατία της Ευρώπης κήρυξε δια του προέδρου της, εκστρατεία για τον επαναπροσδιορισμό της εθνικής ταυτότητας.
Τα μουλτικούλτι και η επικείμενη διχοτόμηση του Αιγαίου είναι το βασικό σενάριο. Η στημένη δημοσιονομική κρίση είναι απλώς το ντεκόρ.
Digon

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 6:57:00 μ.μ. EEST  

7 ΜΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΟ ΜΟΝΟ Ν/Σ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ "ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ".ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ "ΠΛΗΘΩΡΑ" ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ/ΜΕΡΑ.ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕΣ?ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ & ΠΩΣ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ & ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ?

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2010 στις 8:08:00 μ.μ. EEST  

Οι εγκαταστάσεις της ΣΔΑΜ που είναι πυρηνικό καταφύγιο δεν μας έκαναν για Κέντρο Ελεγχου είτε των ΕΕΔ είτε του ΕΣΚΕΔ είτε της Πολιτικής προστασίας? Γιατί να αχρηστεύουμε υποδομές δισεκατομμυρίων επειδή ο Ντινόπουλος ήθελε να βγει δήμαρχος και βουλευτής και οι λοιποι τοπικοί και κυβερνητικοί άρχοντες μυρίστηκαν ψητό;

ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ!!!

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2010 στις 11:56:00 μ.μ. EEST  

ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ !

Η ΝΥΧΤΑ ΑΠΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

ΚΡΙΜΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΡΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ - ΚΡΙΜΑ !

ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΜΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2010 στις 5:17:00 π.μ. EEST  

ΑΙΣΧΟΣ

ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ "ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ" ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ????

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΣΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η BILDERBERG????

ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΎΤΟ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP