Κατάσταση συναγερμού στα Σκόπια

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι υπηρεσίες ασφαλείας του γειτονικού κρατιδίου μετά από την ένοπλη συμπλοκή με Αλβανούς ενόπλους που έλαβε χώρα πρίν απο μερικές ώρες κοντά στα σύνορα της χώρας με το Κόσοβο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ίβο Κοτέφσκι Σκοπιανοί αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με μεγάλο αριθμό ενόπλων "Αλβανών κακοποιών" στην περιοχή Τανουσέφσκι 25 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης των Σκοπίων. Σε δασική περιοχή πλησίον του χώρου της συμπλοκής βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών καθώς και επιθετικά τυφέκια,χειροβομβίδες, οπλοπολυβόλα και πυρομαχικά. Η κυβέρνηση υπό τον φόβο γενίκευσης της στρατιωτικής δράσης Αλβανών αυτονομιστών κήρυξε τον κρατικό μηχανισμό σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας και απαγόρευσε την μετακίνηση των υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας προς το παρόν κρατάνε χαμηλούς τόνους και η κοινή γνώμη παρακολουθεί μουδιασμένη τις εξελίξεις φοβούμενη επανάληψη των εχθροπραξιών των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας που λίγο έλειψε να σημάνουν την διάλυση του γειτονικού κρατιδίου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 στις 11:12:00 μ.μ. EEST  

Ωραια ευκαιρια να στειλουν οι τουρκοι στρατο εκει(σαν δυναμη αποτροπης των ταραχων βεβαιως, βεβαιως).

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 12:36:00 π.μ. EEST  

Ωραια ευκαιρια να 'σπρωξουμε' με μια απλη κινηση και εμεις τα πραγματα να τελειωνει το αθλιο αυτο μορφωμα...

Μια κινηση χρειαζεται .. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 2:50:00 π.μ. EEST  

Βρίσκω τον σαρκασμό σου απίστευτα ρεαλιστικό!

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2010 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

Οι Αλβανοί ετοιμάζονται να ανοίξουν πολλά μέτωπα ταυτόχρονα . Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο . Το έχουν ανακοινώσει και είναι έτοιμοι . Εχουν ισχυρή υποστήριξη στο εξωτερικό , τόσο από ομογενείς Αλβανούς όσο και από ισλαμικά κράτη .
Το επόμενο χρονικό διάστημα , θα έχουμε εξελίξεις .
Εύχομαι να τους φωτίσει ο θεός και να μην πειράξουν Έλληνες , τόσο στην ελεύθερη Ελλάδα , όσο και στην σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο .
Αλλιώς "θΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ" .

ΔΗΜΑΚΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ 30 Απριλίου 2010 στις 2:15:00 μ.μ. EEST  

...ή μήπως είναι κάποιο "σενάριο" γιά νά πλακώσουν πάλι αυτόκλητες οί 'ειρηνευτικές δυνάμεις';

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP