"Συνεκμετάλλευση" προ των πυλών;

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της "ελληνοτουρκικής προσέγγισης" αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο. Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να παίρνει το υπόλοιπο.

www.hbnews.gr


5 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 στις 5:44:00 μ.μ. EEST  

Ονειρόξεις χαζο-δημοσιογραφίσκων .
Οι Τούρκοι θεωρούν το μισό αιγαίο δικό τους και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν κάτι τέτοιο . Τα θέλουν ΟΛΑ .
Από την άλλη ακόμα και αν δέχονταν συνεκμετάλευση , το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έβαζαν τρίτους , αλλά ακόμα και αν τους έβαζαν , μόνο με μικρή συμμετοχή .
Ένα σχήμα του τύπου 75% Τουρκίο , 20% Ξένοι , 5% Ελλάδα , μου φαίνεται πιο αληθοφανές .

PRO

kostakoutas 28 Απριλίου 2010 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

Δε θα τους χάλαγε τους Τούρκους ενα 20% απο ξένα κοιτάσματα(δίχως να πέσει τουφεκιά)συν τα δικά τους κοιτάσματα...
Έχετε γεια βρυσουλες...

Θρασος 28 Απριλίου 2010 στις 11:22:00 μ.μ. EEST  

AIGAIO.ORG - Το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος - Η ανούσια συζήτηση περί ΑΟΖ

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 στις 12:49:00 π.μ. EEST  

Ποιο προ των πυλών, με το που βγήκε δεδομένο είναι, αν η ελλάδα δεν ζήσει καταστροφη με αυτόν που έχει στα ηνία θα έχει βάλει ο θεός το χέρι του.

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 στις 3:35:00 π.μ. EEST  

Αν οι εθνοπροδοτες της κυβερνησης τολμισουν κατι τετοιο .... Οι "φυλακες" θα αναλαβουν εργο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP