Ολοταχώς προς τον εφιάλτη του ΔΝΤ

Κυριακή 11 Απριλίου 2010


Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι αναφορές που μιλάνε για επικείμενη προσφυγή της κυβέρνησης Παπανδρέου στον μηχανισμό "στήριξης" τις επόμενες ημέρες (ή ώρες). Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη «συγκεκριμενοποίηση των μηχανισμών στήριξης της Ελλάδας».

Η παλινωδίες του οικονομικού επιτελείου και οι συνεχείς δηλώσεις για τον κίνδυνο επικείμενης χρεωκοπίας (Τιτανικός..απώλεια εθνικής κυριαρχίας) από τον Γ.Παπανδρέου και σημαίνοντα πρόσωπα της κυβέρνησης εκτόξευσαν το κόστος δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη, γεγονός που έφερε στο προσκήνιο το σενάριο της άμεσης προσφυγής στον κοινό μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ. Βέβαια θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η επιλογή μιας λύσης που θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να εγκατασταθεί για τα καλά στην Ελλάδα, εκτός από την άμεση αποδέσμευση κεφαλαίων με επιτόκιο 3,7-5% συνεπάγεται ουσιαστικά και την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς κηδεμονίας (με ότι αυτό συνεπάγεται σε Εθνικά και Άμυνα).

H συμφωνία της 25ης Μαρτίου που παρουσιάστηκε αρχικά ως επιτυχία από την κυβέρνηση (κατόπιν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν μας ικανοποιεί- προκαλώντας περαιτέρω εκτόξευση των spreads), προέβλεπε ότι το ΔΝΤ και κάθε μέλος της ΕΕ που θα προβεί σε χορήγηση δανείου θα μπορεί να επιβάλει νέα οδυνηρά μέτρα, πολύ σκληρότερα από αυτά της 3/3.

Η πορεία του κόστους δανεισμού τα τελευταία 2 χρόνια. Οι δηλώσεις για "απώλεια Εθνικής κυριαρχίας" και η παρομοίωση της Ελληνική Οικονομίας με τον..Τιτανικό εκτόξευσαν το κόστος δανεισμού από τον Οκτώβρη του 2009.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΒΗΜΑ στις συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ με τον υπουργό Οικονομικών έγινε λόγος -μεταξύ άλλων- για: απόλυση 230.000 εργαζομένων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, άρση της μονιμότητας πλην του στενού δημοσίου τομέα, φορολόγηση όλων των εισοδημάτων από το 1ο ευρώ, φορολόγηση των αγροτών, εξίσωση ορίων ηλικίας για άνδρες και γυναίκες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα 67 χρόνια, πλήρης κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κτλ, μέτρα τα οποία θα βυθίσουν την οικονομία σε περαιτέρω ύφεση, θα προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις και θα απειλήσουν την κοινωνική συνοχή της χώρας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2010 στις 7:37:00 μ.μ. EEST  

Μα ....... , αφού χρήματα υπάρχουν, μας είχε διαβεβαιώσει προεκλογικά

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2010 στις 8:42:00 μ.μ. EEST  

κοιταχτε ανακοινωση που βγαλανε οι του ΛΑΟΣ..λιγο τσιπα δεν εχετε ρε;

«Ουδέποτε στην ιστορία της η Ελλάδα δεν είχε ανάλογη κατρακύλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Συσσωρευμένα λάθη, απ’ τη μεταπολίτευση ως σήμερα...
...εκδηλώθηκαν ως τεράστιο πρόβλημα αφού η Ελλάδα βρέθηκε με μια εξαιρετικά αδύναμη σε αποτελεσματικότητα κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου ευθύνεται γιατί επιμένει να δίνει τη μάχη με ανεπαρκείς ανθρώπους γύρω του» .

Για αυτό ευθύνεται μονο ο κ.Παπανδρέου ρε απατεώνες; ντρέπομαι και μόνο που σας ψήφισα

μόνο για νεροκουβαλητές του ΓΑΠ κάνετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP