Λεονταρίδης: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Βενιζέλου»

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου για «λευκή απεργία» των πιλότων της Π.Α, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

«Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης είναι απαράδεκτες. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Το θέμα δεν είναι από εκείνα που προσφέρονται για δημόσιο διάλογο και μάλιστα του τύπου που ακολουθεί ο κ. Βενιζέλος».

Ο κ. Λεονταρίδης υπογράμμισε ότι χρειάζονται πράξεις από την πλευρά της κυβέρνησης λέγοντας «από την πλευρά μας, το μόνο που υπεύθυνα μπορούμε να πούμε είναι πως η Κυβέρνηση οφείλει με πράξεις να εξασφαλίζει διαρκώς το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και το υψηλό φρόνημα των στελεχών. Βρισκόμαστε εν μέσω πρωτοφανών εξελίξεων και η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κωφεύει στις τεράστιες ευθύνες της».

Νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου ο ΥΕΘΑ κύριος Ευ.Βενιζέλος είχε δηλώσει:

«Εκφράζω την βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ’ εντολήν του οποίου η Κυβέρνηση ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το Σύνταγμα- για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, επειδή ήθελαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους, στο πλαίσιο της νέας συνολικής φορολογικής πολιτικής.

Αυτό έγινε παρ’ ό,τι έχω δημόσια δηλώσει κατ’ επανάληψη την πρόθεση της Κυβέρνησης –όχι μόνο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών- να αποκαταστήσει την εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων χωρίς να κάμπτεται η γενική αρχή της ενιαίας φορολόγησης όλων των εισοδημάτων. Αυτό επαναλήφθηκε μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής, ως κοινή επιθυμία και θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Είναι, όμως, εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους.
»

Όμως πόσο αξιόπιστες μπορούν να θεωρηθούν οι "προθέσεις αναπλήρωσης" της εισοδηματικής απώλειας εκ μέρους του κ.υπουργού, ΄όταν μόλις πριν απο μερικούς μήνες ο αναπληρωτής υπουργός Π.Μπεγλίτης σε επίσκεψη του στην 130 ΣΜ είχε δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά : "Aναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο τους, θα παραμείνουν τα επιδόματά τους, δεν θα φορολογηθούν, δεν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση για τα επιδόματα των ιπταμένων. Eίναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στην πολεμική αεροπορία και για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι κάνουν για την εθνική ασφάλεια της χώρας"

Έπεα πτερόεντα, κοινώς λόγια του αέρα..

12 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2010 στις 4:50:00 μ.μ. EEST  

Καλά δεν ντρέπονται λίγο οι αεροπόροι και οι στρατιωτικοί γενικότερα; Εδώ ο Μπένι και οι κυβερνώντες των τελευταίων ετών κάνουν ό,τι μπορούν για να τους... ξεκουράσουν, καταργώντας όλες τις μεγάλες ασκήσεις. Γι' αυτό προσπαθούν να λύσουν και τα προβλήματα με την Τουρκία, για να μην κουράζονται σε επιφυλακές και δουλεύουν υπερωρίες.
Α να χαθούν οι αχάριστοι

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2010 στις 5:02:00 μ.μ. EEST  

Δεν αντιλαμβάνομαι, με ποιο θράσος κάποιος απαιτεί αναπλήρωση της "εισοδηματικής του απώλειας" φέτος, που την ίδια (και πολύ χειρότερη, κατά κανόνα) απώλεια θα υποστούν όλοι οι υπόλοιποι μισθωτοί του δημόσιου τομέα (τον ιδιωτικό δεν τολμώ καν να τον σκεφτώ)!

Από την άλλη, αυτό το κόμμα (για τη Ν.Δ. μιλάω) δεν διδάχθηκε τίποτα. Τάχα μου "φιλολαϊκή" κριτική, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Ούτε αντιπρόταση. Η λογική "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" συνεχίζεται, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Αλήθεια, αυτός ο Λεονταρίδης ποιος είναι; Τι προσωπική πορεία είχε στη ζωή, πριν ενταχθεί στην πολιτική;
Εύχομαι πράγματι να είναι κάποιος σπουδαίος επαγγελματίας που δεν τον γνωρίζουμε λόγω αποκλεισμού του από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ...

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2010 στις 7:17:00 μ.μ. EEST  

Τον Μεϊμαράκη τον γνωρίζει ο κύριος Λεονταρίδης; Τί εκανε ο κύριος αυτός ως ΥΕΘΑ για τους μισθούς;

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 στις 1:04:00 π.μ. EEST  

27 Απριλίου 2010 5:02:00 μ.μ. GMT+0300

Βρε παλιοξεφτίλα το ίδιο είναι ο πιλότος την πρώτης γραμμής με ενα υπάλληλο της βουλής που παίρνει 16 μισθούς.

Τα πασοκόσκυλα δεν έχουν το θεός τους ποια ούστ κάφροι και το κόμμα πάνω από όλα.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 στις 1:31:00 π.μ. EEST  

Καταρχήν όπως όλοι ξέρουμε , τα λεφτά υπάρχουν .
Οι πιλότοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από την δημοκρατική τους υποχρέωση . να διεκδικήσουν αυτό που τους υποσχέθηκαν οι κυβερνώντες . Έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι .
Όσο για την κριτική της ΝΔ , και αυτή είναι δημοκρατική υποχρέωση της αντιπολίτευσης . Δεν ξέρω τι ακριβώς περίμενες και τι πολίτευμα θα ήθελες να έχεις , αλλά έτσι είναι οι δημοκρατίες .
Τέλος θα ήθελα να σου μεταφέρω την απόλυτη ταύτισή των απόψεών μας όσο αναφορά τον ρόλο και το ήθος των ΜΜΕ , καθώς και τις πάγιες πρακτικές τους . Όσο για τον Λεονταρίδη , το γεγονός ότι δεν τον ξέρουμε , είναι μάλλον καλό εφόσον αυτό σημαίνει τουλάχιστον ανανέωση (για το κόμμα) και ίσως και μη-διαπλοκή(ΜΜΕ κτλ) . Τώρα για περισσότερες πληροφορίες google-it . Εγώ δεν ξέρω τίποτα για την αξία του ανδρός .

Pro από Συμβασιλεύουσα

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 στις 3:13:00 μ.μ. EEST  

Είμαι ο δεύτερος κατά σειρά ανώνυμος (27-4-2010, 5:02:00)και θέλω να προσθέσω τα εξής:
1ον) Κανείς δεν είπε να μην γίνεται κριτική, αρκεί να μην είναι αυτοσκοπός, ιδίως όταν ένα κεντροδεξιό κόμμα εμφανίζει (συστηματικά...) το γελοίο θέαμα να "βγαίνει από αριστερά" και να υποκαθιστά σε λαϊκισμό το "παπανδρεϊκό" πασόκ. Όταν κάνεις κριτική σε μια απόφαση να φορολογηθούν όλοι, πρέπει να έχεις και την εναλλακτική αντιπρόταση έτοιμη.
Έτσι έλεγαν "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" χωρίς να αντιπροτείνουν εναλλακτική λύση για τις επιδοτήσεις και όταν αντιμετώπισαν τις ίδιες αγροτικές κινητοποιήσεις, είχαν τη φαεινή ιδέα να εξαγοράσουν τη σιωπή των αγροτών με 500 εκατομμυριάκια ακόμα, από αυτά που δεν είχε το Κράτος.
2ον) Αλήθεια, όταν αρχίσουμε τη συζήτηση ότι "δεν είναι όλοι το ίδιο", πού θα την τελειώσουμε και με ποια κριτήρια; Με την ίδια λογική, και εγώ πιστεύω ότι "παλιοξεφτίλας" είσαι εσύ και γι' αυτό πρέπει μόνο εσύ να πληρώσεις τα σπασμένα της μεταπολιτευτικής χρεωκοπίας μας. Εγώ "δεν είμαι το ίδιο" και πρέπει να εξαιρεθώ, γιατί η δουλειά μου είναι "πιο σημαντική"...
3ον) Υπάρχουν δεξιοί που ψηφίζουν ΝΔ ελλείψει άλλης σοβαρής εκπροσώπησης του χώρου και υπάρχουν και "νεοδημοκράτες" (με την κακή έννοια). Ακριβώς επειδή στην εποχή του Κωστάκη επικράτησαν πλήρως οι δεύτεροι, κυριάρχησαν και οι λογικές των "εξαιρέσεων", των "δικών μας παιδιών" κλπ., που έδωσαν τη χαριστική βολή στα δημοσιονομικά της Χώρας. Σε αυτή τη λογική, να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση οι αεροπόροι γιατί "δεν είναι το ίδιο", να εξαιρεθούν τα σώματα ασφαλείας γιατί "χρειάζονται", να "εξαιρεθεί" η αγροφυλακή γιατί "είναι δικά μας παιδιά" και από τους υπαλλήλους των υπουργείων, να εξαιρεθούν όσοι διορίστηκαν (με κάθε μορφή σύμβασης) την περίοδο 2004-2009 και το μερίδιό τους να πληρώσουν οι υπόλοιποι!
Ωραία και καλά όλα αυτά, μόνο που δεν είναι καθόλου "νεοδημοκρατικά" (με την καλή έννοια). Είναι κατεξοχήν "παπανδρεϊκά" σε νοοτροπία. Διαβάστε και κανένα Γιανναρά, για τον εκπασοκισμό της ΝΔ και της κοινωνίας, γενικότερα...

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 στις 4:21:00 μ.μ. EEST  

αν δεν καταδίκαζε την δήλωση Μπένυ θα έτρωγε κράξιμο, τώρα που την καταδίκασε είναι "λαικιστής"

μονά-ζυγά δικά μας ε;

koyrsaros 29 Απριλίου 2010 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

Επειδή εμείς δεν ντρεπόμαστε.....

«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην
λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.

Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.

Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...

Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...

Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 στις 8:15:00 μ.μ. EEST  

Εμείς να κοιταχτούμε στον καθρέφτη! Να κοιταχτούνε όμως και όσοι Ανώτεροι και Ανώτατοι δίνουν εντολές για πτήσεις μόνο δυτικά του 25ου Μεσημβρινού κι επ ουδενί Ανατολικά, εκείνοι που γνωρίζουν απέξω πότε έχει Ραμαζάνι και Μπαϊράμι ενώ Πάσχα και Χριστούγεννα τα scramble πάνε σύννεφο, εκείνοι που αφήνουν το στοκ ανταλλακτικών και καυσίμων να χαμηλώνει επικίνδυνα, εκείνοι που παίρνουν πτητικό χωρίς να πετάνε και που προκάλεσαν τις πρόσφατες εξελίξεις, εκείνοι που προάγουν κόσμο ανάλογα με κομματικά κριτήρια κλπ.

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε 8:15...

Η εν λόγω επιστολή είναι μια παραλαγή παλαιότερης επιστολής που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο για το ίδιο θέμα...
Στην παλαιότερη επιστολή, το επίμαχο σημείο που λέει κοιταχτείτε στον καθρέφτη δεν αναφέρεται επουδενί στους συμπολίτες μας αλλά αποκλειστικά και μόνο στους πολιτικούς. Συγκεκριμένα έλεγε "το πρωί που σηκωθείτε, πριν πάτε να ψηφίσετε το επίμαχο νομοσχέδιο κοιταχτείτε 2 λεπτά στον καθρέπτη κλπ κλπ).
Στην "φρέσκια" της μορφή το κομμάτι αυτό απουσιάζει, δίνοντας ίσως τροφή για παρερμηνείες. Να είσαι σίγουρος όμως ότι ακόμα και έτσι δεν εννοεί τον απλό πολίτη...

NYXTERIDAS 30 Απριλίου 2010 στις 2:03:00 μ.μ. EEST  

Ας σκεφτουν λιγο οι κυβερνωντες αυτηε της χωρας απο οποια χρωματικη-κομματικη παραταξη και αν ειναι οτι καπιοι ανθρωποι ισως και να αξιζουν να περνουν καποια χρηματα για το εργο που προσφερουν.Καπιοι περνουν 16 μισθους χωρεις να κανουν και τιποτα.Καπιοι ομως ειναι σε 2 η σε 5 λεπτα στον αερα με επιφυλακες με κινδυνο της ζωης τους,με...με...με...
Και αν καπιοι αξιζουν καποια λιγα χρηματα παραπανω ειναι λιγοι αυτοι...Ποια λευκη απεργια λεμε; ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά;

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2010 στις 3:53:00 μ.μ. EEST  

Προς "Νυχτερίδα":

Και βέβαια να αμείβονται καλύτερα!
Όταν όμως καλούνται όλοι να δώσουν από κάτι, δεν μπορεί να αξιώνουν εξαίρεση, τη στιγμή που και μετά τη μείωση θα εξακολουθούν να αμείβονται καλύτερα από τους άλλους.
Αν η φορολόγησή τους υπέκρυπτε υποβάθμιση της θέσης τους σε σύγκριση με άλλους μισθωτούς του Δημοσίου, θα ήμουν και εγώ μαζί τους.
Αν το αίτημά τους ήταν να βελτιωθεί η θέση τους σε σχέση με άλλους αδικαιολόγητα "πολυτελείς" δημοσίους υπαλλήλους, όπως ο συρφετός των εφοριακών - τελωνειακών, και πάλι θα ήμουν μαζί τους.
Την ώρα όμως που όλα τα επιδόματα φορολογούνται, το αίτημά τους ήταν μόνο να εξαιρεθεί το δικό τους πτητικό επίδομα - και αυτή η απαίτηση είναι κάτι διαφορετικό.
Κρατώ μόνο μία επιφύλαξη, μήπως πρόκειται για παραπληροφόρηση από τα πουλημένα ΜΜΕ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP