Επικράτηση Έρογλου στα κατεχόμενα

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ο μέχρι τώρα «πρωθυπουργός» του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου Ντερβίς Έρογλου κέρδισε τον Tουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις «προεδρικές εκλογές» .

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Ντερβίς Ερογλου εξασφάλισε 50,38% και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ 42,84%. Υπεύθυνος της επιτροπής «εκλογών», δήλωσε ότι απομένει να καταμετρηθούν οι ψήφοι από μερικές μόνο κάλπες, αλλά δεν προβλέπεται ανατροπή του αποτελέσματος.

Στην πρώτη του δήλωση ο κ. Έρογλου δήλωσε ευτυχής για την εκλογή του. Ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες για το κυπριακό σε συνεργασία με την Τουρκία και τόνισε ότι «οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο».

Δήλωση Ταλάτ για το αποτέλεσμα των «εκλογών»


Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με βάση το όραμα του για την επίλυση του Κυπριακού.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των «εκλογών» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, τις οποίες κέρδισε ο Ντερβίς Έρογλου με 50,38%, τόνισε ότι αυτό «είναι σεβαστό».

Τουρκοκύπριοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στην επικράτηση του Έρογλου συνέβαλε η πλειοψηφία από τους Τούρκους εποίκους, οι οποίοι είχαν δικαίωμα ψήφου.

Επίσης, επισημαίνεται ότι τον Έρογλου υποστήριξε ο Ραούφ Ντενκτάς και το Δημοκρατικό Κόμμα του γιου του, Σερντάρ και ότι ο Ταλάτ ( 42,85%) ηττήθηκε, παρά τη σαφή προτίμηση του διεθνούς παράγοντα και την έμμεση στήριξη της Άγκυρας.

Αντιδράσεις από Λευκωσία


Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου στο πρώτο του σχόλιο επεσήμανε ότι πρόκειται για «αρνητική εξέλιξη» με δεδομένο τις θέσεις του κ. Έρογλου στο κυπριακό.

Ως αρνητική εξέλιξη δεδομένων των θέσεων του στο κυπριακό εκτιμά η Λευκωσία την επικράτηση του Ντερβίς Έρογλου στις «εκλογές» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις στο αποψινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, δήλωσε ότι για την Κυπριακή κυβέρνηση και την ελληνοκυπριακή πλευρά αυτό που προέχει είναι μέσα σε κλίμα ενότητας και συλλογικού προβληματισμού «να δούμε πώς προχωρούμε παρακάτω με δεδομένο ότι ο κύριος Έρογλου θα είναι ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Έρογλου για συνέχιση των διαπραγματεύσεων ο Κύπριος εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις. Έχει όμως, σημείωσε, “τεράστια σημασία, αν αυτές οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται στην βάση όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί με στόχο την λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Με πολλή υπομονή και προσοχή, πρόσθεσε, θα δούμε πως θα χειριστούμε τα πράγματα».

Στήριξη Ερντογάν στις ειρηνευτικές συνομιλίες


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στη διαιρεμένη νήσο ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει στις σημερινές «εκλογές» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης στο δίκτυο NTV ότι θα επιδιώξει μια λύση για την Κύπρο έως το τέλος του 2010.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

6 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 19 Απριλίου 2010 στις 12:15:00 μ.μ. EEST  

Αναμενόμενη εξέλιξη και η Ελληνοκυπριακή πλευρά κατά την άποψη μου έχει προετοιμαστεί.http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=40915

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2010 στις 1:08:00 μ.μ. EEST  

Τη στιγμή που οι Τουρκοκύπριοι μεταβαίνουν από τον "ήπιο" Ταλάτ στον "σκληροπυρηνικό" Έρογλου (στο βαθμό που οι διαχωρισμοί αυτοί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έχουν πρακτική διαφορά), οι μεν Ελληνοκύπριοι μεταβαίνουν από τον Παπαδόπουλο (και το πνεύμα του) στο Χριστόφια, οι δε Ελληνες από τον Μολυβιάτη στη Μπακογιάννη και από αυτήν στον ... Δρούτσα(ς)!

Είμαστε πολύ "υπεράνω", τελικά!

kostakoutas 19 Απριλίου 2010 στις 2:33:00 μ.μ. EEST  

Στην πρώτη του δήλωση ο κ. Έρογλου δήλωσε ευτυχής για την εκλογή του. Ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες για το κυπριακό σε συνεργασία με την Τουρκία και τόνισε ότι «οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο».

Tα λέει όλα πιστεύω.Πάμε φουλ για διχοτόμηση.

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2010 στις 10:12:00 μ.μ. EEST  

οι Τούρκοι θέλουν έμμεση κυριαρχια, όταν θα βγει κάποιος άλλος Παπαδόπουλος και τους εξηγήσει το όνειρο της διχοτόμησης και μια Β. Κύπρο πρακτικά μη βιώσιμη μπορεί να αρχίσουν να γίνονται πιο ρεαλιστές. Δεν ξέρω ο "οδηγός" του διεθνή παράγοντα τώρα που τα έσπασε με το μεμέτ τι σκέφτεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν αυτοκτονήσουν οι δικοί μας, λύση το 2010 δεν έχει

Ανώνυμος 20 Απριλίου 2010 στις 2:12:00 μ.μ. EEST  

δικηγορος του διαβολου:
Η καλυτερη λυση για την Ελλαδα ειναι η διχοτομηση παρα οι ερμαφροδιτες διζωνικες ομοσπονδιες ή συνομοσπονδιες..με εισοδο και των 2 στην ευρωπαικη ενωση και ελευθερη διελευση και οικονομικη δραστηριοτητα εκατερωθεν.
ετσι η Ελλαδα θα εχει ενα φιλικο κρατος στην περιοχη και στο κατω κατω και ενα χωρο να προσγειωσει κανα αεροπλανο η να δεσει κανα πλοιο αν χρειαστει ρε αδερφε...
για σκεφτειτε το λιγο...

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2010 στις 12:17:00 μ.μ. EEST  

Τα ίδια έλεγαν και οι "δικηγόροι του διαβόλου" που πρώτα προκάλεσαν την απόσυρση της μεραρχίας και μετά απέσυραν και τις λοιπές δυνάμεις τους από τα βόρεια παράλια, για να κυνηγήσουν τον Μακάριο στη Λευκωσία...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP