Kοινή Ελληνοισραηλινή άσκηση στα τέλη Μαίου

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κοινή αεροπορική άσκηση στην ελληνική- ηπειρωτική και νησιωτική- επικράτεια σχεδιάζουν Ελλάδα και Ισραήλ για το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου, στο πλαίσιο της ετήσιας στρατιωτικής συνεργασίας τους.

Για την άσκηση- που περιλαμβάνει ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών αποστολών- πρόκειται να μετασταθμεύσουν σε αεροπορικές βάσεις μαχητικά αεροσκάφη (Σούδα) και ελικόπτερα (Ανδραβίδα).

Ο φετινός σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει μακράς ακτίνας πτήσεις βομβαρδισμού με εναέριο ανεφοδιασμό, όπως η άσκηση «Ενδοξος Σπαρτιάτης» του 2008. Τότε η κατά κύματα άφιξη σμηνών ισραηλινών F15 και F-16 και ο εικονικός βομβαρδισμός στην Κρανέα Θεσσαλίας είχε προκαλέσει σάλο παγκοσμίως, καθώς θεωρήθηκε ως προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν.

Και στο Αιγαίο

Ο βασικός σχεδιασμός για φέτος έχει ήδη γίνει και περιλαμβάνει αποστολές κρούσης σε διάφορες περιοχές του FΙR Αθήνας τόσο σε ηπειρωτικές περιοχές όσο και σε νησιά, όπως η Κάρπαθος, η Ικαρία και άλλα. Ορισμένες φάσεις θα πραγματοποιηθούν κοντά στην Κρήτη, ενώ η Ανδραβίδα θα είναι το κέντρο των εκπαιδευτικών αποστολών έρευνας και διάσωσης κρούσης (CSΑR). Η οριστικοποίηση του σχεδιασμού έγινε κατά την επίσκεψη του Νο 3 της ισραηλινής αεροπορίας στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ). Κατά τις συζητήσεις, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν υπήρξε θέμα αποφυγής πτήσεων στο Ανατολικό Αιγαίο, όπως φέρεται να είχε ειπωθεί από ένα χαμηλόβαθμο μέλος ισραηλινής αντιπροσωπείας. Μάλιστα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή του υπουργείου Αμυνας «ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα από την ισραηλινή πλευρά ούτε γραπτώς ούτε προφορικώς».

Tα Νέα

10 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 13 Απριλίου 2010 στις 4:56:00 μ.μ. EEST  

θετικότατη εξέλιξη.Οι κοινές ασκήσεις με τους Ισραηλινούς μόνο ωφέλη μπορεί να έχουν για τη Πολεμική μας Αεροπορία.

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2010 στις 7:33:00 μ.μ. EEST  

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΙΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ.

Religious Pagan 13 Απριλίου 2010 στις 8:48:00 μ.μ. EEST  

Οι Ισραηλινοί θέλουνε να μάθουνε τα μυστικά τις Ελληνικής αεράμυνας και εμείς θέλουμε απλώς "να μάθουμε."

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2010 στις 10:45:00 μ.μ. EEST  

Οι Ισραηλινοί έχουν απογοητευτεί από τη μεγαλομανία και τα καπρίτσια των μεμέτηδων. Στο χέρι μας είναι να το εκμεταλλευτούμε!

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 12:27:00 μ.μ. EEST  

Να προσθέσω ότι οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι τα δικά τους αεροπλάνα θα πετάνε απ' τον 25μεσηβρινό (ο 25 μεσημβρινός διχοτομεί το Αιγαίο) και δυτικά γιατί...δεν θέλουν να ενοχλήσουν τους Τούρκους!!! Τα γνωστά αποτελέσματα της Εξωτερικής πολιτικής ΓΑΠ - Δρούτσα ή πιο σωστά τα αποτελέσματα της "ελληνοτουρκικής" φιλίας και ο αντίκτυπός τους στο διεθνές περιβάλλον! Να τους χαιρόμαστε...

enkripto 14 Απριλίου 2010 στις 12:36:00 μ.μ. EEST  

που ακριβώς ανακοινώθηκε αυτό;

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2010 στις 5:39:00 μ.μ. EEST  

Το έψαξα αλλά δεν το βρήκα το άρθρο. Θα το ξαναψάξω όταν θα έχω λίγο χρόνο παραπάνω. Στο χρωστάω "εν κρυπτώ", δεν το ξεχνάω. :)

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2010 στις 9:03:00 π.μ. EEST  

Σύμφωνα με άρθρο του έγκριτου Αναλυτή Στρατηγικής κ. Μάνου Ηλιάδη στον Ε.τ.Κ., προ ετών είχε διεξαχθή μια ημερίδα στις ΗΠΑ με θέμα το μέλλον της Τουρκίας.

Εις αυτην εξετάστηκαν διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα το οποίο αναφερόταν σε έναν πιθανό Ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Κατά τον Ελληνοτουρκικό αυτόν πόλεμο, θα επετίθετο αιφνιδιαστικά η ισραηλινή αεροπορία [.....] και θα συνέτριπτε την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Εν συνεχεία, η ηττηθείσα Ελλάς θα συνθηκολογούσε με την Τουρκία.

Ευμένης ο Καρδιανός

Υ.Γ. Αν θέλετε να ψάξω να βρώ το άρθρο.

Ανώνυμος 18 Απριλίου 2010 στις 10:35:00 μ.μ. EEST  

Καλησπέρα, "εν κρυπτώ". Σου είχα τάξει ένα άρθρο σχετικά με την Ελληνοισραηλινή άσκηση που θα διεξαχθεί το Μάιο. Το βρήκα μετά από σχετική έρευνα. Αναφέρει αυτό που σου έγραψα. Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι θα πετάνε απ' τον 25ο μεσημβρινό και δυτικά για να μην ενοχλήσουν...την Τουρκία!Με συγχωρείς για την καθυστέρηση! Μαρία

"Αμφισβητεί το Ισραήλ την Ελληνική κυριαρχία στο μισό Αιγαίο"!Του Γιάννη Κοκκινίδη
Πηγή: Εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», Τετάρτη 7 απριλίου 2010, σελ. 6


http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=179666&start=0#p2658774

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2010 στις 8:41:00 μ.μ. EEST  

Έλα να ετοιμαζόμαστε! Άμα ξεκουμπιστούν οι λαλάκες μουσαφίρηδες και ο νεοπατισάχ με τον ζεροπροβληματικό, άς έρθουν οι συμπέθεροι να κάνουμε καμμιά σοβαρή συνεργασία!

Ικόνιο yok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP