Συμφωνία με ΗΠΑ για τα 400 Abrams

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Με ολοκληρωμένη τη συμφωνία παραχώρησης από τις ΗΠΑ 400 Abrams στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιστρέφει από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λίον Πανέτα. Οπως ανέφεραν συνεργάτες του κ. Αβραμόπουλου, ξεπεράστηκε το εμπόδιο που υπήρχε για τη μεταφορά των αρμάτων μάχης, η οποία θα γίνει με προσφορές ιδιωτών, χωρίς επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό.

Οι δύο υπουργοί, στη διάρκεια της συνάντησής τους, προέβησαν σε σφαιρική ανασκόπηση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που συνεπάγονται οι διεργασίες, οι νέες συμμαχίες και οι μεταβαλλόμενοι συσχετισμοί δυνάμεων.

Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική και ο κ. Αβραμόπουλος επαναβεβαίωσε τον κ. Πανέτα ότι το αμυντικό σύστημα της χώρας, παρά την οικονομική κρίση, «εξακολουθεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα και πλέον αξιόπιστα στην ευρύτερη περιοχή και θα είναι πάντοτε στην υπηρεσία της ειρήνης, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επανέλαβε τις θέσεις της Αθήνας όσον αφορά το Κυπριακό, αλλά και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

kathimerini.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 6:04:00 μ.μ. EEST  

ενδιαφέρον ειναι να μάθουμε ποιοι ειναι οι ιδιώτες και τι περιλαμβάνει η συμφωνία...

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 7:14:00 μ.μ. EEST  

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ MLRS &M2 ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ C27J , ΠΑΝΤΩΣ 10-15 C130 ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΓΑΝΕ ΝΟΜΙΖΩ.

Ανιχνευτής 5 Απριλίου 2012 στις 9:52:00 μ.μ. EEST  

αυτό με τους "ιδιώτες" και "δωρεάν" μεταφορά νομίζω δεν παίζει.. Κάποια πονηριά κρύβεται(των αμερικάνων, ελλαδας) ισως για να μην υπάρχουν αντιδράσεις.
ΘΕΛΟΥΝ και μας τα δίνουν, όχι ΘΕΛΟΥΜΕ (ναι θέλουμε αλλα οχι επειδή απλά το θέλουμε, κατι θέλουν πιο πολύ οι Αμερικάνοι). Ισως για να "μαζέψουν" λιγο την Τουρκία (το θέλουν οι ίδιοι, το θέλει και το ΙΣ-δραηλ?, για ΑΟΖ δεν ξερω ίσως όλα μαζι). Ισως πάλι η "δωρεάν" μεταφορά να είναι η συνεισφορά εκείνων που θα τα αναβαθμίσουν αύριο σε Α2 και θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα τα έχουμε. Ισως και αυτό..

Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι παίζει με την "δωρεάν" μεταφορά που σκαρφίστηκαν.. χμμμ. Πάντως νέο ΑΒΕΡΩΦ που έδωσε τα χρήματα δεν νομίζω να έχουμε.. Ποιος ξέρει..

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΡΕΑΣ 5 Απριλίου 2012 στις 10:45:00 μ.μ. EEST  

Παλιότερα είχα διαβάσει ότι τη μεταφορά θα προσφέρουν Ελληνες εφοπλιστές...Πριν τους κοιτάξουμε παράξενα,σκεπτόμενοι πως κάπου αποσκοπούν,θυμίζω ότι ο κύκλος αυτών των ανθρώπων ιστορικά πάντα πρεσέφερε στην πατρίδα...

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 2:34:00 π.μ. EEST  

http://www.prionokordela.gr/ellada/sok-o-avramopoulos-dextike-na-stoxopoiithei-i-rosia-apo-edafoys-mas-me-pyrayloys/

τιποτα δεν ειναι δωρεάν...

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 3:01:00 π.μ. EEST  

Όντως, δεν είναι πολύ μεγάλη δαπάνη για έναν εφοπλιστή να φορτώσει κάποι από τα πλοία του και να φέρει τα άρματα στην Ελλάδα.

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 11:32:00 π.μ. EEST  

"http://www.prionokordela.gr/ellada/sok-o-avramopoulos-dextike-na-stoxopoiithei-i-rosia-apo-edafoys-mas-me-pyrayloys/

τιποτα δεν ειναι δωρεάν..."

Άρχισαν και οι αντιδράσεις από τους υπερασπιστές του ξανθού γένους..

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 11:43:00 π.μ. EEST  

@6 Απριλίου 2012 2:34:00 π.μ. EEST

Ας πούμε οτι μας στοχοποίησαν - και;;;;

πότε δεν ήταν η Ρωσία εχθρική στην ελλάδα;

όταν χρηματοδοτούσε τον κεμάλ σαν ΕΣΣΔ;
όταν έστειλε τους πόντιους στο καζακστάν σαν ΕΣΣΔ;
όταν έφερε και συντηρούσε για 3 χρόνια τον εμφύλιο σαν ΕΣΣΔ;
όταν για 60 χρόνια είχε την βουλγαρία σφήνα στα πλευρά μας σαν ΕΣΣΔ;
όταν με τις @@@@ της χάσαμε την κύπρο;;;;;

ας πάμε και στην εποχή της ΚΑΚ
τι έκανε φιλικό απο τότε;;;;

θα σου πω: ΤΙΠΟΤΑ

Πότε βοήθησε την ελλάδα απο την επανάσταση και μετά;;;;;;;

ΠΟΤΕ!

Τέλος για να μην μασάς και τις μπούρδες του πράβντα νετ και του ιδιοκτήτη του -που είναι ο κύριος αντιπρόσωπος των όπλων τους στην ελλάδα: με ποιό τρόπο μας στοχοποιούνε και με ποιό τρόπο αυτός ξέρει τι κάνει η ρωσία; πάει σε μέντιουμ; τον παίρνει ο βλαδίμηρος τηλέφωνο και τον ενημερώνει;;;; έλεος πια.

Οδυσσέας 6 Απριλίου 2012 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

Πρώτα απ' όλα για να συνεννοούμαστε, δεν υπάρχει περίπτωση να στοχοποιηθεί η Ρωσία από το ελληνικό έδαφος με πυραύλους, όπως λέει η "Πριονοκορδέλα". Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι για τα μπάζα. Δεν υπήρχαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος αμερικανικοί πύραυλοι που να στοχοποιούν τη Ρωσία. Υπήρχαν κάποτε οι "Τίμιος Τζων" αλλά αυτοί ήταν τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, δεν έφταναν μέχρι Ρωσία. Και σήμερα δεν υπάρχει καμία συζήτηση να μπουν σε ελληνικό έδαφος πύραυλοι με στόχο τη Ρωσία.

Η συζήτηση είναι αν η Ελλάδα θα συμμετέχει ή όχι στην αμερικανική / ΝΑΤΟική αντιπυραυλική ασπίδα, διαθέτοντας συστοιχία Πάτριοτ με αναβάθμισή της σε PAC-3. Δηλαδή αν θα έχουμε στο έδαφός μας ΑΜΥΝΤΙΚΑ συστήματα, όχι επιθετικά. Βέβαια από στρατηγική άποψη στο διεθνή ανταγωνισμό, η βελτίωση της αντιπυραυλικής άμυνας κάποιου "παίκτη" εκλαμβάνεται από το αντίπαλο στρατόπεδο και ως επιθετική κίνηση, με την έννοια ότι του "λύνει τα χέρια" να επιχειρήσει χτύπημα, όντας καλυμμένος απέναντι στην τυχόν ανταπόδοση. Από αυτή την άποψη, η ελληνική συμμετοχή στην αντιπυραυλική ασπίδα στρέφεται στρατηγικά κατά της Ρωσίας (και, ίσως κρισιμότερο, κατά του Ιράν). Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις στις διεθνείς συμμαχίες. Αλλά όχι να γράφονται μπαρούφες ότι στοχοποιείται η Ρωσία από το ελληνικό έδαφος.

"Δόκιμος" 6 Απριλίου 2012 στις 2:00:00 μ.μ. EEST  

Αρκετές φορές έχω διαβάσει σχόλια αναγνωστών που χάνουν την ουσία και αναλώνονται με θέματα διαπλοκής, σκοτεινά συμφέροντα, και άλλες εικασίες. Θα χρησιμοποιήσω μια φράση πετυχημένης διαφήμισης που παίζεται τελευταία: ΤΡΑΤΖΙΚ!

Ποια είναι τα δεδομένα;

Η υλοποίηση σημαντικά μεγάλου ποσού εξοπλιστικού προγράμματος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι αδύνατη τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Άρα η απόκτηση μεταχειρισμένων 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από τον Ελληνικό Στρατό μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ορθολογική τη παρούσα.

Γιατί;

1. Γιατί θα επιτρέπει διατήρηση της ποιοτικής υπεροχής του αρματικού δυναμικού στη Θράκη.

2. Γιατί επιτρέπει την απόσυρση 398 αρμάτων μάχης M48A5 MOLF από την ΑΣΔΕΝ.

3. Γιατί επιτρέπει την αποδέσμευση από την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταφορά στην ΑΣΔΕΝ 503 Leopard-1A5.

4. Γιατί επιτρέπει την τυποποίηση των Τεθωρακισμένων Μονάδων σε 2 διαμετρήματα (120mm ηπειρωτική Ελλάδα,105mm νησιά), με ότι οφέλη συνεπάγεται αυτή η κίνηση.

Ο Ελληνικός Στρατός εν μέσω οικονομικής κρίσης αποκτά το πιο ισχυρό αρματικό δυναμικό της περιοχής χωρίς να παρεμβάλλονται μεσάζοντες-σύμβουλοι εκτοξεύοντας το τελικός κόστος παράδοσης όπως συνέβαινε με νέο υλικό κατά το παρελθόν.

Θα δυσαρεστηθούν και οι Αυστριακοί που προσπάθησαν να μπλοκάρουν αυτή τη παραχώρηση για να πουλήσουν τα δικά τους μεταχειρισμένα LEO 2 για 2 εκατ. ευρώ έκαστο.

Ευτυχώς που ορισμένοι αξιωματικοί κάνουν ακόμη τη δουλειά τους σωστά (αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τη σχέση κόστος/όφελος).

Όσοι επιθυμούν να ασχολούνται με το κόστος μεταφοράς εστιάζουν στο δέντρο και χάνουν το δάσος. Ας ρωτήσουν έναν charterer πόσα πλοία ελλήνων και μη εφοπλιστών κάθονται αναύλωτα τα τελευταία τρία χρόνια, που έχουν κατρακυλήσει τα ναύλα, ας συγκρίνουν τιμές ναύλων σήμερα και πριν τρία χρόνια και θα καταλάβουν ότι το κόστος μεταφοράς είναι αστείο στις τρέχουσες τιμές.

Τέλος ας προτείνουν εμπεριστατωμένη λύση! Ελλάδα με ή χωρίς M1A1;

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 2:42:00 μ.μ. EEST  

Και συνεχίζω (6 Απριλίου 2012 11:43:00 π.μ. EEST)

Είμαστε 70 χρόνια στο ΝΑΤΟ κοντά (είχαμε 30 χρόνια προστασίας έναντι στην ΕΣΣΔ έναντι μόλις μιας αποστολής στην Κορέα) και εθελοτυφλούμε χωρίς να εκμεταλλευόμαστε την μεγαλύτερη συμμαχία στην ιστορία!!!

Πόλεμος έναντι του Ιρακ. Στείλαμε μόνο πλοία. Οι τούρκοι πήραν 80 Φ-16, ανταλλακτικά και 4 χρόνια μετά ήρθαν τα ίμια και σε 6 η σύλληψη του οτσαλαν

Πόλεμος έναντι του Μιλόσεβιτς. Δεν κάναμε τπτ και χάσαμε την μοναδική ευκαιρία να πάρουμε την β. ήπειρο και την μοναδικότητα του 'μακεδονία'. Οι τούρκοι έστειλαν αεροπλάνα και πήραν 8 φρεγάτες και οικονομικές τιμές σε ελικόπτερα.

Πόλεμος έναντι του Ιράκ-Αφγανιστάν. Πρώτη φορά την πέσανε στην αμερική απο το 41 και αντί να στέιλουμε κανα τάγμα -να θυμηθεί και ο ΕΣ πώς πατάει την σκανδάλη- στείλαμε ένα λόχο κατασκευής σχολείων... Η τουρκία έτσειλε μια ταξιαρχία στο αφγανιστάν ενώ στο ιράκ δεν έστειλαν λόγω κούρδων. Αποτέλεσμα η συμμαχία με το ισραήλ που μέχρι το μαβί μαρμαρά μας είχε κάνει να γονατίσουμε διπλωματικά σε όλα τα μέτωπα.

Πόλεμος έναντι του Καντάφι. Στείλαμε ένα ραντάρ. Οι τούρκοι όλο το στόλο τους χώρια τις κρυφές ΕΔ. Αναμένονται -ακόμα και με τον εχθρικό προς τις ΗΠΑ ερντογαν- τα συμβόλαια για τα λιμάνια και το πετρέλαιο.

Ελλάδα: η μόνη χώρα που δεν κάνει realpolitiks αλλά εξωτερική πολιτική βασισμένη στην γνώμη του ΠΑΜΕ...

Ακόμα και τώρα υπάρχουν αντιδράσεις για δωρεάν μεταφορές όπλων όταν οι τούρκοι κάνουν βόλτες στον σαρωνικό.

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 3:50:00 μ.μ. EEST  

@ 6 Απριλίου 2012 2:42:00 μ.μ. EEST

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΣΑΝ ΚΥΒΟΣ ΚΝΟΡ ΑΠΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

ΑΧΕΡΩΝ 6 Απριλίου 2012 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

Kατ´αρχὴν,σὴμερα εὶναι η επὲτειος του δεὺτερου Ὸχι.
Ὰς αναπολὴσουμε τον Ελληνισμὸ που ὴξερε να αγωνὶζεται και να αντιστὲκεται.
@6/4/2012 2:42
Η Ρωσσὶα δεν νομὶζω ὸτι εὶναι σὺμμαχος της Ελλὰδος,αλλὰ ἂν το δεὶς ψυχρὰ,ΚΑΝΕΙΣ δεν εὶναι.
Ὸσο για το τι μας ὲδωσε το ΝΑΤΟ και τι δὼσαμε,το πρὰγμα δεν περιορὶζεται στην Κορὲα και την Λιβὺη,ἂν και στην τελευταὶα η συνεισφορὰ μας ὴταν οπωσδὴποτε πολὺ ευρὺτερη απο το ὲνα ραντὰρ που αναφὲρεις.
Απὸ το 1952,δὶναμε βὰσεις,την Νὲα Μὰκρη,την Σοὺδα,το Ελληνικὸ,στον Ὰραξο ὴταν αποθηκευμὲνες πυρηνικὲς βὸμβες B-61 για τα F-104,στο Ὰκτιο φιλοξενοὺσαμε τα AWACS, τὶ ὲπρεπε να κὰνουμε περισσὸτερο;
Να τρὲχουμε ανὰ την υφὴλιο ως ντὸπερμανν των Αμερικανὼν;(αφοὺ ουσιαστικὰ για τον αμερικανικὸ,ὰντε για τον αγγλοσαξωνικὸ παρὰγοντα πρὸκειται ὸταν μιλὰμε για ΝΑΤΟ).
Αυτὸν τον ρὸλλο,του ντὸπερμανν δλδ,ὰστον στους ANZACS(Αυστραλὶα και Νὲα Ζηλανδὶα),αυτοὶ εὶναι ὸντως μὲτοχοι στον αγγλοσαξωνικὸ ὰξονα.
Την Κὺπρο τὲλος,δεν την χὰσαμε εξ αιτὶας των @@@@ της ΕΣΣΔ,αλλὰ του αγγλοσαξωνικοὺ παρὰγοντα και της ισραηλινὴς του συνισταμὲνης,πρωτὶστως βεβαὶως χὰριν της δικὴς μας αποκρουστικὴς αυτο'υ'πονομεὺσεως.
Σὴμερα,στον ὶδιο αυτὸν ὰξονα εναποθὲτουμε τις ελπὶδες μας ὸπως ακριβὼς απὸ εκλογὲς σε εκλογὲς ανακυκλὼνουμε τους ὶδιους και τους ὶδιους εγγυητὲς της αποτυχὶας.
Μὸνο ἂν κρατὴσουμε στὰση αξιοπρεπὴ και πραγματιστικὴ,ρεὰλ πολιτὶκ που λὲνε οι...Ἒλληνες,θα αποκομὶσουμε ὸφελος,μὲχρι σὴμερα αποκομὶζουμε χὰντρες-ὸταν δεν γινὸμαστε Ολοκαὺτωμα.
Σχετικὰ με τα Ὰμπραμς τὼρα,καλοδεχοὺμενα,ἂν θὲλεις να το συζητὴσουμε,προτεὶνω να το κὰνουμε στο πλαὶσιο της νεὼτερης αναρτὴσεως του ''εν κρυπτὼ''.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP