Στη Ζουράφα ο Α/ΓΕΕΘΑ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ακόμα μια επίσκεψη με ιδιαίτερο νόημα πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ.Κωσταράκος σήμερα, αυτή την φορά στο ΒΑ Αιγαίο. Έτσι, λίγες μόνο μέρες μετά από τις επισκέψεις στην ακριτική Χίο και την Κρήτη, έδρα των συστοιχιών S-300, βρέθηκε στην Σαμοθράκη. Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των 5 Νεομαρτύρων, περιέπλευσε την β/ν Ζουράφα επιβαίνοντας στην κανονιοφόρο "Πολεμιστής".


Η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, βρίσκεται 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης, σε περιοχή που πιθανολογείται η παρουσία σημαντικού κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Η Ελληνική κυριαρχία επί της βραχονησίδας επεκτείνει σημαντικά την ζώνη Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας στον κρίσιμο χώρου του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στον διπλανό χάρτη. Όχι τυχαία, η Άγκυρα φροντίζει ανα τακτά χρονικά διαστήματα να αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνικότητα της, παρενοχλώντας τους Έλληνες ψαράδες που επισκέπτονται την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα συμπεριέλαβε την συγκεκριμένη βραχονησίδα στην περίφημη λίστα των 130 "αμφισβητούμενων νήσων και βραχονησίδων" που είχε δώσει την δημοσιότητα το 1997 και με την οποία ουσιαστικά είχε έρθει στο προσκήνιο ο όρος "γκρίζες ζώνες".

8 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 23 Απριλίου 2012 στις 5:53:00 π.μ. EEST  

Για τον φὰρο που ''τον πὴρε το κὺμα'',υπὰρχει κὰτι νεὼτερο;Θα τοποθετηθεὶ νὲος,ἢ...

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2012 στις 9:52:00 π.μ. EEST  

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΟΥ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΥΘΙΣΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΥΦΑΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΜΙΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ 10 ΕΝΑΕΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ''ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΕΦΕΔΡΟΣ ΣΤΠ(ΠΖ) ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1997-1998

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2012 στις 10:46:00 π.μ. EEST  

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Οι 'Ενοπλες Δυνάμεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ και δείχνουν την παρουσία της χώρας σε όλα τα ακριτικά νησιά μας.
Το ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ είναι αν οι νεόκοποι νεοσωτήρες πολιτικάντηδες, που "κόπτονται" για το καλό του τόπου ΕΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ τις απόψεις των στρατιωτικών ή απλώς λένε: "άστους να παίζουν τα στρατιωτάκια!!!!" και αργότερα ρωτούν αν είναι σημαντικό γεγονός η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας επί των βραχονησίδων ή πόσο δυνατά πρέπει να φυσίξει ο αγέρας, για να την ρίξει κάτω!!!!
Γιάννης

"Δόκιμος" 23 Απριλίου 2012 στις 2:38:00 μ.μ. EEST  

Μια ερώτηση έχω προς όλους με αφορμή τις συνεχείς δημοσιεύσεις πολλών sites για επισκέψεις των αρχηγών και του υπουργού σε μονάδες, σχηματισμούς, παρακολούθηση ασκήσεων κλπ.

Πάντα υπήρχε τέτοια κινητικότητα και ειδικά σε περίπτωση ανάληψης νέων καθηκόντων. Οι αρχηγοί ανέβαιναν σε ένα ελικόπτερο και όργωναν το Αιγαίο αλλά δεν γινόταν τέτοιος ΧΑΜΟΣ!

Τώρα δίνεται η εντύπωση ότι γίνεται κάτι παραπάνω από το σύνηθες, που όμως ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Μήπως κάτι δεν καταλαβαίνω…

SZAE 23 Απριλίου 2012 στις 3:10:00 μ.μ. EEST  

Θα ήταν ολέθριο λάθος να την μετατρέψει σε ύφαλο γιατί τα πολεμικά της πλοία εχουν μια τάση να αφήνουν την μπογιά τους σε υφάλους, ξερες, αβαθή κτλ κτλ

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2012 στις 7:26:00 μ.μ. EEST  

Με το καλό να ξαναχτίσουν το φάρο και να βάλουμε συστήματα επιτήρησης στις βραχονισίδες που μας καίνε.

http://www.faros24.gr/images/stories/11.jpg

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2012 στις 12:40:00 μ.μ. EEST  

Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου, για τους πολιτικάντηδες, διαβάστε τι "ψάρεψα" σήμερα στο .gr και θα καταλάβετε πολλά!!
Γράφει λοιπόν, ότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος "αρχηγός" και πάσχων από πρωθυπουργικό σύνδρομο αντωνάκης:"....στη μάχη της αυτοδυναμίας ρίχνει στον αγώνα τον Ιντρίς Αχμέτ (Ανδρέας Αχμανίδης), ο οποίος στα tourkikanea.gr δήλωσε:...διότι αν κοιτάξουμε τη ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, βλέπουμε πως πραγματοποίησε αλλαγές σε πολλά θέματα και με πρώτα τα θέματα των μειονοτήτων, πήρε σημαντικές αποφάσεις!!!!....."
υπάρχει ακόμη καμία αμφιβολία, για το πώς οι πολιτικάντηδες του τόπου σκέφτονται την πατρίδα;;;;
Ο αντωνάκης δεν ήταν, που ως αρχηγός άλλου κόμματος ήθελε στα ψηφοδέλτια ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ υποψηφίους;;;!!!
Τώρα τι έγινε;;;!!!
Δεν θέλω να πολιτικολογίσω, αλλά και αυτή τη ξεφτίλα δεν την ανέχομαι!!
Είναι "κύριε" η τουρκία μητέρα-πατρίδα σου;;;; Τράβα λοιπόν εκεί να ζήσεις και άφησε τη χώρα μας με τα προβλήματά της.
Γιάννης

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2012 στις 4:46:00 μ.μ. EEST  

@Δόκιμε έχουμε εκλογές.

όλοι το παίζουν μάχιμοι τώρα.

σε 10 μέρες πάλι οι στρατώνες θα στάζουν, τα άρματα δεν θα παίρνουν μπροστά, οι φαντάροι θα λιώνουν στον ύπνο και οι ίδιοι μάχιμοι θα λένε πόσο έτοιμοι είμαστε για πόλεμο και τις λοιπές μπούρδες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP