Ακυρώθηκε στρατιωτική άσκηση στην Σάμο

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ακυρώθηκαν τελικά οι προγραμματισμένες βολές της 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο, μετά απο αντιδράσεις της ΜΚΟ «Αρχιπέλαγος» και τοπικών παραγόντων. Μετά από συναντήσεις με το κοινοτικό συμβούλιο Παγώνδα, η Διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ αποφάσισε την ακύρωση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Η προγραμματισμένη άσκηση με πραγματικά πυρά θα λάμβανε χώρα στην περιοχή Παλαιομαντριά Παγώνδα, σε στόχους στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή «Κυριακού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ , "Η συγκεκριμένη παραθαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνει καλλιεργήσιμες εκτάσεις, εξοχικά και αγροικίες, ενώ αποτελεί και τουριστικό προορισμό. Επίσης, το θαλάσσιο οικοσύστημα συνιστά ενδιαίτημα της υπό εξαφάνισης φώκιας Monachus monachus και ένα σημαντικό, παραγωγικό αλιευτικό πεδίο. Υπογραμμίζεται ότι ο διασκορπισμός τοξικών ουσιών και βαρέων μέταλλων, που εμπεριέχονται ακόμα και στα λεγόμενα «καθαρά» συμβατικά πυρομαχικά, βιοσυσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα και επιβαρύνουν έμμεσα την υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των θαλάσσιων οργανισμών."

Με όλο το σεβασμό στις περιβαλλοντικές ανησυχίες των υπευθύνων της ΜΚΟ «Αρχιπέλαγος», θα πρέπει να τονιστεί ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της 79 ΑΔΤΕ δεν είναι διακοσμητικές, αντιθέτως είναι μείζονος σημασίας για την διατήρηση του αξιόμαχου των μονάδων του σχηματισμού, την ίδια ώρα που οι τουρκικές αποβατικές ασκήσεις στην περιοχή δίνουν και παίρνουν (1).

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν σε ποιες ασκήσεις αναφερόμαστε, ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουν τους αξιολογότατους συνεργάτες τους στα τουρκικά πανεπιστήμια Çukurova,Çanakkale Onsekiz Mart και στο Turkish Marine Research Foundation. Δεν μπορεί όλο και κάτι θα πήραν χαμπάρι.

Οπότε, ναι στην περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά κάπου πρέπει να ασκηθούν και αυτές οι έρμες οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα μίνιμουμ εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αποτρέπει πολύ εντονότερες "βιοσυσσωρεύσεις βαρέων μετάλλων".. Αυτά βέβαια απευθύνονται μόνο σε όσους δεν πιστεύουν ότι "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του"...


22 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 9:01:00 π.μ. EEST  

Σημεία των καιρών!!!
Να γιατί προχθές έγραψα, ότι έχουν "γραμμένο" τον Ελληνικό Στρατό οι πολιντικάντηδες και αφήνουν τους στρατηγούς να "παίζουν" τα στρατιωτάκια!!!
Ποιός τελικά κάνει κουμάντο;;;;;;;;;;
Oι ΜΚΟ, οι "οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και ο πάσης φύσεως "ξερόλας" που φροντίζει για το περιβάλλον και τη διατροφική μας αλυσίδα!!!
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και σε κάθε ανευθυνουπεύθυνο!!!
Γιάννης

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 9:28:00 π.μ. EEST  

Εκεί στην Σάμο οι "τοπικοί παράγοντες" θα κατηγορούν την Αθήνα και τους κατοίκους της όταν οι τούρκοι θα έχουν αποβιβαστεί στο νησί τους και θα "γλεντάνε" με τις μάνες, τις γυναίκες και τις κόρες τους! Άκαπνος στρατός είναι, στην καλύτερη, απροετοίμαστος στρατός.

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 10:08:00 π.μ. EEST  

Εχει παραγίνει το κακό με της ΜΚΟ . Αν δεν μπορούν να καταλάβουν το συμφέρων του κράτους πρέπει να καταργηθούν να γλυτώσουμε και από τις επιδοτήσεις . Σε αντιστάθμισμά μπορεί να δημιουργηθεί μια υπηρεσία στις ΕΔ που θα εξετάζει τέτοια περιβαλλοντικά θέματα αν και εφόσον υπάρχουν .

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 10:10:00 π.μ. EEST  

αυτο το επιχειρηματάκι με τους τουρκους και τις μαναδες ειναι τόσο παλιο που έχει σαπίσει

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 10:31:00 π.μ. EEST  

@10:10

Για τουρκους μιλάμε . Και έχουμε παραδείγματα τι έχουν κάνει στο κουρδισταν και στην κυπρο .

Η χαλάρωση που προκύπτει από το Post σου απλά απαγορεύετε.

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 11:25:00 π.μ. EEST  

ΜΚΟ: το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι

Alexandros 27 Απριλίου 2012 στις 12:04:00 μ.μ. EEST  

Οι ΜΚΟ είναι πέμπτη φάλαγγα, δυστυχώς δεν τους ενδιαφέρει κανένα περιβάλλον και δεν έχουν καμια περιβαλλοντική συνείδηση και όταν λέμε κανένα και καμια με κεφαλαια και υπογεγραμμένο. Θα πρέπει να καταργηθούν πάραυτα, γιατί όχι απλώς δε συνεισφέρουν σε απολύτως τίποτα, αλλα αποτελούν και παρασιτικούς οργανισμούς για το κράτος, από που χρηματοδοτούνται και σε τι προσφέρουν?
Ασκήσεις μπορούν να γίνουν παντού και με περιβαλλοντική συνείδηση, αν διαμαρτυρόταν με επίσημα στοιχεια το πανεπιστήμιο Αιγαίου η κάποια περιβαλλοντική σχολη κάποιου πανεπιστημιου που είχε κάνει πειράματα και έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα τότε θα έπρεπε τα στοιχεια να ληφθούν σοβαρά υπόψιν και ο σχεδιασμός της άσκησης να αλλάξει ώστε να μην επηρεάζεται το απειλούμενο οικοσύστημα, δεν δικαιολογείται καμια ακύρωση άσκησης και χωρίς λόγο, η διαμαρτυρία ΜΚΟ δεν μπορεί να συνιστά αιτια ακύρωσης άσκησης, αλλα για άλλη μια φορα ενόψει εκλογών η πολιτική ηγεσία επιλεγει να σκύψει το κεφάλι, ποσο άλλο?

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 1:12:00 μ.μ. EEST  

@27 Απριλίου 2012 10:10:00 π.μ. EEST
Τότε σου εύχομαι να το πάθεις μεγάλε για να είναι γεγονός και όχι επιχείρημα, όπως το ότι θα συγχυστούν μερικοί επειδή θα έχει φασαρία κοντά στις παράνομες βίλες τους για μια ημέρα. Προσωπικά κάτι τέτοιους σαν κι εσένα δεν τους θεωρώ συμπατριώτες μου, άσε που δεν ξέρω αν στο χωριό σου μιλούν αλβανικά, τούρκικα ή σλάβικα.

ΑΧΕΡΩΝ 27 Απριλίου 2012 στις 1:30:00 μ.μ. EEST  

@10:10
Αυτὸ που ὲχει σαπὶσει απὸ καιρὸ εὶναι η καραμὲλα,ἢ μὰλλον το ''λοκοὺμ''που πὰς να σερβὶρεις.

Επὶ του θὲματος τὼρα,ἂς πὰρουμε τον Αβραμὸπουλο και τον Κωσταρὰκο και ἂς τους βὰλουμε στην Ακρὸπολη ανὰμεσα στις Καρυὰτιδες,να ὲχουμε να τους καμαρὼνουμε.
Εγὼ απὸ την πλευρὰ μου υπενθυμὶζω ὸτι στο Γουδὴ δεν εκτελὲστηκαν μὸνο πολιτικοὶ.

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 1:40:00 μ.μ. EEST  

Δεν είναι παράξενο που μια ΜΚΟ μπορεί να επιβάλλει άποψη στην κυβέρνηση και μάλιστα στο στρατό για θέματα εθνικής ασφάλειας;;;
Για να μη πω ότι χρηματοδοτείται πιθανώς από το κρατικό προϋπολογισμό.
Απλά περαστικά μας...

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 2:46:00 μ.μ. EEST  

... αυτο που λέω είναι ότι το έχουν βρει όλοι έμποροι όπλων, συντάκτες του αμυντικών περιοδικών/sites, στρατιωτικοί, και διαφορα άλλα συμφέροντα που εμπορευονται τον φόβο και το έκαναν λάστιχο.

Θέραπς 27 Απριλίου 2012 στις 2:50:00 μ.μ. EEST  

Αν δεν έχεις επάγγελμα κάνεις ή συμμετέχεις σε μια ΜΚΟ και βγάζεις κανένα φράγκο. Ενώ την ίδια στιγμή δεν σε ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά ο προβληματισμός (αν υπάρχει) της μικρής σαπουνόφουσκας που βρίσκεσαι μέσα.

Ρε σεις πως γίνεται να χρηματοδοτείστε απο το Ελληνικό Κράτος και να μην λαμβάνετε υπ'΄οψην σας τις ανάγκες του! Μια απο τις βασικές είναι η ασφάλεια των πολιτών του και αφού έχει διασφαλιστεί αυτή φυσικά συζητάμε και για όλα τα άλλα έμβια και το περιβάλλον. Και εμείς μέρος του περιβάλλοντος είμαστε με ανάγκες.

Ας υποθέσουμε ότι είναι βάσιμη η ανησυχία τους (λέμε τώρα) ΓΙΑΤΙ να μην θεωρἠσουν ως ζωτική την ανησυχία μιας ολόκληρης χώρας για την ύπαρξη σωστών ενόπλων δυναμέων (που αυτό επιτυγχάνεται μόνο με εκπάιδευση και ασκήσεις).

Ας βρούν ένα εναλλακτικό πεδίο για την άσκηση και να ξαναέρθουν.Αυτή όφειλε να είναι η απάντηση των πολτικάντηδων και των στρατιωτικών.

Να ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ η άσκηση!

enkripto 27 Απριλίου 2012 στις 2:55:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμο 2.46

Αν δεν συμφωνεί μαζί μας η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για εκείνη...

Αποβατικές ασκήσεις Efes 2009, Εfes 2010

Απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο ετοίμαζαν οι Τούρκοι

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 9:26:00 μ.μ. EEST  

στον 10:10
Αποτελεί μέγιστη ύβρη να απευθύνεις τον λόγο σε εμάς τους Ελληνες με αυτόν τον τρόπο προσπαθώντας να μας παραπλανήσεις για να ξεχάσουμε την γενοκτονία που έχουμε υποστεί τα τελευταία 1000 χρόνια (όχι 400).

Σε περίπτωση που οι αναγνώστες του ιστολογιου αμφιβάλλουν για τα λεγόμενα τους προτρέπω να διαβάσουν την μετάφραση του βιβλίου του σημαντικού Βυζαντινολόγου (Καθηγητη του Παν. της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες) Σ. Βρυώνη που μπορεί να βρεθεί εδώ
http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=8140
η σε μία καλή δημόσια βιβλιοθήκη. Σε αυτό το βιβλίο αναφέρονται οι λόγοι της καταστροφής (χιλια χρόνια σφαγών) του Ελληνισμού στην Ιονια/Ανατολία από το 1015 και μετά.

Ευχαριστώ λοιπόν τον 10:10 για το σχόλιό του το οποίο είχε τελικά το αντίστροφο αποτέλεσμα από αυτό που αρχικά επεδίωκε.

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2012 στις 11:11:00 μ.μ. EEST  

Οι σφαγές του ελληνισμού ξεκινάνε από την εποχή που έπεσε η Μακεδονία, το 156πΧ. Είναι άχαρο σαν θέμα αλλά καλό είναι να τα λέμε όλα. Από κει και πέρα οι ΜΚΟ είναι μια απάτη.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2012 στις 12:19:00 π.μ. EEST  

Όλοι εδώ είστε ανενημέρωτοι!!!
Δεν μάθατε πως οι διάφορες ευπατρίδεις ΜΚΟ που κατά καιρούς εμποδίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις να ασκηθούν ετοιμάζουν ένα μεγαλεπίβολο διαστημικό πρόγραμμα με το οποίο κάθε μήνα θα στέλνεται εκ περιτροπής ένα Τάγμα του ΕΣ για πραγματοποίηση βολών στην Σελήνη! Έτσι θα επιτευχθούν τρεις σκοποί:
Και οι στρατιώτες μας θα εκπαιδεύονται, και το φυσικό περιβάλλον της χώρας θα προστατεύεται, και θα αποκτήσουμε εξηζητημένη διαστημική τεχνολογία!!!
Αν θέλετε να ξέρετε, σε αυτό το μυστικό πρόγραμμα επένδυαν τόσα χρόνια οι ΜΚΟ τον πακτωλό των εκατομμυρίων που έπαιρναν από το Ελληνικό Κράτος. Για αυτό οι περισσότερες δεν παρουσίαζαν κανένα απολύτως έργο παρά τις γενναίες επιχορηγήσεις!
Ολοί εσείς, λοιπόν, είστε κακοπροαίρετοι που σπεύδατε να κατηγορήσετε τις σεβαστές ΜΚΟ ότι καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα...
Τιμή και δόξα στις ΜΚΟ!!!
Όλοι οι άλλοι είστε πατριδοκάπηλοι!!!

Με...χιούμορ (για να μην κλάψω),
Γ.Μ.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2012 στις 1:24:00 π.μ. EEST  

βάζω στοιχημα ότι και οι Τούρκοι τα ίδια λένε μεταξύ τους, ότι θα ερθουν οι ελληνε απο απεναντι και θα τους βιάσουν τις μάνες...

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2012 στις 8:55:00 π.μ. EEST  

Όσοι εδώ μέσα είναι οι πιο Έλληνες από όλους, μήπως θα έπρεπε να μάθουν επιτέλους ορθογραφία, γιατί σύμφωνα με μια άποψη, Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας;

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2012 στις 12:33:00 μ.μ. EEST  

@ 28 Απριλίου 2012 1:24:00 π.μ. EEST

Μπορεί - δεν ξέρω.

Αλλά επειδή οι Τούρκοι προετοιμάζονται πρακτικά (κι εντατικά) να καταλάβουν νησιά, ενώ εμείς δεν προετοιμαζόμαστε στρατιωτικά να καταλάβουμε την Ιωνία, κάποιος έχει δίκιο να φοβάται, και κάποιον τον παραμυθιάζει η κυβέρνησή του.

Στόκε.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2012 στις 6:06:00 μ.μ. EEST  

παιδιά δεν το συζητάω ο ΕΣ πρέπει να κάνει ασκήσεις και να είναι έτοιμος,προσπαθώ να βλέπω όλη την εικόνα και όταν οι τούρκοι ψαρέβαν παράνομα και με παράνομο τρόπο στα Ελληνικά ύδατα η ίδια ΜΚΟ καλούσε το λιμενικό και το έκανε θέμα,δεν είναι όλες οι ΜΚΟ και ο στρατός(ελληνικό κράτος) πρέπει να είναι πιο οργανωμένος και όχι αντε να το κάνουμε

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2012 στις 3:11:00 π.μ. EEST  

αυτο το αν δεν κάνετε ότι σας λένε θα έρθουν οι τουρκοι και θα σας βιασουν τις γάτες μου θυμισε το αν δεν ψηφισετε πασοκ/νδ θα βγουμε απο το ευρω και θα καταστραφούμε...

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2012 στις 9:31:00 π.μ. EEST  

παλι εδω εσυ; δεν εχετε αλλη δουλεια εκει στο σπαρτακο;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP