Χωρίς σχόλια

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σήμερα το πρωί στις 9, αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, ο 77χρονος Δημήτρης Χριστούλας, συνταξιούχος φαρμακοποιός. Σύμφωνα με μαρτυρίες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, ο άτυχος άνδρας πριν τραβήξει την σκανδάλη φώναξε «δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου». Πολλά γράφτηκαν και θα γραφτούν για την αυτοκτονία αυτή, αλλά εμείς προτιμούμε να μη σχολιάσουμε. Στην τσέπη του αυτόχειρα βρέθηκε το παρακάτω σημείωμα, που τα λέει όλα:

19 σχόλια:

Αρματιστής 4 Απριλίου 2012 στις 7:03:00 μ.μ. EEST  

Κάποιοι δεν αισθάνονται την ανάγκη να σωπάσουν, έστω και για λίγο, ούτε μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου.

Δυστυχώς, αυτό είναι το θράσος του αλήτη. Το θράσος του ανάλγητου.

Οδυσσέας 4 Απριλίου 2012 στις 7:18:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστή: τις άθλιες δηλώσεις Μπεγλίτη στις οποίες αναφέρεσαι, τις αφαιρέσαμε από την ανάρτηση γιατί μας φάνηκε αταίριαστη η (έστω και κριτική) αναπαραγωγή τους.

Αρματιστής 4 Απριλίου 2012 στις 8:28:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Οδυσσέα καλησπέρα

Την είδα όμως την είδηση και το μόνο που αισθάνθηκα, ήταν αηδία. Ως εκ τούτου, δικαιολογημένο το σχόλιο μου.

Γενικά όμως Οδυσσέα, αισθάνομαι αηδία για ότι συμβαίνει σήμερα στη πατρίδα μου. Αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η χώρα μου θα μετατρεπόταν σε προτεκτοράτο. Σε μια άθλια αποικία.

Βεβαίως όλα αυτά τα έχουμε ξαναπεί. Ως εκ τούτου να αρχίσουμε και πάλι να τα επαναλαμβάνουμε, αποτελεί πλεονασμό.

Υπάρχει ελπίδα;

Βεβαίως. Αρκεί να αναβαπτιστούμε στην ιστορία μας. Αυτή μας δείχνει το δρόμο του χρέους. Η ένεση με τους "Ουλαμίτες", ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκείνοι οι άνδρες που χάθηκαν στη κόλαση του Αλή Βεράν και που μέχρι σήμερα παραμένουν ατίμητοι, όπως και τόσοι άλλοι, μας δείχνουν το δρόμο. Μολονότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στη σωτηρία είχαν κλείσει, αυτοί αναπέτασσαν τις σημαίες και προτίμησαν να συναντήσουν το χάρο.

Σήμερα με το επιχείρημα τη "παραμονή στο ευρώ", τη "σωτηρία μισθών και συντάξεων" και την "αποφυγή της Βαλκανοποίησης", οδηγηθήκαμε στη κόλαση των μνημονίων, στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, στη χειραγώγηση της δημοκρατίας κλπ. Και βεβαίως ομολογημένος στόχος όλων των "σωτήρων", είναι η Βαλκανοποίηση της χώρας.

Ανώνυμος 4 Απριλίου 2012 στις 11:49:00 μ.μ. EEST  

κριμα στον ανθρωπο και σε χιλιαδες ελληνες που ζουν μεσα στην καταθλιψη διχως βοηθεια.ψυχραιμια και αγαπη συνελληνες. να κρατηθουμε ηρθε και η δικη μας ωρα οπως παλαιοτερων γενεων να περασουμε δυσκολα.ειναι η μοιρα του εθνους μας. ζητω οι ελληνες και η χωρα μας(προσοχη ουτε ακροδεξιος ειμαι, ουτε εθνικιστης, ειμαι απλος ιδ.υπαλληλος 30 ετων,ακομματιστος με γνωμη και νου θελω να πιστευω)

Ανώνυμος 4 Απριλίου 2012 στις 11:54:00 μ.μ. EEST  

Οι Έλληνες είναι ο λαός της υπερβολής, αφορμή ψάχνουν για πανηγύρια. Τραγικό το γεγονός, αλλά το να προσδίδεται τόσο μεγάλη σημασία σε μια αυτοκτονία δείχνει τη σχιζοφρένεια της κοινωνίας. Λυπάμαι τους περαστικούς που αντίκρισαν αυτό το αποτρόπαιο θέαμα και θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή.

ΑΧΕΡΩΝ 5 Απριλίου 2012 στις 2:15:00 π.μ. EEST  

@4/4/2012 11:54
Ξὲρεις φὶλε μου ποιὰ εὶναι η σχιζοφρὲνεια της κοινωνὶας;
Το ὸτι την πυροβολοὺν και λὲει ''ψιχαλὶζει''.
Το ὸτι την εξοντὼνουν και λὲει
''με σὼζουν''.
Το ὸτι τους δημὶους της τους επιβραβεὺει δια της ψὴφου και λὲει
''τους τιμὼρησα''.
Και ὸτι την αυτοκτονὶα της την βαφτὶζει
''επιβὶωση''.

Τοξοτης 5 Απριλίου 2012 στις 5:15:00 π.μ. EEST  

Μια Νοερη Προδευχη απο ολους για τον ανθρωπο.

Ιησους Χριστος Θεου Υιος Σωτηρ

Αρματιστής 5 Απριλίου 2012 στις 7:52:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 4 Απριλίου 2012 11:49:00 μ.μ.

«να κρατηθουμε ηρθε και η δικη μας ωρα οπως παλαιοτερων γενεων να περασουμε δυσκολα. ειναι η μοιρα του εθνους μας»

Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη σκέψη σου. Εκπέμπεις την απόλυτη μοιρολατρία. Αδυνατώ να αντιληφθώ ότι η μοίρα του έθνους μας είναι κατά περιόδους να περνά δύσκολα. Που πιστεύεις; Στη μοίρα; Στο γραμμένο;

Και ακόμη, εγώ αδυνατώ να αντιληφθώ ότι ο λαός μας μπορεί να περνά δύσκολα λόγω της ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού.


Ανώνυμος 4 Απριλίου 2012 11:54:00 μ.μ.

Λυπάμαι που αδυνατείς να καταλάβεις ότι η αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού, είναι μια βαθειά πολιτική πράξη. Ο χώρος που επέλεξε για τερματίσει τη ζωή του και το μήνυμα που άφησε, αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα προς τη κοινωνία προκειμένου να ξυπνήσει, να εγερθεί και να πάρει τη τύχη της στα χέρια της. Ξύπνα «ξύπνιε» γιατί βρίσκεσαι σε βαθύ βαρβιτουρικό κώμα.

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 8:45:00 π.μ. EEST  

Προς Ανώνυμο 4 Απριλίου 2012 11:54:00 μ.μ. EEST

Κατά την άποψη μου η αυτοκτονία ήταν ξεκάθαρη πολιτική πράξη και δεν ήταν απλά μια αφορμή για "πανηγύρι" για αυτό και της αποδίδεται η σημασία που της αξίζει. Η πράξη και η επιλογή του χώρου έγινε συνειδητά για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στα ανδρείκελα που μας κυβερνούν.

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 8:51:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμος 4 Απριλίου 2012 11:54:00 μ.μ. EEST

Η αυτοκτονία ενός ανθρώπου με σπουδές, έχων σώας τας φρένας, η οποία στηρίζεται σε λογικά επιχειρήματα, αποτελεί συνειδητοποιημένη πράξη. Η βαρύτητά της δεν μπορεί να συγκριθεί για λόγους ερωτικού πάθους που είναι το σύνηθες. Συνεπώς η "σχιζοφρένεια της κοινωνίας", αποτελεί προσβολή για εμάς, που δίνουμε την πρέπουσα σημασία που εσύ αποδοκιμάζεις. Βέβαια μπορείς να διαβάσεις τα σχόλια επί του θέματος των: Ι. Πρετεντέρη, Μ. Μανδραβέλη, Α. Παπαχελά, Τ Μίχα & Χ. Χωμενίδη, για να αισθανθείς καλλίτερα.
Άνθρωπίδες που χρήζουν εξωστρακισμό

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 9:41:00 π.μ. EEST  

Αρθρο του Νίκου Χειλαδάκη

http://goo.gl/r5i1v

Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 11:04:00 π.μ. EEST  

Η αυτοκτονία εξ ορισμού δεν γίνεται από άνθρωπο που βρίσκεται σε νηφάλια ψυχική κατάσταση. Και όταν μάθουμε λεπτομέρειες για τον άνθρωπο θα δούμε αν ήταν πράγματι σε τόσο τραγική οικονομική κατάσταση, ή αν θεωρούσε ότι κάνει μια συμβολική πράξη. Αν ισχύει το δεύτερο είναι και καταδικαστέα ως στάση, αλλά δυστυχώς τέτοια γεγονότα δίνουν πάτημα στα γνωστά επιχειρήματα του καφενείου. Για αυτό μίλησα για υπερβολές και πανηγύρια.

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 11:19:00 π.μ. EEST  

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΠΕΧΘΕΙΑ συντρίβουν τη ψυχή μου, όταν διαβάζω τους επικροτητές των πρετεντέρη, παπαχελά και λοιπών προσκηνυμένων!!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ του ηλικιωμένου ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ!!
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΗΣΤΟΥΜΕ!!!
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΑΣΙΑΚΗ ΠΡΑΞΗ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ, οταν μπήκαν οι ναζί την Αθήνα;;;;!!!
ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ τα παραπάνω ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ τι λέτε;;;
ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΑΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ των ναζί και των φίλων τους!!!και δεν θα μπορούσαν να πιούν το καφεδάκι τους στου zonar's!!!
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ από την έναρξη της ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ μέχρι σήμερα (2000 περίπου!!!)
και οι υπόλοιποι να έχουμε τη δύναμη και την αντοχή για να προχωρήσουμε!!
Γιάννης

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 11:32:00 π.μ. EEST  

κρατάω αυτό που γράφει ότι πλήρωνε τη συνταξη του μόνο αυτος, χωρίς βοηθεια του κράτους. Αυτοί οι ανθρωποι είναι οι πιο αδικημένοι απο την κρίση όχι οι κρατικοδιαιτοι κηφηνες...

Οδυσσέας 5 Απριλίου 2012 στις 12:20:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 4.4. ώρα 11.22:
Οι "απόψεις μεγαλοδημοσιογράφων" που παραθέτεις στο σχετικό λινκ δεν είναι πραγματικές. Είναι μαύρο χιούμορ και τις δημοσίευσε ένας δημοσιογράφος (Τσέκερης) υπό τον τίτλο "αυτά θα διαβάσουμε αύριο". Μετά κυκλοφόρησαν ως αληθινές.

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 12:42:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Οδυσσεά, καλημέρα!
Παρακολουθώ αδιαλείπτως τα γραφόμενά σου, καθώς και των άλλων φίλων (Ασυρματιστής κ.άλλοι)και σας συγχαίρω!
Πράγματι στο press.gr δημοσιεύτηκε ότι "δημοσιογράφος" έγραψε τις δηλώσεις πρετεντέρη και λοιπών και δεν ευσταθούν. Όμως μην έχεις καμία αμφιβολία ότι αυτοί οι ΝΕΟΙ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ πιστεύουν και πρεσβεύουν αυτά που
ανέφερα περί ησυχίας!!
και το αποδεικνύουν καθημερινά λέγοντας: ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ!!!ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!, λόγια του καψή στις ειδήσεις γνωστού και "έγκυρου" ιδιωτικού καναλιού (όνομα δεν γράφω!)
Γιάννης

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

Υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα ότι η αυτοκαταστροφή είναι πολιτική πράξη; Χώρια που βγήκε στη δημοσιότητα ότι δεν είχε γνωστά χρέη και έπαιρνε σύνταξη, έστω και κομμένη, επομένως δεν είχε φτάσει να ψάχνει στα σκουπίδια. Α, ήταν και στο χώρο της αριστεράς. Συμπέρασμα: τα ψυχολογικά προβλήματα του καθενός δεν μπορούν να γίνονται σημαία πολιτικής. Και κάτι τελευταίο, πώς ήταν σίγουρος ότι η σφαίρα θα σταματούσε στο κεφάλι του;

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 2:49:00 μ.μ. EEST  

Ο συνταξιούχος δεν αυτοκαταστράφηκε...ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ για να δώσει ένα μήνυμα ΑΓΩΝΑ εναντίον του κατοχικού καθεστώτος και των κομμάτων που, άμεσα ή έμμεσα, το στηρίζουν…

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 4:11:00 μ.μ. EEST  

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι, ή ποιό παραδοσιακά :

Σοφίᾳ γὰρ ἔκ του κλεινὸν ἔπος πέφανται· τὸ κακὸν δοκεῖν ποτ' ἐσθλὸν τῷδ' ἔμμεν, ὅτῳ φρένας θεὸς ἄγει πρὸς ἄταν.(Αντιγόνη του Σοφοκλή, στίχοι 620-3.)

DIOMEDESGR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP