Ξεκινά η υποθαλάσσια σύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Την επίσημη έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, γνωστοποίησε στις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, η ΔΕΗ Quantum, θυγατρική της ΔΕΗ κατά 51% στην οποία συμμετέχουν η Τράπεζα Κύπρου και η Quantum Energy.

Το έργο έλαβε την ονομασία «EuroAsia Interconnector» και η ισχύς της διασύνδεσης θα είναι 2.000 Μεγαβάτ. Σε κοινή επιστολή τους προς την εταιρεία, οι πρόεδροι των δύο Ρυθμιστικών Αρχών, Ν. Βασιλάκος και Γ. Σιαμμάς, επισημαίνουν ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου φιλόδοξου έργου μακράς πνοής θα συμβάλει καθοριστικά στην ασφάλεια εφοδιασμού όχι μόνο των τριών εμπλεκόμενων χωρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

«Η χρονική συγκυρία ανάληψης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας εκ μέρους σας, προσθέτουν, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή καθώς συμπίπτει με τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουν, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, τόσο οι χώρες της περιοχής όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη κρίσιμων διασυνοριακών υποδομών και διασυνδέσεων, με σκοπό την άρση της απομόνωσης των κρατών- μελών και την ανάπτυξη εναλλακτικών οδών εφοδιασμού, αφετέρου θα συμβάλλουν στην επέκταση και εμβάθυνση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας», σημειώνουν.

Οι δύο Ρυθμιστικές Αρχές προτείνουν τέλος την οργάνωση συνάντησης με την εταιρεία και τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσημη παρουσίαση του έργου.

www.defence-point.gr


2 σχόλια:

"Δόκιμος" 27 Απριλίου 2012 στις 4:58:00 μ.μ. EEST  

Η Κύπρος μετά την έκρηξη στο Μάρι πέρυσι γύρισε χιλιάδες χρόνια πίσω στην εποχή των σπηλαίων. Δεν είχαν ρεύμα μέσα στο κάυσωνα, οι κρατικές υπηρεσίες δεν λειτουργούσαν, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις επίσης, το αεροδρόμιο της Λάρνακας πάθαινε μπλακ-αουτ, ήταν μια ομορφιά! Διαλύθηκε ο βασικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (70% της παραγωγής) και το νησί ΤΕΛΟΣ!

Ούτε πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος κατάφεραν να βγάλουν, να ξέρει κάθε τοπική κοινωνία πότε έχει και πότε όχι ρεύμα!

Ας μην μιλήσουμε για διαχείριση κρίσεων, εναλλακτικά σενάρια λύσεων κλπ. Έκαναν ΡΟΥΑ-ΜΑΤ με μια κίνηση μόνοι τους.

Την εικόνα αυτή την έζησα προσωπικά αρκετές φορές ταξιδεύοντας 2-3 φορές το μήνα και δεν είναι προιόν φαντασίας.

Όταν γίνει, κι άμα γίνει η σύνδεση, θα ξαναγίνουν κράτος.

Μάνος 27 Απριλίου 2012 στις 9:02:00 μ.μ. EEST  

Δόκιμε

η κατάσταση μετά την έκρηξη ήταν τραγική αλλά η Κύπρος δεν γύρισε μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω στην εποχή των σπηλαίων και το νησί δεν τελείωσε!

Πρόγραμμα εκ περιτροπή διακοπών ρεύματος βγήκε και μάλιστα η ενημέρωση των πελατών γινόταν εκτος των άλλων (Internet-εφημερίδες κλπ) και μεσω sms!

Η δυνατότητα κάλυψης της ΑΗΚ μετά την έκρηξη ήταν στο 60%

Το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο σταθμό Βασιλικού προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται ότι την 1η Ιουλίου 2012 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η μονάδα 5, συνδυασμένου κύκλου και ισχύος 220 μεγαβάτ, την 1η Νοεμβρίου 2012 η μονάδα 4, συνδυασμένου κύκλου και ισχύος επίσης 220 μεγαβάτ, τον Δεκέμβριο 2012 ο ατμοστρόβιλος 3 ισχύος 130 μεγαβάτ και το Μάιο 2013 οι ατμοστρόβιλοι 1 και 2, ισχύος 130 μεγαβάτ ο καθένας...οπότε θα ξαναγίνουμε κράτος!!

Η υποθαλάσσια σύνδεση θα εξυπηρετεί εξαγωγές ηλεκτρισμού προς την Ευρώπη. Ο ηλεκτρισμός θα παράγεται σε εργοστάσια που θα καίνε φυσικό αέριο και θα κατασκευαστούν σε Κύπρο και Ισραήλ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP