"Aιγιαλός" στην Σαμοθράκη

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλαν οι Ένοπλες Δυνάμεις με τη διεξαγωγή της αποβατικής άσκησης ΑΙΓΙΑΛΟΣ-1/12 στην Σαμοθράκη, παρά την προκλητική ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι η ακριτική νήσος υπάγεται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και ως εκ τούτου πρέπει να εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό ασκήσεων. Λίγες ημέρες μετά τον προκλητικό πλου του τουρκικού ερευνητικού Piri Reis στην περιοχή, η κύρια εκπαιδευτική δραστηριότητα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που διεξάγεται συνήθως σε δύο νήσους του κεντρικού Αιγαίου, επαναπρογραμματίστηκε και συγκεκριμένα το διάστημα 2-5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της Τακτικής Διοίκησης του 41 Συντάγματος Πεζικού στη Σαμοθράκη.

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 32 ΤΑΞΠΝ και του 41 ΣΠ με την συνδρομή των αρματαγωγών ΛΕΣΒΟΣ (L176) και ΡΟΔΟΣ (L177) του Πολεμικού Ναυτικού.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

strategyreports


14 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 1:00:00 μ.μ. EEST  

Δεν υπαρχουν 5 κουτια μπογια να βαφτουν εξωτερικα τα αρματαγωγα να μην φαινονται σε αυτο το χαλι?

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 1:47:00 μ.μ. EEST  

Οι πεζοναύτες που είναι κατ εξοχήν αμφίβια δύναμη, η όποια θα δράσει σε εξόχως εχθρικό περιβάλλον δεν είναι εφοδιασμένη εξολοκλήρου για τα οχήματα που είναι φορείς πολυβόλων, ATGW κτλ. με τα αμφίβια και ελαφρώς θωρακισμένα VBL. Στα νησιά από την άλλη που δεν υπάρχει καμιά απαίτηση για αμφίβιες δυνατότητες, τα VBL ζουν και βασιλεύουν. Κάποιος στον ΕΣ δεν έχει αντιληφθεί το λάθος αυτής της επιλογής; Τα ίδια και στον Έβρο. Έχουμε Μ1114/5 ως φορείς ATGW και πολυβόλων αντί για τα VBL.

ΟΠΛΙΤΗΣ 7 Απριλίου 2012 στις 3:23:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο σχολιαστή, σχετικά με τα VBL, είναι εγκληματικό να ''σχεδιάζεις'' πιθανές επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου και να μη παρέχεις στο προσωπικό σου τα μέσα που ήδη διαθέτεις αλλά τα έχεις κατανείμει λανθασμένα.Επίσης θα παρατηρήσω ξανά την έλλειψη ενός ασπιδίου στα πολυβόλα των ΤΟΜΠ και των Μ 1114/5,για την στοιχειώδη κάλυψη των χειριστών, είναι στημένοι σαν τσολιάδες και τους ''κατεβάζεις'' ακόμα και με σφενδόνα.

Manolis 7 Απριλίου 2012 στις 4:28:00 μ.μ. EEST  

Ανωνυμε 7 Απριλίου 2012 1:00:00 μ.μ.
Το χειμωνα συνηθως δεν βαφονται τα καραβια, λογω καιρικων συνθηκων.

Burgos 7 Απριλίου 2012 στις 5:04:00 μ.μ. EEST  

μια απορία μονάχα... στην φώτο που δείχνει τους πεζοναύτες στα αποβατικά να κατευθύνονται στην ακτη, η διάταξη των σκαφών ειναι αρκετά πυκνή λες και δεν υπάρχει άλλος γυαλός ώστε με την πρώτη οβίδα να πνίξει το μισό αποβατικό κύμα.... δε θα ήταν προτιμότερη μια πιο αραιή διάταξη?

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 5:07:00 μ.μ. EEST  

Το Ρόδος το έχουν συνέχεια στο πάνω-κάτω, νομίζετε ότι βάφετε στο photoshop, έλεος πολεμικά πλοία είναι δεν είναι κρουαζιερόπλοια.

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 5:15:00 μ.μ. EEST  

Mην παρεξηγείτε τον πρώτο σχολιαστή, είναι defencenetοπληκτος.

Και που να πιάσουν οι ζέστες

Ανιχνευτής 7 Απριλίου 2012 στις 5:50:00 μ.μ. EEST  

Εντάξει δεν λέω ότι η μπογιά επηρεάζει το αξιόμαχο, επηρεάζει όμως το "ηθικό" και την "εικόνα" (ξέρετε κάτι σαν το σωστό marketing).. Πχ ο στρατιώτης βλέποντας "Ερείπιο" τον εξοπλισμό του ακόμα και αν δεν είναι επηρεάζεται. Πολλά πράγματα στο στρατό έχουν να κάνουν με το ηθικό (όπως η πεπαλαιωμένη εμμονή το ξύρισμα για όσους δεν το ξέρουν)

Θα μπορούσαν να είχαν βάψει λίγο το αποβατικό να μην μοιάζει "σαπιοκάραβο". Αυτές οι φωτογραφίες βγαίνουν και "παρα-έξω"..

Και δεν χρειάζεται να είσαι defencenetικός για να έχεις την ίδια άποψη σε αυτό το θέμα.

Κατά τα άλλα καλώς γίνονται τέτοιες ασκήσεις με μηνύματα..

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 7:07:00 μ.μ. EEST  

Η εικόνα του αρματαγωγού είναι ΑΘΛΙΑ.Εγώ που δεν είμαι defencenetοπληκτος αλλά έχω περάσει την ενήλικη ζωή μου σε πολεμικό πλοίο τέτοιο χάλι είχα δεί μόνο στη Ναυκρατούσα που ήταν χρόνια παροπλισμένη.Δηλαδή τις φρεγάτες τις βάφουν το χειμώνα,τα ΤΠΚ και τις Κανονιοφόρους αλλά όχι τα αρματαγωγά?Οι καιρικές συνθήκες μόνο τους αρμενιστές των αρματαγωγών εμποδίζουν να δουλεψουν?Να χαίρεται τις κλάρες του ο Κυβερνήτης και ο Διοικητής τους.Προσωπικά Τούρκικο πλοίο δεν έχω δει (και έχω δεί πολλά...) σε τέτοια χάλια.Δηλαδή σε εσάς αρέσει αυτή η εικόνα?Το θέμα δε της σκουριάς δεν είναι μόνο εμφανησιακό.Η σκουριά είναι διάβρωση της λαμαρίνας με ότι αυτό συναιπάγεται ειδικά σε ένα πλοίο που εκτελεί προσαιγιαλώσεις και ταλαιπωρείται επιπλέον.Πράγματι αν σφίξουν οι ζέστες θα επιδοκιμάζουν ορισμένοι και την εικόνα σκουριασμένων F-16...

enkripto 8 Απριλίου 2012 στις 10:26:00 π.μ. EEST  

Νομίζω δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το μειζον απο το ελλασον εδώ.

Και το μείζον δεν είναι η εικόνα του Ρόδος.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2012 στις 11:09:00 π.μ. EEST  

Μου προξενεί -δυσάρεστη- έκπληξη αυτή η εικόνα.
Έχοντας υπηρετήσει σε μεγαλύτερης ηλικίας πλοίο (τώρα παροπλισθέν), δεν είχαμε ποτέ το καράβι μας σ' αυτά τα χάλια.
Οι αρμενιστές του ΡΟΔΟΣ τι κάνουν ;
Μήπως έχουν έλλειψη... μπογιάς στο ΠΝ ;
Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο σχολιαστή, τέτοια εικόνα είχε μόνο το Ναυκρατούσα ή κάτι παροπλισμένα αντιτόρπιλα στην Αμφιάλη...

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2012 στις 11:45:00 π.μ. EEST  

Χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά έχοντας δει αρκετές εικόνες από Αμερικανούς και Βρετανούς πεζοναύτες, θα ήθελα να επισημάνω την έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων. Ας αφήσουμε το απλό πεζικό (με τη διπλή κατσαρόλα στο κεφάλι & την εξάρτηση της εποχής Βιετνάμ), δεν θα έπρεπε να υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα για την ατομική προστασία των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, γενικότερα, που επιχειρούν σε εχθρικό έδαφος;

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2012 στις 1:18:00 μ.μ. EEST  

@Ο/Η enkripto είπε...
"Νομίζω δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το μειζον απο το ελλασον εδώ.
Και το μείζον δεν είναι η εικόνα του Ρόδος"

Έχεις δίκιο.
Το ζήτημα είναι το λάθος δόγμα, τα λάθος υλικά και η κλασική ετήσια κακοαντεγραμένη "άσκηση"

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2012 στις 6:36:00 μ.μ. EEST  

"Ας αφήσουμε το απλό πεζικό (με τη διπλή κατσαρόλα στο κεφάλι & την εξάρτηση της εποχής Βιετνάμ), δεν θα έπρεπε να υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα για την ατομική προστασία των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, γενικότερα, που επιχειρούν σε εχθρικό έδαφος;"
Γιατί ρε φιλάρα το απλό πεζικό τι είναι και ας το αφήσουμε??? κρέας για τη μηχανή του κιμά???
Σαν εσένα σκέφτονται οι στρατηγάρες μας γι' αυτό το πεζικό είναι ακόμα με τη διπλή κατσαρόλα και τις εξαρτήσεις Βιετνάμ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP