Bravo Dora!

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το βράδυ της Πέμπτης, 29 Μαρτίου, εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο, ύστερα από εισήγηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗΣΥ) της Ντόρας Μπακογιάννη, η τροποποίηση του άρθρου 29 σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα για την παραχώρηση άδειας ανοικοδόμησης τεμενών χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, σε περιοχές της Δυτικής Θράκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μύκης, επιχειρηματίας, Γιουσούφ Ντελή, δήλωσε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, τήρησε το λόγο της. Η εισήγηση που επιμελήθηκε το κόμμα ΔΗΣΥ στο κοινοβούλιο σχετικά με αλλαγές στο νόμο περί «παραχώρησης άδειας ανοικοδόμησης στις περιοχές όπου ανοικοδομήθηκαν τεμένη», εγκρίθηκε το βράδυ της 29ης Μαρτίου και τέθηκε σε ισχύ. Σε δηλώσεις του στην ομάδα του «Azınlıkça Online», ο Γιουσούφ Ντελή, δήλωσε τα εξής:

«Επειδή δεν υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας για τα τεμένη μας, αντιμετωπίζαμε επί μακρόν προβλήματα όσον αφορά στις εργασίες ανοικοδόμησης και αποκατάστασής τους. Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με τον εν λόγω θέμα εδώ και έξι χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα τεμένη μας, είχε κολλήσει στο Υπουργείο Παιδείας. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών που έγιναν, το θέμα διευθετήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας. Εντούτοις, επειδή δε υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας για τα τεμένη μας, δεν επιτρεπόταν η διενέργεια επισκευών ή εργασιών επέκτασης.



»Τα τεμένη μας δεν αποτελούν ατομική ιδιοκτησία αλλά ανήκουν στην κοινωνία των πιστών και τοιουτοτρόπως δεν υφίστανται και τίτλοι ιδιοκτησίας. Για να τονίσω λοιπόν το πρόβλημα αυτό, συνόδευσα τη γενική πρόεδρο του κόμματός μας, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο τέμενος της Σμίνθης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει πριν από τρεις μήνες. Της μετέφερα το πρόβλημα και της έδειξα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τέμενος. Τότε η γενική πρόεδρος μας, κα Ντόρα Μπακογιάννη, μας έδωσε το λόγο της. Έδωσε λόγο να εισηγηθεί στο κοινοβούλιο σχετικό νομοσχέδιο, να αγωνισθεί ψυχή τε και σώματι για να λυθεί το πρόβλημά μας και να βρει οπωσδήποτε μια λύση ακόμη και αν το κόμμα της δεν βρίσκεται στην εξουσία.

»Στα πλαίσια αυτά, το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εισηγήθηκε στο κοινοβούλιο τροποποίηση του νόμου περί παραχώρησης άδειας ανοικοδόμησης ακινήτου για τις περιοχές όπου έχουν ανοικοδομηθεί τεμένη. Πριν από δύο ημέρες ήμουν στην Αθήνα με την κα Ντόρα Μπακογιάννη. Είδα την πρόταση για την τροποποίηση του νόμου και δόξα τω Θεώ, η εισήγηση αυτή εγκρίθηκε. Δι’ αυτής της οδού, αντιμετωπίσθηκε στη ρίζα του, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο λαός μας με τα τεμένη και τους μιναρέδες. Ευχαριστώ από ψυχής την ευγενική μας πρόεδρο, κα Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί τήρησε το λόγο της, μας υποστήριξε και διευθέτησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με τα τεμένη μας.

»Θα ήθελα, επί της ευκαιρίας, να δηλώσω και το εξής: χθες το βράδυ, μετά από την ψήφιση της εν λόγω εισήγησης, ακόμη και ο Τσετίν Μάντατζη, πλησίασε την γενική πρόεδρο της ΔΗΣΥ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, για τη συγχαρεί για την εισήγηση που κατέθεσε η ΔΗΣΥ. Ναι λοιπόν, το ΔΗΣΥ και η Ντόρα Μπακογιάννη τήρησαν το λόγο τους. Εγώ εύχομαι στο λαό μας, με το καλό».


Αν είναι έτσι τότε «μπράβο Ντόρα» κι από εμάς…

defencepoint.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 7:41:00 μ.μ. EEST  

Ένας άνθρωπος που χαζογελά δεν είναι απλώς έτοιμος για προδοσία και απάτες, αλλά όλη του η ζωή είναι προδοσία και απάτες.

ΑΧΕΡΩΝ 5 Απριλίου 2012 στις 7:56:00 μ.μ. EEST  

Συνεπὴς η Ντὸρα-στον ανθελληνισμὸ της τουλὰχιστον.

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2012 στις 8:42:00 μ.μ. EEST  

Πολλή σημασία δεν δίνετε σε ένα θέμα πολεοδομικού ενδιαφέροντος; Λες και άμα γκρεμιστούν τα τεμένη τους θα λυθούν τα προβλήματα. Τους χάιδεψε λίγο η Ντόρα μπας και βρει την ψήφο της.

Alexandros 5 Απριλίου 2012 στις 10:17:00 μ.μ. EEST  

Το όλο θέμα είναι καθαρά ψηφοθηρικό, εκείνο που πρέπει να ενδιαφέρει είναι η διατύπωση της κυριότητας, εκεί πρέπει τα πράγματα να είναι όπως πρέπει. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μας πειράζει εμάς αν θέλουν οι άνθρωποι να επιδιορθώνουν τα κτίρια τους και να εξασκούν τη θρησκεία τους, αλλα είναι που θα πρέπει να μας πειράζουν εκ μέρους μερίδας των Μουσουλμάνων και εκ μέρους μεγάλης μερίδας των πολιτικών μας!

TED 5 Απριλίου 2012 στις 11:13:00 μ.μ. EEST  

Ζητώ συγγνώμη για το "εκτός θέματος" αλλά δεν ήξερα που αλλού να το κοινοποιήσω στους (πατριώτες, πλην εντεταλμένων εξαιρέσεων) αναγνώστες του αγαπημένου enkripto.

Πρόταση μποϋκοτάζ των γνωστών μπισκότων Elite που κατασκευάζονται πλέον... στα Σκόπια:
http://www.newsnow.gr/article/35042/apo-simera-telos-oi-fryganies-Elite.html

Ας κρίνει η διαχείριση εάν το θέμα πρέπει να γίνει άρθρο.

Αν αντίθετα αποφασίσει να σβηστεί το μήνυμά μου, σεβαστό ("πρώτα εκτελούμε και ύστερα βγαίνουμε παραπονούμενοι").

E.A.V. 6 Απριλίου 2012 στις 10:49:00 π.μ. EEST  

Δεν έχουμε πρόβλημα με τα τεμένη,

Οι τελάληδες της ΜΙΤ μας εκνευρίζουν.

Με στενοχωρεί μόνο που μια εξόφθαλμα ιδιοτελής (βλέπε "ψηφοθηρική") και μεμονωμένη πράξη τυγχάνει τέτοιας προβολής από τους μουσουλμάνους. Το ύφος τους είναι τόσο απλοϊκό και αθώο που ξαφνιάζει! Μόνο στην Αθήνα οι πολιτικοί φαίνονται τόσο απατεώνες;
Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι χώροι λατρείας πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού. Θα ήθελα όμως να δω μια γενικότερη δέσμη μέτρων που να αντιμετωπίζει τους μουσουλμάνους ως ισότιμους πολίτες κι όχι προεκλογικά "σοβατίσματα". Ίσως έτσι δεν θα αλώνιζαν τόσο εύκολα τα ύποπτα Προξενεία.

Alexandros 6 Απριλίου 2012 στις 2:25:00 μ.μ. EEST  

Αν όντως το εργοστάσιο μεταφέρθηκε, Αυτό είναι σοβαρό ατόπημα, που γραφει ο TED, δεν νοείται οι Ελληνικές επιχειρήσεις να φεύγουν από την Ελλάδα και να πηγαίνουν σε τρομερούς εχθρούς της χώρας για 5 δραχμές, γιατί τόσο θα είναι το όφελος! Ξέρω όμως πως η εταιρεία διαθέτει πλειοψηφικό πακέτο σε μεγάλη εταιρεία εκεί, το να έφτιαξε και εκεί εργοστάσιο καλά έκανε αν το μετέφερε είναι λάθος!

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 5:10:00 μ.μ. EEST  

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤI;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP