Σε ετοιμότητα για πιθανό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς δημιουργούνται προϋποθέσεις για την εκδήλωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, μετά και την προκλητική τουρκική ανακοίνωση για την αδειοδότηση διεξαγωγής πετρελαϊκών ερευνών σε τρεις περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Η ρευστή πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας λόγω εκλογών ενισχύει την ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, ιδιαίτερα το διάστημα εντός Μαΐου κατά το οποίο θα σημειωθεί ευρεία κινητοποίηση τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων λόγω της διεξαγωγής δύο προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων.

Πρόκειται για την μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση Deniz Kurdu που διεξάγεται σε δεσμευμένες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου παράλληλα με την αποβατική άσκηση Efes στον κόλπο της Σμύρνης.(Σημ Εν Κρυπτώ : Η τελική φάση της Εfes λαμβάνει χώρα στην περιοχή Doganbey/Seferihisar νοτίως της χερσονήσου της Ερυθραίας)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, η Άγκυρα θέλει να στείλει σαφές μήνυμα σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ πως δεν θα δεχθεί τον αποκλεισμό της από την αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και όπως εκτιμούν αξιωματικοί ίσως επιχειρήσει ακόμη και θερμό επεισόδιο στο Καστελόριζο.

Πηγή

9 σχόλια:

Alexandros 30 Απριλίου 2012 στις 6:52:00 μ.μ. EEST  

Καλο είναι να είμαστε έτοιμοι όχι μονο οι ένοπλες δυνάμεις, αλλα όλοι, οι καιροί πλέον είναι πολύ επικίνδυνοι, δε θέλω να τρομάξω κανέναν, αλλα το ποτάμι δε γυρίζει πίσω και στο άμεσο μέλλον θα ξεκαθαρίσουν πολλοί λογαριασμοί καλο είναι να είμαστε ενωμένοι, ανεξαρτήτως τι πιστεύει ο καθένας και ξύπνιοι όχι κοιμισμένοι μπροστά στην τηλεόραση. Πρόκειται για την πιο κρίσιμη περίοδο της Ελληνικής αλλα και της παγκόσμιας ιστορίας μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, πολλοί δεν το έχουν η δεν θέλουν και να το καταλάβουν και η απειλή δεν προέρχεται μονο από την Τουρκια, η απειλή έχει μυρωδιά Islam, δυστυχώς, και απευθύνεται προς τον δυτικό κόσμο γενικότερα! Είμαστε εμπρός στη σύγκρουση δυο κόσμων και νομίζω δεν είμαστε προετοιμασμένοι σωστά και είμαστε και στη μέση!

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 7:37:00 μ.μ. EEST  

Ποιος θα κάνει το λάθος να μας προκαλέσει υπό την παρούσα ψυχολογία μας που θα εξωτερικεύσει όλη την επιθετικότητά μας εναντίον του;;;;;;

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 8:41:00 μ.μ. EEST  

@tactical.gr
Ασε τις υπερβολες!

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 11:35:00 μ.μ. EEST  

υπέρ-βολές LOL

bob 1 Μαΐου 2012 στις 1:12:00 π.μ. EEST  

@ alexandros
(θα) είμαστε ενωμένοι?

@ tactical.gr
δεν το ειχα σκεφτει ετσι, μου αρεσει ομως..

Chris Kasta 2 Μαΐου 2012 στις 12:40:00 π.μ. EEST  

@ tactical.gr
μου αρέσει κ μένα....

θα είναι στρατηγικό λάθος της Άγκυρας να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο στην παρούσα φάση - εκτος κι αν επιθυμεί να μας ισχυροποιήσει σαν κράτος.

ανέκαθεν ο εξ ανατολάς κίνδυνος ένωνε τους έλληνες και τους αναδείκνυε νικηφόρους

Chris Kasta 2 Μαΐου 2012 στις 12:42:00 π.μ. EEST  

... μήπως όμως προσπαθεί να μας σπρώξει στο "εν θερμώ" λάθος ώστε να εκτεθούμε στο Αιγαίο ?

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2012 στις 3:18:00 μ.μ. EEST  

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΤ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ;;;ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Βασιλής 9 Μαΐου 2012 στις 3:15:00 π.μ. EEST  

Λογική η επιφυλακή από ιστορικούς λόγους αλλά αν οι γείτονες είναι λίγο πιο πονηροί απo ότι νομίζουμε δεν θα κουνηθούν καθόλου αυτή την περίοδο. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι ένα ¨θερμό¨ επεισόδιο θα φοβίσει τα ¨πρόβατα¨ και θα τα κάνει να γυρίσουν πίσω στα κλασσικά μαντριά. Με κυριότερο φυσικά κερδισμένο τη ΝΔ για πολλούς λόγους. Άρα τι συμφέρει τους απέναντι περισσότερο; Να γκριζάρουν λίγο ακόμα μια ζώνη στο Αιγαίο με κίνδυνο ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης, συσπείρωσης μας και ίσως και διεθνούς κατακραυγής ή να μας αφήσουμε να τρωγόμαστε με την ησυχία μας & να μη μπορούμε να σχηματίσουμε με τίποτα κυβέρνηση διολισθαίνοντας όλο και βαθύτερα στην κρίση; Εγώ νομίζω ότι είναι αρκετά έξυπνοι για να διαλέξουν το δεύτερο. Δυστυχώς δεν ξέρω ποιο από τα δύο σενάρια είναι μακροπρόθεσμα καλύτερο για μας..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP