Ο πατριωτισμός δεν είναι μονοπώλιο κανενός

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές δημιουργεί ταραχή όχι μόνο στο εσωτερικό. Και είναι δικαιολογημένη αυτή η ταραχή, διότι τα δείγματα που έχουν δώσει τα στελέχη της, ειδικά μέσω της συμμετοχής τους στο Δήμο Αθηναίων, αποτελούν δοκιμασία για τη Δημοκρατία μας. Το τελευταίο διάστημα φτάνουν ανησυχητικά μηνύματα από την Ευρώπη και την Αμερική στο υπουργείο Εξωτερικών από πραγματικούς φίλους της Ελλάδας, οι οποίοι θεωρούν αδιανόητο να αντιπροσωπευτεί στη Βουλή των Ελλήνων μια παράταξη η οποία με τις ιδέες της συνδέεται με τους χειρότερους δολοφόνους του περασμένου αιώνα.

Είναι επικίνδυνο να ασχολείται κανείς με αυτό το θέμα, σε μια εποχή κατά την οποία οι κίνδυνοι ελλοχεύουν παντού. Μελετώντας το θέμα, όμως, και συζητώντας το «φαινόμενο» στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου οι φίλοι της Ελλάδας είναι πάρα πολλοί –και, πιστέψτε με, είναι και γνήσιοι φίλοι–, επέλεξα συνειδητά να ασχοληθώ, ενώνοντας τη φωνή μου, μαζί με όλων αυτών που δικαιολογημένα ανησυχούν για την πιθανότητα αντιπροσώπευσης της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τιμώ και σέβομαι οτιδήποτε ελεύθερα αποφασίζει ο λαός και ειδικά στις εκλογές, αλλά δικαιούμαι και να υποστηρίξω ότι θα είναι μια πολύ κακή και αρνητική εξέλιξη η εκλογή μέλους της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Και επειδή υπάρχει η πιθανότητα να κατηγορηθώ ότι μεταφέρω στο εσωτερικό απόψεις των ξένων, η απάντησή μου είναι ότι συμφωνώ απόλυτα με όλους αυτούς στο εξωτερικό που εκφράζουν φόβους και αντιρρήσεις.

Η Ευρώπη καταστράφηκε από τον ψυχοπαθή Αδόλφο Χίτλερ, η χώρα μας είχε χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ ήταν ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές και εκατομμύρια Εβραίοι βρήκαν φριχτό θάνατο στην κόλαση του Άουσβιτς. Και όλα αυτά για έναν παρανοϊκό αιμοσταγή δικτάτορα. Ο Χίτλερ είναι το μίασμα της παγκόσμιας κοινωνίας και οι ιδέες του πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισχυρό τρόπο. Πρέπει να πεθάνουν, να αποβληθούν άπαξ και διά παντός.

Η Δημοκρατία δείχνει ανωτερότητα ακόμα και σε περιπτώσεις όπως αυτή του Χίτλερ. Ενώ έπρεπε να υπάρχουν όρια και να είναι πιο σκληρή. Οι όπου Γης θαυμαστές του εκμεταλλεύονται τα αγαθά της Δημοκρατίας, χρησιμοποιούν τις δημοκρατικές διαδικασίες για να «νομιμοποιηθούν» στην ίδια τη Δημοκρατία που ο Χίτλερ κατέλυσε και στόχευε να εξαφανίσει ως πολίτευμα.

Δεν έχει δικαίωμα να μονοπωλεί τον πατριωτισμό κανείς. Και δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι να αγαπούν με τον ίδιο τρόπο την Ελλάδα. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν την τάση να χαρακτηρίζουν «προδότες» όσους αμφισβητούν τις μεθοδεύσεις τους και όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους, που πιστεύω ότι αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία. Οι απόψεις τους για τους ξένους, που αναζήτησαν τον «παράδεισο» στην Ελλάδα, είναι ελκυστικές για τη μάζα, αλλά λανθασμένες. Σε ένα καλάθι δεν είναι όλα τα μήλα αστραφτερά και γευστικά. Η βία εναντίον των συνανθρώπων μας είναι απαράδεκτη πρακτική. Οι σοβαρές χώρες αντιμετωπίζουν διαφορετικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Το ελληνικό κράτος το αντιμετώπισε ως «φθηνό εργατικό προσωπικό», αυξάνοντας τα ποσοστά της ανεργίας.

Η αγανάκτηση των πολιτών για το Μνημόνιο είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Οι πολιτικοί αποδείχτηκαν ανίκανοι και οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική τραγωδία που διέρχεται από το Μάιο του 2010. Εύχομαι και ελπίζω η διαμαρτυρία των πολιτών να εκφραστεί με υπερψήφιση των κομμάτων που σέβονται τη Δημοκρατία.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό "Επίκαιρα" 19-4-2012 

58 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 4:08:00 μ.μ. EEST  

εν ταξη, εν κρυπτω.μνμα εληφθη. .

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 4:19:00 μ.μ. EEST  

Είναι ασφαλώς δυσάρεστο το φαινόμενο αλλα όμως για εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες της δημοκρατίας μας ή τις καταπάτησαν και πλούτισαν χωρίς αιδώ δεν φαίνεται να υπάρχουν μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης των διεφθαρμένων αυτών στοιχείων που είναι εξίσου επιζήμια με τα μέλη της χρυσής αυγής.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 4:26:00 μ.μ. EEST  

τελικά η χρυσή αυγή είναι περισσότερο Δημοκράτες απο πολλές άλλες πολιτικές δυνάμεις μέσα και έξω απο τηυν βουλή και φένεται πλέον ξεκάθαρα οτι τους χαλάει την σούπα περαστικά τους

"Δόκιμος" 30 Απριλίου 2012 στις 4:29:00 μ.μ. EEST  

Ο εικονιζόμενος με το μπλε πουκάμισο, και καπελάκι, είναι υπόψήφιος στη Β' Αθηνών με την Χρυσή Αυγή.
http://www.youtube.com/watch?v=z8JMg4FSU84


Φανταστείτε τον μέσα στη βουλή...

http://www.youtube.com/watch?v=DH1z_R4kD-U

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 4:30:00 μ.μ. EEST  

ποια αρνητικά δείγματα έχουν δώσει στον Δήμο τις Αθήνας?? σας πίστευα για ανεξάρτητο ιστιότοπο λυπάμε

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 4:50:00 μ.μ. EEST  

σας λυπαμε η Δημοκρατία χωράει κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ,και όχι Εθνικιστές, που να θέλετε το συζητάμε τι έχουν κάνει για την Ελλάδα θα το πω με μία λέξη τίποτα,και πολλά εναντίον τις πολλές φορές,για τα δικαιώματα του εργάτη(που δεν τους νοιάζει εάν είναι Έλληνας απλά να είναι εργάτης) που φωνάζουν το μόνο που κατάφεραν είναι να τα κλείσουν όλα και να μείνει ο εργάτης χωρίς βιοτεχνίες και εργοστάσια.

harispeios 30 Απριλίου 2012 στις 5:14:00 μ.μ. EEST  

Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος βλέπει την Χρυσή Αυγή ως πατριωτικό κόμμα και όχι ως φορέα της ναζιστικής ιδεολογίας. Άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν και αυτά κάποιες αναφορές σε κυρίαρχες ιδεολογίες, χωρίς όμως να εστιάζουν σε αυτές (εκτός από το κκε). Αφού η νδ και το πασοκ κατέστρεψαν - τα τελευταία 30 χρόνια - την ιδεολογική προσήλωση σε κάποια πρότυπα, ο κόσμος έμαθε να μην "σκαλίζει" πολύ την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος που ψηφίζει. Θέλω να πω ότι ένας πολίτης που επέλεγε την νδ και μετά στράφηκε στο πασοκ, δεν ένιωθε ότι ψηφίζει τον "ΙΔΕΑ" του Χαραλαμπόπουλου ή το 1-1-4. Αντίστοιχα ένας πασοκος, ας πούμε, άμα επιλέξει νδ δεν πιστεύει ότι ψηφίζει την ΕΡΕ που έκανε νοθείες το ΄60. Είναι αργά κατά την γνώμη μου, αυτοί που επί 30 συναπτά χρόνια διατυμπάνιζαν ιδεολογικά μοντέλα μόνο στις ημέρες των εκλογών, και μετά μασούσαν το κρατικό χρήμα, τώρα που θα χάσουν τις καρέκλες να μας λένε: "...αυτοί είναι φασίστες...οι άλλοι είναι κομμουνισταί..." Οι φίλοι και σύμμαχοί μας, οι οποίοι θα ενοχληθούν από την Χρυσή Αυγή, να κοιτάξουν τις θηριωδίες τους σε Ιρακινούς και Αφγανούς αμάχους. Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις κακομεταχείρισης και δολοφονιών χωρίς αιτία, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως και οι αναφορές για πολλαπλασιασμό της παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών από το Αφγανιστάν.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 5:19:00 μ.μ. EEST  

και το πασοκ/ΝΔ φασίστες ειναι, τουλάχιστον η ΧΑ το λέει στα ίσα

Μαύρη Αλήθεια 30 Απριλίου 2012 στις 5:39:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε, για να λειτουργήσει σωστά κάποια στιγμή η δημοκρατία μας, θα πρέπει να μπουν στη βουλή οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 5:53:00 μ.μ. EEST  

Αφου ανησυχουν οι ¨φιλοι¨ μας σε Ευρωπη και Αμερικη ειναι καλο σημαδι οτι η ΧΑ ειναι εναντια στο συστημα που εφερε την χωρα μας σε αυτην την κατασταση. Τοσα χρονια τι εκαναν αυτοι οι ¨φιλοι¨ για την Ελλαδα και την Κυπρο; Λοιπον σε καθε περιπτωση χρειαζεται να μπει και η φωνη των Ελληνων εθνικιστων στο κοινοβουλιο ως αντιβαρο στις κεντρωες αναζητησεις της ΝΔ. Ειδομεν αν η ΧΑ θα τιμησει την ψηφο των πατριωτων στο κοινοβουλιο ή θα καταβαραθρωθει οπως το ΛΑΟΣ.

enkripto 30 Απριλίου 2012 στις 6:20:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε 4.30

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και απειλές προπηλακισμών

Ανεξαρτητος ιστοτοπος ναι είμαστε, οπαδοί του ναζισμού όχι δεν είμαστε.

dimosthenis21 30 Απριλίου 2012 στις 6:44:00 μ.μ. EEST  

ναζιστικοί χαιρετισμοί οκ τότε να πάμε και στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών να σπάσουμε όσα αγγεία έχουν το συνβολο του ήλιου γιατι το χρησιμοποίησε η ναζιστική γερμανία

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 6:46:00 μ.μ. EEST  

Η τραγική ειρωνία είναι πως πολλοί από τους υποστηρικτές της XA, επικαλούνται τη δημοκρατία και το Σύνταγμα και λένε πως είναι δικαίωμα του καθένα να κατέβει στις εκλογές. Μόνο που η αντίφαση είναι πως ένα ναζιστικό κόμμα σαν την ΧΑ δεν αναγνωρίζει την ίδια τη δημοκρατία καθώς και βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, όπως η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης καθώς και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη. Πολύ απλά όσοι της εναντιώνονται καταλήγουν μαχαιρωμένοι.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 6:59:00 μ.μ. EEST  

Η εισοδος στην Βουλη της Χρυσης Αυγης, του Συριζα, των Οικολογων Πρασινων και η σημαντικη ανοδος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι οι συνεπειες της αποτυχιας του πολιτικου κατεστημενου των τελευταιων δεκαετιων. Οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ των ψεματων και των σκανδαλων και το ΚΚΕ των απεργιων και των αποκλισμων. Εγω και ο στενος μου κυκλος που ζει στην Αθηνα, ψαχνουμε απελπισμενοι απο καπου να πιαστουμε. Οποιος ζει στην Αθηνα πιστευω οτι εχει νιωσει αυτο το αισθημα. Παντως μου προκαλει μεγαλη εντυπωση ο φοβος για την ανοδο επιρροης των οπαδων του σφαγεα-Χιτλερ και η απαθεστατη σταση κατα των οπαδων του σφαγεα-Σταλιν. Η αγωνια του κ. Ιγνατιου και των φιλων του για την καταρευση του τρικομματισμου, προσωπικα μου ειναι αδιαφορη και ισως μου προκαλει και μια μικρη χαρα.

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 7:07:00 μ.μ. EEST  

Πολύ σωστός ο Ιγνατίου, πρέπει κάποιος επιτέλους να τα βάλει στα ίσια με αυτή τη ναζιστική συμμορία.
Και για όσους λένε παραπάνω ότι και καλά ανησύχησαν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί για τα Χρυσά Αυγά: ο Ιγνατίου δεν είναι τσιράκι Αμερικανών ή άλλων, έχει επανειλημμένα ενοχλήσει το αμερικανικό κατεστημένο (πχ με τις αποκαλύψεις του για τα μαύρα κονδύλια των ΗΠΑ το 2004 για το σχέδιο Ανάν) και είναι πατριώτης δημοσιογράφος. Τη λάσπη να τη βάλετε εκεί που ξέρετε.
Μπράβο στο Εν Κρυπτώ για την αναδημοσίευση!

Αρματιστής 30 Απριλίου 2012 στις 7:31:00 μ.μ. EEST  

Φίλοι του εν κρυπτώ καλησπέρα.

Συμφωνώ απόλυτα και με το άρθρο και με το δικό σας σχόλιο. Πέρα από το ότι οι ακραίες συμπεριφορές και οι προπηλακισμοί ανθρώπων θα πρέπει να θεωρούνται απαράδεκτες πρακτικές σε ένα κράτος δικαίου, πιστεύω ότι οτιδήποτε φέρνει στη μνήμη το φασισμό και το ναζισμό, θα πρέπει να απορρίπτονται χωρίς καμιά συζήτηση από κάθε πραγματικό Έλληνα. Μου είναι αδιανόητο άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές και πατριώτες, να χρησιμοποιούν τις πρακτικές και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ναζισμού. Ο ναζισμός, πέρα από τα δεινά που επισώρευσε σε όλη την ανθρωπότητα, βαρύνεται με τρομαχτικά εγκλήματα εναντίον της Ελληνικής πατρίδας και του Ελληνικού λαού. Τα 4 χρόνια της τραγικής κατοχής, έχουν σημαδέψει το τόπο αυτό τον ιερό, με μια μακριά γραμμή αίματος. Θανατικό, αφάνταστος πόνος, θάνατοι από πείνα, εκτελέσεις, μπλόκα, βάσανοι, ληστεία του εθνικού και του ατομικού πλούτου από τα ναζιστικά στρατεύματα, αρπαγή πολιτιστικών αγαθών και ατέλειωτη καταστροφή, αποτελούν τα τρόπαια της ναζιστικής κατοχής. Είναι τραγικό άνθρωποι που θέλουν να λέγονται Έλληνες, να κρατούν την Ελληνική σημαία και να υιοθετούν το ναζιστικό χαιρετισμό. Είναι μια αποκρουστική εικόνα που φέρνει στη μνήμη εποχές που μας μετέφεραν οι πατεράδες μας.

Οφείλουμε όμως να αναλογιστούμε, ποιοι είναι αυτοί που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, έδωσαν χώρο στη Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να επαναλαμβάνει διαρκώς η κυρία Γενηματά ότι πρέπει να καταστρέψουμε το «αυγό του φιδιού», ενώ το κόμμα της με τα έργα του, ειδικά της περιόδου του ανεκδιήγητου ΓΑΠ, είναι αυτό που το εκκόλαψε.

Το δυστύχημα όμως είναι, ότι τουλάχιστο απ’ αυτούς που εγώ γνωρίζω και που μου δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, είναι άνθρωποι που ανήκουν στο συντηρητικό χώρο και μάλιστα είναι και μέλη της ΝΔ. Στο σπίτι ενός φίλου από τα νεανικά μου χρόνια, με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω, στο οποίο βρέθηκα το Σάββατο το βράδυ για μια ευωχία στο Διόνυσο, όλη η οικογένεια του, μου δήλωσαν αναφανδόν Χρυσή Αυγή. Προσπάθησα να τους εξηγήσω το λάθος. Στάθηκε αδύνατο. Οι φίλοι μου ήταν στα κάγκελα.

Αλήθεια. Τι είναι αυτό που έκανε ΝΔκράτες από τα γεννοφάσκια τους να θέλουν να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή; Πιστεύω όμως ότι όλοι γνωρίζουμε. Βεβαίως η Χρυσή Αυγή, φαίνεται ότι είναι πολυσυλλεκτικό «κόμμα».

Εγώ βεβαίως είμαι κάθετα αντιμνημονιακός. Γνωστό από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις μου. Θεωρώ μείζον ζήτημα την εθνική κυριαρχία, την εθνική αξιοπρέπεια, τη σωστή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, τη λαϊκή κυριαρχία. Πιστεύω ότι αυτά δεν μπαίνουν σε καμιά ζυγαριά και καμιά σκοπιμότητα δεν μπορεί να τα παραμερίσει. Έτσι τουλάχιστο διδάσκει η ιστορία μας και η παράδοσή μας. Θεωρώ απαράδεχτη την αλλοίωση της βούλησης του λαού μέσα από καλπονοθευτικά συστήματα, που δίνουν το 17% των ψήφων μπόνους στο πρώτο κόμμα. Νταβατζηλίκι του κερατά δηλαδή, που το εισηγήθηκε μάλιστα ένας κατά τα άλλα εξαίρετος συνταγματολόγος.

Τελικά ο τόπος αυτός και ο λαός του, θα καταστραφούν από τους συνταγματολόγους (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Παυλόπουλος) και τους κάθε λογής οικονομολόγους. Αυτοί ασκούν την εξουσία. Τους τη παρέδωσαν οι πολιτικοί.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 7:34:00 μ.μ. EEST  

Αφού ανησυχούν οι "φίλοι" μας είμαστε σε καλό δρόμο. Τόσα χρόνια που τους φαίνονταν όλα καλά είδαμε που φτάσαμε ..σε όλα τα επίπεδα. Είδαμε και αυτούς που είναι μέσα στη βουλή τόσα χρόνια ..μόνο με την τσέπη τους είναι. Κατάντησαν την Ελλάδα να μην φτιάχνει ούτε κόπιτσες και το ελληνικό "όνειρο" να σημαίνει είτε να μπεις στο δημόσιο είτε να φέρεις καμία ξένη αντιπροσωπία να βοηθάς το χρήμα να βγαίνει έξω.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 8:35:00 μ.μ. EEST  

Παιδιά έχετε ψάξει το τι υποστηρίζει η ΧΑ ή τους βαράτε όπως όλοι εν αγνοία;

Εγώ που είδα το Μιχαλολιάκο στο ΘΕΜΑ μια χαρά τον είδα τον άνθρωπο. Για τσεκάρετε και μετά βαράτε τους.

http://www.protothema.gr/webtv/?mmid=4225

Προσωπικά, τσεκάροντας και το πολύ λίγο υλικό που έχουν στο blog τους, δεν τους κάνω για ναζιστές με την γενικά χρησιμοποιούμενη έννοια του όρου.

Μου φέρνουν για κάπως ρομαντικοί που θα ήθελαν μια Σπαρτιατικού τύπου κοινωνία ομοίων αλλά στην θεωρία τώρα πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Άποψη μου είναι ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός σαν ιδεολογία δεν είναι κακός, ο Αριανισμός (που κάποια μέλη της ΧΑ φαίνεται να τον ενστερνίζονται) είναι.

Στις μέρες μας όμως, και με την κουλτούρα την δική μας που είναι πολύ διαφορετική από την Γερμανική, Αριανικές ιδεολογίες δεν επιβιώνουν ούτε για αυτούς που δηλώνουν υποστηρικτές τους.

Ας μπουν και βλέπουμε τι παίζει με δαύτους. Δημοκρατία δεν έχουμε; Τι πάει να πει είναι κίνδυνος και κολοκύθια τούμπανα; Αν η Δημοκρατία δεν μπορεί να φιλοξενήσει και αυτούς τότε τι σκατά Δημοκρατία είναι;

Λάθος και το άρθρο, λάθος και εσείς παίδες. Μην το πολιτικοποιείτε.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 8:38:00 μ.μ. EEST  

"σας λυπαμε η Δημοκρατία χωράει κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ,και όχι Εθνικιστές,"

Εθνικιστές??!! Εθνικιστές το προδοταριό που αναπολεί τον Χίτλερ και τα Ες ες?

Ρε ουστ βρωμοσκυλα

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 8:40:00 μ.μ. EEST  

ποιο συΜβολο του ηλιου ρε και πρασινα αλογα?

αυτες τις παπαριές να τις πείτε στους ανεγκεφαλους γλόμπους, εδώ απευθύνεστε σε σκεπτόμενους πολίτες

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 8:44:00 μ.μ. EEST  

Οι Αμερικάνοι τουλάχιστον έχουν συνέπεια. Δεν ανησυχούν μόνο για τους φασιστες αλλα και για τους κομμουνιστές. Εμείς τους οπαδούς του Στάλιν τους εχουμε στην Βουλη οπως και οπαδούς του αλλου σφαγέα των Ελλήνων Κεμαλ.

Και όταν έχουμε ανοίξει τα σύνορα και πλυμμηρισει την Ελλάδα με τρία εκατομμύρια λαθραιους να μας πει κάποιος πως θα τους ξεφορτωθουμε. Αντι να ξοδεύουμε τον χρόνο σε εύκολους στόχους ας προτείνει κάποιος πως να τους ξεφορτωθουμε χωρίς να αφανιστούμε σαν έθνος.

Δεν νομίζω ότι αυτοί που ψηφίζουν ΧΑ είναι οπαδοί του Χιτλερ. Είναι ατυχής η συμπεριφορά τους εντάξει, αλλα δεν είναι εκει η ουσία.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 9:04:00 μ.μ. EEST  

και γιατι σας επιασε φαγουρα τωρα που ειναι οι εκλογες????
δηλαδη ειναι καλυτεροι οι αλλοι που εχουν μεσα στην βουλη των ΕΛΛΗΝΩΝ μουσουλμανους βουλευτες???ειναι καλυτεροι οσοι αφηνουν τους μογγολους-αλβανους-σκοπιανους να μας προσβαλουν σε καθε ευκαιρια???
λοιπον οσοι ειστε οπως λετε νοημων πολιτες σκεφτειτε ΕΛΛΗΝΙΚΑ και αφηστε να κανουν και αυτοι τη δουλεια τους.ΕΑΝ πιστευετε οτι θα γινουν κυβερνηση τοτε διαγραψτε απο το κειμενο μου τη λεξη νοημων...αυτα τα ολιγα....

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 9:08:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχως Εν Κρυπτω κανατε λαθος ! Δεν ξερω αν το καταλαβατε αλλα πετυχαινετε ακριβως το αντιθετο !Αυτη τη συγκεκριμενη στιγμη οποιος χτυπαει την Χρυση Αυγη στην ουσια την ανεβαζει ! Καλυτερα κατεβαστε το αρθρο , οσο θα το κρατατε ποιο πολλους θα στηλετε να την ψηφησουν ! Δυστυχως η ευτυχως ο Ελληνας θυμαται αυτον που τον βοηθησε και αυτη την στιγμη που ολα διαλυονται μονο η Χ.Α. βοηθαει τον κοσμο στον κεντρο ! Αν η Χ.Α. ειναι αυτο που λετε θα φανει τις πρωτες 100 μερες κατα JEFRY ευαγγελιον !

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 9:13:00 μ.μ. EEST  

Συγχαρητήρια για την αναδημοσίευση του άρθρου, αλλά προστατέψτε τη σελίδα σας από τις γνώμες των λοβοτομημένων.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 9:34:00 μ.μ. EEST  

Γιατί τα (κατευθυνόμενα) μμε δίνουν δημοσιότητα σε αυτό το κόμμα (ΧΑ) και το προβαλλουν ως πατριωτικό (το οποίο βεβαίως και δεν είναι) ενώ άλλα αμιγώς πατριωτικά κόμματα (όπως πχ. ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας) κρατούνται στο περιθώριο της δημοσιότας από τα μμε;

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 9:59:00 μ.μ. EEST  

σκεπτόμενε πολίτη πήγαινε στο κτήριο που στεγάζετε το νομισματικό μουσείο που φτιάχτηκε για κατοικία του Σλήμαν μάθε πως λέγετε και κοίτα τα συνβολα που έχει,μετά πήγαινε στο αρχαιολογικό μουσείο περνώντας απο το πολυτεχνείο θυμίσου πως ήταν το 74 που όλοι οι φοιτητές κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και δες πως είναι τώρα,μπες στο αρχαιολογικό στο β όροφο που είναι ένας τεράστιος θυσαυρός από αρχαιοελληνικά αγγεία,εάν δεν σου
φτάνουν αυτά πήγαινε στο μουσείο του κεραμεικού,αλήθεια ο Μεταξάς που είπε και ένα όχι πως χαιρέταγε,μήπως ήταν αιρχαιολληνικός χαιρετισμός μετά τον πήραν οι ρωμαίοι και μετά ο χίλτερ

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 10:02:00 μ.μ. EEST  

Η Ευρώπη μπορεί να καταστράφηκε απο έναν ψυχοπαθή με το όνομα Χίτλερ αλλά πώς γίνεται και ο άλλος ψυχοπαθής ο Στάλιν να έχει κόμμα που τον λιβανίζει μέρα νύχτα, ενώ είχε σκοτώσει τουλάχιστον διπλάσιους απο τον πρώτο; Αλλά όλη η ελληνική κοινωνία πρέπει να "πέρνει κάμψεις" μπροστά στο ΠΑΜΕ και κάθε μαλιαρό που με την δεκαμελή φιλοσταλινική παρέα του αποφάσισε να κλείσει έναν δρόμο, ένα λιμάνι για να φανεί.
Ε, πολύ απλά ο κόσμος βαρέθηκε όλα αυτά και όσο βλέπει οτι τσούζει, άλλο τόσο θα πιέζει προς τα κεί.
Ας πρόσεχαν και ας λειτουργούσαν το πολίτευμα πραγματικά δημοκρατικά και όχι σαν μαφιόζοι όλοι τους.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 10:10:00 μ.μ. EEST  

α και ξέχασα να πω είσαι παπάρας κατα τα άλλα τις ύβρεις τις κόβουμε ότι λέω το έχω ψάξει προσωπικά και δεν φοράω παροπίδες,αλλά βέβαια εγώ δεν έχω ξεχάσει ούτε στιγμή τι κάνανε οι Γερμανοί στην πατρίδα εσείς βάζω στοίχημα έχετε γερμανικά αυτοκίνητα και γουστάρετε

enkripto 30 Απριλίου 2012 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε 9.13

Δεν κόβουμε κανένα σχόλιο, έτσι για να βλέπουν και οι υπόλοιποι με τι ταυτίζονται

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 10:41:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητό εν κρυπτώ δε βλέπω το λόγο ένα τόσο αξιόπιστο ιστολόγιο να περνά πολιτική γραμμή και μάλιστα να αναδημοσιεύει τη γνώμη των " φίλων "
( στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφ´εροντα), από το αμερικανικό Κογκρέσο. Δεν είδα βέβαια την ίδια ανησυχία και για το Κ.Κ.Ε. Το οποίο ακόμη και σήμερα αναφέρει ότι αγωνίζεται για την ανατροπή της αστικής δημοκρατίας...
Αυτό δεν είναι άκρο;
Τα παραπάνω βέβαια δε σημαίνουν ότι συμφωνώ και με τη Χ.Α.
Ίσως όμως στο πολιτικό σύστημα ήλθε η ώρα να επέλθει μια ισορροπία.. Όπως καλώς ή κακώς ανεχόμαστε τα άκρα της μιας πλευράς θα λουστούμε και τα άκρα της άλλης.
Τώρα που θα καταλήξει αυτό ένας θεός ξέρει ή οι " φίλοι " μας.
Ευχαριστώ για το χώρο.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 11:50:00 μ.μ. EEST  

Λυπάμαι εν κρυπτώ. ΟΚ για την Χ.Α.ίσως και να καταλάβω το σκεπτικό σου. Δεν βλέπω όμως και κάποιο αρθρο για τους ανθέλληνες της αριστεράς τους επικίνδυνους αυτούς τύπους για την εθνική ασφάλεια τούς διεθνιστές τους υποστηρικτές των λαθρομεταναστών και των κουκουλοφόρων που καίνε Ελ. σημαίες και σαμποτάρουν οτιδήποτε Ελληνικό. Η επιλογή αυτή μόνο ύποπτα συμφέροντα εξηπηρετεί. Οσο πια αυτή η καραμέλα του ναζισμού έχει καταντήσει τουλάχιστον αστεία. Ακόμα φαντάσματα βλέπετε;

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 12:28:00 π.μ. EEST  

Είχες ένα ιστολογιο διαμάντι και επέλεξες να το κάνεις μπουρδελο! Ευγε! Και αυτό γιατί η ΧΑ είναι εξωσυστημικο κόμμα, εξω-συστημικο. Καταλαβαίνεται τι λέω?? Τελικά με αυτές τις εκλογές παρα πολλοί ξεβρακώθηκαν, ιστοτοποι κατέρρευσαν εντελώς και τα περισσότερα κανάλια, εφημερίδες κτλ έχασαν την αξιοπιστία τους! Το καλό είναι ότι με όλα αυτά εμείς ανοίξαμε τα μάτια μας και θα ξέρουμε από πού να φυλαχτουμε!

Κατεβασε το τώρα, και πρόσεξε τα σχόλια που ανεβάζεις πριν γίνεις και συ σαν τους άλλους.

Οδυσσέας 1 Μαΐου 2012 στις 12:53:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 11.50:
Δε βλέπεις άρθρα για τους υποστηρικτές των λαθρομεταναστών; Μάλλον καινούριος θα είσαι...
Για δοκίμασε αυτό και αυτό... Και μετά δοκίμασε το tag "Λαθρομετανάστευση" και θα σου βγάλει 103 αναρτήσεις...
Μιλήσαμε για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών ΠΟΛΥ πριν από άλλους - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνουμε και θαυμαστές του Χίτλερ.
ΥΓ: Εμείς δε βλέπουμε φαντάσματα - φαντάσματα βλέπουν όσοι βάζουν στα εξώφυλλα των περιοδικών τους το Χίτλερ και το Ρούντολφ Ες...

@ Ανώνυμο 12.28:
Τις εντολές "κατέβασέ το τώρα" κλπ. να τις δίνεις εκεί που περνάνε.

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 12:58:00 π.μ. EEST  

Όταν τραβήξεις το εκκρεμές σε μια ακραία θέση τότε αυτό θα πάει και στην απέναντι ακραία θέση (και μάλιστα κάμποσες φορές) μέχρι να ισορροπήσει...
Δυστυχώς αλλά κάποιοι το παρατράβηξαν και τώρα έρχονται τα αποτελέσματα.

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 1:17:00 π.μ. EEST  

Οδυσσεα, δηλαδη εσυ τωρα πιστευεις ότι αν δεν ανεβαζες αρθρο κατά της ΧΑ μετα τις εκλογες θα σε ελεγαν χρυσαυγιτη! Ωραια λοιπον αφου αποφασισατε εκει περα να μπλεχτείτε με αυτά και μάλιστα 6 μέρες πριν τις εκλογές τοτε να το χαιρεσται το ιστολογιο σας. Γίνατε τα ιδια σκατα με τους υπόλοιπους. Και η απαντηση σου στο «κατεβασε το τωρα» εμένα μου λέει ότι πήρατε γραμμή. Ξεβρακωθείτε και σεις να δούμε ποιος θα απομείνει στο τελος. Αντε γεια λοιπόν.

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 1:32:00 π.μ. EEST  

Λέει ο Ιγνατίου "θεωρούν αδιανόητο να αντιπροσωπευτεί στη Βουλή των Ελλήνων μια παράταξη η οποία με τις ιδέες της συνδέεται με τους χειρότερους δολοφόνους του περασμένου αιώνα"! Δηλαδή το ΚΚΕ δεν συνδέεται απευθείας με την Σοβιετική Ένωση αλλά και με τα εγκλήματα του ίδιου του κόμματος κατά του Ελληνισμού; Φτάσαμε όχι μόνο να αγνοούμε τις κτηνωδίες των κομμουνιστών κατά αθώων Ελλήνων, αλλά ακόμα και να τους εξυμνούμε για την προδοσία τους κατά του Έθνους. Σχετικά με τις απόψεις των "φίλων" μας, σας μεταφέρω το αίσθημα του προέδρου Αμερικής Johnson στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου "Fuck your parliament and your constitution."

Φίλε Οδυσσέα, πόσα περιοδικά στην Ελλάδα έχουν παρουσιάσει ιστορικές προσωπικότητες της Ναζιστικής Γερμανίας στα εξώφυλλα τους; Είναι όλοι τους φασίστες και νεοναζί;

Διονύσης

enkripto 1 Μαΐου 2012 στις 10:42:00 π.μ. EEST  

Είχατε την εντύπωση πως το παρόν ιστολόγιο είναι φιλικά διακείμενο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και σε οτι πρεσβεύουν;

Στους νοσταλγούς του υπανθρωπου που κατέλαβε την ΠΑΤΡΙΔΑ, κατέκαψε το Δίστομο και τα Καλάβρυτα και ευθύνεται για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Έλληνες;
Απο που και ως πού;

Η ΕΘΝΙΚΗ εορτη του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου γιατι εορταζεται καθε χρόνο; ΟΧΙ εναντιον ποιανου είπαμε το 1940; Μήπως ήταν οχι εναντίον του φαιοκοκκινου Άξονα;

Στον ανώνυμο φίλο που παραπονιέται πως δεν στηρίζουμε την "πατριωτική" ΧΑ, έχω να πώ πως αυτό γίνεται για τον ίδιο λόγο που δεν στηρίζουμε το κεμαλικό DEB..όσο πατριώτες είναι οι νοσταλγοί του Χίτλερ άλλο τόσο πατριώτες είναι και οι νοσταλγοί του Κεμάλ. Οι τελευταίοι όμως δεν τελούν υπο ιδεολογική συγχυση και ως εκτουτου δεν εχουμε αναλογα αιτήματα.

Όντως "πήραμε γραμμή". Πήραμε γραμμή απο την συνείδηση μας. Ελπίζω να το κάνουν και άλλοι.

Πατριωτισμός δεν είναι να δέρνεις Πακιστανούς στα φανάρια, πατριωτισμός είναι να τιμάς τους πεσόντες προγόνους σου και όχι να τους φτύνεις χαιρετώντας ναζιστικά και υμνώντας τους δολοφόνους τους.

ΥΓ τις νουθεσίες να "το κατεβάσουμε" και να είμαστε καλα και υπάκουα παιδιά τις γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Όπως γράφουμε και τις νουθεσίες των μεμετηδων (ειδικα όταν ανεβαζουμε κουρδικες φωτογραφίες) Τουλάχιστον σε αυτό είσαστε συνεπείς και οι δύο.

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 11:17:00 π.μ. EEST  

Ο Ελληνας ψηφοφορος δεν εχει κατανοήσει οτι για οποιαδηποτε διοικητικη θεση και θεση εξουσιας (ποσο μαλλον για κυβερνηση) απαιτειται κατι που ο δικομματισμος απεδειξε οτι δεν εχει. Απαιτείται εξισου με τις ικανοτητες και το ΗΘΟΣ!

Το ΗΘΟΣ ειναι κατι που σιγουρα δεν υπαρχει σε επαρκεια στα δυο κομματα, στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ. Ψευτες, κλεφτες, διεφθαρμενοι ή στην καλυτερη περιπτωση συνεργοι των ανηθικων στελεχων τους. Δυο μεγαλες συμμοριες που λυμαινονται το κρατος ειναι τα δυο μεγαλα κομματα.

Δεν λεω οτι αδιαμφισβητητα οι υπολοιποι ειναι καλυτεροι αλλα ας βγαλουμε επιτελους καποιον αλλον ετσι για την τιμωρια αυτων που κυβερνησαν. Και που ξερουμε; Με τοσο κακους που ειχαμε για τους αλλους ειναι ευκολο να ειναι καλυτεροι. Στην χειροτερη περιπτωση θα ειναι μια συμμορια και οι νεοι (αν ο Ελληνας ξυπνησει και τους ψηφισει). Επιτελους ας φαει και κανενας αλλος και ας εχει σφυροδρεπανο ή σβαστικα στην κομματικη σου σημαια!

bob 1 Μαΐου 2012 στις 11:48:00 π.μ. EEST  

πατριωτισμός:η έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη κάποιου προς την πατρίδα του.
πατριώτης : πρόσωπο που αγαπά την πατρίδα του και αγωνίζεται γι'αυτήν, που τιμά ότι συνδέεται με την ιστορία, την παράδοση, τη γλώσσα της κ.λ.π.
(αυτα κατα Μπαμπινιωτη)
πριν απο λιγες μερες ειχαμε μια μαυρη επετειο, η μερα που μπηκαν οι γερμανοι στην αθηνα 27 Απριλιου, σε λιγες μερες θα εχουμε την επετειο της μαχης της κρητης και μαζι τα χωρια κανδανος και κοντομαρι, τα πρωτα που γνωρισαν το μισος του κατακτητη.
Αν υπηρχε καπου ο ταφος του χιτλερ προφανως δεν θα μας αρεσε να βλεπουμε πρωθυπουργους αυτης της χωρας να καταθετουν στεφανια σε αυτον. Το καναμε γαργαρα ομως οταν ΓΑΠ και Κωστακης το επραξαν... στον ταφο του κεμαλ!
ναι εμεις τους ψηφισαμε και τους δυο, οπως και τους προηγουμενους αυτων, εμεις με την ψηφο μας στηριξαμε πατριωτες που παρακαλουσαν τον ανεμο να παρει τη σημαια και οχι το δεικτη του ΧΑΑ.
Εμεις επιλεξαμε να πληρωσουμε τους λιγοτερους φορους ή και καθολου αν ειχαμε τη μαγκια, και το συνολο αυτων να το διαχειριστουν οι εντιμοτατοι πολιτικοι της μεταπολιτευσης.
θα μπορουσα να γραψω πολλα παραδειγματα για το ποσο πατριωτες ειμαστε ή θα γινουμε αν ερθει η στιγμη εκεινη.
δεν ειμαι αριστερος, δεν ειμαι τουρκολαγνος, δεν ειμαι γερμανοφιλος, δεν ειμαι αρχαιος ελληνας, δεν ειμαι πολλα...
διπλα απο την ελληνικη σημαια, δεν ταιριαζει ουτε η γερμανικη, ουτε η τουρκικη, ουτε το σφυροδρεπανο, ουτε ο ηλιος του πασοκ ουτε καμια

Υ.Γ. μπραβο στο εν κρυπτω που τολμα και δημοσιευει τετοια αρθρα και τα σχολια που ακολουθουν

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 12:27:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 6:46:00 μ.μ. EEST


Σχόλιο copy paste απο το μπλόγκ Παραπολτική.Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή...

Μαύρη Αλήθεια 1 Μαΐου 2012 στις 12:52:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητό εν κρυπτώ,
μερικές ερωτήσεις:

Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βουλή είναι λιγότερο επικίνδυνος από τη ΧΑ;

Ο Στάλιν έκανε λιγότερα εγκλήματα από τον Χίτλερ;

Υποθετικά ένα ΚΚΕ με πλειοψηφία στη βουλή θα ήταν καλύτερο από ότι μια ΧΑ;

Ο κομμουνιστικός φασισμός είναι καλύτερος από τον φασισμό της ΧΑ;

Μπορεί η ΝΔ να βγάλει τη χώρα από την κρίση; Ο ...Καμμένος μήπως;

Εσύ πως πιστεύεις ότι θα βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της κρίσης στην οποία βρίσκεται;

Υ.Γ.
Εγώ μαζι σου. Η ΧΑ δεν έχει αποκυρήξει ευθέως τον ναζισμό. Αλλά πως θα σπάσει ο φαύλος κύκλος σε ερωτώ και γιατί δεν δείχνεις τις ίδιες ευαισθησίες με τον φασισμό των κομμουνιστών που ούτε και αυτοί έχουν αποκηρύξει τα εγκλήματα του ...Στάλιν.

Alexandros 1 Μαΐου 2012 στις 2:37:00 μ.μ. EEST  

Αν έχω καταλάβει καλά λοιπόν, αντί να προσπαθήσει ο ελληνικός να απομονώσει και να εκδιώξει το σταλινικό αριστερό άκρο από το κοινοβούλιο θα πρέπει να βάλει και το ακροδεξιό, ο οποιος ορος δεν είναι ακριβώς σωστός "ακροδεξιό", γιατί άλλο Έλληνας ακροδεξιός και άλλο Ναζιστής, ναζιστής είναι ο Γερμανός ακροδεξιός, άρα θα πρέπει να βάλει και το Χιτλερικό ακροδεξιό άκρο. Ωραία δηλαδή........
Όσον αφορά τον Μεταξά, ο Μεταξάς ήταν Έλληνας Δικτάτορας, δε νομίζω να υποστήριζε τον Γερμανικό Εθνικισμό, μάλλον τον Ελληνικό Εθνικισμό υποστήριζε, δε νομίζω να πήρε τις σημαίες και να έβαλε τίποτα αγκυλωτούς σταυρούς επάνω, την ελληνική σημαία είχε σύμβολο με το στέμμα, και όταν ήρθε ο Μουσολίνι να περάσει βόλτα δεν έπραξε με βάση τα συγγενικά εθνικιστικά πολιτικά του πιστεύω αλλα με βάση το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, αναμφίβολα πρωτόγνωρο φαινόμενο, για αυτό θέλουν και να καταργήσουμε τον εθνικό εορτασμό του ΟΧΙ!
Για αυτό λοιπόν καλά θα κάνετε από το να δενόσαστε και να σέρνεστε πίσω από άρματα και από το να σας παρασέρνει το ρεύμα σαν ψόφια ψαρια, να ξυπνήσετε και να βάλετε σε λειτουργία το μυαλό σας. Αφού κάνετε αυτό κοιτάξτε να ηρεμήσετε και λίγο και να μην ακούτε τις αηδίες που σας πασάρουν οι τηλεοράσεις, διαβάστε περισσότερο και ενημερωθείτε για όλα τα προβλήματα, ενημερωθείτε και αποκτήστε άποψη, γιατί πολιτική και δημοκρατία δεν είναι η ψήφος μονο και δεν είναι να βγαίνουμε στους δρόμους και να τα σπάμε, ούτε να κυνηγάμε τους ανήμπορους να τους πλακώσουμε ούτε να πουλάμε προστασία στους Πακιστανούς ούτε να κλείνουμε τα εργοστάσια και τα ναυπηγεία με τα "ψευτοσυνδικατα". Διώξτε και πολεμήστε τα άκρα. Και όχι δεν πρέπει να φάει και κάνας άλλος εκτος από τους υπάρχοντες όπως γραφει κάποιος, δεν πρέπει να ξαναφάει κανένας άλλος, απλώς!

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 2:53:00 μ.μ. EEST  

φένεται ότι το κατάλαβε η ΧΑ οτι οι πακιστανοι δεν φευγουν οσο ξυλο και να φανε συνεχίζουν να κλέβουν χρυσους σταυρους απο ανυποψίαστους πολίτες,και αφου καμια πολιτικη δυναμη δεν έχει πάρει σοβαρα μετρα ας μπει στην βουλη να πιεση πολιτικα,εν κρυπτω δεν μας είπες το οχι με ποιον υγετη το είπαμε με τον πάγκαλο που πήρε ο αέρας την σημαία??

Alexandros 1 Μαΐου 2012 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

http://www.enkripto.com/2012/03/blog-post_07.html

Και για να στηρίξω τα λεγόμενα μου παραθέτω και το διπλωματικό παρασκήνιο, αν ήταν αρτηριοσκληρωτικός και στενόμυαλος παγιδευμένος στις φασιστικές ιδέες, ο Μεταξάς, δε θα είχε πει ποτε ΟΧΙ, μπορεί πολιτικά να είμαι αντίθετος, αλλα στο συγκεκριμένο θέμα έπραξε απολύτως και αδιαμφισβήτητα σωστά και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και δε θα είχαμε ποτε τα δωδεκάνησα

Nicholas 1 Μαΐου 2012 στις 6:24:00 μ.μ. EEST  

Θα ήταν πραγματικά τραγικό να πούμε το λιγότερο, ότι οι Έλληνες είχαν για δεκαετίες κυβερνηθεί από πολλούς επαγγελματίες πολιτικούς, οι οποίοι ήταν αναληθείς, διεφθαρμένοι, αναξιόπιστοι, ανίκανοι και απρόθυμοι να λύσουν τα προβλήματα του έθνους. Είχαν κυβερνηθεί από πολλούς πολιτικούς, οι οποίοι υποσχέθηκαν να βρουν καλές θέσεις εργασίας για τα παιδιά τους, να αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους και να τους υπερασπιστούν από ξένους εισβολείς. Η εύκολη, εξυπηρετική και πολιτικά ορθή μέθοδος να εκπληρώσουν κάποιες από τις υποσχέσεις τους ήταν να δανειστούν χρήματα για να πληρώσουν τους τόκους για τα προηγούμενα δάνεια που πήραν.

Δεν ξέρω αν η ΧΑ είναι ένα φασιστικό, ρατσιστικό, καιροσκοπικό ή ένα εθνικιστικό πολιτικό κόμμα. Όταν η δημοτικότητά τους αυξήθηκε, ορισμένοι από τους ίδιους αναξιόπιστους, αναληθείς και ανίκανους πολιτικούς έχουν προσπαθήσει να τους καθορίσουν. Δεν ξέρω αν είναι τεκμηριωμένες οι καταγγελίες τους ή μια απεγνωσμένη προσπάθεια κινδυνολογίας για να ρίξουν λάσπη στη ΧΑ. Ξέρω όμως, ότι όπου υπάρχει ένα κενό εξουσίας, η αίσθηση της απόγνωσης και ανασφάλειας, ορισμένες οργανώσεις θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό. Μερικοί άνθρωποι δεν νοιάζονται ποιοί είναι πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι, αλλά ενδιαφέρονται για τη δική τους ασφάλεια. Θέλουν να μείνουν στο σπίτι με ξεκλείδωτη την μπροστινή πόρτα τους, να είναι σε θέση να πάνε στο πάρκο ή στην τοπική τράπεζα, χωρίς το φόβο ότι θα πέσουν θύματα ληστειών. Αν η ΧΑ είναι η οργάνωση η οποία τους προστατεύει, δίνοντάς τους δωρεάν φαγητό και ένα αίσθημα ασφάλειας στη γειτονιά τους, ας είναι και έτσι. Μερικοί Έλληνες έχουν βαρεθεί τις κούφιες υποσχέσεις και θέλουν πράξεις.

Oύτε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ούτε τα οικονομικά δεινά της Ελλάδας διορθώνονται εύκολα. Οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν σλόγκαν, και προτείνουν εύκολες, ευχάριστες στο αυτί, αβίαστες και ανέξοδες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα είναι αναξιόπιστοι και δημαγωγοί. Ορισμένοι Έλληνες μπορεί να είναι πραγματικά κατά της παράνομης μετανάστευσης, και δικαίως έτσι, αλλά άλλοι αγοράζουν φτηνές απομιμήσεις ή κλοπιμαία από παράνομους αλλοδαπούς. Μερικοί Έλληνες απασχολούν παράνομους οι οποίοι μαζεύουν φρούτα από τους οπωρώνες τους, εργάζονται χωρίς χαρτιά ως νοσοκόμοι σε νοσοκομεία, χρησιμοποιούνται ως ξυλουργοί, υδραυλικοί, και εργάτες οικοδομών. Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν παράνομους μετανάστες μεταξύ άλλων, επειδή εργάζονται για χαμηλούς μισθούς, για περισσότερες ώρες από τους Έλληνες ομολόγους τους, και με χωρίς ασφάλιση υγείας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε επικίνδυνη οικονομική κατάσταση και ότι η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχει μια έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Ε.Ε. Tους εξαπάτησαμε για να εισέλθουμε στο ευρώ με τη βοήθεια της Goldman Sachs, αποκρύπτοντας το αληθινό δημοσιονομικό έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Συνειδητά εδώσαμε στους Ε.Ε. εταίρους μας αριθμούς που δεν αντικατόπτριζαν την πραγματική κατάσταση της Eλληνικής οικονομίας. Όταν είχαμε εθνική κυριαρχία επί των οικονομικών υποθέσεων μας, υπήρξε κακοδιαχείριση των πόρων λόγω των απευθείας αναθέσεων από κυβερνητικά στελέχη τόσο των στρατιωτικών όσο και μη στρατιωτικών προγραμμάτων στους δικούς τους ανθρώπους, ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και οικονομικές καταχρήσεις. Η παγκόσμια οικονομική κρίση που κορυφώθηκε το φθινόπωρο του 2008 έδωσε στην ελληνική οικονομία την χαριστική βολή. Όταν απεγνωσμένα χρειαζόμασταν ένα σχέδιο διάσωσης, στραφήκαμε προς την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για να μας σώσουν από την επικείμενη, και ανεξέλεγκτη οικονομική χρεωκοπία. Για τους επαγγελματίες πολιτικούς είναι εύκολο, βολικό και επωφελές να κάνουν την τρόικα τον αποδιοπομπαίο τράγο και να τους κατηγορούν ότι είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά της Eλληνικής οικονομίας. Είναι δύσκολο όμως να αποδεχθούν την πολιτική ευθύνη τους, να παραδεχθούν τα λάθη που έκαναν, να δουλέψουν σκληρά και να βοηθήσουν στην επίλυση των επειγόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 7:39:00 μ.μ. EEST  

έχει καμμια διαφορά o Κρανιδιώτης, που έχετε φιλοξενησει πολλά κειμενα του, απο την Χρυσή Αυγή;
πχ. Να θυμήσω προταση του για σταμπαρισμα λαθρομεταναστών.

HBS 1 Μαΐου 2012 στις 8:01:00 μ.μ. EEST  

Δεν χρειάζεστε συγχαρητήρια (όχι τόσο για την αναδημοσίευση του Ιγνατίου όσο) για την εν γένει στάση σας επί του θέματος- η δημοκρατική σας συνέπεια (για μένα τουλάχιστον)ήταν δεδομένη και αυτονόητη. Ιστορικά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει "πεθάνει" από τη στιγμή που δήλωσε ότι "οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της Κατοχής διέπραξαν εκτελέσεις στην Ελλάδα ως «αντίποινα» για τη δράση των αντιστασιακών". ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΙΛΑΜΕ. Που τον Μάη του '87 έγραφε: "30 Απριλίου 1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Aντρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που επίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, νιώθουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου". ΕΚΕΙΝΟΥ...
Όλοι εκείνοι οι κατ' εικόνα και ομοίωσίν του πατριώτες, καλό είναι να μας απαντήσουν ΣΤΑ ΙΣΑ λοιπόν: το Δίστομο είναι Ελληνικό? Ή Κάντανος? Τα Καλάβρυτα? Ο Χορτιάτης? Η Παραμυθιά? Τα Ανώγεια? Ή μήπως οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ των εν λόγω περιοχών ήταν ΒΑΛΤΑ κομμουνόσκυλα που ερέθισαν τους κατακτητές? ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ παλικάρια...

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2012 στις 11:00:00 μ.μ. EEST  

@1 Μαΐου 2012 12:27:00 μ.μ

Καθόλου copy-paste. Το ίδιο άτομο είμαι και έγραψα το ίδιο σχόλιο σε δυο διαφορετικά μπλογκ που τα θεωρώ εξίσου σοβαρά.

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 2:38:00 π.μ. EEST  

Η ΧΑ σαν παράταξη και ο Μιχαλολιακος σαν άτομο είναι δυο διαφορετικά θέματα.

Η ΧΑ δεν διακηρύττει συμπαράσταση στα εγκλήματα που ειχε κάνει ο Χιτλερ. Άλλο ακροδεξιά και άλλο ναζισμος.

Με αυτη την ¨λογικη¨ δηλαδή, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι προδότες, ανθελληνες, οπαδοι της διαφθορας και οπαδοι του Κεμαλ, εφ´οσον ο Γιωργακης και η πλειοψηφία του κόμματος είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προδότες, ανθελληνες, διεφθαρμένοι και Κεμαλιστες. Παρομοιως και για τους αριστερούς και αλλους βεβαια.

Έτσι, επειδή δεν έχουμε πραγματικά προβλήματα για να ασχοληθούμε...

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 8:29:00 π.μ. EEST  

ζήτω η Αρεια φυλή!
)

HBS 2 Μαΐου 2012 στις 8:46:00 π.μ. EEST  

"Η ΧΑ σαν παράταξη και ο Μιχαλολιακος σαν άτομο είναι δυο διαφορετικά θέματα.

Η ΧΑ δεν διακηρύττει συμπαράσταση στα εγκλήματα που ειχε κάνει ο Χιτλερ. Άλλο ακροδεξιά και άλλο ναζισμος.

Με αυτη την ¨λογικη¨ δηλαδή, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι προδότες, ανθελληνες, οπαδοι της διαφθορας και οπαδοι του Κεμαλ, εφ´οσον ο Γιωργακης και η πλειοψηφία του κόμματος είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προδότες, ανθελληνες, διεφθαρμένοι και Κεμαλιστες. Παρομοιως και για τους αριστερούς και αλλους βεβαια.

Έτσι, επειδή δεν έχουμε πραγματικά προβλήματα για να ασχοληθούμε..."

Αγαπητέ φίλε, ΑΔΥΝΑΤΩ να παρακολουθήσω την συλλογιστική σου. Άλλο ΧΑ και ΑΛΛΟ Μιχαλολιάκος? Δηλαδή άλλο ΠΑΣΟΚ και άλλο Παπανδρέου? Άλλο ΝΔ και άλλο Καραμανλής? Τότε, ΤΙ μου τους αναφέρεις τους κεμάλ και τους χότζες? ΓΙΑΤΙ, (αφού είναι ΑΛΛΟ ο ηγέτης και άλλο το κόμμα)αποκαλείς ΠΡΟΔΟΤΕΣ τους Ελληνες που έκαναν το λάθος να τους ψηφίσουν? Ο άκρατος φανατισμός ΕΝΕΧΕΙ την ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. Και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις. Προσπάθησε ΠΡΩΤΑ να την εξαλείψεις (διαβάζοντας, διασταυρώνοντας, ρωτώντας, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ)κι έπειτα ζήσε και πέθανε με αυτό που θα σου έχει μείνει...

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 10:32:00 π.μ. EEST  

Σωστά πολύ σωστά η αναρτήση μας ''νουθετεί'' για πιο λόγο να μην ψηφήσουμε χρυσή αυγή.Δεν βλέπω όμως κανένα άρθρο για τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ψηφίσουμε π.χ τους προδότες των Ιμίων,του Οτσαλάν και τους υπαίτιους του άτυπου μοιράσματος του Αιγίου.Δεν βλέπω άρθρο για τον Σύριζα που συμπαραστέκεται σους ''μακεδόνες'' των σκοπίων,και την ΄΄τούρκικη'' μεινότητα της θράκης.Δεν βλέπω άρθρο για τους οικολόγους πράσινους που ακούνε ΚΕΜΑΛ και αγαλιάζει η ψυχή τους.Δεν βλέπω άρθρο για τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ύποπτο ρόλο στον εμπρησμό της MARFIN και τα φιλαράκια τους στο Indymedia που είχαν πόστ του στύλ ''Γ@μώ τους νεκρούς τον Ιμίων'' (παρακαλώ να δημοσιευτεί έτσι στο σχόλιο για να καταλάβουμε για τί μιλάμε).Με ποί τρόπο τιμά την μνήμη των νεκρών μας το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ όταν τόσα χρόνια δεν αξιώθηκαν να ζητήσουν πολεμικές αποζημιώσεις?Οταν έχουμε ακόμα άταφους νεκρους στην Αλβανία?Οταν τους νεκρούς της Κύπρου τους αναγνώρισαν μετά απο χρόνια?Και τόσα άλλα παραδείγματα που όλοι και φυσικά και εσείς γνωρίζετε.Απο τον τεράστιο βόθρο ανθελληνικών κομμάτων και υποψηφίων,προεκλογικά διαλέξατε την χρυσή αυγή.Γιατί τέτοιος έρωτας?Είναι προτιμότερος ένας Τρεμόπουλος στα έδρανα της βουλής απο ένα Μιχαλολιάκο?Επομένως η αντικειμενικότητα πήγε περίπατο και πολύ ελπίζω να ξαναγυρίσει.Η Χ.Α πολιτεύεται απο το 94.Είχατε άπειρο χρόνο να ασχοληθείτε μαζί της.Δεν χρειαζόταν μία εβδομάδα πρίν τις εκλογές,είδικά όταν τρομοκρατημένα παπαγαλάκια επιδίδονται σε πόλεμο λάσπης σε κανάλια,ραδιόφωνο και μπλόγκ.Κρίμα κάποιοι να σας ταυτίζουν μαζίτους γιατί θεωρώ οτι είσαστε απο τα πιο έγκυρα μπλόγκ και δεν έχετε ανάγκη κάτι τέτοιο.Σωστό το άρθρο,λάθος ο χρόνος.

Οδυσσέας 2 Μαΐου 2012 στις 11:16:00 π.μ. EEST  

Βιάζεσαι. Το άρθρο του Ιγνατίου το προσυπογράφουμε πλήρως, αλλά δεν είναι η συνολική τοποθέτησή μας εν όψει εκλογών.
Αυτή θα ακολουθήσει...

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 11:31:00 π.μ. EEST  

Απλά είναι τόσο μεγάλο το ρεπερτόριο απο λαμόγια που την λέξη πατρίδα την θυμούνται μόνο πριν τις κάλπες που μπροστά τους η Χ.Α μοιάζει γατάκι.Ελπίζουμε σε μια τοποθέτηση σας πριν τις εκλογές γιατί ίσως πολλούς,όπως εμένα,μας δώσει ένα παραπάνω κίνητρο.

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2012 στις 2:17:00 π.μ. EEST  

@HBS 8:46

Έγραφα το αντίθετο απο αυτο που κατάλαβες. Μάλλον διαβάζεις βιαστικά. Δεν αποκάλεσα προδότες τους Έλληνες ψηφοφόρους. Επέκρινα την ¨λογικη¨ που αποκαλεί τους οπαδούς της ΧΑ ναζιστες - σύμφωνα με την οποία ¨λογικη¨ οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είναι προδότες. Είπα ότι άλλο οι ναζιστες και άλλο οι ακροδεξιοι. Και αν υπάρχουν ναζιστικες υπόνοιες για συγκεκριμένα άτομα, άλλο τα άτομα και άλλο η παράταξη σαν σύνολο.

HBS 3 Μαΐου 2012 στις 1:56:00 μ.μ. EEST  

Μάλλον γράφω γρήγορα. Το "αποκαλείς" το αποσύρω γιατί όντως δεν σου αξίζει. Κατάλαβα απόλυτα το νόημα των όσων έγραφες κι αυτό φαίνεται θαρρώ στην ανταπάντησή μου...

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 12:31:00 π.μ. EEST  

Επειδή σπούδασα στο Γκρατς της Αυστρίας, έζησα στο πετσί μου τους χιτλερικούς και την ναζιστκή νοοτροπία, καθ' όσον σ' αυτήν την πόλη που ονομάστηκε τότε το 1938 Volkserhebungsstadt, ήγουν "Πόλις Εξεγέρσεως του Λαού", ήταν κατά το 70% εθνικοσοσιαλιστές.

Μισούσαν τους ξένους ακόμη και δολλάρια φέροντας! Μας αποκαλούσαν τα αλλοδαπά γουρούνια!

Δεν εκτιμώ ούτε τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, ούτε τα χιτλερικά τσιτάτα.

Έχω όμως να πω ένα, οι άνθρωποι που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα και τα πέριξ,μόνο αυτούς τους ΧΑ έχουν συμπαραστάτες!

Γιατί βρίζονται μόνο αυτοί, αλλά ξεχνιούνται τα καθάρματα που έκψαν ζωντανούς τρείς νέους ανθρώπους στην Τράπεζα Μαρφίν και καταστρέφουν συστηματικά την Αθήνα;

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2012 στις 9:28:00 π.μ. EEST  

Ο χαιρετισμος αυτος βασιζεται στον δορικο,σπαρτιατικο και το συμβολο του χιτλερ βασιζεται στον Ελληνικο Μαιανδρο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP