Εαρινή επίθεση των Ταλιμπάν και ανταπόδοση πυρών από την ΕΛΔΑΦ

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Συνολικά 51 νεκροί και τουλάχιστον 75 τραυματίες είναι ο επίσημος απολογισμός των επιθέσεων των Ταλιμπάν της 15ης Απριλίου σε διπλωματικές αποστολές και στρατιωτικούς στόχους στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Στις 13:46 (ώρα Ελλάδος) πυρά ελαφρών όπλων πεζικού και αντιαρματικών όπλων δέχθηκε και το στρατόπεδο στην Καμπούλ, στο οποίο στρατωνίζεται η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ) μαζί με άλλες συμμαχικές δυνάμεις. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν που προμηνύουν την έναρξη των εαρινών εχθροπραξιών. Επιδεικνύοντας τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας, τα μέλη της ΕΛΔΑΦ ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός. Το στρατόπεδο παραμένει σε συναγερμό και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από τον Συμμαχικό Διοικητή της Καμπούλ. Σε μήνυμά του προς τα στελέχη της ΕΛΔΑΦ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογραμμίζει τα εξής:

«Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Ελληνικής Δύναμης στο Αφγανιστάν,

Η είδηση ανήμερα την Αγία Ημέρα του Πάσχα, της επίθεσης που δέχθηκαν οι συμμαχικές δυνάμεις και το ελληνικό στρατιωτικό τμήμα στην Καμπούλ, έστρεψε άμεσα τις σκέψεις μας σε όλους εσάς που συμμετέχετε στην ελληνική αποστολή. Σας εύχομαι να είστε υγιείς, ασφαλείς και με υψηλό το φρόνημα σας και όταν έλθει η ώρα, να επιστρέψετε στην πατρίδα κοντά στις οικογένειες σας, με την υπερηφάνεια και την αναγνώριση της συμβολής σας στην εμπέδωση της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην ευαίσθητη αυτή γωνία του πλανήτη. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σας, μεριμνούν ώστε η εκπλήρωση της αποστολής σας και η εκεί παραμονή σας να συντελείται κάτω από όρους ασφαλούς διαβίωσης, αλλά και διαρκούς βελτίωσης των εκεί συνθηκών. Με τις σκέψεις αυτές και τις πασχαλινές ευχές μου για κάθε καλό σε σας και τις οικογένειές σας, σας στέλνω τα πιο εγκάρδια και ειλικρινή αισθήματα μου βαθειάς εκτίμησης και αγάπης».

strategyreports

8 σχόλια:

SZAE 16 Απριλίου 2012 στις 10:16:00 μ.μ. EEST  

Η ειδηση ειναι οτι ο υπουργός τολμησε να κανει δηλώσεις την στιγμη που δεν καταδεχτηκε να περασει την ημέρα του Πάσχα σε κάποιο στρατόπεδο.

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2012 στις 10:26:00 μ.μ. EEST  

πολύ σωστή παρατήρηση..

Ανώνυμος 16 Απριλίου 2012 στις 10:28:00 μ.μ. EEST  

Αντί να κυνηγάνε τους αφγανούς στα δικά μας σύνορα τους στείλαμε στο αφγανιστάν.

Τόσο δύσκολο είναι να τους αποσύρουμε από εκεί κάτω λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 12:20:00 π.μ. EEST  

η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Την 15 Απριλίου 2012 και ώρα 13:46 (ώρα Ελλάδος), το στρατόπεδο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο οποίο στρατωνίζεται η Ελληνική Δύναμη, μαζί με άλλες Συμμαχικές Δυνάμεις, δέχτηκε πυρά ελαφρών όπλων πεζικού και αντιαρματικών όπλων από αγνώστους. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν. Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός.

Το στρατόπεδο παραμένει σε συναγερμό και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από τον Συμμαχικό Διοικητή της Καμπούλ.»

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 12:47:00 π.μ. EEST  

Καλώς ή κακώς για να έχουμε λόγο στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε όσα μας αφορούν, πρέπει να συμμετέχουμε και στις δράσεις που "φαινομενικά" δεν μας αφορούν όπως Αφγανιστάν, Λιβύη κλπ. Απλά είναι τα πράγματα.

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 9:26:00 π.μ. EEST  

Δυστυχώς νομίζω πως δεν έχουμε λόγο πουθενά. Ας αποκτήσουμε εντός των συνόρων μας και εφόσον τα καταφέρουμε ασ δουμε και για εκτός. Μήπως θα ήταν χρησιμότερο να έρθει η ΕΛΔΑΦ πίσω?

Tommygun 17 Απριλίου 2012 στις 11:10:00 π.μ. EEST  

Προς SZAE: Με ολο τον σεβασμο, αλλα χιλιες φορες στο γραφειο, στο αυθαιρετο η οπου αλλου θελει, παρα να κανει τουρνε στα στρατοπεδα και 2 εβδομαδες πισω να τρεχει ολος ο κοσμος σαν παλαβος για να μην στεναχωρηθει ο "κυριος υπουργος". Χιλιες φορες στα γραφεια τους. Δεν κανουν που δεν κανουν καμια δουλεια, ας μην παρεμποδιζουν τουλαχιστον την δουλεια των αλλων.

TED 17 Απριλίου 2012 στις 1:44:00 μ.μ. EEST  

Ο Tommygun τα είπε όλα.
Ο σεβαστός κατά τα άλλα SZAE μάλλον δεν έκανε ποτέ Πάσχα (και προετοιμασία Πάσχα) -είτε ως κληρωτός, είτε ως στέλεχος - σε στρατόπεδο που επρόκειτο να δεχθεί την επίσκεψη πολιτικού. Ή τα έζησε ως Διοικητής, οπότε απλά αγχώθηκε λίγο.
Για όσους με γνωρίζουν κάθε άλλο παρά "Σπάρτακος" είμαι. Τάσσομαι υπέρ μιας πολύ σκληρής θητείας, αλλά τα πασχαλινά τρεξίματα των πολλών για να εμφανιστεί ο ένας, απλά δε χρειάζονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP