Στο twitter o Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ.Κωσταράκος

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

"Ανοίγουμε σήμερα μια νέα σελίδα επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω του Twitter. Ελπίζω θα διευκολύνει την έγκαιρη και σωστή πληροφόρηση όσων ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον χώρο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και των ΕΔ."

Με αυτές τις λέξεις εγκαινίασε την παρουσία του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στο twitter διαμέσου του προσωπικού του λογαριασμού (@Kostarakos) ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ.Κωσταράκος, μια αναμφίβολα θετικότατη κίνηση! "Με το καλημέρα", ο Α/ΓΕΕΘΑ έσπευσε να μιλήσει για τρία σημαντικά ζητήματα :

1) την επίσκεψη στις ΗΠΑ και τα όσα συνεπάγεται (Μ-1/Μ-113) ,

"Ο Αμερικανός Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στγος Martin Dempsey – γνώριμος από το ΝΑΤΟ- ήταν εξαιρετικά φιλικός και ευθύς όπως πάντα, και υποσχέθηκε να μας βοηθήσει σε ότι του ζητήσουμε. Κατ’ αρχήν έγινε σαφές ότι θα πάρουμε τα Άρματα Μάχης και τα ΤΟΜΠ Μ113 που επιλέχτηκαν από Ειδική Επιτροπή που μετέβει για τον σκοπό αυτό στις ΗΠΑ και για τα οποία υπήρχε η προσφορά από καιρό. Στη συνέχεια από κοινού θα εξετάσουμε και τις λοιπές μας ανάγκες. Νομίζω ότι η Ελλάδα μ’ αυτή τη ΔΩΡΕΑΝ βοήθεια αμυντικού υλικού θα καλύψει σημαντικές ανάγκες του Εθνικού Αμυντικού Συστήματος της, σε μια εποχή που οι δαπάνες για νέους εξοπλισμούς και προμήθεια αμυντικού υλικού είναι πρακτικά αδύνατο να πραγματοποιηθούν."

2) την πρόσφατη άσκηση Πυρπολητής

"Εξαιρετική η άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/12» που εκτελέσαμε στη ν. ΔΟΚΟ στις 6 Απριλίου 2012.

Δοκιμάσαμε ένα μέρος από το νέο αναθεωρημένο και αναβαθμισμένο Σύστημα Άμεσης Αντίδρασης της χώρας με ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα. Πολλαπλότητα επιλογών, άριστη αντίδραση, επαγγελματική επάρκεια , ταχύτητα και αποφασιστικότητα, ολοκληρωμένη διακλαδική σχεδίαση αλλά και αποτελεσματικός επιχειρησιακός και τακτικός έλεγχος σε όλες τις φάσεις και όλες τις ενέργειες. Δεν υπήρξε δοκιμή, δεν έγιναν πρόβες, δεν ήταν επίδειξη. Ήταν απλά μια συγκεντρωτική απαρίθμηση των κυριότερων και πλέον χαρακτηριστικών δυνατοτήτων μας στον τομέα της άμεσης αντίδρασης, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις επιλογές που παρέχουμε στην πολιτική ηγεσία σε περίπτωση κρίσης.Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, από τούς Αρχηγούς και τις Ομάδες Δκσης και Σχεδίασης στο ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία που συνεργάστηκαν αρμονικά κατά την απουσία μου στις ΗΠΑ, καθώς και στους Επιχειρησιακούς και Τακτικούς Δκτές μέχρι και στον τελευταίο μαχητή στη στεριά στη θάλασσα και τον αέρα που υλοποίησαν τη σχεδίαση κατ‘ άριστο τρόπο. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. "

3) και την επίθεση εναντίον Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν

Επιθέσεις σε Στρδα στη Καμπούλ. Και στο δικό μας. Άμεση αντίδραση της φρουράς. Όλα καλά. Δεν είμαστε εμείς ο στόχος. Αλλά επαγρυπνούμε.

Λήξη Συναγερμού στη Καμπούλ. Η ISAF ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες στο προσωπικό της απο τις σημερινές επιθέσεις.



Από εμάς ένα μεγάλο Εύγε!

15 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 12:04:00 π.μ. EEST  

εσείς δεν ειστε που φωνάζατε ότι καταργείτε η ιεραρχία με την γραμμή επικοινωνίας του Μπεγλίτη;
Τώρα δεν συμβαίνει το ίδιο;

enkripto 17 Απριλίου 2012 στις 12:09:00 π.μ. EEST  

Καταργείται η ιεραρχία επειδή έχει λογαριασμό twitter ο Α/ΓΕΕΘΑ;;;

Συγχώρεσε με, αλλα δεν βλέπω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο..

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 8:56:00 π.μ. EEST  

Aς μας πει τώρα που έχει και twitter την γνώμη του για την καρατομηθείσα ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων με την πρόφαση Γιωργάκη ότι τάχα ετοίμαζαν πραξικόπημα.

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 11:52:00 π.μ. EEST  

εννοω ότι ο καθενας μπορει να του κανει παραπονα, καταγγελιες, παρακαμπτοντας την ιεραρχία.

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 11:59:00 π.μ. EEST  

Δεν ισχύει αυτό. Το twitter δεν είναι email. Όποιος έχει λογαριασμό twitter απλά δημοσιεύει και όσοι τον παρακολουθούν διαβάζουν τις δημοσιεύσεις (και αν θέλουν τις αναπαράγουν).

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 12:14:00 μ.μ. EEST  

γνωστες του τουιτερ, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει reply και να του στείλει direct message

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 2:07:00 μ.μ. EEST  

Σωστό ότι μπορεί να του στείλει απευθείας μήνυμα ή να απαντήσει σε σχόλιο του, αλλά αυτό δεν σημαίνει α) ότι το ζήτησε ο Α/ΓΕΕΘΑ, β) ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ επιδιώκει το διάλογο και γ)ότι αν είναι στρατιωτικός δεν παρακάμπτει την ιεραρχία και άρα έχει κυρώσεις.

Στην περίπτωση Μπεγλίτη, αν θυμάμαι καλά, ήταν επίσημος "εναλλακτικός" τρόπος επικοινωνίας με την ιεραραχία...

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 2:36:00 μ.μ. EEST  

Παρατησανε τις αφίσες και αρχισαν την αφισοκόλληση στο διαδίκτυο μερικοι..

παιδιά λυπαμαι που θα σας στεναχωρήσω, αλλα ο Πάνος δεν θα βρεί ούτε την ψήφο του στην κάλπη

Ανώνυμος 17 Απριλίου 2012 στις 3:26:00 μ.μ. EEST  

ok, όποιος έχει καταγγελίες ξέρει που μπορεί να τις κάνει, μπορεί να μην απαντάει σε όλα τα σχόλια αλλά να ξέρετε ότι τα διαβάζει...

ΝΕΣΤΩΡ 18 Απριλίου 2012 στις 12:42:00 π.μ. EEST  

΄΄Ανοίγουμε σήμερα μια νέα σελίδα επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω του Twitter. Ελπίζω θα διευκολύνει την έγκαιρη και σωστή πληροφόρηση όσων ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον χώρο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και των ΕΔ." Τι είδους επικοινωνία θα είναι αυτή ? Θα υπάρχει διάλογος ή θα είναι μονόπλευρη? αυτή είναι η σωστή πληροφόρηση ? Θα μπορεί κάποιος να θέτει ερωτήματα και θα έχει τον χρόνο ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ να μας απαντά? Αυτό θα είναι πολύ καλό και δημοκρατικό ( Οι άλλοι Αρχηγοί που αποστρατεύτηκαν δεν ήταν δημοκρατικοί, θα έκαναν πραξικόπημα, ευτυχώς βρέθηκε ο Δημοκράτης και σώθηκε η Δημοκρατία μας ). Μία γεύση πήραμε από την πρώτη ΄΄ενημέρωση΄΄ που μας έγινε. 1. ΄΄Ο Αμερικανός Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στγος Martin Dempsey – γνώριμος από το ΝΑΤΟ- ήταν εξαιρετικά φιλικός΄΄, πολύ καλός ο Αμερικανός Αρχηγός, φίλος, γνώριμος από τα παλιά, δηλαδή μας έδωσε τζάμπα ( είναι άσχετο με την διαφήμιση ΄΄ ο τζάμπας ζεί΄΄ ) πολεμικό υλικό και τι υλικό, σαν αυτό που πωλούν στο Μοναστηράκι ή όχι. 2. ΄΄Εξαιρετική η άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/12΄΄ , ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.΄΄, που ξέρουμε εμείς τι είναι αυτή η άσκηση για να είμαστε σίγουροι για το αξιόμαχο των Ελληνικών ΕΔ, ήμασταν εκεί, την παρακολουθήσαμε? 3. ΄΄Δεν είμαστε εμείς ο στόχος. Αλλά επαγρυπνούμε.΄΄ Πάλι καλά που δεν έπαθε κανείς τίποτα. Θα υπήρχε πρόβλημα να χαρακτηρισθεί ΄΄απώλεια Μάχης΄΄ ή ΄΄μη Μάχης΄΄ ( Πολύ τιμητικό για τις Ελληνικές ΕΔ στο Αφγανιστάν, βοηθητικά τμήματα που κάθονται όλη μέρα μέσα σε ένα Στρατόπεδο, ενώ οι Στρατιώτες των άλλων χωρών πολεμούν με τον εχθρό και φυσικά υπάρχουν απώλειες, είναι υπερήφανος γιαυτό ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ? ) Θα μπορούσε λοιπόν ο τόσο επικοινωνιακός κ. Α/ΓΕΕΘΑ να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα που θα του θέτουμε, όπως πχ, σε τι κατάσταση βρίσκεται το ηθικό του προσωπικού των ΕΔ, μετά τις περικοπές στους μισθούς, σε τι κατάσταση βρίσκεται η συντήρηση του υλικού ( βλέπε αποβατικά σκάφη του Ναυτικού ), κινείται κανένα άρμα, γίνονται ασκήσεις, κινείται κανένα πλοίο ή είναι όλα παρκαρισμένα και δεμένα ελείψει καυσίμων και ανταλλακτικών, τι γίνεται με την αναδιοργάνωση των ΕΔ, του κ. Μπεγλίτη, που τον έκανε Αρχηγό, όταν ήταν Δκτής του Δ΄ ΣΣ τι θα έκανε σε μια κρίση με τους Τούρκους που τα άρματά του(LEO2 HEL) δεν είχαν πυρομαχικά, τι γίνεται με τους Τούρκους που αλωνίζουν στο Αιγαίο, δεν έχει καμία ευθύνη? Και άλλα πολλά ερωτήματα. Δεν δικαιούμαι και εγώ μια απάντηση? φορολογούμενος πολίτης είμαι και όλα αυτά μπορούν να απαντηθούν μέσω του Twitter του κ. Α/ΓΕΕΘΑ ? Μία απάντηση από αυτόν που έγραψε το: ΄΄Από εμάς ένα μεγάλο Εύγε! ΄΄

Mithridates 18 Απριλίου 2012 στις 1:23:00 π.μ. EEST  

@ Νέστωρα

Σωστά και λογικά αυτά που ρωτάς. Η απάντηση σε όλα όμως είναι όχι. Τα λεγόμενα social media είναι και αυτά εργαλεία Ψ/Ε και φυσικά δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν πληροφορίες όπως αυτές που αναφέρεις προς τα έξω.

Το ζήτουμενο κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι αυτό, αλλά το αν αυτή η προσπάθεια των ΕΕΔ να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο συνεχιστεί με συνέπεια. Αν είναι σε πραγματικό χρόνο και όχι 8 ώρες μετά από κάποιο συμβάν και αν έχουν γνώμονα πάντα το Εθνικό συμφέρον και την προβολή των θέσεων της χώρας μας με τρόπο επιστημονικό.

ΝΕΣΤΩΡ 18 Απριλίου 2012 στις 8:00:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ Mithridate,σε ποιούς κάνει Ψυχολογικές Επιχειρήσεις ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ μέσω του Twitter, σε Φίλιους, δηλαδή στον Ελληνικό Λαό, έχει το δικαίωμα αυτό? Καταλαβαίνεται τι σημαίνει αυτό? Το ΓΕΕΘΑ δεν έχει αρμόδιο Γραφείο Τύπου για την υπεύθυνη ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, χρειάζεται και διεξαγωγή Ψ/Ε από το Twitter, που προβλέπεται αυτό, είναι Νόμιμο?

enkripto 18 Απριλίου 2012 στις 10:33:00 π.μ. EEST  

Nέστωρα σχετικά με το τελευταίο σχόλιο που έστειλες, και η κακοήθεια έχει τα όρια της.

Εδώ δεν είναι χώρος να λύνει ο καθένας τα προσωπικά του με τον οποιονδήποτε.

Nicholas 19 Απριλίου 2012 στις 12:25:00 π.μ. EEST  

@ Νέστωρα

H προσωπική επίθεση σας στον Στρατηγό Κωσταράκο είναι άδικη, αντιπαραγωγική, κακόβουλη, αδικαιολόγητη, και γεμάτη αβάσιμες κατηγορίες. Κάνεις τον Στρατηγό Κωσταράκο τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλες τις εγκληματικές δραστηριότητες που διεξάγθηκαν από πολλούς για να γίνουν πλούσιοι οι ίδιοι, οι φίλοι τους, και οι συγγενείς τους. Αυτοί οι απατεώνες έχουν πει ψέματα, δωροδόκησαν άλλους, είχαν δωροδοκηθεί, συνωμότησαν και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του λαού με κατάφωρους τρόπους. Είναι αλήθεια ότι προμήθειες, ενέργειες, και εκσυγχρονισμοί όπως οι παρακάτω ήταν ύποπτες, είχαν πιθανότατα πολιτικά κίνητρα και ήταν πιθανώς εγκληματικές:

1) H δαπάνη 1,7 εκατ. ευρώ για την αγορά 170 Γερμανικών τεθωρακισμένων Leopard 2A6, οχημάτων περισυλλογής, ανταλλακτικών και μόνο 5.000 βλήματα για τα τεθωρακισμένα.
2) Η επιλογή του Ρωσικού TOR Μ1 παρά του Γαλλικού Crotale NG και να δαπανήσουν
σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την απόκτηση 25 short range air defense systems
3) Για να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στο Στρατό σε μόλις εννέα μήνες.
4) Για την απόκτηση των Γερμανικών U-214 υποβρυχίων αντί άλλων Σουηδικών, Γαλλικών και Oλλανδικών σχεδιασμών υποβρυχίων.
5) Για να προχωρήσουν σε επικίνδυνο εκσυγχρονισμό τριών σχεδόν 30 ετών U-209/1200 υποβρυχίων, με εναπομένουσα διάρκεια λειτουργικής ζωής 15 ετών με κόστος
€ 375 εκατομμύρια το καθένα. Θα ήταν λογικό και αποδοτικό η αγορά νέων U-214 υποβρυχίων με διάρκεια λειτουργικής ζωής για τουλάχιστον 45 χρόνια, με κόστος € 450 εκατομμύρια το καθένα.
6) H υπογραφή σύμβασης με την Lockheed Martin για 30 μαχητικά F-16 C Block 52 Advanced χωρίς ανταγωνισμό.
7) Για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών κλάσης Standard.
8) Για την στέρηση της ΠΑ των ανεκτίμητων ανταλλακτικών αεροσκαφών για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο.
9) Για την επιλογή του ε/π NH-90 αντί λιγότερων δαπανηρών σχεδιάσεων.
10) Για την επιλογή του Σουηδικού EMB-145H AEW & C ERIEYE αντί άλλων πιο κατάλληλων σχεδιασμών αεροσκαφών.

Μπορώ να συνεχίσω και να απαριθμήσω επιπλέον ύποπτες προμήθειες. Όμως, τα τελευταία χρόνια, λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, μερικές από τις επείγουσες ανάγκες των ενόπλων μας δυνάμεων πληρούνται ή βρίσκονται στη διαδικασία να επιτευχθούν όπως
1) Η απόκτηση των ελάχιστων απαιτούμενων ποσοτήτων των βλημάτων 120mm για τα Leopard 2A4/2A6HEL
2) Η αντικατάσταση των παλαιών Μ-48 Α5 MOLF & Μ-60 Α3 με M1A1 Abrams.
3) H δαπάνη 160 εκατομμύριων δολαρίων για την αγορά των απαραίτητων ανταλλακτικών της ΠΑ.
4) Η ακύρωση του εκσυγχρονισμού των δύο U-209/1200 και η απόκτηση των δύο U-214 υποβρυχίων.
5) Η απόκτηση των 400 Spice έξυπνων βομβών
6) Η απόκτηση των 223 εκσυγχρονισμένων μεταχειρισμένων M109GEA2 SPHs (Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα)
Είμαι αισιόδοξος ότι όλα τα μελλοντικά προγράμματα προμηθειών και εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών μας θα βασίζονται στη διαφάνεια, στην διεξαγωγή ανάλυσης κόστους-οφέλους, στην απόκτηση των καλύτερων δυνατών αντισταθμιστικών οφελών και σε ανταγωνιστικές και δίκαιες διαδικασίες πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2012 στις 4:15:00 μ.μ. EEST  

Ο Κωσταράκος είδε τον ανώτερο του - υπουργό φωτομοντέλο - και την είδε και αυτός διασημότητα...

Καλύτερα να έκοβε καμιά βόλτα στις μονάδες παρά να κάνει φιγούρες λες και είμαστε ηλίθιοι και δεν βλέπουμε το καράβι να βουλιάζει.

παλιά ήταν μέγιστη τιμή να είσαι πολέμαρχος ακόμα και όταν είχες βγει με βύσμα.

επόμενο βήμα κύριε αρχηγέ: ελληνικά πετρέλαια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP