Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Και ενώ η χώρα, απορροφημένη από το προεκλογικό κλίμα των ημερών, προετοιμάζεται για την 6η Μαΐου, οι γείτονες συνεχίζουν να στηρίζουν εμπράκτως το πνεύμα της "ελληνοτουρκικής φιλίας".

Έτσι στα πλαίσια της αεροναυτικής άσκησης Deniz Aslani 2012 που ξεκινά σήμερα, οι "φίλοι και σύμμαχοι" έχουν δεσμεύσει παρανόμως μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο, ξεκινώντας έτσι τον γνωστό πόλεμο των ΝΟΤΑΜ μεταξύ Ελληνικής και Τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η άσκηση θα διεξαχθεί "εντός του Χώρου Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Τουρκίας"... με τη συμμετοχή της ΤΗΚ, της τουρκικής Ακτοφυλακής και στοιχείων του Κέντρου Συντονισμού της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσών και Εσωτερικών Υδάτων του Υπουργείου Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας. Όπως καταλάβατε πρόκειται για άλλη μία εμπράγματη αμφισβήτηση της Ελληνικής αρμοδιότητας SAR εντός του FIR Αθηνών με την Άγκυρα να επικαλείται επισήμως την ύπαρξη τουρκικών περιοχών Έρευνας και Διάσωσης («Turkish SAR Areas») δυτικά των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, ακολουθώντας πιστά το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, οι γείτονες προχώρησαν χθές στην διενέργεια μεγάλης αποβατικής άσκησης στην περιοχή του κόλπου Doğanbey/Seferihisar. Πολυάριθμος στολίσκος αποβατικών σκαφών, αποτελούμενος απο δύο LST κλάσης Osmangazi και Sarucabey , δεκαπέντε LCT κλάσης Ç-117 και δέκα LCM κλάσης Ç-302 και τα συνοδευτικά τους, ξεκίνησε απο τον ναύσταθμο Φώκαιας για την καθιερωμένη "αποβατική πρόβα" εναντίον Ελληνικής νήσου, στην κατάλληλα διαμορφωμένη ακτή της περιοχής Doganbey, νοτίως της χερσονήσου της Ερυθραίας. (1,2,3)

Να σημειώσουμε επίσης ότι, στην ίδια περιοχή, ολοκληρώθηκε προσφάτως διακλαδική άσκηση διοικητικής μέριμνας με την συμμετοχή 1336 στελεχών, 4 μεταφορικών αεροσκαφών (ρίψη υλικών-εφοδίων), 10 ελικοπτέρων AS-532 Cougar, 3 αποβατικών σκαφών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και 90 οχημάτων υποστήριξης διαφόρων τύπων.

Βλέπε σχετικά: Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διεξαγωγή των τουρκικών αποβατικών ασκήσεων στο Αιγαίο

8 σχόλια:

"Δόκιμος" 25 Απριλίου 2012 στις 10:43:00 π.μ. EEST  

Υπάρχει και μια θετική εξέλιξη σε αυτές τις ασκήσεις. Η απουσία των Αμερικάνων σε ασκήσεις στο χώρο του Αιγαίου.

Τη δεκαετία του ’90 στο συγκεκριμένο χώρο σε παρόμοιες ασκήσεις συμμετείχαν και Αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις. Αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με παρακαλώ) αυτή η παρουσία έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Τότε ο σκοπός ήταν όχι μόνο η συνεκπαίδευση αλλά η δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων προς τους σύμμαχους Αμερικάνους ότι οι Έλληνες σύμμαχοι «παρενοχλούν» τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις. Οι κακοί Έλληνες σύμμαχοι παρουσιάζονταν ότι αναχαιτίζουν «συμμαχικά» αεροσκάφη και σε ορισμένες περιπτώσεις ελικόπτερα, παρενοχλούν την ομαλή διεξαγωγή των ασκήσεων, δεν έχουν συμμαχικό πνεύμα κλπ. Φυσικά ακολουθούσε ένας αφανής πόλεμος εντυπώσεων στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ-SHAPE όπου η ελληνική πλευρά προσπαθούσε να εξηγήσει ότι παραβιαζόταν ο εθνικός εναέριος χώρος των 10ν.μ. και όποιος τον παραβίαζε αναχαιτιζόταν. Ως γνωστό ο ΕΕΧ αμφισβητείται από την Τουρκία από το ’75 και έπειτα. Στόχος της Τουρκίας πάντα είναι ο περιορισμός του ΕΕΧ στα 6ν.μ. από τα 10ν.μ. Εκεί πάντα μπερδεύονταν και οι αφελείς σύμμαχοι μας.

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2012 στις 2:30:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ "Δόκιμε".
Η μόνη "θετική" εξέλιξη απ΄όλες αυτές τις ασκήσεις είναι για την τουρκία!!! Δυστυχώς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια! Πώς;;; Το εξηγώ αμέσως: Απορροφημένοι ΠΑΝΤΑ οι νεοέλληνες με μπούρδες!! εκλογές, συστάσεις προβόπουλου, προεκλογικά τερτίπια και άλλα πολλά! έρχεται ο "καλός" ο γείτονας και προετοιμασμένος κατάλληλα ζητάει και παίρνει από τους δυτικούς και όχι μόνο,τη φύλαξη ΟΛΗΣ της περιοχής, αφού η φτωχή Ελλάς με τα συσσωρευμένα προβλήματα δεν μπορεί να κοιτάξει ούτε τα του οίκου της! Η τουρκία είναι εδώ να ελέγχει τις πύλες εισόδου προς τη Δύση και βέβαια να είναι ο φύλακας;;;; της περιοχής! Δυστυχώς, γράφω και πάλι αυτή είναι η ωμή αλήθεια και όταν ξυπνησουμε ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!
Γιάννης

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2012 στις 5:52:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη από που προκύπτει ότι η Τουρκία "παίρνει από τους δυτικούς και όχι μόνο,τη φύλαξη ΟΛΗΣ της περιοχής";

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2012 στις 9:33:00 μ.μ. EEST  

Μη φοβού Έλληνες

"τον έχω lock τώρα...θα τον ξεσκίσω τον μπινέ"

παλιά λέγανε "...αέρα"

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2012 στις 11:00:00 π.μ. EEST  

Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις της τουρκίας και στο ρόλο της στην περιοχή μας, σημειώνω τα παρακάτω:Η τουρκία δεν χρειάζεται την "άδεια" κανενός!! την παίρνει από μόνη της, με την ανοχή, δυστυχώς, των "φίλων συμμάχων μας" και τη δική μας πολιτική του κατευνασμού!!!! (μη γράψω τίποτε άλλο που τελειώνει σε -ισμού!!!).
Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. παραπαίουν με τα οικονομικά τους προβλήματα, με τη γερμανική κυριαρχία, με την κατάρρευση ή μη του ευρώ και με τον τρόμο της ανόδου στις διάφορες εκλογές των ακροδεξιών κομμάτων!!! (ειδικά για το τελευταίο απαιτείται άλλη ανάλυση, διότι ξαφνικά οι ευρωπαίοι θυμήθηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!).Όλα αυτά είναι το βούτυρο στο ψωμί της τουρκίας!!Οι πάντες σφυρίζουν αδιάφορα και παρατηρώ ότι δεν ακούστηκε κανένα παράπονο ή δυσαρέσκεια ή αμφιβολία για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στην τουρκία από τους καναδούς!!! ενώ για τη δημιουργία πυρηνικού σταθμού στο Ιράν (είναι βλέπετε ΔΙΠΛΑ στην Ε.Ε.!!)ή για τη δική μας συμφωνία με το ρωσικό αέριο "πήρε και σήκωσε"!!
Εν κατακλείδι, "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται"!! Αδιαφορία οι δυτικοί ή "κάνουν και τα στραβά μάτια" για να τους "χρυσώσουν το χάπι" λόγω της μη εισόδου στην Ε.Ε., θέλουν σαν τρελλοί και τις επενδύσεις στη χώρα της τουρκικής δημοκρατίας!!! (εδώ γελάμε)---θα δείτε σε λίγο καιρό θα ξανα-ανακηρυχθεί σε σημαντικό παράγοντα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!!! Συνεπώς, η πανέτοιμη τουρκία, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, "παίζοντας" και το χαρτί της από αιώνων φιλοτουρκικής γερμανίας!! οι υπουργοί της οποίας δηλώνουν ότι δεν ζητούν την κατάκτηση της ευρώπης με τα όπλα--μια φορά πήγαμε να το κάνουμε και "φάγαμε τα μούτρα μας"---άλλα εκτός της οικονομικής κυριαρχίας και η στρατιωτική δεν μας χαλάει με το τσιράκι μας (τουρκία), αφού τα περισσότερα προβλήματα είναι στη ΝΑ Μεσόγειο (κάθοδος ρώσων με την κατάρρευση Συρίας)και όχι στο στενό της Μάγχης!!!Το πλέον οξύμορο είναι ότι η μόνη χώρα, που μπορεί να φρενάρει την "νεα οθωμανική κυριαρχία" (έστω και με δεκανίκια!!!) είναι το Ισραήλ!!! Ας προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε, όσο κι αν δεν μας αρέσει (άλλωστε στη διεθνή σκηνή είναι έγκλημα να διαπραγματεύεσαι μόνο με τους αρεστούς μας, ΠΑΝΤΑ αυτό κάνουμε και ΠΑΝΤΑ την "πατάμε"!!)
Γιάννης

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2012 στις 11:08:00 π.μ. EEST  

IMIA "Την σημαία την πήρε ο αέρας"
ZOYPAΦA "τον φάρο τον πήρε η φουσκοθαλασσιά"
ΑPTAKH "οι καλύτερες κότες"

TED 26 Απριλίου 2012 στις 5:39:00 μ.μ. EEST  

Συνεδριάζει απόψε (Πέμπτη 26Απρ2012) ΕΚΤΑΚΤΑ το ΚΥΣΕΑ για θέματα "προμηθειών" και άλλα ζητήματα ΥΠΕΘΑ;

Παραμονές εκλογών;;; Γνωρίζει κανείς σας τίποτε;

Mithridates 26 Απριλίου 2012 στις 8:40:00 μ.μ. EEST  

@ Ted

Από Capital.gr:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 - 16:43ΚΥΣΕΑ για ακύρωση εξοπλιστικής παραγγελίας

Της Μαρίνας Μάνη

«Αναπροσαρμογή εξοπλιστικής παραγγελίας προς εξοικονόμηση των αμυντικών δαπανών» είναι το αντικείμενο της έκτασης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που έχει προγραμματισθεί για τις έξι το απόγευμα.

Κατά τις πληροφορίες, πρόκειται για παραγγελία που είχε γίνει το 2002 και αφορούσε την προμήθεια 12 C27 (σ.σ. μεταφορικό αεροπορικό μέσο της Πολεμικής Αεροπορίας που θεωρείται οικονομικότερο από το C130).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, με την απόφαση για αναπροσαρμογή ο αριθμός μειώνεται στα οκτώ αεροσκάφη, προκειμένου να εξοικονομηθούν 50 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πάντως ότι στη διάρκεια της δεκαετίας έχουμε ήδη παραλάβει τα οκτώ αεροσκάφη, εκ των οποίων μόνο δύο είναι τα «ενεργά επιχειρησιακά», καθώς υπήρξε κενό στην προμήθεια ανταλλακτικών.

Πηγή:www.capital.gr

Aπλά να θυμήσω πως το θέμα έχει αναφερθεί εδω:

http://www.enkripto.com/2012/03/c-27j-spartan-8.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP