Ευχαριστούμε, κύριε Καββαθά!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Στις 29 Μαρτίου ανέβηκε για λίγο στο "Εν Κρυπτώ" ένα άρθρο με τίτλο "Η ΠΑ στην κρίση του Μαρτίου 1987 – Touch & go στο Çiğli" διανθισμένο με ορισμένες φωτογραφίες από το ιστορικό τεύχος 44 του περιοδικού “Πτήση & Διάστημα” και την πτήση του Κ. Καββαθά με F-4E της ΠΑ, λίγους μήνες πριν την κρίση του “Σισμίκ”. Λίγο αργότερα η ανάρτηση κατέβηκε, με τη σκέψη ότι οι φωτογραφίες αποτελούσαν πνευματική ιδιοκτησία του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα" και του ιδρυτή του Κώστα Καββαθά.

Παρά τη σύντομη ζωή της η συγκεκριμένη ανάρτηση πρόλαβε να γίνει email, το οποίο κάποιος φίλος προώθησε και τελικά έφτασε στον Κ.Καββαθά. Ο οποίος το αναδημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα με το ακόλουθο σχόλιο :

Σημ Κ.Κ. Ξέρεις; Είναι μεγάλη τιμή για μένα κάποιος συνάδελφος να …ανακαλύπτει την ιστορία των περιοδικών μου (και την δική μου) μια και ο βαθμός …αορατότητας είναι υψηλός. Στα αρχεία μου υπάρχουν πάνω από 20.000 διαφάνειες από τις πτήσεις με τα μαχητικά της Π.Α και, όλες, είναι στη διάθεση σου αν τις χρειαστείς. Τα πράγματα τότε ήταν όπως τα περιγράφει ο “Μίλτος”. Και εγώ είχα την ευκαιρία να μπω, με ένα Κορσέρ, στον κ*λο ενός “φίλου και συμμάχου” αλλά, τώρα Υπουργός Άμυνας είναι ο Δημήτρης -RayBan- Αβραmopoulos και οι ασκήσεις γίνονται στην …Δοκό για τον φόβο του κ. Λιακοδήμου…

Κύριε Καββαθά, το σχόλιό σας μας τιμά ιδιαιτέρως και γι' αυτό σας ευχαριστούμε θερμά. Όλοι στο Εν Κρυπτώ δηλώνουμε οπαδοί σας!

14 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2012 στις 2:07:00 μ.μ. EEST  

Ο Κώστας Καββαθάς υπήρξε πρωτοπόρος της αεροπορικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και παραμένει παράδειγμα ρομαντικού της ιδέας της αεροπορίας, αλλά και της Ελλάδας!

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2012 στις 2:29:00 μ.μ. EEST  

Ωραίος ο Καββαθάς και το άρθρο, αλλά μιλάμε για διαφορετικές εποχές σε όλα τα επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΣ Δ. ΒΛΑΣΣΗΣ 19 Απριλίου 2012 στις 3:36:00 μ.μ. EEST  

Ο Κώστας Καβαθάς, υπήρξε πρωτοπόρος όχι μόνο της αεροπορικής αλλά και της αμυντικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με την ΠΤΗΣΗ από το 1988 και το 1994 σε επαγγελματική βάση, για βραχύ χρονικό διάστημα. Αν και δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω καλά, είχα πάντα σεβασμό κι εκτίμηση για τον πρώτο μου εργοδότη, τον οποίο αντιμετώπιζα ως πρώτυπο.
Σάββας Δ. Βλάσσης

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2012 στις 5:07:00 μ.μ. EEST  

Ο Καββαθάς μας έχει πάρει στο λαιμό του.
Έπαιξε τον ρόλο του στην διάπλαση του χαρακτήρα μας και είναι αυτουργός στο βάσανο του καθενός μας (εθνικό ,πολιτικό ,κοινωνικό, επαγγελματικό).
Μας ευαισθητοποίησε σε όλους τους τομείς και τώρα ταλαιπωριόμασται.
Αλλά δεν το μετανιώνουμε με τίποτα τον συναντήσαμε.

Ανώνυμος 19 Απριλίου 2012 στις 8:42:00 μ.μ. EEST  

Ακριβώς ο κ Καβαθάς μας έκανε πολίτες...
Ποιός δε θυμάται την αγωνία να δούμε το εξώφυλλο της ΠΤΗΣΗΣ γυρνώντας από το σχολείο και να διδείδετε το νέο ¨ βγήκε η Πτήση!! "
Πολλά μάθαμε από την ΠΤΗΣΗ αλλά το κυριότερο αγαπήσαμε την αεροπορία πολεμική και πολιτική.
Πολλοί ίσως και να την γνώρισαν από κοντά....

SZAE 19 Απριλίου 2012 στις 10:15:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ με τους προηγούμενους. Είχα την τύχη να τον συναντήσω απο κοντά και να του σφίξω το χέρι. Δύο φορές.
Θεωρώ οτι αποτελώ πνευματικο του παιδί. Παδί του "Εν λευκώ", "των αντιλογισμών" κτλ κτλ.
Υπέροχος ανθρωπος,υπέροχο μυαλό.
Να σαι πάντα καλά Pilot

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ 19 Απριλίου 2012 στις 11:43:00 μ.μ. EEST  

Να είστε όλοι σας καλά!

Ανώνυμος 20 Απριλίου 2012 στις 12:26:00 π.μ. EEST  

Ο Κώστας Καββαθάς συνετέλεσε στο να γίνουμε σκεπτόμενοι άνθρωποι.
Όλα όσα βιώνουμε σήμερα, τα έγγραφε εδώ και δεκαετίες στα άρθρα του. Διαβάστε όλα τα εν λευκώ από την ίδρυση των 4Τροχών έως σήμερα και θα καταλάβετε.

Να είναι πάντα καλά να μας ενημερώνει όπως πάντα

Γιάννης Π.Μ

Ανώνυμος 20 Απριλίου 2012 στις 2:11:00 π.μ. EEST  

Ο κύριος Καββαθάς δίδασκε, διδάσκει και θα διδάσκει ήθος και σεμνότητα σε εποχές που αυτά σπανίζουν.
Εμείς, οι απλοί αναγνώστες του, τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσφέρει.
Γ.Μ.

ΑΧΕΡΩΝ 20 Απριλίου 2012 στις 11:34:00 π.μ. EEST  

Kαι απὸ εμὲνα ὲνα χαὶρε στον ''Πατριὰρχη''του ειδικοὺ τὺπου.

Thisseas 20 Απριλίου 2012 στις 2:54:00 μ.μ. EEST  

Στα 20 μου και μετά απο 5 χρόνια συνεχούς ανάγνωσης των άρθρων του κ.Καββαθά έφτασα να τον θεωρώ "γκρινιάρη". Φευ , τι άδικο που είχα. Στα 35 μου πλεόν είναι για μένα ο δάσκαλος που θα έπρεπε να είχα στο σχολείο μου και ο πατέρας που θα ήθελα στην οικογένεια μου. Αμα κάποια στιγμή καταφέρω έστω και λίγο να "ραντίσω" τον 3χρονο γιο μου με λίγο απο το πνεύμα του θα νιώσω πλήρης. Και ως άνθρωπος και ως πατέρας.
Κ.Καββαθά να είστε πάντα καλά.
Κατεβανίδης Γιώργος

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2012 στις 12:10:00 μ.μ. EEST  

«20.000 διαφάνειες από τις πτήσεις με τα μαχητικά της Π.Α» ...που δεν έχουμε δεί !!! κρίμα που τέτοιο υλικό μένει ανεκμετάλλευτο !!!

Αλάσκας.

chris from greece 21 Απριλίου 2012 στις 10:01:00 μ.μ. EEST  

κι εγω ειμαι ενας απο αυτους, που ακομα κρατω σαν ενθυμιο το τευχος με το αφιερωμα στο ελληνιο "τοπ γκαν", με την φωτογραφια κατα την νυχτερινη απογειωση των "φαντομ".
Οντας ενας απο αυτους που προσπαθησε να μπει στην ικαρων και δεν τα καταφερε, ρουφηξα τα τευχη της πτησης που ειχαν αφιερωματα σε μοναδες της ΠΑ.
Χαιρομαι παρα πολυ για την αποδοχη του εργου του καββαθα. Νοιωθω κιεγω μερος του ολου, που αγαπα τα πετουμενα και την πατριδα.
ευχαριστουμε κωστα

Ανώνυμος 23 Απριλίου 2012 στις 5:20:00 μ.μ. EEST  

Αγορασα ενα απο τα πρωτα τευχη της ΠΤΗΣΗΣ το 1978.Ο κυριος Καββαθας ειναι το προτυπο της αφιλοκερδους προσφορας.Πιστευω οτι και τωρα μπορει να προσφερει περισσοτερα, αν διωξει την συναισθηματικη οπτικη που εχει στα αρθρα του.Που βεβαια ειναι δικαιολογημενη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP