Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Στο σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνελήφθη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο κ.Τσοχατζόπουλος συνελήφθη με την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα.

«Πάμε στον ανακριτή. Θα τα πούμε εκεί» δήλωσε ο κ.Τσοχατζόπουλος προσερχόμενος στην ΓΑΔΑ. Ακολουθεί το βίντεο της σύλληψης (από το newsit.gr)



Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ.Κυβέλου και Ελ.Σίσκου που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Με το πέρας της προκαταρκτικής ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή που σε συνεννόηση με την εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του πρώην υπουργού.

www.in.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2012 στις 11:02:00 π.μ. EEST  

Πιθανοτατα προεκλογικη φωτοβολιδα. Αναμονη για να δουμε τι καταληξη θα εχει. Μαλλον το γνωστο......ελευθερος με περιοριστικους ορους, γνωστο το παραμυθι.

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2012 στις 11:27:00 π.μ. EEST  

Τώρα μάλιστα έγινα κάθαρσης ο αγώνας τώρα δικαιώνεται !

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2012 στις 11:46:00 π.μ. EEST  

τίποτα ουσιαστικό δεν θα κάνουν, εκτός απο την διαπομπευση.

Burgos 11 Απριλίου 2012 στις 12:42:00 μ.μ. EEST  

Ηφιγένεια εν Αυλίδι ... για τα μάτια του κόσμου

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2012 στις 1:00:00 μ.μ. EEST  

που είναι οι χειροπέδες;...

κάποιοι είναι πιο "ίσοι" από τους άλλους τελικά.

κατά τα άλλα σε κανα μήνα, μετά τις εκλογές, πάλι όλα "θολά" θα είναι και ο τσοχατζόπουλος ελεύθερος να πίνει το καφεδάκι του τα απογεύματα με θέα την ακρόπολη...

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2012 στις 1:25:00 μ.μ. EEST  

Ορίστε κυρίες και κύριοι!!
κάνουμε ΠΡΑΞΕΙΣ τα λόγια μας!!
Δεν θα γλυτώσει ΚΑΝΕΙΣ που έζησε και ζεί σε βάρος της πατρίδος!!
απευθυνόμαστε στον Ελληνικό λαό, ΚΑΘΑΡΟΙ, ΑΣΠΙΛΟΙ και ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ!!!
τι περιμένει το πόπολο για να μας δώσει ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ!!! να συνεχίσουμε το εποικοδομητικόν έργον μας;;;!!!
μετά την κάθαρσιν θα ενδυθώμεν τον μανδύα της προόδου, αρκεί να μας ΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!
Μόνο που φίλοι και φίλες τα ψέμματα ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!
ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΠΙΑ!!!
ΟΠΟΙΟΣ/Α θέλει να λέγεται ΕΛΛΗΝΑΣ/ΕΛΛΗΝΙΔΑ ας σκεφτεί ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποιούς από αυτούς τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ θα ψηφίσει, για να μη τους αφήσουμε να συνεχίσουν τη λεηλασία του τόπου!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
Γιάννης

Γιαούρτια 11 Απριλίου 2012 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

8.000.000 μίζα.
Αντί για αντισταθμιστικά οφέλη για την ενίσχυση της Ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, εμείς παίρναμε μίζα και αγοράζαμε σπιτάκια...

Μου αρέσει η δήλωση "θα τα πούμε στον εισαγγελέα". Τί να πει; Που βρέθηκαν τόσα χρήματα...

Αλητεία. Ντρέπομαι όχι μόνο για αυτούς που έφεραν τον τόπο σε αυτό το χάλι αλλά και για όσους ψήφιζαν αυτά τα άτομα επί χρόνια.

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2012 στις 1:59:00 μ.μ. EEST  

Τα λεφτά όμως έκαναν φτερά προ πολλού.

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2012 στις 4:09:00 μ.μ. EEST  

Τουλάχιστον αυτοί ήταν οι παλιοί καλοί διεφθαρμένοι αλλά ΓΝΩΣΤΟΙ βουλευτές. Χρησιμοποίησαν το Ελληνικό κράτος για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες (χρήματα, ισχύς, επανεκλογή).

Οι νέοι βουλευτές όμως οι οποίοι εισάγουν αλλοδαπές ιδεολογίες, αντικαθιστούν τον Ελληνικό πλυθησμο με παράνομους αλλοδαπούς
αποδίδοντάς τους υπηκοότητα, δημιουργούν "νέες μειονότητες" με ειδικά δικαιώματα υπεράνω των Ελλήνων πολιτών, διαλύουν τα Σώματα, διαλύουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, καταργούν την ελευθερία του λόγου (νόμος περί εχθροπάθειας), ποίοι είναι;

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2012 στις 4:12:00 μ.μ. EEST  

Τα λεφτά αγαπητέ φίλε έγινα 10 πλάκες χρυσού και λίρες!!!! σύμφωνα με τα τελευταία νέα!
Αυτά βρήκε η αστυνομία στο σπίτι της κόρης του τσοχατζόπουλου, ύστερα από έρευνα, παρουσία εισαγγελέα!
Τι μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα από δαύτους;;;!!
Γιάννης

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2012 στις 5:02:00 μ.μ. EEST  

Μεγαλη τεταρτη δεν μπορουσαν αλλη μερα ? .μεγαλη παρασκευη ποιον?

TED 11 Απριλίου 2012 στις 10:46:00 μ.μ. EEST  

Θα του ####### τα @@.

Λίαν δυστυχώς.

Nicholas 12 Απριλίου 2012 στις 6:22:00 μ.μ. EEST  

I might be hunting for skeletons hidden in closets, but please explain to me the following. If I’m not mistaken, in February of 1999 Greece signs a contract to acquire 21 SA-15’s for the Greek Army and in June of 1999 another contract to acquire 9 Crotale NG’s for the HAF and 2 Crotale NG's for the HN. Both short range air defense systems have similar capabilities. Why on earth two different systems are ordered to cover the air defense needs of our armed forces? The acquisition of one system most likely would had driven the cost per unit down. Furthermore, it would had standardized among others surface-to-air missiles, radar, infrared cameras, diagnostic equipment, spare parts, repair equipment and logistic support.

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2012 στις 11:52:00 μ.μ. EEST  

κανονικά όλο το κυσέα δεν έχει ευθύνη για τα υποβρύχια;

Μanolis 14 Απριλίου 2012 στις 9:20:00 π.μ. EEST  

Δεν με χαλαει καθολου που τον μπουζουριασανε Πασχαλιατικα, αντιθετως. Εστω και καθυστερημενα, η τιμωρια του ειναι χρησιμη. Με τα λεφτα που εκλεψε και με τους υπολοιπους εφιαλτες, τι θα γινει?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP