Μέχρι και…Τάταροι μάς έρχονται

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ο πρόεδρος του “Συλλόγου Τατάρων Κριμαίας” βρέθηκε προ ολίγων εβδομάδων στην Κομοτηνή. Τι έχουν να δούνε άραγε ακόμη τα ματάκια μας;

Λίγο παλιό, αλλά…καλό – και βεβαίως θα μπορούσε να μείνει ακόμη και ως ανέκδοτο για τη γη της…φαιδράς (θρακέζικης) πορτοκαλέας, την οποία πλέον δεν την επισκέπτονται σωρηδόν μόνο Τούρκοι δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές, πρεσβευτές και κάθε λογής άλλοι επίσημοι και ανεπίσημοι, αλλά μέχρι και …Τάταροι της Κριμαίας! Ναι, καλά ακούσατε! Όταν λέμε «Τάταροι» βέβαια όσοι ξέρουμε λίγη Ιστορία, εννοούμε τους απογόνους εκείνων των μεσαιωνικών ασιατικών στιφών που ενώθηκαν τότε με τους Μογγόλους της Χρυσής Ορδής και που μέρος τους είχε όντως απομείνει και στο Χαγανάτο της Κριμαίας, το οποίο επέζησε ως ουσιαστικά οθωμανικό προτεκτοράτο μέχρι το 1774, οπότε το κατέλαβε η Μ.Αικατερίνη και τους ξεκλήρισε. Τώρα για το τι απέμεινε σήμερα από δαύτους, θα σας γελάσουμε. Ό, τι κι αν απέμεινε πάντως, είναι βέβαιο πως το εκμεταλλεύεται μια χαρά η Τουρκία (όπως και κάθε άλλο μουσουλμανικό πληθυσμό από τα Βαλκάνια έως την Κασπία) μέσα στα πλαίσια μιας αυτοκρατορικής νεοθωμανικής πολιτικής, που προσπαθεί συν τοις άλλοις να αναβιώσει και τις παλαιές παντουρκιστικές θεωρίες.

Πάμε όμως τώρα και στον…Τάταρο μουσαφίρη μας (για να μην ξεχνιόμαστε)! Ο λόγος για τον πρόεδρο του «Συλλόγου Τατάρων Κριμαίας-Αδριανούπολης» και ταυτόχρονα σύμβουλο της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Τατάρων Κριμαίας» Αλπέρ Γιαβουζεσέρ, που στις αρχές του Μάρτη ήρθε στην Κομοτηνή. O Γιαβουζεσέρ επισκέφτηκε πρώτα τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς (ε, αλίμονο!), και μετά (in order of…appearance, που λένε) τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και τον πρόεδρο του κόμματος DEB Mουσταφά Αλή Τσαβούς. Στις επισκέψεις του αυτές τον συνόδευε ο πρόεδρος της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (GTGB) Κοράι Χασάν, για τον οποίο μάλιστα ο Γιαβουσεβέρ δήλωσε στην εφημερίδα «Μπιρλίκ» (6-3-2012) ότι ουσιαστικά εξαιτίας του βρέθηκε στη Θράκη.«Σκοπός μου» είπε «ήταν να σας δω και να σας γνωρίσω από κοντά (σ.σ. ε, μόνο εσύ δεν μας είχες έρθει μέχρι τώρα, απορώ κιόλας πώς μας ξέφυγες τόσον καιρό). Στην Αδριανούπολη γνωρίζω επί μακρόν τον Κοράι Χασάν. Η αφορμή ήταν ο ίδιος και έτσι είχα την ευκαιρία να σας γνωρίσω από κοντά».

Εμείς να συγχαρούμε τον αξιότιμο κύριο Τάταρο για τις εδώ φιλίες του, καθώς όμως βέβαια και τον Κοράι Χασάν για τους υψηλού επίπεδου και διεθνούς ακτινοβολίας επισκέπτες που καλεί στην περιοχή μας. Ε, καμαρώστε τους μαζί και στη φωτογραφία (ο Τάταρος αριστερά). Κατά τα λοιπά, έχουμε απλώς απομείνει άφωνοι μπροστά στο βαθύτατα γελοίον του όλου πράγματος (που πραγματικά δίνει νέες ακόμη πιο…επικές διαστάσεις στην έννοια του «μπάτε σκύλοι αλέστε» για τη Θράκη), οπότε τι άλλο να πούμε; Μάλλον μόνο το απολύτως προφανές: μάθανε πως γ…όμαστε, πλακώσαν κι οι…Τατάροι! Καληνύχτα μας…

proxeneio-stop.org

4 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 9:38:00 π.μ. EEST  

μια παλιά ρώσικη παροιμία λεει, αν έχεις Τάταρο γείτονα κράτα τσεκούρι κάτω απο το μαξιλάρι σου..

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 9:54:00 π.μ. EEST  

Μην ξεχνάμε πως και οι βούλγαροι είναι τατάροι στην καταγωγή, δηλαδή τουρανοαλταϊκό φύλο και συγγενείς με τους Τούρκους. Στην πραγματικότητα είμαστε περικυκλωμένοι από ασιατικά φύλα που όλα καπηλεύονται με θράσος την ιστορία των Ελλήνων και των άλλων γηγενών της χερσονήσου του Αίμου και της Ανατολίας (χρησιμοποιώ τις σωστές ονομασίες, δηλαδή τις Ελληνικές).

ΑΧΕΡΩΝ 7 Απριλίου 2012 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

''μὰθανε πως γ...ὸμαστε,πλακὼσαν και οι Τὰταροι.Καληνὺχτα μας.''
Εκ μὲρους μου,ουδὲν περαιτὲρω σχὸλιο.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2012 στις 2:58:00 μ.μ. EEST  

πιο ψηλά το κεφάλι...
πιο καμάρι παρακαλώ...
ναι...εκεί!!
φλαααααπ...πάρ'το γιαούρτι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP