Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 71ης επετείου της Μάχης των Οχυρών

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η 10η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού «Ρούπελ» διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 71ης επετείου της Μάχης των Οχυρών στα οχυρά « Ρούπελ» «Οχυρό» (Ιστίμπεη) και «Λίσσε».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 και ώρα 11:30 π.μ.

Επίσης θα είναι ανοιχτό και το Οχυρό Νυμφαίας στο οποίο η προσέλευση κοινού θα γίνει μέχρι ώρα 10:40 και των επισήμων στις 11 το πρωί. Στις 11.05 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και στις 11:05 το προσκλητήριο νεκρών και η κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει εξιστόρηση της μάχης του Οχυρού Νυμφαίας και η ξενάγηση στο Οχυρό Νυμφαίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα για την Μάχη των Οχυρών εδώ.

Η Έκθεση του Δκτη του Οχυρού Νυμφαίας Τχη(ΠΖ) Αναγνωστού Αλεξάνδρου και μια εξαιρετική παρουσίαση απο τον ιστότοπο του ΓΕΣ εδώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP