Μηνυμάτων συνέχεια

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Διαβάζουμε στο twitter του Α/ΓΕΕΘΑ : "Την επομένη των τουρκικών δηλώσεων για Αιγαίο, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τους φύλακες μας: 111 ΠΜ και 32 ΤΑΞΠΝ.Υπέροχη σύμπτωση-υπέροχο μήνυμα".

Θα συμφωνήσουμε με τον Στρατηγό, όντως το μήνυμα είναι εξαιρετικά θετικό . Φτάνει να συνεχίσουμε να στέλνουμε τα ίδια μηνύματα, με την ίδια ένταση, και μετά τις 6 Μαίου..

Τώρα για την επίσκεψη αυτη καθεαυτή να πούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, συνοδευόμενος απο το Στρατηγό Κωσταράκο και τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο K.Ζιαζιά. Μετά το πέρας της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Δεν παραμελούμε την Άμυνα, εμπιστευόμαστε, δεν προσβάλλουμε τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Άλλωστε, πατριωτισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια. Θέλω να συγχαρώ τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Αρχηγούς και όλους εδώ πέρα τους αξιωματικούς για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν και στην 111 Πτέρυγα Μάχης και στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Είχα μία πλήρη ενημέρωση και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι εδώ πέρα συγκρατεί κανείς τρεις κρίσιμες λέξεις που είναι και το ευαγγέλιο κατ’ εμέ για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Το αξιόμαχο, το αξιοκρατικό και το αξιοπρεπές».

Ειλικρινές ενδιαφέρον ή προεκλογικά πυροτεχνήματα; Χωρίς να θέλουμε να εμπλακούμε σε πολιτικές λασπομαχίες, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η άμυνα μάλλον δεν βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα προεκλογικά, καθότι αδυνατούμε να εντοπίσουμε ανάλογες επισκέψεις σε μονάδες και σχηματισμούς.

8 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2012 στις 9:16:00 μ.μ. EEST  

Ο Α/ΓΕΕΘΑ καλά θα κάνει να μην πολιτικολογεί, ελπίζοντας να καθυστερήσει τις επόμενες κρίσεις στις ΕΔ. Η ίδια ιστορία μια ζωή, μη χάσουν την καρεκλίτσα τους.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2012 στις 9:32:00 μ.μ. EEST  

Δηλαδή ρε μεγάλε επειδή εσύ εισαι κλακαδόρος, ήθελες να πει οτι ήταν άσχημο μήνυμα;

Είναι ποτέ δυνατόν;

Και είναι γνωστό σε όλους ότι ο άνθρωπος δεν είναι μπλε.

Καλα θα κάνετε ορισμένοι να αφήσετε τις ένοπλες δυνάμεις ήσυχες.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2012 στις 11:32:00 μ.μ. EEST  

και εγω λεω οτι ο τονυ οταν τελειωσε η ενημερωση μπερδευει την πυλο ,την εκαλη με τη ζουραφα το πατε στοιχημα ?

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2012 στις 4:29:00 π.μ. EEST  

"Φτάνει να συνεχίσουμε να στέλνουμε τα ίδια μηνύματα, με την ίδια ένταση, και μετά τις 6 Μαίου.." Φίλε, με κάλυψες μ΄αυτό που είπες.Γιατί κάθε μέρα, είναι μια νέα μέρα... Πολύ καλή κίνηση του πολιτικού αρχηγού αλλά να έχουμε κατα νου οτι κάθε μέρα κρινόμαστε-όλοι μας.Τουλάχιστον, δεν ζητάει ο άνθρωπος να κατέβουν τα εικονίσματα και ο σταυρός μας απο τις σχολικές αίθουσες (για να μην χαλάσουμε τη προσπάθεια για το πολυπολιτισμικό μοντέλο) και δείχνει να σέβεται το δεύτερο θεσμό του Κράτους μας, το Στράτευμα!

test.kremmydas 29 Απριλίου 2012 στις 9:58:00 μ.μ. EEST  

Τους πιστεύει πλέον κανείς ;

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 12:42:00 π.μ. EEST  

Στο σημείο αυτό δεν μένει παρά να απευθύνει κανείς έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να εκμεταλλευτούν την προεκλογική περίοδο και να εκπέμψουν σαφή μηνύματα αποτροπής προς την Άγκυρα. Πρέπει άμεσα να δοθεί η εντύπωση ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι σε γνώση του προβλήματος και ότι το παρακολουθούν και πως κάθε προσπάθεια της Άγκυρας να «δοκιμάσει» τον νέο πρωθυπουργό ή/και την εξ ορισμού αδύναμη κυβέρνηση συνασπισμού που θα προκύψει θα πέσει στο κενό. Διπλή αξία θα είχε τα μηνύματα αυτά να προέλθουν και από τον χώρο της Αριστεράς.

Τσίπρας, Κουβέλης και Παπαρήγα πρέπει άμεσα να «σηκώσουν» το θέμα προειδοποιώντας τους Τούρκους ότι οι μέρες του «ρομαντισμού» όπου «το Αιγαίο ανήκε στα ψάρια του» έχουν περάσει. Το κόλπο των Ιμίων όπου δοκίμασαν τον Σημίτη ο οποίος ελαφρά τη καρδία είχε δημοσιεύσει σε βιβλίο του διάφορα περί της ανάγκης μείωσης των εξοπλισμών (μετά βέβαια ξόδεψε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον…) και η γενικότερη ατελής αρχική συναίσθηση αλλά και η ευδιάκριτη απέχθεια ενασχόλησης με τα του τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα.
http://www.defence-point.gr/news/?p=45251
Μηνυμάτων συνέπεια...

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2012 στις 8:23:00 μ.μ. EEST  

ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΕ,ΑΡΑ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΙΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ.ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2012 στις 9:35:00 π.μ. EEST  

Ο συγκεκριμένος Α/ΓΕΕΘΑ μιλάει πολύ, πάρα πολύ, και αυτό είναι κακό. Επίσης δεν με πείθει καθόλου ως προσωπικότητα με βάση αυτά που λέει. Όλοι ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες πήρε τη θέση, μετά την αποστρατεία του πολύ ικανότερου Α/ΓΕΣ Φράγκου.
Είναι δυνατόν ένας σοβαρός Αρχιστράτηγος να κάθεται να γράφει στο twitter;
Ο καλός Αρχιστράτηγος θα πρέπει να "ψαρώνεϊ" εχθρούς και φίλους: Λίγα λόγια, κοφτά, μετρημένα.
Θα πρέπει να ανοίγεται μόνο όταν μιλά στους άνδρες των μονάδων που επιθεωρεί, χωρίς κάμερες φυσικά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP