Aνησυχίες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ένα ενδιαφέρον άρθρο της ..έγκυρης εφημερίδας Αυριανή (4/4/2012) για τα καταδρομικά Ticonderoga και την πιθανότητα απόκτησης τους. Να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες συζητήσεις για το θέμα μπορείτε να τις βρείτε εδώ και εδώ.

23 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 11:22:00 π.μ. EEST  

χαχα κάποιοι όντως ανησυχησαν φαίνεται

ΑΧΕΡΩΝ 7 Απριλίου 2012 στις 12:30:00 μ.μ. EEST  

''ακατὰλληλα για την αντιμετὼπιση περιφερειακὼν απειλὼν''
Ναὶ,ὸντως για να αντιμετωπὶσεις τους Σομαλοὺς πειρατὲς παραεὶναι πολυτὲλεια τα Tico,για χὼρες ὸπως η Ελλὰς,που δεν αντιμετωπὶζουν ὰλλου ειδους απειλὲς...

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 1:45:00 μ.μ. EEST  

Τα "Τίκο" μας κάνουν !
Είναι πλοία ανοικτών θαλασσών και εμείς έχουμε τέτοια θάλασσα μεταξύ Κρήτης και Κύπρου με τεράστια πλέον στρατηγική σημασία λόγω των κοιτασμάτων.
Αν βάλει το χέρι του και το ισραηλινό λόμπι μπορούμε να πάρουμε τέσσερα και να κρατήσουμε τα δύο μόνο για ανταλλακτικά.
Τα υπόλοιπα δύο θα έχουν λιμάνι την Σούδα που τα χωράνε και δεν θα περάσουν ποτέ από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας οπότε πάεει και το άλλο επιχείρημα για τα ακριβά λιμάνια των δέκα μέτρων.
Θα μοιραστούμε το κόστος πληρώματος και συντήρησης με τους Κύπριους που τώρα θα έχουν έσοδα από το αέριο και θα θέλουν δύο πολύ δυνατά πλοία απέναντι στους Τούρκους.
Οι Κύπριοι μπορούν βάλουν και δικούς του ναύτες σε αυτά τα δύο πλοία ή να πληρώνουν τους μισθούς διακοσίων ατόμων ανά πλοίο.
Θα μπορούσαμε επίσης να παραχωρήσουμε στη Κύπρο το αεροδρόμιο στο Τυμπάκι για να αναπτυχθεί εκεί η αεροπορία τους εκ του ασφαλούς.

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 1:45:00 μ.μ. EEST  

Πετάχτηκε και η κωλοτουμποεφημερίδα...ούστ!

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 1:50:00 μ.μ. EEST  

Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους μου φαίνεται.

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 2:34:00 μ.μ. EEST  

Δεν είναι τυχαία η έκφραση "αυριανισμός". Είναι και ομόηχο του "αυνανισμός".

Burgos 7 Απριλίου 2012 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

αν και δεν ειμαι αναγνώστης της Αυριανής θα συμφωνήσω ότι ειναι ακατάλληλα για το Αιγαίο Πέλαγος - και ενταξει αντε πες τα παίρνουμε για το ανοιχτο πέλαγος μεταξύ Κρήτης - Κύπρου, νομιζετε ότι μπορούν έτσι εύκολα να μπουκάρουν Κύπριοι ναύτες σε Ελληνικά πλοία ή να πληρώνει ο Χριστόφιας Ελληνικά πληρώματα που δεν ανήκουν στην ΕΛΔΥΚ και δεν υπάρχει καμια διθνής συμφωνία για την άυξηση του αριθμού του προσωπικού της ΕΛΔΥΚ? Και γιατι δεν βάζουμε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκα να μας φτιαξουνε καμια 10ρια αντιτορπιλικά και φρεγάτες όταν η ανεργία βαράει κόκκινο με τους εργαζόμενους να δουλεύουνε 1 μερα την εβδομάδα. Μήπως κάποιοι φοβούνται το μιζαδόρικο DNA των Ελλήνων πολιτικών και προτιμούν την ασφαλή λύση της τζάμπα παραχώρησης. Τα Τίνγκο γφτιάχτηκαν για τον Ειρηνικο Ωκεανο ώς συνοδευτικά πλοια των αεροπλανοφόρων βλ. Εντερπραιζ, εχουμε εμεις κανα αεροπλανοφόρο κ δε το γνωρίζουμε?

Manolis 7 Απριλίου 2012 στις 5:07:00 μ.μ. EEST  

Φιλε Kasta , που ακριβως στηριζεις τις παραπανω αποψεις σου?

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 5:20:00 μ.μ. EEST  

Πωπω οι Γερμανοτσολιαδες εχουν παθει παρακρουση !!!!!!!!!!!!!!!!!! Οι Αμερικανοι αφου μας κοπανησαν τοσο ασχημα με την οικονομηκη επιθεση που διεξηγαγαν για να επαναφερουν την χωρα στην ζωνη ανασχεσης τωρα μας εξοπλιζουν για να φανουμε χρησιμοι στην Ν.Ανατολικη Μεσογειο ! Παντα σε εμας το μαστιγιο και το καροτο ! Ξερουν καλα να το κανουν ! Ετσι και με την οικονομικη επιθεση βαλαν το ζομπι τους , τη γερμανια μια χωρα χωρις συνταγμα να φενεται αλλα ολοι ξερουμε απο που ξεκινησε η επιθεση !Εδω που ειμαστε δεν εχουμε αλλη επιλογη απο τα παρουμε τα TICO και να πουμε και ευχαριστω με βαθια υποκλιση και μεγαλη ευγνωμοσυνη κιολας στον αυτοκρατορα !

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 7:50:00 μ.μ. EEST  

η γερμανια δεν εχει συνταγμα; Που το ακουσατε αυτο;

Nicholas 7 Απριλίου 2012 στις 7:51:00 μ.μ. EEST  

The journalists of Auriani are conducting an analysis although they don’t know either the capabilities of the TICO class cruisers or the operational requirements of the Hellenic Navy. They’re calling 20 year old cruisers very old, obsolete and relics of the cold war. Their analysis is the epitome of lack of knowledge& critical thinking and it’s full of exaggerations and erroneous comparisons. They basically throwing numbers against the wall and hope they will stick.

Alexandros 7 Απριλίου 2012 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

Οι παραχωρήσεις είναι καλές, και τα πλοία μας κάνουν βεβαίως, ωστόσο το αντεπιχείρημα με τα ναυπηγεία είναι και αυτό πολύ ισχυρό, όσο για την Αμερικάνικη στήριξη, ελπίζω να παραμείνει και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα υπάρξουν πολλοί, που θα κοιτάξουν να αρπάξουν ό,τι προλαβαίνουν, τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα με την οικονομία!

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 10:45:00 μ.μ. EEST  

"Τα Tico είναι φτιαγμένα για τον Ειρηνικό..."
Μάλιστα, λες και το Αιγαίο είναι καμιά μικρή λιμνοθάλασσα και τα Tico δεν θα μπορούν να κάνουν μανούβρες ανάμεσα σε νησίδες με πελεκάνους...Τα Tico με την εμβέλεια του Aegis και των SM-2 δεν θα κόβει βόλτες ανάμεσα σε βραχονησίδες (για εκεί είναι οι πυραυλάκατοι) αλλά θα μπορεί από ασφαλή απόσταση από την Μ.Ασία να αποκλείει τον εναέριο χώρο του Αιγαίου για την ΤΗΚ...Τα ίδια ισχύουν και για την Αν.Μεσόγειο.

Αριστοτέλης 7 Απριλίου 2012 στις 10:48:00 μ.μ. EEST  

Έχω διαβάσει και τα προηγούμενα. Ανεξάρτητα από το βεβαρυμένο παρελθόν της εφημερίδας, περιέχονται στο άρθρο και κάποιες αλήθειες. Όπως ότι τα πλοία αυτά κατασκευάστηκαν για συγκεκριμένα συμφέροντα. Από την άλλη σε προηγούμενο άρθρο του ενκρυπτώ ήταν πιστικό το επιχείρημα, για το πλήθος των βλημάτων που μπαίνουν σε υπηρεσία.
Με βάση αυτά, πιστεύω, ότι σε τόσους δύσκολους καιρούς, που χρειαζόμαστε ενίσχυση, τα πλοία αυτά, θα μπορούσαν να είναι μία ενδιάμεση λύση μέχρι να πάρουμε κάτι καλύτερο. Και αυτό πάλι αν οι ειδικοί επί του θέματος, δηλαδή οι άνθρωποι του πολεμικού ναυτικού κρίνουν ότι πράγματι τους είναι χρήσιμα. Και ο Θεός βοηθός πάντα.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2012 στις 1:28:00 π.μ. EEST  

Μα τώρα μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά μια εφημερίδα η οποία εξυμνούσε ανοικτά το καθεστώς Χότζα στην Αλβανία και που βοήθησε να εδραιωθεί ο παπανδρεϊσμός στην χώρα, τα αποτελέσματα του οποίου ζούμε σήμερα;

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2012 στις 11:38:00 π.μ. EEST  

Το άρθρο της Αυριανής προσπαθεί να βγάλει άχρηστα τα Ticonderoga προς όφελων κάποιων καινούργιων φρεγατών, προφανώς των FREMM.

Το αν φτιάχτηκαν για τον Ειρηνικό για συνοδεία αεροπλανοφόρων δεν σημαίνει πως είναι άκαταλληλα για το Αιγαίο. Εντάξει, σε έκταση ο Ειρηνικός είναι 38 φορές μεγαλύτερος από την Ευρώπη. Αλλά μην νομίζει κανείς πως αυτά τα πλοία δεν θα μπορούν να στρίψουν στο Αιγαίο και θα σφηνώσουν ανάμεσα σε νησιά.

Με 2 τέτοια μπορούμε να κερδίσουμε άνετα πόλεμο !!!!!!

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2012 στις 1:03:00 μ.μ. EEST  

Όντως που να στρίψει στο Αιγαίο.... http://img705.imageshack.us/img705/4264/99burn.jpg
Και λίγο από A. Burke για όσους αμφιβάλλουν για τα χαρακτηριστικά πλεύσης των σκαφών αυτών...
http://www.youtube.com/watch?v=mzveUz-WRGQ


Μην έχουμε καμία αμφιβολία, αυτά τα μαστόδοντα είναι εργαλεία πολέμου και αν αποκτηθούν τα χρήματα τους θα τα βγάλουν, είτε αποτρέποντας τον πόλεμο είτε αν έρθει αυτή η στιγμή κερδίζοντας τον! Αν και δεν είμαι αισιόδοξος πως θα δούμε Tico ή Burke στο ΠΝ, μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο...

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2012 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

Ειναι οντως μεγαλα πλοια, ας τα παρουν οι Ισραηλινοι, που εχουν και ανοιχτη θαλασσα και μπορουν να καλυψουν το κοστος λειτουργιας. Ομως οι Αμερικανοι βγαζουν και αντιτορπιλικα Arleigh Burke στο σφυρι, που ειναι μεγαλυτερα απο τις φρεγατες αλλα μικροτερα απο τα Ticnderoga. Γιατι να μην παρουμε αυτα;

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2012 στις 3:47:00 μ.μ. EEST  

Και στην Ισοτιμία... ανησυχούν

Τίτλος σημερινού δημοσιεύματος

ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΝΑΥΤΙΚΟ Η ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ;

tasio333 8 Απριλίου 2012 στις 4:48:00 μ.μ. EEST  

Kastelorizo
Cyprus
Imia
Ro
etc,etc

tasio 8 Απριλίου 2012 στις 5:08:00 μ.μ. EEST  

Ομως οι Αμερικανοι βγαζουν και αντιτορπιλικα Arleigh Burke στο σφυρι, που ειναι μεγαλυτερα απο τις φρεγατες αλλα μικροτερα απο τα Ticnderoga. Γιατι να μην παρουμε αυτα;

The Ticonderoga are made for command ships with anti air priority for the rest off the fleet. 2 off these ships can cover the whole eastern Mediterranean sea and cover for the short range of the F16. Since we don t have air tankers the f16 have very little chances off air supremacy between Crete and Cyprus.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2012 στις 12:27:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε 8 Απριλίου 2012 1:03:00 αν δεν κάνω λάθος αυτά τα πλοία δεν είναι Ticonderoga αλλά Arleigh Burke.

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2012 στις 2:49:00 μ.μ. EEST  

η Αυριανή έγκυρη....λυπαμαι πολύ <> μην εστερνίζεσε τετοιες αποψεις διαπλεκομένων!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP