Άσκηση ταχείας αντίδρασης Πυρπολητής

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, στην Νήσο Δοκό Ύδρας, η άσκηση ταχείας αντίδρασης ‘’Πυρπολητής 1/12’’ με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατέδειξε για μία ακόμη φορά τις εξαιρετικές δυνατότητες των δυνάμεων άμεσης αντίδρασης, για την κυριαρχία της διακλαδικής δύναμης άμεσης αντίδρασης στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρακολούθησε σήμερα, την διακλαδική άσκηση ταχείας αντίδρασης με την ονομασία «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου. Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μια εξαιρετική άσκηση διακλαδικού χαρακτήρα, η άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ». Ήταν πράγματι, κάτι το εντυπωσιακό. Αναδεικνύει, πρώτα απ’ όλα, την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας και μάλιστα σε μια εποχή, που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι η οικονομική κρίση μας έχει αποδυναμώσει και αμυντικά. Δεν είναι αλήθεια. Το αντίθετο.

Αυτή η άλλη Ελλάδα, του καθήκοντος, της τιμής, της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της θυσίας, είναι εδώ. Ένα πραγματικά αξιόμαχο δυναμικό, είναι οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Αξίζει ο δημόσιος έπαινος και τα συγχαρητήρια στα στρατευμένα μας παιδιά, τους αξιωματικούς μας και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί κρατούν το εθνικό αμυντικό μας σύστημα σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Η Πολιτεία με τη σειρά της, εγγυάται αυτή τη δυνατότητα του εθνικού αμυντικού συστήματος, που πέραν του ότι διασφαλίζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας, είναι και ένας παράγοντας σταθερός και σταθεροποιητικός, στην ευρύτερη περιοχή, υπηρετώντας ανώτερες αξίες όπως η ειρήνη και η συνεργασία». Πηγή



4 σχόλια:

TED 7 Απριλίου 2012 στις 1:05:00 μ.μ. EEST  

Ευχαριστούμε για την εξαιρετική όπως πάντα ενημέρωση.

ΑΝ μου επιτρέπεται μια ελαφρά κριτική, θα θέλαμε να δούμε περισσότερες στολές παραλλαγής και λιγότερα κοστούμια.
Να παρακολουθήσουμε περισσότερο τους μάχιμους και λιγότερο τον Ατσαλάκωτο, που ανάθεμα αν πιστεύει και καταλαβαίνει αυτά που λέει.

ΑΧΕΡΩΝ 7 Απριλίου 2012 στις 5:35:00 μ.μ. EEST  

@TED
Καλὸοοο.

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 7:33:00 μ.μ. EEST  

Μα φυσικα.εκλογες ερχονται γιαυτο τα κουστουμια ειναι πιο πολλα και απο τους μαχιμους.

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2012 στις 10:29:00 μ.μ. EEST  

Στην Νήσο Δοκό Ύδρας!!!
Λαθος!
Στις Αλκυονίδες έπρεπε να την κάνουν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP