Εκδήλωση στη μνήμη του Νεοκλή Σαρρή από τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Χάλκης

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Νήσου Χάλκης Κων/πολης, το Σάββατο, 7 Απριλίου 2012 και ώρα 18,30 πραγματοποιεί εκδήλωση Μνήμης στο Νεοκλή Σαρρή. Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί: Κων/νος Δεσποτόπουλος, Κων/νος Σβολόπουλος, Βασίλης Φίλιας, Μελετιάδης Χάρης και Adnan Eksigil.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλ. Φαλήρου, Τερψιχόρης 51 κ’ Αρτέμιδος. Θα μιλήσουν οι :

• καθ. κ. Δεσποτόπουλος Κων/νος, ακαδημαϊκός, π. πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών : «Αναμνήσεις από τον Νεοκλή Σαρρή ως επιστημονικός συνεργάτης μου στο Πάντειο Πανεπ. Αθηνών»

• καθ. κ. Σβολόπουλος Κων/νος, ακαδημαϊκός, π. πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών : «Ο Νεοκλής Σαρρής και το ιστορικό παρελθόν»

• καθ. κ. Φίλιας Βασίλειος, π. πρύτανης Παντείου Πανεπ. Αθηνών : «Ο Νεοκλής Σαρρής ως πολιτικός αγωνιστής»

• καθ. κ. Μελετιάδης Χάρης : «Ο Νεοκλής Σαρρής ως ερευνητής της οθωμανικής Ιστορίας & της σύγχρονης Τουρκικής πραγματικότητος»

• καθ. κ. Adnan Eksigil, ιστορικός

Συντονίζει ο ομοτ. Καθ. Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών & Ειδ. Γραμμ. Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών κ. Λαυρέντιος Δελλασούδας

Θα χαιρετίσουν :

• Δήμαρχος Π.Φαλήρου, κ. Διονύσιος Χατζηδάκης

• επ. καθ. κ. Καδδά Αναστασία

• κ. Παπαδόπουλος Αλέκος, εκδότης (Επτάλοφος)

• Πρόεδρος Μορφ. Συνδ. Χάλκης, κ. Περικλής Χ. Πασχαλίδης

Διαβάζει :

• Η ηθοποιός κ. Κατερίνα Χέλμη-Σβολοπούλου

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική από τους:

Ευανθία Βαβουλιώτη, Αναστάσιο Δημάκο και Δημήτριο Σταθακόπουλο

Για τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Νήσου Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως, o πρόεδρος Περικλής Χ. Πασχαλίδης, η Γενική Γραμματέας Κατερίνα Αθανασιάδου.


Χάλκη, η Θεολογική Σχολή

ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1940 και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα.

Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολούνταν ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα. Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Πηγή: http://www.halki-morf-sind.gr/


Σημ Εν Κρυπτώ: Οι Τούρκοι αποκαλούν την Χάλκη Heybeliada, και ονόμασαν έτσι την πρώτη Κορβέτα κλάσσης Ada (Νήσος) του προγράμματος MİLGEM, η οποία ελπίζουμε να φανεί αντάξια της ναυτικής παράδοσης του Τουρκ Ντενίζ Κουβεττλερί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP