Μέρισμα ειρήνης 30/3

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι συνολικά από 16 αεροσκάφη (σχεδόν ολόκληρη Μοίρα) , προκάλεσαν σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο 11 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας. 8 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν κατά πάγια τακτική απο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας (και όχι απο τα ευχολόγια της Μεσογείων)

ΑΝΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτης 15/10/09
"Ο εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών και γενικότερα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ταυτίζεται ουσιαστικά και με τη μείωση των δαπανών, άρα τη δημιουργία σιγά-σιγά ενός πλεονάσματος ειρήνης."

ΑΝΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτης 2/12/09
"Είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λογους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας."

4 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2010 στις 3:57:00 μ.μ. EEST  

(Παρακαλώ, αν θεωρηθεί εκτός θέματος το παρόν σχόλιο, να με παραπέμψετε σε τυχόν σχετικό άρθρο ή εν καιρώ να δημοσιεύσετε σχετικό άρθρο):

Μέχρι να "αναπροσαρμόσουμε" (sic) την πολιτική μας έναντι της "περιφερειακής δύναμης", μπορεί κάποιος να μας αναλύσει την έννοια της αναχαίτισης;
Γιατί συχνά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι "σε χ αριθμό αναχαιτίσεων σημειώθηκαν ψ εμπλοκές";
Η απλή αναχαίτιση δηλ. τί περιλαμβάνει; Αναγνώριση, προειδοποίηση ή και κάτι άλλο;
Ευχαριστώ

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2010 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

Αν το "αναχαιτιζόμενο" αεροσκάφος δεχτεί την "αναχαίτιση" και αποχωρήσει, τότε η αναχαίτιση τελειώνει εκεί χωρίς εμπλοκή.

Αν αρνηθεί, τότε ακολουθεί εμπλοκή, όπου γίνεται προσπάθεια να "εξαναγκαστεί" να αποχωρήσει.
Αν αποχωρήσει και επανέλθει, τότε ακολουθεί δεύτερη εμπλοκή στα πλαίσια της ίδιας αναχαίτισης.

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2010 στις 8:44:00 μ.μ. EEST  

Ορίστε και η "σκληρή" αντίδραση μας.

Αναβάλλαμε για μία εβδομάδα την επίσκεψη Δρούτσα στην Τουρκία, όπου πάει για να προετοιμάσει την επίσκεψη Παπανδρέου

"....Να σημειωθεί πως η επίσκεψη του κ. Δρούτσα στην Αγκυρα αρχικά είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε μετά τη σειρά τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο...."
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1121970&lngDtrID=244

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2010 στις 9:31:00 π.μ. EEST  

Α, μάλιστα! Τόσο κράτησε ο θυμός μας; Γιατί μόνο που δεν δαφνοστεφάνωσαν τον Χρυσοχοϊδη τα ΜΜΕ που ματαίωσε την επίσκεψη του στην Άγκυρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Αιγαίο (και καλά...) κι έσπευσε ο Δρούτσας να πραγματοποιήσει το ταξιδάκι του! Του είχαν τάξει ότι η θέση του Αν. Υπ. Εξ. τα έχει τα καλά της...

Τελικά αναχαιτίζονται τα εχθρικά μαχητικά στο Αιγαίο; (Όποιος γνωρίζει περισσότερα παρακαλώ να μου απαντήσει).

Γιατί λαμβάνοντας υπόψιν ότι το αμερικανάκι μας συμφώνησε στο δόγμα "Καλής Συμπεριφοράς" με τον Ερντογάν, οι Τούρκοι εφεξής παρακολουθούνται διακριτικά μέχρι να εξέλθουν απ' τον ΕΕΧ ή το FIR (εξαρτάται που βολτάρουν κάθε φορά). Μόλις πριν μια βδομάδα διάβασα ότι στις αναχαιτήσεις στο Βόρειο Αιγαίο, απαγορεύτηκε στους πιλότους μας, να πλησιάσουν τα τουρκικά μαχητικά. Αν'αυτού έμειναν να παρακολουθούν "διακριτικά"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP