Σαμαράς: «Το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει με το ΔΝΤ»

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Σαμαράς στο προσυνέδριου του κόμματος της αξωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η ΝΔ στηρίζει την Ελλάδα και ότι την κυβέρνηση.

«Το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει με το ΔΝΤ επιμόνως κι επικίνδυνα για τον τόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προεκλογικά έταζε τα πάντα σε όλους. Kι όμως επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η χώρα απέκτησε πρόβλημα δανεισμού, εμφανίστηκαν τα υψηλά spreads και επικράτησε η ψυχολογία του «Τιτανικού» στην αγορά.

«Η συναίνεση δεν σημαίνει λευκή επιταγή»
Στην κρίσιμη περίοδο, που διέρχεται η χώρα, δήλωσε ότι η ΝΔ στηρίζει την Ελλάδα, όχι την κυβέρνηση. «Βάζει πλάτη» για να στηρίξει την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, αλλά η συναίνεση δεν σημαίνει «λευκή επιταγή», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Εδώ, βασικές κυβερνητικές επιλογές αρνούνται να τις στηρίξουν, ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έχουν «βγει τα κεραμίδια». Δεν θα το κάνουμε εμείς. Τέτοια «συναίνεση» ούτε την υποσχέθηκα ποτέ, ούτε την παραχωρώ. Άλλωστε, τέτοια συναίνεση έχει ο κ. Παπανδρέου. Από άλλο κόμμα. Όχι από μας...».

«Βάζω πλάτη», σημαίνει πως στηρίζω κάθε σωστή κυβερνητική απόφαση, έστω και καθυστερημένη, είπε και υπενθύμισε ότι αυτό έκανε στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ότι αυτό θα επαναλάβει στις 25 Μαρτίου στη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ευρωζώνης, όπου θα δει την καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ. Τόνισε ότι δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια του όταν βλέπει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και ζητάει επίμονα να πάρει μέτρα-ανάσες για να μην «κλατάρει» η αγορά.

www.kathimerini.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP