"To Βόρεια Μακεδονία αποδεκτή λύση για την Ελλάδα"..

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Αυτό αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα αρκετών ΜΜΕ των Σκοπίων με πρώτη την εφημερίδα "Βρέμε" η οποία συνοδεύει την είδηση με μία φωτογραφία του ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα.

Στα πλαίσια των "διερευνητικών επαφών" ΓΑΠ οι οποίες πέρασαν στα ψιλά λόγω επικαιρότητας, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθές με το Σκοπιανό (βορειομακεδόνα προσεχώς για κάποιους μανδαρίνους του ΥΠΕΞ) ομολογό του Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες.

«Οι θέσεις των δύο χωρών παραμένουν διαφορετικές στο μεγαλύτερο μέρος τους » δήλωσε με νόημα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά τη συνάντηση Παπανδρέου με Γκρούεφσκι. «Παρ' όλα αυτά είναι θετικό το γεγονός ότι στις συναντήσεις αυτές προσφέρεται η δυνατότητα να εξετάζονται αυτές οι θέσεις και όλο το ζήτημα », πρόσθεσε ο κ.Μιλόσοσκι και σημείωσε ότι οι συναντήσεις και οι συνομιλίες αυτές μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση του κλίματος και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για το ενδεχόμενο επίτευξης προόδου και σύγκλισης των θέσεων των δύο χωρών.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να καλέσει εντός του Απριλίου τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για νέο γύρο διαβουλεύσεων.

Βέτσερ : "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας αποδεκτό όνομα για την Ελλάδα!"

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο κ. Πεταλωτής» η συνάντηση, στην οποία αντάλλαξαν τις απόψεις τους για το θέμα του ονόματος της γείτονος χώρας, πραγματοποιήθηκε στο πνεύμα των συχνών συναντήσεων και εμπέδωσης εμπιστοσύνης»....

Μήπως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να πληροφορήσουν την Ελληνική κοινή γνώμη για τις κυοφορούμενες εξελίξεις, για να μην μαθαίνουμε τις όποιες εξευτελιστικές παραχωρήσεις μας ετοιμάζουν απο τα ΜΜΕ της γείτονος; Αποδέχεται το "Βόρεια Μακεδονία" η κυβέρνηση (και τα δεκανίκια της..) ;

6 σχόλια:

tzikisXL 26 Μαρτίου 2010 στις 11:32:00 π.μ. EET  

Αντε να τελειώνουμε και με αυτό το θέμα....Αρκετά μας ταλαιπώρησε και μας δίχασε, όλα αυτά τα χρόνια που έβγαιναν διάφορες φήμες, αναλύσεις και παραφιλολογία....

Εννοείται πως θα υπάρχει τ' ονομα "Μακεδονία" στην ονομασία (όχι πως την δικαιούνται), γιατί προφανώς και η απόφαση για μη οικονομική διάλυση της χώρας από την ΕΕ και τους λοιπούς "εταίρους", θα είχε στα ψιλά γράμματα (που δεν μαθαίνουμε) και την ονομασία των Σκοπίων....

Αντε και συνδιαχείριση του Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου (είμαι υπερβολικός) και του Κορινθιακού Κόλπου (εντάξει είμαι πολύ υπερβολικός) με την Τουρκία...

Τελικά όλα μπροστά μας γίνονται, απλώς δεν μπορούμε να τ'αντιληφθούμε γιατί είμαστε κολλημένοι με τα μεσημεριανά και έχουμε μαλακίσει τόσο πολύ τον εγκέφαλό μας, που δεν μπορούμε να διακρίνουμε τί είναι λογικό και τί είναι παράλογο....

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2010 στις 12:35:00 μ.μ. EET  

Μα εδώ κάνανε τόση προσπάθεια όλοι τους , να μας " πλασάρουν " ως δίκαιη και αποδεκτή λύση το όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό. Τώρα θα το περάσουν και ως μεγάλη νίκη , κατόρθωμα. Όταν επί τόσα χρόνια δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, με μια χώρα υποδεέστερη σε όλους τους τομείς και με το δίκαιο της Ιστορίας με το μέρος σου ,τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Αυτό δεν πρέπει να το δεχτούμε, δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Είναι προδοσία.

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2010 στις 1:00:00 μ.μ. EET  

Πώς να μην παρουσιασθεί ως "μεγάλος θρίαμβος" η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όταν παρουσιάζεται ως "εθνική επιτυχία" το ότι κάποιοι θα μας δανείσουν (πάλι) με μη τοκογλυφικό επιτόκιο και όταν το μαντρόσκυλο της κυβέρνησης, που γαβγίζει για να καλύψει κάθε αντίθετη γνώμη (Πάγκαλος), λέει για την υφαλοκρηπίδα "να πάμε στη Χάγη, να τελειώνουμε με αυτό το θέμα"...
Το κακό είναι ότι έρχεται και συνέχεια, με σχέδιο "Μπαν Κι Μουν" για την Κύπρο που θα μας κάνει να νοσταλγήσουμε το σχέδιο Ανάν.
Σε λίγο αρχίζει η πραγματική βεβήλωση του Τάσου Παπαδόπουλου...

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2010 στις 1:05:00 μ.μ. EET  

Μόνο κά5τι νησιά ζήτησαν αλλά βλέπω θα προσφέρουμε πολλά παραπάνω.

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2010 στις 4:39:00 μ.μ. EET  

Μάλιστα!Να την χαιρόμαστε την "Βόρεια Μακεδονία"!!! Η ταχύτητα με την οποία "λύνονται" τα προβλήματα επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ είναι...ιλλιγιώδης!!! Απ'τον Οκτώβρη, έχει πουλήσει το Ανατολικό Αιγαίο στον Ερντογάν (25ος μεσηβρινός κλπ), έχει εισάγει το νομοσχέδιο για μετανάστες -είναι άλλωστε γνωστή η απέχθεια του στο μονοεθνικό κράτος (Δήλωση του στο Περιοδικό Κλίκ, 1999), χαρίζει το όνομα στα Σκόπια και για "ευνόητους λόγους" δε σχολιάζει την κρουαζιέρα των τουρκικών πολεμικών στο Σαρωνικό... Τι ακολουθεί? Το Κυπριακό???
Συνεπώς, μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας η...συνδιαχείριση του Κορινθιακού Κόλπου που διάβασα σ' ένα σχόλιο,ξαφνικά δεν φαντάζει και τόσο υπερβολικό σενάριο τελικά!!!

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2010 στις 7:30:00 μ.μ. EET  

Μα δεν πρόκειται να 'τελειώσουμε' με το συγκεκριμένο θέμα. Οι αλυτρωτικές βλέψεις υπάρχουν και θα τις βρίσκουμε μπροστά μας για πολλές δεκαετίες ακόμα.

Και τότε να δούμε τί θα λέει ο κος Δρούτσας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP