Eπανάληψη σκηνικού στο Φαρμακονήσι

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Νέα παρενόχληση ελικοπτέρου κοντά στο Φαρμακονήσι επιχείρησαν σήμερα μαχητικά αεροσκάφη της Άγκυρας

Συγκεκριμένα δύο τουρκικά F-16 προσέγγισαν στις 08:07 ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος σε απόσταση 0,5 ΝΜ από ύψος 1.100 ποδών, την ώρα που το ελικόπτερο πετούσε βόρεια του Φαρμακονησίου, εντός ελληνικού εναέριου χώρου . Δύο ελληνικά Mirage-2000 προσέγγισαν τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση 1ΝΜ και ύψος 4.000 ποδών με σκοπό να τα αναχαιτίσουν. Στις 08:12 τα τουρκικά F-16 εκτέλεσαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 9.000 ποδών και εξήλθαν τελικά του FIR Aθηνών.

Εκτός από την επιχειρούμενη αναχαίτιση του ελικοπτέρου, τα τουρκικά ραντάρ πραγματοποίησαν συνολικά τρεις εκπομπές στη συχνότητα κινδύνου καλώντας το ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος να απομακρυνθεί από τον "τουρκικό εναέριο χώρο", το οποίο πετούσε στο πλαίσιο επιχείρησης της. Το ελικόπτερο το οποίο εκτελούσε αποστολή στα πλαίσια της Frontex συνέχισε κανονικά την περιπολία του και προσγειώθηκε κανονικά στην Κώ στις 08:42.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP