«Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής - Κράτος εν Θράκη», εκδήλωση στη Καβάλα

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Toυ Aντιφωνητή

Ο Εκδοτικός Όμιλος ΑΛΦΑ Μέντια διοργανώνει στις 17 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη (19:30) στον κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ της Καβάλας εκδήλωση με θέμα «Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής - Κράτος εν Θράκη».
Στην εκδήλωση, που θα κομίσει πρωτογενείς πληροφορίες και πολιτικό προβληματισμό για τη δράση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, θα θιχτεί ένα ζήτημα - ταμπού της θρακικής μα και ελλαδικής κοινωνίας, το οποίο επηρεάζει την ευρύτερη ζωή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Η παρουσία στην Καβάλα της Πρωτοβουλίας για την Απομάκρυνσή του είναι έναυσμα για ένα δημοκρατικό και ειλικρινή διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, αγκυλώσεις, στερεότυπα και υστεροβουλίες. Τις εισηγήσεις στην εκδήλωση θα κάνουν οι:

  • Χατζηκωνσταντίνου Γιάννης, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας («Καταπίεση και μειονότητα»)
  • Καραχότζα Σεμπαεδίν, δημοσιογράφος («Προξενείο και Πομάκοι»)
  • Καραΐσκος Κώστας, διευθυντής εφημερίδας «Αντιφωνητής» («Η Αναγκαιότητα για μια νέα πολιτική μας»)
  • Μαλκίδης Φάνης, λέκτορας ΔΠΘ («Ο ρόλος του Προξενείου από διπλωματική άποψη»)
Το παραγωγικότερο μέρος της βραδυάς θα είναι το κλείσιμο με τον διάλογο που ευελπιστούμε να αναπτυχθεί.

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως εισαγωγή στον κύκλο των ομιλιών της εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη . Μια συντομευμένη εκδοχή της υπονομευτικής δράση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, η συνενοχή του πολιτικού κόσμου της Θράκης, αλλά και η δική μας απόπειρα αντίδρασης.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP