Βυζαντινή Στρατηγική : Διδάγματα για το σήμερα

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010



Μια ωριαία εκπομπή (στα αγγλικά) με θέμα την Βυζαντινή υψηλή στρατηγική και τα διδάγματα τα οποία μπορεί να προσφέρει σήμερα. Φιλοξενούμενος ο συγγραφέας και στρατηγιστής Έντουαρντ Λούτβακ, συγγραφέας του βιβλίου "Τhe Grand strategy of the Byzantine Empire". Πιστεύουμε ότι οι αγγλομαθείς αναγνώστες θα την βρουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή και δεν θα χάσετε..

Διπλωματία, πληροφορίες και στρατιωτική δύναμη όπως εφαρμόστηκαν από τον -ξεχασμένο εν πολλοίς- Μεσαιωνικό Ελληνισμό. Τα πολιτιστικά και ιδεολογικά θεμέλια (29:45) που συνέβαλαν στην χιλιόχρονη κυριαρχία του Βυζαντίου (οι ίδιοι θεμέλιοι λίθοι που πλήττονται βάναυσα στην πολυπολιτισμική Ελλάδα του ΓΑΠ..)

7 σχόλια:

Αριστοτέλης 30 Μαρτίου 2010 στις 10:39:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ "εν κρυπτώ"

Βάζω τα λεφτά, μπορείς να βρεις το βιβλίο να το κάνουμε δώρο στον ΓΑΠ;

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2010 στις 11:32:00 π.μ. EEST  

Πραγματικά, όποιος κάνει υπομονή (ή παραλείψει) τα 15 πρώτα λεπτά, που γίνεται αναφορά στις Βυζαντινές Σπουδές, στη Στρατηγική (γενικά), και στην ιστορία της συγγραφής του βιβλίου, θα απολαύσει μια πραγματικά συναρπαστική συζήτηση.

Κι όποιος είναι λίγο πιο βιαστικός, ας δει τουλάχιστον το σημείο 29:45, που επισημαίνει ο αρθρογράφος...

enkripto 30 Μαρτίου 2010 στις 12:12:00 μ.μ. EEST  

Αριστοτέλη, τσάμπα θα πάνε τα λεφτά..

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2010 στις 4:20:00 μ.μ. EEST  

Την οποία Βυζαντινή Διπλωματία/Στρατηγική που έχουμε απεμπολήσει εμείς, ακολουθεί κατά γράμμα η Τουρκία. Η Υψηλή Πύλη μελετούσε τα διδάγματα της Βυζ. Διπλωματίας γι'αυτό και θεωρούσε τον εαυτό της συνέχεια του Βυζαντίου

Νήμα 31 Μαρτίου 2010 στις 12:51:00 π.μ. EEST  

Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό!

Αυτό μάλιστα. Ειδικά δε κάποια στιγμή μέσα σε 2-3 φράσεις τα λέει όλα.
Εκεί που μιλάει για τους Βυζαντινούς-Ρωμιούς και τους μοδέρνους 'Ελληνες.

Αυτοί είχαν βαθειά συναίσθηση της κληρονομιάς τους οι σημερινοί μόνο να κοκορεύονται (γιατί δεν έχουν συνάισθηση ) όταν δεν την εχθρεύονται.

Θα το πάρω το βιβλίο.
Νομίζω έχει εκδοθεί κι άλλο ένα πρόσφατα και είναι ενός 'Ελληνα.

''Βυζαντική Υψηλή Στρατηγική
6ος-11ος αιώνας''
Χαράλαμπου Παπασωτηρίου.


ΝΗΜΑ

ΥΣ:Πόσο έχουμε ξεπέσει να μας ''κυβερνάει'' ο κάθε τυχάρπαστος.

Νήμα 31 Μαρτίου 2010 στις 1:33:00 π.μ. EEST  

Τελικά είναι έκδοση του 2000.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΥΨΗΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: 6ος-11ος ΑΙΩΝΑΣ

Ανώνυμος 23 Ιουνίου 2010 στις 11:03:00 π.μ. EEST  

Ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου , προηγούμενος του κ. Λούτβακ, έχει συγγράψει την μελέτη «Υψηλή Βυζαντινή Στρατηγική», Εκδόσεις Ποιότητα, Αθήνα 2000.

Αν διαβάσετε το λογίδριο που εξεφώνησε κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία ο Μπάρακ Χουσεϊν Ομπάμα, θα εκπλαγήτε και θα διαπιστώσετε ότι οι αμερικανοί κινούνται σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση!

Κατ’ αρχήν ο Μπάρακ Χουσεϊν Ομπάμα, δηλώνει πόσο τον εντυπωσίασε το «ωραίο μνημείο για έναν άνθρωπο που δημιούργησε τόσα πολλά για να διαμορφώση τον ρουν της ιστορίας. Η μεγαλύτερη κληρονομιά του είναι η δυνατή, ζωηρή, κοσμική δημοκρατία της Τουρκίας» (.... - Ι was deeply impressed by this beautiful memorial to a man who did so much to shape the course of world history. His greater legacy is Turkey’s strong, vibrant, secular democracy and that is the work that this assembly carries today.).

Ο αγαπητός κ. Ομπάμα οφείλει να μας εξηγήση τι είδους ήταν αυτή η «δημοκρατία ενός κόμματος, του δικού του!» που ίδρυσε ο ….. αιμοσταγής αρχιφασίστας Μουσταφά Κεμάλ!

Παρακάτω λέγει … “At the end of World War I, Turkey could have succumbed to the foreign powers that were trying to claim its territory, or sought to restore an ancient empire!”

Ήγουν, - Στο τέλος του Ι Π.Π. η Τουρκία θα είχε υποκύψει στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν την περιοχή της ή επιζητούσαν να επαναφέρουν μια αρχαία αυτοκρατορία!!!

Λησμονεί ο συμπαθέστατος μιγάς και τέως τρόφιμος των food stamps (δωρεάν κουπονιών τροφής), τον οποίο επέλεξαν οι κλίκες των αμερικανικών ομάδων πολιτικής επιρροής για πρόεδρο των ΗΠΑ, ότι μεταξύ αυτών των «ξένων δυνάμεων που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν την περιοχή της ή επιζητούσαν να επαναφέρουν μια αρχαία αυτοκρατορία» ήταν και η πατρίδα του USA!

Τέλος πάντων, ας μην ζητάμε πολλά από έναν άνθρωπο που αντλεί τις γνώσεις του, από την σύμβουλό του ερίτιμο κ. Χάνα Μαντλέϊνα Κορμπέλοβα alias Madlein Albright και τον αξιότιμο αρχιεκβιαστή και γεννημένο ψεύτη, δήθεν διπλωμάτη, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP