«Κυβερνητικός εκπρόσωπος»…

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Του Ν.Ζ

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ καλούσε μέχρι πρότινος τη ΝΔ να… ανατρέψουν από κοινού την κυβέρνηση με αφορμή την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας. Τότε θεωρούσε το Γιώργο Παπανδρέου «επικίνδυνο»… Ξαφνικά έκανε στροφή 180 μοιρών κι αποφάσισε να… στηρίξει πλήρως τον κ. Παπανδρέου! Κι αυτό του προκαλεί ήδη σοβαρά εσωτερικά προβλήματα.
Βέβαια, έχει την προβολή των καναλιών που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση – κι όσους της συμπαραστέκονται. Αλλά η στήριξη αυτή των «καθεστωτικών» ΜΜΕ έχει ημερομηνία λήξεως:

Η προπαγάνδα μπορεί να χειραγωγεί την κοινή γνώμη, μόνον όσο η κοινή γνώμη δεν αντιδρά. Όσο αποδέχεται το ψέμα γιατί δεν τη θίγει άμεσα… Όταν όμως αρχίζει να τη θίγει, τότε κανείς δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι του «αρέσει» να… πονάει!

Και τότε: Είτε οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί απαξιώνονται ταχύτερα απ’ αυτούς που στηρίζουν…
Είτε κάνουν στροφή και χτυπάνε, όσους μέχρι χθες στήριζαν, ακριβώς για να γλιτώσουν την απαξίωση… Όταν η κοινωνία θα αρχίσει να βοά, αρκετά ΜΜΕ θα στραφούν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου (όπως στράφηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 κατά του Ανδρέα). Πολύ περισσότερο, θα στραφούν τότε εναντίον του νεόκοπου «κυβερνητικού εκπρόσωπου»: του αρχηγού του ΛΑΟΣ!

Γιατί επιδίδεται, λοιπόν, σε τέτοιες «καντρίλιες» ο κ. Καρατζαφέρης;

Προσπαθεί να αποβάλει το «στίγμα του ακροδεξιού»; Μήπως προσπαθεί να «πλαγιοκοπήσει» τη ΝΔ, πότε χτυπώντας την από τα δεξιά (ως «συμβιβασμένη» με το ΠΑΣΟΚ) και πότε από τα αριστερά (ως όχι αρκετά «υπεύθυνη»); Αλλά η «πλαγιοκόπηση» έχει μια βασική αρχή: Δεν απειλείς ποτέ τα «πλευρά» του άλλου, περισσότερο απ’ όσο εκείνος μπορεί να απειλήσει τα δικά σου «πλευρά».

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν υπήρξε ποτέ «ακραίος». Δεν είναι έτσι οι ακραίοι… Καιροσκόπος είναι! Κλασική περίπτωση καιροσκόπου… Προκειμένου να κερδίσει πόντους επικαιρότητας και «πολιτικής καταγραφής» είναι πρόθυμος να κάνει και να πει ο,τιδήποτε.

Όπως παλαιότερα, όταν είχε προτείνει ο ίδιος να δίνεται αυτόματα ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα… Κι ύστερα, όταν το ΠΑΣΟΚ έφερε για ψήφιση αυτήν ακριβώς την πρόταση, ο κ. Καρατζαφέρης χάλασε τον κόσμο! Μέχρι που τα «ξαναγύρισε» κι αποφάσισε να γίνει αυτόκλητος «κυβερνητικός εκπρόσωπος» του Γιώργου Παπανδρέου…

Βέβαια, ο κ. Καρατζαφέρης μπερδεύει την ευελιξία με τον καιροσκοπισμό:

«Ευελιξία» είναι όταν μπορείς να μετακινείς τις δυνάμεις σου ταχύτερα απ’ ό,τι ο αντίπαλος…«Καιροσκοπισμός» είναι να λες και να κάνεις διάφορα που «δεν αθροίζουν» μεταξύ τους, χωρίς να μετακινείς τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Ο κ. Καρατζαφέρης μπορεί να είναι ο ίδιος καιροσκόπος, ξεχνά όμως ότι το κόμμα του είναι πολύ πιο «ανελαστικό». Και οι ψηφοφόροι του ακόμα περισσότερο…

Για την ώρα ο μόνος που ανησυχεί απ’ αυτές τις πολιτικές καντρίλιες του κ. Καρατζαφέρη είναι ο καημένος ο… κ. Πεταλωτής!

Με το δίκιο του ο άνθρωπος…

www.antinews.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2010 στις 10:46:00 μ.μ. EET  

Συμφωνώ με όλα . Πέσαν οι μάσκες . Δυστυχώς για τους έρμους τους ψηφοφόρους του που πέσαν στην παγίδα του . Δυστυχώς και για την Ελλάδα .

Pro από Συμβασιλεύουσα .

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2010 στις 11:00:00 μ.μ. EET  

Χρύσανθε, το θέμα είναι ότι η ΝΔ δεν ήταν το κόμμα της Δεξιάς και ουσιαστικά "έφτιαξε" τον Καρατζαφέρη. Το άλλο θέμα είναι ότι η ΝΔ ακόμα δεν κάνει κάτι παρά μόνο να κατηγορεί τον Καρατζαφέρη. Αυτό δεν είναι πολιτική, αλλά μικροκομματική των καφέ του Κολωνακίου.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2010 στις 11:05:00 μ.μ. EET  

εγώ νόμιζα οτι τον Καρατζαφέρη τον έφτιαξε ο Μητσοτάκης που του έδωσε τηλεόραση και ραδιόφωνο..

Γιατι νομίζεις ότι έχει αίθουσα "Μαρίκα Μητσοτάκη" στο Τηλεάστυ, γιατί φτιάχνει ωραία ντολμαδάκια;

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2010 στις 11:12:00 μ.μ. EET  

ευχαριστούμε για την ενημέρωση, πραγματικά κρίμα στις ψήφους που του έδωσα στο παρελθόν

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2010 στις 11:16:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε 11.00

Εννοείς τα καφέ του Κολωνακίου που συχνάζει ο παραλίγο εθνοπατέρας Ψινάκης;

Μα καλα είσαι τρελή;

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2010 στις 2:31:00 π.μ. EET  

Μιλάω για τους συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης...συντάκτες του άρθρου...που συχνάζουν στο Κάτω Κολωνάκι, όχι στο Άνω (πλατεία). Στο Κάτω Κολωνάκι συχνάζουν οι άνθρωποι του πολιτικού συστήματος. Κλάιν μάιν οι περισσότεροι. Αντί να κάνουν σοβαρή δουλειά και όχι αερολογία, κάθονται...

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2010 στις 3:13:00 π.μ. EET  

Αδελφέ, να σε ρωτήσω κάτι;

Στο κάτω Κολωνάκι δεν συνάντησε και ο πρόεδρος και την τρελή κοτσιδού; ή στο JK μήπως;

Στα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο.Αντί να κάθονται να παραγουν πολιτική θα έπρεπε να κυνηγάνε τηλεπουτάνες και δυσλεκτικούς ποδοσφαιριστές για τα ψηφοδέλτια.

Μόνο έτσι θα σε έχουν αγκαζέ στο ΜΕΓΚΑ, όπως ορισμένους αριβίστες-"πατριώτες" των 8:30

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2010 στις 4:00:00 π.μ. EET  

Η αλήθεια για το ΛΑΟΣ



Πώς τα "μπαουλοντίβανα" του Τέως…

έγιναν η "προίκα" της Ντορούλας;

Το ΛΑΟΣ είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας και ίσως και της Ευρώπης. Είναι καθαρά προϊόν αγοραπωλησίας. Αυτή η μοναδικότητά του οφείλεται στον τρόπο ίδρυσής του και στην ταυτότητα εκείνου που εξυπηρετεί. Δημιουργήθηκε καθαρά με επιχειρηματικούς όρους και υπό τις ανάλογες συνθήκες. Κάποιος πούλησε οπαδούς και κάποιος άλλος τούς αγόρασε, για να ιδρυθεί το ΛΑΟΣ ως κόμμα. Υπό συνθήκες, οι οποίες θα μπορούσαν να ανήκουν στην εποχή του δουλεμπορίου, κάποιοι έφτιαξαν κόμμα. Όμως, το παράδοξο δεν είναι μόνον αυτό. Το εξίσου παράδοξο είναι ότι αυτός, ο οποίος δημιούργησε αυτήν την "επιχείρηση", δεν είναι εκείνος που εμφανίζεται ως ιδρυτής της. Άλλος με δικά του μέσα τη δημιούργησε και κάποιος άλλος εμφανίζεται ως αφεντικό της. Ο Καρατζαφέρης, δηλαδή, δεν είναι ο ιδρυτής και το πραγματικό αφεντικό του ΛΑΟΣ. Στην πραγματικότητα ο Καρατζαφέρης είναι το Golden Boy αυτού στον οποίον ανήκει πραγματικά η επιχείρηση …και αυτός είναι ο Μητσοτάκης.
http://www.eamb.gr/new_text/laos02.htm
Μιλαμε για ενα ποιο σκληρο κειμενο και μια ποιο σκληρη αληθεια του εν λογο ντιγκινταγκα του ΛΑΟΣ.Ετσι ειναι οπως τα λεει και το αρθρο!
ΝΙΚ.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2010 στις 7:47:00 μ.μ. EET  

Το μοναδικο πατριωτικο κομμα στη βουλη σας πειραξε ψηφιστε συριζα και αφιστε εμας του πατριωτες να ψηφιζουμε καιροσκοπικα κομματα οπως το ΛΑΟΣ

enkripto 14 Μαρτίου 2010 στις 8:03:00 μ.μ. EET  

"Εσάς τους πατριώτες";

Απο πότε αποκτήσαμε μονοπώλιο και στον πατριωτισμό σε αυτή την χώρα;

Ανώνυμε, ο πατριωτισμός είναι πράξη ευθύνης, όχι σημαία ευκαιρίας. Ούτε ντελάληδες χρειάζεται, ούτε ελλαδέμπορες.

Γιατί και εγώ αισθάνομαι πατριώτης και ας μην συμμερίζομαι την πολιτική αισθητική του κ.Καρατζαφέρη. Ελπίζω να μην σε πειράζει.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2010 στις 8:34:00 μ.μ. EET  

Το ζήτημα με το ΛΑΟΣ είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την πατρίδα, αλλά δεν υπάρχει κόμμα να τους εκφράσει τόσο ξεκάθαρα. Η ΝΔ δεν είναι Δεξιά και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει προ πολλού. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν ενδιαφέρονται τα δύο κόμματα να κάνουν κάτι γι' αυτό. Αντιθέτως προσπαθούν να πουν στον κόσμο ότι είναι κακό να ψηφίζουν ΛΑΟΣ, αλλά δε βλέπουν ότι δεν έχουν πολιτική σε συγκεκριμένα θέματα. Άρα ποιος είναι ο προβληματικός, αυτός που ψηφίζει ένα καιροσκοπικό κόμμα ή τα δύο αυτά κόμματα που δεν έχουν πολιτική;
Ας συνεχίσει ο Ν.Ζ. να πίνει τα καφεδάκια του στο Κάτω Κολωνάκι, πρώτο τραπέζι πεζόδρομο κι ας αφήσει τα περί κακού ΛΑΟΣ. Θα πρέπει να κοιτάξει πρώτα τα περί κακής ΝΔ. Εκτός από "πετυχημένος" αρθρογράφος είναι και πετυχημένος σε κάποια δουλειά;

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2010 στις 8:40:00 μ.μ. EET  

Δε ξέρω ποια είναι η τρελοκοτσιδού. Πες μου. Ο άνθρωπος είναι έξυπνος και ο κόσμος περιμένει να προσφέρει τις εμπειρίες του στο κόμμα. Αυτά τα άρθρα δεν προσφέρουν πολιτικά κάτι, παρά μόνο μικροκομματικά.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2010 στις 10:04:00 μ.μ. EET  

το να δηλώνεις πατριώτης και να υποστηρίζεις με ζήλο το μητσοτακαίικο είναι το άκρων άωτον της πολιτικής απάτης.

αντε γιατί δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο, μαζευτείτε λιγάκι

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2010 στις 10:06:00 μ.μ. EET  

δεν ξέρεις ποια είναι η τρελοκοτσιδού;

http://parafoniades.files.wordpress.com/2009/09/cf88ceb9cebdceb1cebaceb7cf83.jpg

Σαρρή,Ψινάκης,Ανατολάκης άντε και ο Κατμαν με το καλό

enkripto 14 Μαρτίου 2010 στις 10:34:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε φίλε δεν θέλω να σε στεναχωρήσω ,αλλά ο κ.Καρατζαφέρης τους καφέδες του στην πλατεία τους πίνει, ούτε στα
Καμίνια και το Πέραμα, ούτε στο "σανοπωλείο"..

Και το πρόβλημα δεν είναι φυσικά αυτό (αλίμονο). Το πρόβλημα είναι το ότι η πολιτική του συντροφιά αποτελείται απο μέλη της Αγίας οικογένειας και προσφάτως τους κυβερνητικούς του ΓΑΠ (χέρι-χέρι..), την ίδια στιγμή που το παίζει υπερπατριώτης και διαριγνύει τα ιμάτια του για το "έθνος".

Αυτά αν θέλουμε να μιλάμε για ουσία και όχι για σαπουνόφουσκες.

Δεν επανήλθες στο θέμα του μονοπωλίου όμως, θεωρείς μόνο τους οπαδούς του κ.Καρατζαφέρη πατριώτες;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP