Και οι προκλήσεις συνεχίζονται..

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Τουρκική κορβέτα ζήτησε στοιχεία από ελληνικό πλοίο πλησίον του Καφηρέα, ΕΝΤΟΣ ελληνικών χωρικών υδάτων. Εκκωφαντική σιωπή από την κυβέρνηση.

Νέα διέλευση τουρκικού πολεμικού απο περιοχές πλησίον της Αττικής είχαμε χθές, με πρωταγωνιστή αυτή την φορά την κορβέτα F-505 «Bafra» (Πάφρα-ιστορική πόλη του Πόντου) τύπου A-69 . Στις 23:50 το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εισήλθε στο στενό Κέας - Κύθνου συνοδευόμενη από την πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης», προερχόμενη από το κεντρικό Αιγαίο. Στις 02:10 η ελληνική πυραυλάκατος προειδοποίησε το τουρκικό πλοίο για παραβίαση της αβλαβούς διέλευσης ενώ βρισκόταν στο στενό Καφηρέα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Πέντε λεπτά αργότερα η κορβέτα «Bafra» εξέπεμψε μήνυμα στο παραπλέον εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» ζητώντας στοιχεία δρομολογίου (λιμένα κατάπλου, απόπλου, όνομα)! Στις 02:30 η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και ακολούθησε πορεία σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Χίου, υπό παρακολούθηση πάντα από την ελληνική πυραυλάκατο.

Kαι όλα αυτά μία ημέρα πρίν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου..

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Nέα ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ διαψεύδει την προηγούμενη που μίλαγε για εκπομπή σήματος της τουρκικής κορβέτας προς το παραπλέον εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» ζητώντας στοιχεία δρομολογίου (λιμένα κατάπλου, απόπλου, όνομα). Η νέα ανακοίνωση,η οποία -να το ξαναπούμε- διαψεύδει την προηγούμενη, λέει ότι δεν έγινε η συνομιλία της αρχικής ανακοίνωσης, αλλά ότι "έγινε σύγχυση με συνομιλία του Λιμεναρχείου Ραφήνας και άλλου εμπορικού που διερχόταν στην περιοχή"...

Είναι προφανές ότι η ηγεσία του υπουργείου αναγκάστηκε σε αυτή την -όχι και τόσο πειστική αναδίπλωση- υπό το βάρος των αντιδράσεων για την επιδεικνυομένη παθητικότητα μπροστά στις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις λίγες ώρες πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Από αυτή την εξέλιξη προκύπτουν δύο τινά :

Ή έχουν μπλέξει τα μπούτια τους στο ΥΠΕΘΑ, ή απλά μας δουλεύουν ψιλό γαζί , με την δεύτερη εκδοχή να έχει σαφές προβάδισμα..

16 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2010 στις 1:01:00 μ.μ. EET  

Αμα έτρωγε έναν exocet εκεί έξω από την ΚΕΑ και εντός Ελληνικών υδάτων ποιός θα μας ζητούσε τον λόγο?
Ετσι για να τους φύγει και λίγο η μαγκιά.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2010 στις 1:32:00 μ.μ. EET  

Από το ρεπορτάζ απουσιάζουν κρίσιμες "ποιοτικές" λεπτομέρειες:
1ον: Τι απάντησε η τουρκική κορβέτα στην προειδοποίηση να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
2ον: Τι απάντησε το ελληνικό εμπορικό στο μέχρι χθες αδιανόητο αίτημα των τούρκων.
Βέβαια, όταν δηλώνουμε ότι δεν έχουμε χρήματα ούτε για να κινηθούν τα άρματα μάχης μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας (και σύσσωμη η διανόηση σπεύδει να πανηγυρίσει για τον περιορισμό των παρελάσεων και του "εθνικισμού"), λογική συνέπεια ήταν να "πλακώσουνε και οι τούρκοι"...

Νήμα 24 Μαρτίου 2010 στις 1:42:00 μ.μ. EET  

24 Μαρτίου 2010 1:01:00 μ.μ.

Φίλε είναι "πολύπλοκος ο κόσμος" του σήμερα μην λες τέτοια πράγματα.:-)

Αν είχαν λάβει "αερολόγιες" τύπου Κονδύλη υπ'όψην τους πριν 15 χρόνια οι επιτελείς και φαρισαίοι τώρα δεν θα μας ΕΠΙΑΝΑΝ ΤΟΝ Κ*Λ* και θα-θα-θα-θα-θα τους δείχναμε εμείς! ΘΑ-ΘΑ-ΘΑ-ΘΑ-ΘΑ-ΑΜΑ-ΙΣΩΣ- ΜΠΟΡΕΙ-ΝΑΙ-ΜΕΝ-ΑΛΛΑ!
ΟΥΤΕ ΘΕΩΡΙΑ (ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ) ΔΗΛΑΔΗ ΒΛΕΠΩ, ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ. Πως αλλιώς αφού το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο ;

ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ! Ε ΡΕ ΚΛΩΤΣΙΔΙΑ!!!!!!!!

Νήμα

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2010 στις 1:53:00 μ.μ. EET  

Εδώ πάνε να ξεπουλήσουν το Αιγαίο από τον 25ο παράλληλο και μετά στην κορβέτα θα κωλώσουν;

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2010 στις 3:26:00 μ.μ. EET  

Επόμενη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:
Λόγω συγχύσεως στις επικοινωνίες του Λιμεναρχείου Πειραιά με το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, η τουρκική φρεγάτα "Πιασοκώλ" εξελήφθη για ιστιοπλοϊκό του Ναυτικού Ομίλου Πειραιά και της επετράπη ο κατάπλους στο ΤΟΥΡΚΟλίμανο.
Τούρκοι αξιωματικοί που εθεάθησαν να πίνουν τούρκικο καφέ σε παρακείμενη καφετέρεια, ήταν παλαιοημερολογίτες που γιόρταζαν τις απόκριες.
Με τις υγείες μας!

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2010 στις 4:01:00 μ.μ. EET  

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ.Κ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΣΩΠΑ(ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ)ΣΥΝΝΕΝΕΙ.. ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ Κ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΕΣΤΕ,ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Κ ΜΟΝΟ!
ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2010 στις 4:39:00 μ.μ. EET  

Ερώτηση:
Γνωρίζει κανείς τον αριθμό και τον τύπο των πυραύλων επιφανείας-επιφανείας που φέρουν οι κορβέτες της κλάσης Α-69 του Τ.Π.Ν.;(Σε γνωστό site (μπουρδολογίας) που ασχολείται με την άμυνα διάβασα για 4 x ΜΜ-40 Exocet.Όμως είναι πιθανότερο να φέρει από 2 εώς 4 ΜΜ-38 Exocet.)

enkripto 24 Μαρτίου 2010 στις 4:54:00 μ.μ. EET  

οι Α-69 των γειτόνων φέρουν βάσεις για την μεταφορά 2 ΜΜ-38. Συχνά τα κάνιστρα αφαιρούνται, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να επιχειρούν άνευ.

Οπότε είτε 2 ΜΜ-38 είτε κανέναν πύραυλο ε/ε. Οι αναφορές σε 4 ΜΜ40 κατα την γνώμη μου είναι αποτέλεσμα βιαστικού γκουγκλαρίσματος

kontoge 24 Μαρτίου 2010 στις 9:16:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Πρόταση:
Πιθανόν να καταλάβατε περί ποίου ο λόγος.Με αφορμή την συγκεκριμένη λάθος πληροφορία, θα ήθελα να προτείνω να γίνει αναφορά από το blog σας στο θέμα ώστε να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε αλλά και αυτοί που δεν ήξεραν να μάθουν! Βεβαίως το παραπάνω πταίσμα είναι ασήμαντο, όμως έχω παρατηρήσει επανειλημμένα σε άρθρα, να παραποιούνται τα γεγονότα με επιτηδευμένα λάθη ή με μη αναφορά στοιχείων. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή αν ξεφεύγει από το ύφος του blog σας, όμως δεν γνωρίζω άλλον τρόπο ώστε να πάψουν να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Φυσικά αυτή είναι η δική μου γνώμη και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε μαζί μου.

Ζητώ συγνώμη για το ‘’ανυπόγραφο’’ πρώτο σχόλιο μου.

enkripto 24 Μαρτίου 2010 στις 9:21:00 μ.μ. EET  

Φίλε kontoge, αν ξεκινάγαμε να διορθώσουμε όλα τα λάθη που κατα καιρούς δημoσιεύονται θα μας βγαίναν τα μάτια μπροστά στον υπολογιστή και πιθανότατα θα καραφλιάζαμε στην πορεία.. :)

Αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάποια διευκρίνηση, είμαστε στην διάθεση σου. Χαιρετισμοί

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2010 στις 10:31:00 μ.μ. EET  

ο Χρυσοχοϊδης ανέβαλε την επίσκεψη του στην Τουρκία όπου θα συζητούσε θέματα λαθρομετανάστευσης. Το έκανε, όπως ανακοίνωσε, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. Μήπως το τουρκικό κόλπο να αποφύγουν το διάλογο για τη λαθρομετανάστευση πέτυχε? Τα πράγματα ποτέ δεν είναι όπως φαίνονται. Πάντα υπάρχουν καθρέπτες και καπνός.

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2010 στις 5:43:00 π.μ. EET  

Κάποιες έχουν εξοπλιστεί και με 4 Χ ΜΜ40

The MM-40 is currently deployed in eight-launch canisters on Type F 65 and “George Leygues” class destroyers; in four-launch canisters on “La Fayette” and “D’Estienne D’Orves” class frigates; as well as on fast attack craft of various types.

http://www.missilethreat.com/cruise/id.10/cruise_detail.asp

enkripto 25 Μαρτίου 2010 στις 11:10:00 π.μ. EET  

Ανώνυμε, μιλάμε πάντα για τις τουρκικές Α-69, όχι για τις Α-69 γενικά..

αν υπάρχει πχ φωτογραφία τουρκικής κρβέτας με ΜΜ-40 και μάλιστα 4, τότε θα σου είμαι υποχρεος αν την ανεβάσεις.

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2010 στις 8:56:00 π.μ. EET  

όπως διαβαζουμε σημερα στο ΒΗΜΑ η τουρκική φρεγάτα παραβίασε τους κανόνες αβλαβλούς διέλευσης, αλΛΆ ΔΕΝ ΖΉΤΗΣΕ στοιχεία από το ελληνικό εμπορικό. Συνέβη μια γκάφα. Αλλά συνέβησαν, και άλλα αναφέρθηκαν- προσοχή λοιπόν, τα μιντια προκαλούνε σύγχυση!!!

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2010 στις 1:05:00 μ.μ. EET  

Μιας και αναφέρεστε σε σχόλιο που έκανα σε άλλο blog για το ίδιο θέμα "Ε και τι θες να κάνουμε, να την βουλιάξουμε;", ρωτάω λοιπόν τι θα έπρεπε να κάνουμε. Η τουρκική κορβέτα, κατά κοινή ομολογία, βρισκόταν στα όρια της νομιμότητας με την διέλευση της από τα στενά. Μια τυχόν παρόμοια κίνηση όπως αυτή του Σοβιετικού ναυτικού, ναι μεν θα έδειχνε τσαμπουκά από την πλευρά μας, αλλά πόσο νόμιμη θα ήταν; Για να μην παρερμηνευθώ, αντί να κάνουμε τσαμπουκάδες σε τέτοιο τακτικό επίπεδο, καιρός δεν είναι να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια να τελειώνουμε με αυτά τα αστεία; (αυτό το κομμάτι του σχολίου μου, γιατί δεν το αναρτήσατε;). Τι ακριβώς φοβόμαστε; Το casus belli των Τούρκων; Να επιδεινώσουμε την θέση του Ερντογάν σε σχέση με τους στρατηγούς, όταν είμαι σίγουρος πως αυτά γίνονται με την σύμφωνη γνώμη του ή έστω την ανοχή του; Θα πούνε όχι οι Ρώσοι γιατί δεν θα έχουν πέρασμα μέσω διεθνών υδάτων στην Μεσόγειο (ας περάσουν από τα στενά του Βοσπόρου πρώτα και βλέπουμε); Οι μήπως θα μας τιμωρήσουν οι Αμερικανοί; Αυτές είναι λύσεις και όχι επικίνδυνοι ελιγμοί που μπορεί να στοιχίσουν την ζωή σε Έλληνες στρατιωτικούς με αμφίβολα αποτέλεσματα.

enkripto 26 Μαρτίου 2010 στις 1:12:00 μ.μ. EET  

Μισό λεπτό ανώνυμε φίλε γιατί κάπου μπερδεύτηκες

σε πιο σχόλιο σου νομίζεις ότι απαντήσαμε και πιο είναι το σχόλιο που δεν αναρτήσαμε;;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP