Πολυτέλειες σε καιρό ένδειας

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Μ.Ηλιάδη (ΚτΕ) το οποίο θέτει το εξής ερώτημα :

Μεταχειρισμένα οχήματα+ Ανάπτυξη Ελληνικού ΤΟΜΑ : Ευκαιρία για την ελληνική πολεμική βιομηχανία; Απο το αστείο υποκατασκευαστικό έργο που μας αναθέτουν οι ξένες βιομηχανίες στα πλαίσια των Α.Ω, στην ανάπτυξη ενός πραγματικά ελληνικού συστήματος.

12 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Μαρτίου 2010 στις 6:35:00 μ.μ. EET  

Για να είμαστε δίκαιοι, στο ποσό που αναφέρει ο κ. Ηλιάδης για τα Μarder, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος ανταλλακτικών κλπ.


Βέβαια, ακόμα και έτσι, το συνολικό κόστος θα είναι κατά πολύ μικρότερο του 1,7 (ή 1,9) δις ευρώ για τα ΒΜΡ-3

Ανώνυμος 20 Μαρτίου 2010 στις 9:22:00 μ.μ. EET  

Τα άρθρα του κ. Ηλιάδη είναι εξαιρετικά. Πάντα βασίζει την άποψή του αποκλειστικά στο συμφέρον της άμυνας και της χώρας. Επίσης, πάντα επιχειρηματολογεί με αριθμούς, με στοιχεία που είναι πολύ βασικό γιατί σε τέτοια θέματα συχνά τα επιχειρήματα είναι αίολα και θεωρητικά.

Επί της ουσίας, αυτό που δεν αναφέρεται στο άρθρο είναι ότι η Ελλάδα πάντα ασκεί εξωτερική πολιτική βάσει των εξοπλισμών της, βάσει της απλής -αλλά όχι πάντα σωστής- λογικής, εγώ θα ψωνίσω από σένα και συ θα με στηρίξεις πολιτικά. Τα ανοίγματα της κυβέρνησης Καραμανλή προς τη Ρωσική αγορά όπλων ήταν θετικά γιατί αυξάνουν τον ανταγωνισμό και διευρύνουν τον ορίζοντά μας. Από κει και ύστερα, δεν μπορεί, με αντάλλαγμα πολιτικά ψίχουλα, να συνάπτουμε ασύμφορες συμφωνίες. Άλλωστε, η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τη εκφρασμένη φιλοαμερικανική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου μπορούν να δώσουν το άλλοθι για τη διακοπή της συμφωνίας αυτής. Εκτός αν ο πρωθυπουργός ή κάποιος υπουργός έχει δώσει υποσχέσεις στους Ρώσους, οπότε η ακύρωση θα συμβάλλει στο να μας θεωρούν ακόμα πιο αναξιόπιστους.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 20 Μαρτίου 2010 στις 10:56:00 μ.μ. EET  

Το Μάρντερ είναι εξαιρετικό όχημα, παρά την ηλικία του, και παρέχει αυτό που λείπει από το ΒΜΡ-3: ΘΩΡΑΚΙΣΗ για προστασία του μεταφερόμενου πεζικού. Ήταν το βαρύτερο ΤΟΜΑ σε όλο το ΝΑΤΟ μέχρι να βγει η έκδοση του Μπράντλεϋ με αυξημένη θωράκιση. Κάτι λέει αυτό.

Και φυσικά είναι σημαντικό να γλυτώσουμε το φέσι που θα μας φορέσουν οι Ρώσοι με το ΒΜΡ-3. Είναι μεγάλη ξεφτίλα να το πληρώσουμε διπλή τιμή από την Ινδονησία.

Ανώνυμος 20 Μαρτίου 2010 στις 11:07:00 μ.μ. EET  

Σε άλλο blog διάβασα ότι διατίθενται M1 Abrams και M2 Bradley σε συμβολικές τιμές από τα αποθέματα του Αμερικανικού στρατού . "Αν" είναι διαθέσιμα αυτά τα οχήματα (????), δεν θα έπρεπε καν να μιλάμε για τα Marder ή τα BMP3 .
Από την άλλη πλευρά , με την Ρωσία πλέον να υποστηρίζει τους Ισλαμοφασίστες (εναντίον των Κεμαλοφασιστών) , έχω την αίσθηση ότι δεν θα κερδίσουμε τίποτα με την αγορά των BMP-3 .

Αντε να κερδίσουμε και κάτι από την "ειδική" σχέση του GAP με τις ΗΠΑ .

Pro από Συμβασιλεύουσα .

Αριστοτέλης 20 Μαρτίου 2010 στις 11:44:00 μ.μ. EET  

Ειδικά σε καιρούς δύσκολους, λεφτά που έτσι και αλλιώς πρέπει να δοθούν για την άμυνα της χώρας, ας επενδυθούν στην εγχώρια βιομηχανία.

Δεν αποκλείεται, η ξαφνική "υποστήριξη" που μας δίνουν οι Ρώσοι (όπως ακούστηκε σήμερα) να έχει σχέση και με αυτή την προμήθεια, έτσι θα χάσουν τα 3δις.

Να θυμίσω ότι στην τελευταία επίσκεψη του ΓΑΠ, μας έστειλαν πακέτο στο ΔΝΤ.

enkripto 21 Μαρτίου 2010 στις 12:13:00 π.μ. EET  

μα και σήμερα παρόλες ακούσαμε,ουσία μηδέν. Τα ίδια ευχολόγια που παίξανε και σε Παρίσι,Ουάσινγκτον κτλ

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2010 στις 2:41:00 π.μ. EET  

Τί λέτε κύριοι!!! Αφού συμφώνως με τα λεγόμενα του κ. Βασιλάκου της ΓΔΕΕ "σιγά μην γίνει πόλεμος στρατηγέ", εσείς θα τους κάνετε να χάσουν τις μίζες τους;;;;; Δεν είμαστε καλά.

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2010 στις 5:33:00 π.μ. EET  

απ' την μία BMP-3 απ'την άλλη Marder οι άλλοι λένε Abrams και Bradley τι γίνεται; πόσο θα καθυστερεί ακόμα το θέμα; τα ΤΟΜΑ δεν υποτίθεται ότι είναι βασικό μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος;

Ευχαριστώ Κ.Π.

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2010 στις 9:48:00 π.μ. EET  

Η ΜΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΩΝ, ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ, ΑΚΡΩς ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΤΟΜΑ MARDER ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΙΜΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ LEO2

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΠΟΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗς ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟς ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΗς ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΞΙΟΠΙΣΤΙΑς ΟΠΛΑ

ΣΕΛΕΥΚΟΣ

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2010 στις 11:41:00 π.μ. EET  

«Ειδικά σε καιρούς δύσκολους, λεφτά που έτσι και αλλιώς πρέπει να δοθούν για την άμυνα της χώρας, ας επενδυθούν στην εγχώρια βιομηχανία.»

Σωστός συμφωνώ αφού είμαστε διατεθειμένοι να τα δαπανήσουμε γραμμή παραγωγής εδώ.

Βάζουμε τα στάνταρς πχ 40mm κανόνι, 2xSpike λόγος ιπποδύναμης/βάρους >24HP/t, ποια ηλεκτρονικά και ηλεκτροπτικά θέλουμε και όποιος τα προσφέρει στην καλύτερη τιμή και την μεταφορά τεχνογνωσίας παίρνει το συμβόλαιο

Εναλλακτικά επιλέγουμε μόνο πύργο ή αν θέλουμε οικονομία ανακατασκευή M2 στην Ελλάδα.

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2010 στις 1:24:00 μ.μ. EET  

Τα Μάρντερ είναι οχήματα 30 ετών, οι τούρκοι φτιάχνουν νέα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ.
Για να φτιάξουμε εδώ ελληνικό ΤΟΜΑ με γερμανική συνεργασία αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Κοιτάει ο κάθε ,,έξυπνος,, να καταθέτει προτάσεις της τελευταίας στιγμής για να χαλάει τις δουλειές άλλων. Νοιάζεται και καλά για το συμφέρον μας μην τυχόν και μείνουμε πίσω... Η Γερμανία που ήταν μιά 20αριά χρόνια να προτείνει μιά τέτοια συνεργασία ?? Χώρια που ότι όχημα να είναι αυτό θα έρθει πιο ακριβό από το ρώσικο, ειδικά αν δεν το υιοθετήσει ο γερμανικός στρατός απλά καληνύχτα μας.

kostakoutas 21 Μαρτίου 2010 στις 7:46:00 μ.μ. EET  

Τα μαρντερ ειναι για πέταμα,δεν έπιασε ξαφνικά ο πονος τους Γερμανούς που μας φορτώνουν στραβά υποβρύχια,τρύπια άρματα κλπ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP