Υπουργός ΠΡΟΠΟ: Ποιόν προστατεύει;

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Χτίζουμε από την αρχή δυνάμεις ασφαλείας που σέβονται, αλλά και προστατεύουν αποτελεσματικά τους πολίτες. Με αναδιάταξη των δυνάμεων και του ανθρώπινου δυναμικού.
Τέρμα στην κομματοκρατία.
Τέρμα στους αστυνομικούς - οικιακούς βοηθούς και στις αποσπάσεις σε μη μάχιμες υπηρεσίες. Δίνω το παράδειγμα με τη μείωση της φρουράς του Μαξίμου κατά 50%. Μειώνουμε δραστικά τους αστυνομικούς που διατίθενται για φύλαξη υπουργών και άλλων επισήμων».

Αυτά έλεγε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις 16 Οκτωβρίου 2009 στην διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων Κυβερνήσεως στην Βουλή. Σήμερα, ακριβώς πέντε μήνες μετά, τι έχει κάνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης; Αν και αρχικώς ανακοινώθηκε η επιστροφή 500 περίπου αστυνομικών στα κανονικά τους καθήκοντα, τα λόγια δεν έγιναν πράξεις και η ασυδοσία στην συγκεκριμένη περίπτωση συνεχίζεται, όπως έχει αναφερθεί κατα καιρούς και στον Τύπο. Σύμφωνα με παλαιότερη αποκάλυψη της τηλεοπτικής εκπομπής «Αθέατος Κόσμος», περίπου 8.500 αστυνομικοί εμπλέκονται σε καθήκοντα φυλάξεως πρεσβειών, πολιτικών, πρώην βουλευτών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, προέδρων ποδοσφαιρικών σωματείων,προέδρων ΔΕΚΟ κ.λπ.!

Καθαρώς σε καθήκοντα ασφαλείας υψηλών προσώπων (VIP protection) απασχολούνται 3.300 αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως πολλές φορές έχουν καταγγείλει οι ίδιοι, μόνο χρέη φρουρού δεν εκτελούν, αφού οι «υπό προστασία» τους αναθέτουν ακόμη και χρέη… οικιακής βοηθού, ορολογία που υιοθέτησε στην Βουλή και ο κ. πρωθυπουργός.
Εμείς θα θίξουμε μόνο δύο πτυχές του συγκεκριμένου ζητήματος, προκειμένου να το δει κανείς από άλλο πρίσμα:

1) Μεγάλος αριθμός αστυνομικών διατίθενται στην φύλαξη ιδιωτών και όχι πολιτικών προσώπων. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι προνομιούχοι, δεν ξοδεύουν δεκάρα τσακιστή για την προσωπική τους ασφάλεια, την οποία έχουν αναθέσει στο κράτος, δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο… Εννοείται ότι μιλάμε κατά κανόνα για εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, τους κατά το κοινώς λεγόμενο «έχοντες», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είχαν ουσιαστικό πρόβλημα να προσλάβουν ιδιωτικούς φρουρούς – σωματοφύλακες, για την φύλαξη αυτών και των οικογενειών τους.

2) Οι αστυνομικοί που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. για την φύλαξη ιδιωτών, αυτομάτως «δεσμεύουν» θέσεις από την αγορά εργασίας στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Δηλαδή, αυτομάτως διαγράφονται 3.000, κατ’ ελάχιστον, θέσεις εργασίας από άτομα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα για τον χώρο της προσωπικής φυλάξεως. Δηλαδή το ίδιο το κράτος επιτείνει την ανεργία…
Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ, υπέκυψαν και αυτοί στις πιέσεις των ισχυρών συμφερόντων, όπως και οι προκάτοχοί τους της ΝΔ. Με την στάση τους στο συγκεκριμένο προκλητικό ζήτημα, δεν συντελούν στην μείωση της σπατάλης του κράτους, ούτε στον περιορισμό της ανεργίας.
Από αυτά τα λίγα, διαπιστώνεται ότι οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού δεν έχουν καμμία αξία ενώ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποκαλείται έτσι μόνο κατ' ευφημισμό…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP